Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys/šeimos NR. 18

QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 09 06, 15:58)
Gal del to,kad visus rasymus viena diena pildet,todel jusu byla ir jusu prasymus visus vienu metu ir tvirtins. g.gif

kas cia dabar supras kaip cia yra. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 09 06, 14:15)
Nu cia tik matomai siauliuose taip smile.gif
O kad turi buti soc.remtina seima,kad gauti nemokama maitinima ir mokinio krepseli,tai tikrai netiesa.Gali tvarkitis ir tie kure nera soc.remtini.

Atsiprasau suklydau 4u.gif
Teisingai maitinimus gauna tie kam neisnesa 525 zmogui, o soc. pasalpas - 350. Taigi gauna ir ne socialiai remtini. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(cobyte @ 2012 09 06, 14:59)
kas cia dabar supras kaip cia yra.  blush2.gif

vaiko pinigeliai (52litukai) ziurimi i praejusiu metu pajamas (12men), kurios nevirsijo 525lt, kadangi dabar vaikas gyvens su jumis, o mokinio krepseliui skaiciuojami 3 praejusiu arba vieno einamojo menesio pajamos (kuriose isiskaiciuoja alimentai) del to jus ir negaunate, kol nesutvarkyti dokumentai.

http://www.socmin.lt...php?-2035752288

Pajamų socialinei paramai mokiniams gauti apskaičiavimas

Vidutinės mėnesio pajamos socialinei paramai mokiniams gauti apskaičiuojamos pagal 3 kalendorinių mėnesių iki kreipimosi dėl socialinės paramos mokiniams mėnesio pajamas, nustatytas Lietuvos Respublikos piniginės socialinės paramos nepasiturintiems gyventojams įstatymo 17 straipsnyje, arba pagal kreipimosi dėl socialinės paramos mokiniams mėnesio pajamas, jei bent vieno iš bendrai gyvenančių asmenų arba vieno gyvenančio asmens pajamų šaltinis ar bendrai gyvenančių asmenų sudėtis, palyginti su 3 praėjusiais kalendoriniais mėnesiais, pasikeitė.

http://www3.lrs.lt/p...c_l?p_id=415160

17 straipsnis. Pajamos
1. Skiriant piniginę socialinę paramą, įskaitomos visų bendrai gyvenančių asmenų arba vieno gyvenančio asmens gaunamos pajamos:
1) su darbo ar tarnybos santykiais susijusios pajamos, įskaitant dienpinigius, butpinigius, maistpinigius ir kitas pajamas (išskyrus mokinių iki 21 metų, kurie mokosi pagal bendrojo ugdymo programą ir (ar) pagal profesinio mokymo programą pirmajai kvalifikacijai įgyti, pajamas);
2) autorinis atlyginimas, pajamos, gautos iš sporto veiklos, atlikėjo veiklos (išskyrus mokinių iki 21 metų, kurie mokosi pagal bendrojo ugdymo programą ir (ar) pagal profesinio mokymo programą pirmajai kvalifikacijai įgyti, pajamas);
3) pensijos ir (ar) pensijų išmokos, šalpos išmokos (išskyrus slaugos ar priežiūros (pagalbos) išlaidų tikslines kompensacijas ir tikslinį priedą);
4) dividendai;
5) palūkanos;
6) individualios įmonės savininko pajamos, gautos iš šios įmonės apmokestinto pelno;
7) individualios veiklos pajamos, įskaitant pajamas, gautas verčiantis veikla pagal verslo liudijimą ir individualios veiklos vykdymo pažymą (išskyrus mokinių iki 21 metų, kurie mokosi pagal bendrojo ugdymo programą ir (ar) pagal profesinio mokymo programą pirmajai kvalifikacijai įgyti, pajamas);
8) pajamos iš žemės ūkio veiklos (išskyrus pajamas iš žemės ūkio naudmenų, kurių bendras plotas neviršija 1 hektaro);
9) išmokos žemės ūkio veiklai;
10) piniginės lėšos, gautos vaikui (įvaikiui) išlaikyti (alimentai);
11) išmokos iš Vaikų išlaikymo fondo.....................
Atsakyti
o jei vaiko maitynimas sutvarkytas vienoj savivaldybej ,o persiregistruoji gyvenama vieta kitoj sniunijoj ,tai tai kur moketu ten kur anksciau buvom registruoti ir kreiptasi ar kaip? g.gif .yra tokia situacija kad gyvenu nomuojamam bute su vaikais ir ten buvau registruota ,o tenka persiregistruoti i kita savivaldybe ,bet lieku gyventi tam paciam bute tik kad savininkams reik kad nebebutume registruoti cia.
Atsakyti
sveikos,norejau pasiteirauti ar dar galima susitvarkyti mokinio krepseli?
Atsakyti
QUOTE(camil@ @ 2012 09 07, 10:38)
sveikos,norejau pasiteirauti ar dar galima susitvarkyti mokinio krepseli?

Galima,iki spalio 20 d.
Atsakyti
Laba 4u.gif ,

Turiu klausimeli del mamos, nebesusigaudau kaip cia musu Marijos zemeje yra. Situacija tokia: mama bedarbe jau apie 4 metus, stovi darbo birzoje Siauliuose, is birzos nieko negauna, registruota soc. rupyboje is kur gauna socialine pasalpa ir kompensacija uz sildyma. Klausimas toks, jei ji atvyks pas mane i Vilniu ir dirbs 0,5 etato ar ji turi toliau buti registruota Siauliu darbo birzoje ir soc.rupyboje, kad gauti kompensacija uz sildyma? Ar ir be birzos bei soc.rupybos priklauso kompensacija, jei pajamos bus 0,5 minimumo?

Labai aciu, jei kas galesite atsakyti mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveiki 4u.gif man vienas klausimas neduoda ramybės smile.gif Papasakosiu savo situacija.

Įstojau į neakivaizdines bakalauro studijas, nebuvau socialiai drausta, todėl įstojau į DB . Buvau vienas nepasiturintis žmogus , gaudavau 350lt. pašalpa. Tada susitvarkiau dar socialine stipendija 2 pusmečius, ir gyvenau sau laiminga smile.gif tada nutariau stoti į magistra , įstojau į nuolatines studijas, na ir ką, nueinu į socialinį, sako jei studijuosi, DB tau nutrauks bedarbio statusa ar sustabdys, ir tu vėl būsi priskiriama prie šeimos. Nes nėra 24m. Bet nuėjus į DB paaiškėjo , kad man tiesiog pakeitė statusa. Dabar esu STUDIJUOJANTIS< aktyviai ieškantis darbo. Na ir man priklauso pašalpa soc. skyriuje? Aš vis dar vienas nepasiturintis žmogus ar priklausau prie šeimos ?

Laukiu atsakymo, kiek klausiau savo soc. skyriuje tai jos ten kažka numykia. Bijau lysti , kad nesugadinčiau visko. Ten kur esu registruota , reikia atidirbti už soc. pašalpa. Tai aš suprantu taip : Jei esu ten legaliai registruota , tai atnešu pažyma iš universiteto, ir tai yra pateisinama priežastis, nepaisant to kad man dar nėra 24metų.

Su viena iš soc. skyriaus telefonu šnekėjau, sako pratesim sutartį nes stovi toliau birzoje, kad ir pakeistu statusu. Bet turėsi atidirbti, sakau gerai atidirbsiu. Viskas ok? ar bus taip, kai nueisiu apvirs viskas aukštyn kojom kad man dar nėra 24m.

Prašau paaiškinkit man viskas subtilybes , kad galėčiau reikalauti ar nereikalauti to kas man priklauso ar nepriklauso:)
Atsakyti
QUOTE(cobyte @ 2012 09 06, 14:36)
del to tai pritariu, nes turiu draugiu kurios nera soc remtinos, negauna ir socialines pasalpos, bet susitvarke del mokinio krepselio.  4u.gif
Papildyta:
na ta suprantu,bet nesuprantu to, kodel kiti negauna socoalines pasalpos, nes ji ir nepriklauso, bet susitvarko mokinio krepseli, kuris priklauso  g.gif  man kol nesutvarkyta soc pasalpa negaunu krepselio, o kiti gauna, kazkaip idomiai. na bet aisku nieko cia nepakeisi yra kaip yra.

mokinio krepseli susitvarko,nes 1seimos nariui pajamos nevirsija 525lt,o socialines negauna nes virsija 1zmogui 350lt
Papildyta:
QUOTE(uoga 3 @ 2012 09 07, 10:46)
Galima,iki spalio 20 d.

Matomai nuo savivaldybes priklauso pas mus sake iki spalio 1d tegalima
Atsakyti
QUOTE(Gusha @ 2012 09 07, 15:25)
Laba  4u.gif ,

Turiu klausimeli del mamos, nebesusigaudau kaip cia musu Marijos zemeje yra. Situacija tokia: mama bedarbe jau apie 4 metus, stovi darbo birzoje Siauliuose, is birzos nieko negauna, registruota soc. rupyboje is kur gauna socialine pasalpa ir kompensacija uz sildyma. Klausimas toks, jei ji atvyks pas mane i Vilniu ir dirbs 0,5 etato ar ji turi toliau buti registruota Siauliu darbo birzoje ir soc.rupyboje, kad gauti kompensacija uz sildyma? Ar ir be birzos bei soc.rupybos priklauso kompensacija, jei pajamos bus 0,5 minimumo?

Labai aciu, jei kas galesite atsakyti  mirksiukas.gif

Reikes ir toliau stovet birzoj.
Atsakyti
QUOTE(^nataly^ @ 2012 09 07, 17:08)
Sveiki 4u.gif  man vienas klausimas neduoda ramybės smile.gif Papasakosiu savo situacija.

Įstojau į neakivaizdines bakalauro studijas, nebuvau socialiai drausta, todėl įstojau į DB . Buvau vienas nepasiturintis žmogus , gaudavau 350lt. pašalpa. Tada susitvarkiau dar socialine stipendija 2 pusmečius, ir gyvenau sau laiminga smile.gif tada nutariau stoti į magistra , įstojau į nuolatines studijas, na ir ką, nueinu į socialinį, sako jei studijuosi,  DB tau nutrauks bedarbio statusa ar sustabdys, ir tu vėl būsi priskiriama prie šeimos. Nes nėra 24m.  Bet nuėjus į DB paaiškėjo , kad man tiesiog pakeitė statusa. Dabar esu STUDIJUOJANTIS< aktyviai ieškantis darbo. Na ir man priklauso pašalpa soc. skyriuje? Aš vis dar vienas nepasiturintis žmogus ar priklausau prie šeimos ?
Laukiu atsakymo, kiek klausiau savo soc. skyriuje tai jos ten kažka numykia. Bijau lysti , kad nesugadinčiau visko. Ten kur esu registruota , reikia atidirbti už soc. pašalpa. Tai aš suprantu taip : Jei esu ten legaliai registruota , tai atnešu pažyma iš universiteto, ir tai yra pateisinama priežastis, nepaisant to kad man dar nėra 24metų.

Su viena iš soc. skyriaus telefonu  šnekėjau, sako pratesim sutartį nes stovi toliau birzoje, kad ir pakeistu statusu. Bet turėsi atidirbti, sakau gerai atidirbsiu.  Viskas ok? ar bus taip, kai nueisiu apvirs viskas aukštyn kojom kad man dar nėra 24m. 

Prašau paaiškinkit man viskas subtilybes , kad galėčiau reikalauti ar nereikalauti to kas man priklauso ar nepriklauso:)

Jus esat priskirta prie tevu.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 09 07, 18:51)
Jus esat priskirta prie tevu.

Būdama 24 vėl būsiu vienas atskirai gyvenantis žmogus ?
Atsakyti