Įkraunama...
Įkraunama...

Tiksli informacija apie nėštumo nutraukimą.

QUOTE(Hmmm... @ 2012 09 14, 23:07)
Jūs tikrai manot, kad niolikinės, prieš suguldamos, ieško informacijos apie tai, kiek skauda ar neskauda darant abortą? Ir pasirenka tai kaip kontracepcijos metodą?

Autorės baigiamieji žodžiai : "Sėkmės,kas ryžtasi ir nieko nėra baisaus, neskauda, slauga puiki." - na, nuskambėjo beveik kaip paskatinimas rolleyes.gif

Nesmerkiu pačio apsisprendimo ir manau, kad kartais abortas yra geriausias pasirinkimas iš visų galimų; bet man kliuvo temos dėstymo būdas.
Atsakyti
o jum tikrai atrodo, kad ateis nėštukė paskaitys čia ir pagalvos, "o kaip faina, darysiuos ir aš"?

man tas neatrodo kaip skatinimas, tiesiog nuraminimas moterų, kurios tam pasiryžusios dėl kažkokių priežasčių, kad procedūra iš fizinės pusės nėra baisi, personalas nebus su kažkokiu teisiančiu nusistatymu ir pan.
Atsakyti
QUOTE(Cartman @ 2012 09 15, 11:33)
o jum tikrai atrodo, kad ateis nėštukė paskaitys čia ir pagalvos, "o kaip faina, darysiuos ir aš"?

Taip. Realios nėštukės mintys iš vieno internetinio forumo :
[I]"mane drauge taip prigasdino kad nebenoriu gimdyt bet niekas neleidzia darytis aborto (((((((((( bijau ka daryt?[/I]"

Tai ši tema tokioms - netikėtai užnėštėjusioms, įsibaiminusioms ir labiau už viską bijančioms skausmo (o ne kokiuų moralinių-etinių bei sveikatos pasekmių) merginoms - tikras paskatinimas. TIk pirmyn, gi neskauda, viskas lafa...
Atsakyti
Atleiskit tos mėgstančios teisti ar pasišlykštėjusios tokiu merginos/moters poelgiu, bet tikrai yra situacijų, kuriose esi priversta darytis abortą ir ne dėl to, kad pati to norėtum...

Mano aplinkoje, daugelis draugių pastojo anksčiau nei aš, kai kurios nepilnametės, vienos gimdė, kitos darėsi abortus... Galiu pasakyti, kad dvi iš jų iki šiol neatsigauna morališkai, kankinasi nežmoniškai, į vaikus be ašarų negali žiūrėti... fizinio skausmo darant abortą nėra, bet dvasinis yra nežmoniškas ir tai nepraeina... Viena iš jų buvo per prievartą nutemta i klinikas daryti aborto savo mamos, po to ji tiesiog išsižadėjo savo šeimynėlės ir aš ją puikiai suprantu...

Dėl tikslios informacijos internete apie nėštumo nutraukimą : jos tikrai trūksta, kadangi internete daugiau blevyzgojimų ta tema, nei realios informacijos smile.gif Nei ginu nei teisiu temos autorę, jai prireikė labai daug drasos rašant šitą informacija dar kartą viską išgyventi... Noriu palinkėti tik stiprybės jai... Ir nesvarbu, kodėl ji tai padarė, bet niekas neturi teisės jos teisti, kiekvienos situacija skirtinga...

O mėgstančioms teisti niekada nesakykit niekada, juk nežinot kaip jūsų gyvenimas gali pasisukti unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Smalsi23 @ 2012 09 15, 12:34)
O mėgstančioms teisti niekada nesakykit niekada, juk nežinot kaip jūsų gyvenimas gali pasisukti unsure.gif

Tai viskas suprantama, kad būna visokių situacijų ir nė viena nesame apsaugota nuo panašių dilemų. Bet pati tema man atrodo neetiška, vien dėl jos pernelyg didelio pozityvistinio atspalvio (mintis juk tokia: "viskas čia tiesiog puikiai, šaunu ir nebaisu, o tos, kurios kažką neigiamo rašė - melavo") ir galimos įtakos nebrandžioms moteriškėms. Jeigu manote, kad tokių nėra - pagooglinkit, rasit tiek ir tiek.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 15 rugsėjo 2012 - 12:32
Keletas pastebejimu 4u.gif
Kazin kaip reketu aprasyti sia medicinine procedura, kad visiem itikti? Pagal jus pasirinkimas yra tarp realistiskai teigiamo vaizdavimo (nieko baisaus), kuris [galimai] skatina niolikines darytis abortus [vis geriau negu gimdymo skausmas] ir neigiamo, kuris [galimai] isgasdins moteri kuri [turi] darytis aborta del medicininiu priezasciu. Esme tame, kad visiem neitiksi. Ta panele bijanti gimdymo skausmo su tokiu pat pasisekimu gali skaityti katik gimdziusiuju diskusijas, kur istorijos nuo lengvo gimdymo iki kankinimusi kelias paras, su vaistais, plysimais, operacijom, atsidurimais ant mirties slenkscio ir t.t. Ar ten taip pat kritikuojat moteris, kurios dalinasi savo asmenine patirtim, nes kazkas gali perskaityti ir pabijoti gimdyti? g.gif Cia is to vieno pasisakymo ispuciamas didziausias burbulas prisidengiant neaiskia motyvacija doh.gif
Jau ketvirtas temos puslapis, o apart autores (ir panasaus likimo moteru)isvadinimo zudikemis bei kritikos del pasirinktu zodziu, nera nei vieno praktinio patarimo is kritikuojanciuju puses. Ar taip sunku butu parasyt "taip, procedura neskausminga fiziskai, taciau nemaza dalis moteru patiria psichologine trauma visam gyvenimui, todel reiketu ypac gerai apgalvoti priezastis ir va tokios ir tokios pagalbos linijos numeris, paskambinkit ir pasikalbekit, Jus isklausys, neteis ir pades su apsisprendimu" ar kazka panasaus? Argi sunku?? O dabar tas pats per ta pati "Man negraziai skamba", "o man skamba kaip reklama" doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ajste @ 2012 09 15, 13:44)
Ar taip sunku butu parasyt "taip, procedura neskausminga fiziskai, taciau nemaza dalis moteru patiria psichologine trauma visam gyvenimui, todel reiketu ypac gerai apgalvoti priezastis ir va tokios ir tokios pagalbos linijos numeris, paskambinkit ir pasikalbekit, Jus isklausys, neteis ir pades su apsisprendimu" ar kazka panasaus? Argi sunku??

sunku.
tai vadinama moraline impulsvo reakcija. gal ir gerai. nes kartais kai kuriomis temomis negali/nenori likti neutralus. ta prasme, preska druska, kuri niekam netinka.
Atsakyti
Given444, teisingai, nereikia likt abejingiems 4u.gif Abejingumas zudo santykius tarp zmoniu seimose, bendruomenej, visuomenej ir globaliniu mastu. Uztat ir reikia istiest ranka tam, kuris jos praso. be abejo laikykites savo moraliniu nuostatu, tai grazu ir sveikinina, kad zmones turi savo moralini kompasa, o ne eina per gyvenima pagal tai ka sake Petrute, padare Jonas ar sugalvojo Vingiai doh.gif Visad UZ diskusija thumbup.gif Gaila kartais savi isitikinimai trukdo pamatyt kito zmogaus gyvenimo prizme ir priimti ta zmogu toki koks jis yra, nebrukant savu tiesu ax.gif Cia ne kazkam konkreciai taikau, pati nesventoji, dar mokytis ir mokytis gyvenimo mokykloj bigsmile.gif
Roadkill, nebukite naivi, forumas seniai issipletes uz tu tu "Mamos" remu, juk kalbama daznai bendrazmogiskom aktualiom temom ir publika apima ir niolikines su ju mazom gyvenimo tragedijom ir vyrus ir be abejo mamas 4u.gif
Dristu paspelioti, kad jei moderatoriai temos neistryne ir neperkele, cia jai ir vieta rolleyes.gif Juk nera priezasties kodel "tiksli informacija" negali apimti ir moralines pagalbos nuorodu, kaip suprantu moterims galvojancioms ar jau pasidariusioms aborta tai labai svarbus aspektas. Tikiuos cia atsiras ir tokios info thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2012 09 13, 09:44)
Kitaip tariant nesusilaikėt nuo eilinio bla... bla... bla... rolleyes.gif

Ar prašė kas Jūsų čia pagalbos ar patarimo? Nu iš kur tas noras paaiškinti visiems, kokias moralines vertybes jie privalo turėti? Kas Jus tiesos ir šviesos pranašu paskelbė? Nu nepriimtini Jums tie abortai, tai ir naudokitės savo pasiūlytomis priemonėmis ar nesimylėkit iš viso - Jūsų reikalas. Procedūra yra legaliai atliekama šalies gydymo įstaigose. Kad ir kiek Jūs čia moraliai teisingų postų prirašytumėte, būna gyvenime situacijų, kai moteris pasinaudoja šia procedūra, nes taip reikia. Nei Jums tą  galimą vaiką gimdyt, nei Jums nešiot. Kokią teisę Jūs turit smerkt pati tokioj situacijoj nebuvus? Lyg Jūs tuos nemylimus ir nenorimus vaikus auginsit blyn.

Moralistai... doh.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

O kad tema sukurta skyrelyje ,,kertelė sielai,, manau todėl,(kalbant apie abortus),kad be fizinio skausmo yra dar ir sielos skausmas....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Šypsenėlė*: 16 rugsėjo 2012 - 22:12
O aš norėčiau padėkoti,kad vat davė išsamią info ir būtent konkrečiai viską išdėstė, juk nereklamavo jokių paslaugu,o tiesiog padeda surast info kurios iesko ir galbūt neranda daugelis,o randa tik pamokslus, priekaistus,kaltinimus žmogžudyste ir t.t... Supraskit jei jau moteris nusprende kad darysis tai tegu daros,jos kūnas ir jos gyvenimas ir jei ji nenori ar nepasiruosus turėt vaiką kodel turi gimdyti ???? Juk buna isprievartauja, ar neturi pakankamai pinigu pragyvenimui,kodel jei pati kenčia ir turi dar į pasaulį vaiką išleisti ir save gramzdint į prazuti? Aš tarkim turėsiu vaiką kada aš norėsiu ,o noriu turėt kai turėsiu pakankamai pinigu sau ir vaikui, kai turėsiu vyrą kuris mane mylės ir mane ves,tada jau gal ir po vedybų mastysim apie vaiką...bet tarkim db turiu drauga jis gal ir nori vaiko,nes jaučia spaudimą iš aplinkiniu,kad nebe jaunas ,kad senai metas vaiką turėt tai maždaug man nori uztaisyt...o žino mano mąstymą kad pirma vestuves o poto vaikai ir neveda manęs,o as jo neraginu,vadinas nemyli...o apie vaiką kalba,o ka as inkubatorius jam??? Manau reikia turėt tada kada tu nori ir esi pasiruošusi netik tu bet ir vyras.... Vaikai turėtu gimt tik iš meiles ir kai abu to nori ir turi galimybių išlaikyti .... Galetu čia daugiau įdėti informacijos ir apie kitus miestus, ar parasyt kur pačios dares, ar gal iš pažįstamų,draugių,sesiu kuri kur dares ir kiek mokejo,per kiek laiko padare....šitoje temoje reik info o ne pamokslautoju...
Atsakyti
QUOTE(Monellina777 @ 2013 11 24, 16:32)
O aš norėčiau padėkoti,kad vat davė išsamią info ir būtent konkrečiai viską išdėstė, juk nereklamavo jokių paslaugu,o tiesiog padeda surast info kurios iesko ir galbūt neranda daugelis,o randa tik pamokslus, priekaistus,kaltinimus žmogžudyste ir t.t...  Supraskit jei jau moteris nusprende kad darysis tai tegu daros,jos kūnas ir jos gyvenimas ir jei ji nenori ar nepasiruosus turėt vaiką kodel turi gimdyti ???? Juk buna isprievartauja, ar neturi pakankamai pinigu pragyvenimui,kodel jei pati kenčia ir turi dar į pasaulį vaiką išleisti ir save gramzdint į prazuti? Aš tarkim turėsiu vaiką kada aš norėsiu ,o noriu turėt kai turėsiu pakankamai pinigu sau ir vaikui, kai turėsiu vyrą kuris mane mylės ir mane ves,tada jau gal ir po vedybų mastysim apie vaiką...bet tarkim db turiu drauga jis gal ir nori vaiko,nes jaučia spaudimą iš aplinkiniu,kad nebe jaunas ,kad senai metas vaiką turėt tai maždaug man nori uztaisyt...o žino mano mąstymą kad pirma vestuves o poto vaikai ir neveda manęs,o as jo neraginu,vadinas nemyli...o apie vaiką kalba,o ka as inkubatorius jam???  Manau reikia turėt tada kada tu nori ir esi pasiruošusi netik tu bet ir vyras.... Vaikai turėtu gimt tik iš meiles ir kai abu to nori ir turi galimybių išlaikyti ....    Galetu čia daugiau įdėti informacijos ir apie kitus miestus, ar parasyt kur pačios dares, ar gal iš pažįstamų,draugių,sesiu kuri kur dares ir kiek mokejo,per kiek laiko padare....šitoje temoje reik info o ne pamokslautoju...

Čia ne ta vieta, kad suprastų mirksiukas.gif Išvadins žudike, svaigs apie nekaltus kūdikėlius, suskaičiuos, kiek ir kokių dantų jis turėtų, jeigų gimtų, tikliau jeigu jo "nenužudytų jo mama" doh.gif Gyventi reikėtų pačiai, su pačios pasirinktu sprendimu, be forumo plepučių ir patarėjų armijos. Todėl tokiais klausimais patarimo čia ieškoti nemanau kad verta - gerai, kas idėjo info step by step, kam reikės, tas pasinaudos. O kas ieškos progos pasispjaudyti tulžimi ir vaidinti motiną Terezę - ją ras visada ir visur, tad... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Monellina777 @ 2013 11 24, 14:32)
.bet tarkim db turiu drauga jis gal ir nori vaiko,nes jaučia spaudimą iš aplinkiniu,kad nebe jaunas ,kad senai metas vaiką turėt tai maždaug man nori uztaisyt...o žino mano mąstymą kad pirma vestuves o poto vaikai ir neveda manęs,o as jo neraginu,vadinas nemyli...o apie vaiką kalba,o ka as inkubatorius jam??? 

ne i tema, bet.... tai kam isvis su juo bunate? bigsmile.gif zinote, kad rizika pastoti nuo nemylimo zmogaus bus, bei nuo zmogaus kuris neketina jusu vesti...
vat ir priezastis butu daryti aborta. bigsmile.gif gal tuomet protingiau butu susitvarkyti su suaugusiais, padaryti jiems ate, o ne statyti ant kortos (jei taip atsitiks) esanciojo isciose gyvybe.... ax.gif
Atsakyti