QUOTE(given444 @ 2014 03 09, 17:48)
dar viena informacija, pasvarstymai:
abortas po gimimo
Na tema tokia demagoginė. Kūdikis nuo embriono skiriasi tuo, kad kūdikis gali išgyventi atskirai nuo mamos (gali užauginti tėvas, valstybiniai namai ir pan.). O embrionui reikalingas moters kūnas kaip inkubatorius. Ir atskirai išimtas jis neišgyvens. Todėl net jei moteris nenori kūdikio, ji turi aukoti savo kūną dėl to, kad kažkas gyventų. Va čia vieno teisė į savo kūną susikerta su kito teise į gyvybę. Bet man tai baisi mintis neturėti teisės į nuosavą gimdą.
Įsivaizduokit jei būtų įstatymas, kur visi sveiki turi po inkstą paaukot sergantiems. Žemėje visiems inkstų tikrai užtektų, ir niekas nemirtų dėl inkstų nepakankamumo. O ir likęs su vienu inkstu labai nebijotum, nes jeigu ką, tai iškart bus surastas donoras. Bet ne, gi visi mes turim teises į savo kūną ir aukojam tik savanoriškai.
Beje, pati esu nėščia. Jau greit gimdysiu. Tai buvo mano apsisprendimas ir labai lauktas kūdikis. Prieš tai buvo nemažai persileidimų. Priežastis, išaiškėja, sprendžiama vaistais. Jei nėštumo metu aš jų nevartoju - embrionas neišgyvena. Visus kartus prieš tai aš to nežinojau, bet dabar, kai žinau, sakykit - jei sužinojusi, kad pastojau, vaistų nevartosiu, tai kaip skaitysis? Abortas? Juk iš esmės taip.