Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys/šeimos NR. 18

Norejau paklaust blush2.gif ar tvarketes - kas gauna soc.pasalpas - skaitmeninei televizijai skirtu imtuvu kompensacijas? Perkant reikia saskaitos fakturos g.gif , uzpildyto prasymo, o ko dar? Aciu 4u.gif
Ir noreciau paklaust kur kreiptis del nemokamos teisines konsultacijos?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bulbulka.: 07 rugsėjo 2012 - 23:51
QUOTE(^nataly^ @ 2012 09 07, 21:26)
Būdama 24 vėl būsiu vienas atskirai gyvenantis žmogus ?

Taip.
Atsakyti
QUOTE(^nataly^ @ 2012 09 07, 17:08)
Sveiki 4u.gif  man vienas klausimas neduoda ramybės smile.gif Papasakosiu savo situacija.

Įstojau į neakivaizdines bakalauro studijas, nebuvau socialiai drausta, todėl įstojau į DB . Buvau vienas nepasiturintis žmogus , gaudavau 350lt. pašalpa. Tada susitvarkiau dar socialine stipendija 2 pusmečius, ir gyvenau sau laiminga smile.gif tada nutariau stoti į magistra , įstojau į nuolatines studijas, na ir ką, nueinu į socialinį, sako jei studijuosi,  DB tau nutrauks bedarbio statusa ar sustabdys, ir tu vėl būsi priskiriama prie šeimos. Nes nėra 24m.  Bet nuėjus į DB paaiškėjo , kad man tiesiog pakeitė statusa. Dabar esu STUDIJUOJANTIS< aktyviai ieškantis darbo. Na ir man priklauso pašalpa soc. skyriuje? Aš vis dar vienas nepasiturintis žmogus ar priklausau prie šeimos ?
Laukiu atsakymo, kiek klausiau savo soc. skyriuje tai jos ten kažka numykia. Bijau lysti , kad nesugadinčiau visko. Ten kur esu registruota , reikia atidirbti už soc. pašalpa. Tai aš suprantu taip : Jei esu ten legaliai registruota , tai atnešu pažyma iš universiteto, ir tai yra pateisinama priežastis, nepaisant to kad man dar nėra 24metų.

Su viena iš soc. skyriaus telefonu  šnekėjau, sako pratesim sutartį nes stovi toliau birzoje, kad ir pakeistu statusu. Bet turėsi atidirbti, sakau gerai atidirbsiu.  Viskas ok? ar bus taip, kai nueisiu apvirs viskas aukštyn kojom kad man dar nėra 24m. 

Prašau paaiškinkit man viskas subtilybes , kad galėčiau reikalauti ar nereikalauti to kas man priklauso ar nepriklauso:)

jei studijos ne dienines - tai prie ko cia tevai?
vadinasi kaip ir niekas nepasikeite- toliau sau studijuojate, toliau sau stovite darbo birzoje (kuri jus ir stskiria nuo tevu, kad ir su sustabdytu statusu- socialinis juk statuso nemato ir jiems neidomu, svarbu pats stovejimo faktas) ir toliau sau tvarkotes socialine stipendija ir visas kompensacijas
Papildyta:
QUOTE(Gusha @ 2012 09 07, 15:25)
Laba  4u.gif ,

Turiu klausimeli del mamos, nebesusigaudau kaip cia musu Marijos zemeje yra. Situacija tokia: mama bedarbe jau apie 4 metus, stovi darbo birzoje Siauliuose, is birzos nieko negauna, registruota soc. rupyboje is kur gauna socialine pasalpa ir kompensacija uz sildyma. Klausimas toks, jei ji atvyks pas mane i Vilniu ir dirbs 0,5 etato ar ji turi toliau buti registruota Siauliu darbo birzoje ir soc.rupyboje, kad gauti kompensacija uz sildyma? Ar ir be birzos bei soc.rupybos priklauso kompensacija, jei pajamos bus 0,5 minimumo?

Labai aciu, jei kas galesite atsakyti  mirksiukas.gif

mama gali dirbti kur nori (nors ir vilniuje), norint gauti kompensacija uz sildyma ji tures buti registruota tame bute, kuriame nori kompensacijos (lankytis socialiniame , kuris priskirtas pagal registruota darbo vieta), ir toliau stoveti darbo birzoje, kaip papildomai ieskanti darbo (tik cia jau jos reikalas kurioje nori stoveti- vilniaus ar siauliu - jei niekas nepasikeite, galima rinktis pagal deklaruota arba pagal gyvenama vieta bet cia gal kas patikslins, kad nesuklysciau)
Papildyta:
QUOTE(Bulbulka. @ 2012 09 08, 00:48)
Norejau paklaust  blush2.gif  ar tvarketes - kas gauna soc.pasalpas - skaitmeninei televizijai skirtu imtuvu kompensacijas? Perkant reikia saskaitos fakturos  g.gif , uzpildyto prasymo, o ko dar? Aciu  4u.gif
Ir noreciau paklaust kur kreiptis del nemokamos teisines konsultacijos?

pirmine teisine konsultacija teikiama savivaldybese (seniunijose), antrine valstybes garantuojamos teisines pagalbos tarnybose.

o del imtuvu kompensacijos- jei niekas nepasikeite, tai kaip ir tokios kompensacijos neprieme, nepatvirtino (tik pasnekejo), bet ka gali zinot, cekiukus pataupykit.
Atsakyti
As darbe esu parasiusi prasyma del vaiko prieziuros atostogu,iki 3m.Siuo metu mano vieta yra uzimta,bet ten dirbanti mergina yra nescia 2men.Darbdavys nori,kad as palaukciau kol ji iseis i dekreta.Mano vaikuciui 2metai,pradejo lankyt darzeli.Ar man priklausytu kokios nors socialines garantijos,kompensacija,52lt.vaikui
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2012 09 08, 09:40)
[/size]
jei studijos ne dienines - tai prie ko cia tevai?
vadinasi kaip ir niekas nepasikeite- toliau sau studijuojate, toliau sau stovite darbo birzoje (kuri jus ir stskiria nuo tevu, kad ir su sustabdytu statusu- socialinis juk statuso nemato ir jiems neidomu, svarbu pats stovejimo faktas) ir toliau sau tvarkotes socialine stipendija ir visas kompensacijas
Papildyta:
[size=1]

mama gali dirbti kur nori (nors ir vilniuje), norint gauti kompensacija uz sildyma ji tures buti registruota tame bute, kuriame nori kompensacijos (lankytis socialiniame , kuris priskirtas pagal registruota darbo vieta), ir toliau stoveti darbo birzoje, kaip papildomai ieskanti darbo (tik cia jau jos reikalas kurioje nori stoveti- vilniaus ar siauliu - jei niekas nepasikeite, galima rinktis pagal deklaruota arba pagal gyvenama vieta bet cia gal kas patikslins, kad nesuklysciau)
Papildyta:

pirmine teisine konsultacija teikiama savivaldybese (seniunijose), antrine valstybes garantuojamos teisines pagalbos tarnybose.

o del imtuvu kompensacijos- jei niekas nepasikeite, tai kaip ir tokios kompensacijos neprieme, nepatvirtino (tik pasnekejo), bet ka gali zinot, cekiukus pataupykit.

O kaip tada paaiskint sita
"Į bendrai gyvenančių asmenų sudėtį taip pat įskaitomi nedirbantys (taip pat savarankiškai nedirbantys) nesusituokę ir savo vaikų (įvaikių) neauginantys pilnamečiai vaikai (įvaikiai) iki 24 metų, kurie mokosi pagal bendrojo ugdymo programą ar pagal formaliojo profesinio mokymo programą arba studijuoja aukštojoje mokykloje pagal dieninės, nuolatinės ar ištęstinės studijų formos programas (įskaitant akademinių atostogų dėl ligos ar nėštumo laikotarpį), ir dirbantys (taip pat savarankiškai dirbantys) nesusituokę ir savo vaikų (įvaikių) neauginantys pilnamečiai vaikai (įvaikiai) iki 21 metų, kurie mokosi pagal bendrojo ugdymo programą ir (ar) pagal profesinio mokymo programą pirmajai kvalifikacijai įgyti, taip pat pilnamečiai vaikai (įvaikiai) nuo bendrojo ugdymo programos baigimo dienos iki tų pačių metų rugsėjo 1 dienos."
Tai kaip as suprantu,nesvarbu kokia studiju forma,vistiek priskirtas prie tevu,jeigu nera 24 metu. g.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 09 08, 11:13)
"Į bendrai gyvenančių asmenų sudėtį taip pat įskaitomi nedirbantys (taip pat savarankiškai nedirbantys) nesusituokę ir savo vaikų (įvaikių) neauginantys pilnamečiai vaikai (įvaikiai) iki 24 metų, kurie mokosi pagal bendrojo ugdymo programą ar pagal formaliojo profesinio mokymo programą arba studijuoja aukštojoje mokykloje pagal dieninės, nuolatinės ar ištęstinės studijų formos programas (įskaitant akademinių atostogų dėl ligos ar nėštumo laikotarpį), ir dirbantys (taip pat savarankiškai dirbantys) nesusituokę ir savo vaikų (įvaikių) neauginantys pilnamečiai vaikai (įvaikiai) iki 21 metų, kurie mokosi pagal bendrojo ugdymo programą ir (ar) pagal profesinio mokymo programą pirmajai kvalifikacijai įgyti, taip pat pilnamečiai vaikai (įvaikiai) nuo bendrojo ugdymo programos baigimo dienos iki tų pačių metų rugsėjo 1 dienos."
Tai kaip as suprantu,nesvarbu kokia studiju forma,vistiek priskirtas prie tevu,jeigu nera 24 metu. g.gif

Studijavau neakivaizdziai , stovejau darbo biržoje- buvau vienas gyvenantis žmogus. Dabar studijuoju dieniniame skyriuje, stoviu darbo biržoje (kad ir su pakeistu statusu) - prie tėvų priskiriama ?

Mane domina koks faktorius nulemia socialinės pašalpos mokėjimą? Reikia tiesiog stovėti DB, ir tai mane jau atskiria kaip atskirai gyvenantį žmogų ?

Labai noriu , kad man paaiškintų kompetentingas žmogus, susėjas su panašia situacija. Bijau kišti nosį y savo savivaldybės soc. skyrių, nes man lyg ir toliau bus mokama soc. pašalpa. Bijau prisidirbti parodydama pažymą , kad studijuoju dieniniame, nors kad studijavau neakivaizdiai jie pažymą turi mano byloje. Ta pažyma mane atleistų nuo atidirbimo smile.gif

Pagaliau išaiškinau savo problema kuri man neduoda ramybės... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(^nataly^ @ 2012 09 08, 12:53)
Studijavau neakivaizdziai , stovejau darbo biržoje- buvau vienas gyvenantis žmogus. Dabar studijuoju dieniniame skyriuje, stoviu darbo biržoje (kad ir su pakeistu statusu) - prie tėvų priskiriama ?

Mane domina koks faktorius nulemia  socialinės pašalpos mokėjimą? Reikia tiesiog stovėti DB, ir tai mane jau atskiria kaip atskirai gyvenantį žmogų ?

Labai noriu , kad man paaiškintų kompetentingas žmogus, susėjas su panašia situacija. Bijau kišti nosį y savo savivaldybės soc. skyrių, nes man lyg ir  toliau bus mokama soc. pašalpa. Bijau prisidirbti parodydama pažymą , kad studijuoju dieniniame, nors kad studijavau neakivaizdiai jie pažymą turi mano byloje. Ta pažyma mane atleistų nuo atidirbimo smile.gif
Pagaliau išaiškinau savo problema kuri man neduoda ramybės... smile.gif

Kaip man aiskino soc.centre,tai kad birzoj reikia stoveti,jeigu mokiniesi,kai tau jau virs 24 metu,o jeigu iki 24 metu ir nedirbi,tai priskirtas prie tevu,nors ir stovi birzoj.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 09 08, 11:55)
Kaip man aiskino soc.centre,tai kad birzoj reikia stoveti,jeigu mokiniesi,kai tau jau virs 24 metu,o jeigu iki 24 metu ir nedirbi,tai priskirtas prie tevu,nors ir stovi birzoj.

tai tada nieko nesuprantu, kodel iki siol gavau, nors neturiu 24 ir mokausi. keista situacija.
Atsakyti
QUOTE(^nataly^ @ 2012 09 08, 13:27)
tai tada nieko nesuprantu, kodel iki siol gavau, nors neturiu 24 ir mokausi. keista situacija.

Nes mokėtės neakivaizdiniu būdu, o dabar dieniniu (nuolatine studijų forma).
Atsakyti
QUOTE(^nataly^ @ 2012 09 08, 13:27)

jei esi deklaruota atskirai nuo tevu gyvenamosios vietos - tai kaip ir turetum skaitytis, kaip viena gyvenanti, jei stovi birzoj... tik del dieninio(tai negarantuoju)
nes neakivaizdininkas, kaip ir gali dirbti, o dieninio sk. jau skaitosi, kad asmuo be pajamu..
manau, kad jusu atveju viskas bus gerai, nes yra tokiu kuriozu su darbo birza- jei mokaisi dieniniam (negarantuoju, bet girdejau, kad i birza nepriima), taip pat kaip su verslo liudijimu, jei pries tai stovejai, tai sustabdo(pakeicia) statusa ir socialiniui viskas tinka, bet jei pries issiimdamas verslo liudijima neistojai i db- tai visa likusi jo laikotarpi birza taves ir nepriims...
Papildyta:
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 09 08, 12:13)

tai ir raso, kad nedirbantys, o jei stovi darbo birzoje(tai dirbi ar nedirbi - vadinas esi darbingas ir ieskais)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 08 rugsėjo 2012 - 12:52
QUOTE(vikosiuks @ 2012 09 08, 12:46)
jei esi deklaruota atskirai nuo tevu gyvenamosios vietos - tai kaip ir turetum skaitytis, kaip viena gyvenanti, jei stovi birzoj... tik del dieninio(tai negarantuoju)
nes neakivaizdininkas, kaip ir gali dirbti, o dieninio sk. jau skaitosi, kad asmuo be pajamu..
manau, kad jusu atveju viskas bus gerai, nes yra tokiu kuriozu su darbo birza- jei mokaisi dieniniam (negarantuoju, bet girdejau, kad i birza nepriima), taip pat kaip su verslo liudijimu, jei pries tai stovejai, tai sustabdo(pakeicia) statusa ir socialiniui viskas tinka, bet jei pries issiimdamas verslo liudijima neistojai i db- tai visa likusi jo laikotarpi birza taves ir nepriims...
Papildyta:

tai ir raso, kad nedirbantys, o jei stovi darbo birzoje(tai dirbi ar nedirbi - vadinas esi darbingas ir ieskais)

situacija pradeda aiškėti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(astra1 @ 2012 09 08, 12:40)
Nes mokėtės neakivaizdiniu būdu, o dabar dieniniu (nuolatine studijų forma).

Čia manau pritaikyta ir neakivaizdinio ir dieninio skyrio studentams , ar ne taip? Mano dabar yra "nuolatinės studijos", prieš tai buvo "ištęstinės studijos". Jos įrašytos viena šalia kitos.
Atsakyti