Sveiki

man vienas klausimas neduoda ramybės

Papasakosiu savo situacija.
Įstojau į neakivaizdines bakalauro studijas, nebuvau socialiai drausta, todėl įstojau į DB . Buvau vienas nepasiturintis žmogus , gaudavau 350lt. pašalpa. Tada susitvarkiau dar socialine stipendija 2 pusmečius, ir gyvenau sau laiminga

tada nutariau stoti į magistra , įstojau į nuolatines studijas, na ir ką, nueinu į socialinį, sako jei studijuosi, DB tau nutrauks bedarbio statusa ar sustabdys, ir tu vėl būsi priskiriama prie šeimos. Nes nėra 24m. Bet nuėjus į DB paaiškėjo , kad man tiesiog pakeitė statusa. Dabar esu STUDIJUOJANTIS< aktyviai ieškantis darbo. Na ir man priklauso pašalpa soc. skyriuje? Aš vis dar vienas nepasiturintis žmogus ar priklausau prie šeimos ?
Laukiu atsakymo, kiek klausiau savo soc. skyriuje tai jos ten kažka numykia. Bijau lysti , kad nesugadinčiau visko. Ten kur esu registruota , reikia atidirbti už soc. pašalpa. Tai aš suprantu taip : Jei esu ten legaliai registruota , tai atnešu pažyma iš universiteto, ir tai yra pateisinama priežastis, nepaisant to kad man dar nėra 24metų.
Su viena iš soc. skyriaus telefonu šnekėjau, sako pratesim sutartį nes stovi toliau birzoje, kad ir pakeistu statusu. Bet turėsi atidirbti, sakau gerai atidirbsiu. Viskas ok? ar bus taip, kai nueisiu apvirs viskas aukštyn kojom kad man dar nėra 24m.
Prašau paaiškinkit man viskas subtilybes , kad galėčiau reikalauti ar nereikalauti to kas man priklauso ar nepriklauso:)