Įkraunama...
Įkraunama...

Tvenkinio kasimas 3

QUOTE(Ausras @ 2013 06 04, 09:29)
Madwifi teisus, Niurzgos kūdriuke atrastos 4 raudės ar kuojos (ištraukę bučiuku pamatysit)  drinks_cheers.gif
O karosai  - įspūdingi (ypač tas apvalesnis, tamsiai rudas viršuje)  thumbup.gif

atsimenat, pernai rugpiuti stebejomes kad per vasara karosai iki delninio dydzio uzaugo, tipo jie taip greit paprastai neauga, bet sprendziant is siu metu vasaros pradzios dydzio, panasu kad gal visgi gali tokiais tempais augt.
Atsakyti
[quote=Ausras,2013 06 04, 10:29]
Sveiki, Aiduciux,

Klausimas apie pliažo zonos gruntą ne visai laiku (tai turėjo būti padaryta dar kasant kūdrą), tačiau geriau vėliau, negu niekad.
Pradžiai, pamąstykim, ar kūdros šlaitai suformuoti su teisingu nuolydžiu ir ant jų užpiltas smėlis ar žvyras nenučiuoš gilyn.
Dėl pasirinkimo tarp smėlio ir žvyro, siūlau pasivaikščioti basomis ant vienokio ir kitokio grunto mirksiukas.gif Įtariu, kad net be tokio eksperimento rinksitės smėlį drinks_cheers.gif

Ačiūsmile.gif))Išsprendėm problėmyte-pasisdarysim tiltą ir maudysimės:))nes tik pačioj paradžioj klimpsta kojos,o giliau dugnas kietas ir geras:)))Kadangi šeimoje visi suaugę-laipiosim laiptukais.o Kranto zona-žolyte:))
Atsakyti
QUOTE(Ausras @ 2013 06 04, 10:29)
Dėl pasirinkimo tarp smėlio ir žvyro, siūlau pasivaikščioti basomis ant vienokio ir kitokio grunto  mirksiukas.gif  Įtariu, kad net be tokio eksperimento rinksitės smėlį  drinks_cheers.gif

Mes pasirinkome smėli ir dabar šiek tiek gailimės. Jis per smulkus. Po lietaus susimuša pluta. O gilesnis nei 5 cm sluoksnis išviso kietas (pilta apie 30 cm sluoksniu.) Nebent vežti pajūrio smėlį tai gal būtų ir nieko, bet mūsų Vilniaus rajono karjerinis smėlis tai ka aš žinau. Susigundai gera kaina (pigiausias gruntas) o po to gailiesi.
Man rekomendavo smulkų rupų žvyrą (per vėlai).

Dar vienas smėlio minusas - jame puikiausiai auga žolė, taigi teks naudoti roundup'ą ar kokią kitą zarazą jei norėsi turėti švarų pliažiuką.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo runchikas: 05 birželio 2013 - 07:51
o ne geriau prieš pilant smėlį pasitiesi agro plėvelė ar kokį gerą brezentą?
Atsakyti
QUOTE(runchikas @ 2013 06 05, 07:50)
Dar vienas smėlio minusas - jame puikiausiai auga žolė, taigi teks naudoti roundup'ą ar kokią kitą zarazą jei norėsi turėti švarų pliažiuką.

eik jau, kiek ten ta zole auga, jei penkios per menesi islenda, tai be problemu issirausi besipliazindamas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 05 birželio 2013 - 09:08
QUOTE(madwifi @ 2013 06 04, 08:59)
atsimenat, pernai rugpiuti stebejomes kad per vasara karosai iki delninio dydzio uzaugo, tipo jie taip greit paprastai neauga, bet sprendziant is siu metu vasaros pradzios dydzio, panasu kad gal visgi gali tokiais tempais augt.

Reiškia, jiems labai patiko jūsų ir mūsų kūrinys:)

Papildyta:
[quote=aiduciux,2013 06 04, 12:14]
[quote=Ausras,2013 06 04, 10:29]

Ačiūsmile.gif))Išsprendėm problėmyte-pasisdarysim tiltą ir maudysimės:))nes tik pačioj paradžioj klimpsta kojos,o giliau dugnas kietas ir geras:)))Kadangi šeimoje visi suaugę-laipiosim laiptukais.o Kranto zona-žolyte:))
[/quote]

Gal vis dėlto ir paprastą išlipimą pasidarykite. Lieptelis gerai įšokti, tačiau jei vandeny pasidarys bloga, ar šiaip kokią dieną sunku bus alc.gif alc.gif alc.gif , geriau turėti tvirtesnį, nei slidžios kopėčios išlipimą.
Papildyta:
QUOTE(runchikas @ 2013 06 05, 06:50)
Mes pasirinkome smėli ir dabar šiek tiek gailimės. Jis per smulkus. Po lietaus susimuša  pluta. O gilesnis nei 5 cm sluoksnis išviso kietas (pilta apie 30 cm sluoksniu.) Nebent vežti pajūrio smėlį tai gal būtų ir nieko, bet mūsų Vilniaus rajono karjerinis smėlis tai ka aš žinau. Susigundai gera kaina (pigiausias gruntas) o po to gailiesi.
Man rekomendavo smulkų rupų žvyrą (per vėlai).

"Pigiausias Vilniaus rajono smėlis" tikrai nėra tinkamas geram pliažui. Mes paprastai rekomenduojame PLAUTĄ 0-4 mm frakcijos smėlį, kuris statybose naudojamas betonavimui ir neturi molio dalelių (kurios tikriausiai ir suformuoja plutą Runciko kūdriuke).

Papildyta:
QUOTE(tylaa @ 2013 06 05, 07:58)
o ne geriau prieš pilant smėlį pasitiesi agro plėvelė ar kokį gerą brezentą?

Jei tikrai reikia, tiesiama ne agroplėvelė, o geotekstilė mirksiukas.gif

Sėkmės visiems!
Aušrys cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Ausras @ 2013 06 04, 10:47)
Madwifi,

Dolee rašo, kad pati nuėjo į savivaldybę "popierėlio išsiimti". Taigi biurokratai ir jų besąlyginiai refleksasi (labai teisingas apibūdinimas  lotuliukas.gif ) šiuo atveju kaip ir ne prie ko.
O bendru atveju, visiems planuojantiems kasti BET KOKIO DYDŽIO kūdrą nesaugomoje teritorijoje ir nekarstiniame regione, reiktų užsukti į vietinės savivaldybės Žemės ūkio (ar Melioracijos) skyrių ir įsitikinti, kad planuojamos kūdros vietoje NĖRA MELIORACIJOS ĮRENGINIŲ. Jei drenažas yra mažesnio, kaip 100 mm skersmens, (t.y. 50 ir 75 mm), tokius vamzdelius dažniausiai galima "kandžioti". Tuo tarpu 100 mm ir didesnio skersmens drenažas yra valstybinės reikšmės, todėl planuojant kūdrą, tokio drenažo geriau neliesti (beje, jis, kaip ir atviri melioracijos grioviai, turi 15 m pločio apsauginę zoną), arba būtinas drenažo sistemos perprojektavimas bei apvedimas aplink kūdrą.
Jei planuojate kasti didesnę nei 10 arų ploto kūdrą, taip pat bet kokio dydžio kūdrą saugomoje teritorijoje ar karstiniame regione, jums pradeda galioti šis Aplinkos ir Žemės ūkio ministrų įsakymas: http://www3.lrs.lt/p...s...ry=&p_tr2=2.

Sėkmės kūdrininkystėje!
Aušrys  cool.gif

Vat būtent smile.gif ir kas liečia iš mano pusės, pas mus eina sklype melioracija ir griovys yra, tiesiog mum paaiškino daugiau ir viskas kaip kas.... man niekas nk neliepė tiesiog dėl savęs nuėjau ir viskas smile.gif kad turėčiau (mažas kas) garantą su parašiukais smile.gif ten greitai paruošia tą dokumentą smile.gif
Atsakyti
Juokingiausi mintis apie tvenkini kuriame maudysitės jūs su savo vaikais, auginsite žuvis ir tt. purkšti rundapu. Rundapas buvo išrastas karo Vietname metu. Skirtas purkšti iš lėktuvų džiungles, kur slėpėsi vietkongo kariai. Jei pasidarė įdomu, panagrinėkite kodėl Vietname vežinių susirgimų lygis vienas didžiausių pasaulyje.......
Atsakyti
Laba,

QUOTE(runchikas @ 2013 06 05, 07:50)
*Mes pasirinkome smėli ir dabar šiek tiek gailimės. Jis per smulkus. Po lietaus susimuša  pluta.
**Dar vienas smėlio minusas - jame puikiausiai auga žolė, taigi teks naudoti roundup'ą ar kokią kitą zarazą jei norėsi turėti švarų pliažiuką.

* Pas mane žvyriukas, gavom tai su visokio dydžio akmenim, persijojau, ir žvyriukas smulkus ir akmenų gėlynams gavau, vaikščioti po žvyriuką man visai patinka.
**Žolė ir žvyriuke auga, sako visai gerai lietlempe nusvilinti - prisipažinsiu nebandžiau ax.gif Aš išraunu.
Atsakyti
sveiki, neradau temos apie uzkasima =) bet tema siektiek panasi =) gal kas buvot susidure. su kokiom istaigom reiketu derinti sita reikala? o situacija pas mum tokia, kad turim nepilnai 8aru kudra, kuria norime isleisti i uz keliu metru esanti upeli ir uzpilti zemem. turim labai piktus kaimynus, jie rekia kad mus i teisma paduos, tai va nezinau uz ka gali paduoti, kuria vieta reiketu sutvarkyti =) nes su teismas jokiais del tokio reikalo nenoreciau bendrauti =) schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Niurzga @ 2013 06 05, 18:14)
Laba,
* Pas mane žvyriukas, gavom tai su visokio dydžio akmenim, persijojau, ir žvyriukas smulkus ir akmenų gėlynams gavau, vaikščioti po žvyriuką man visai patinka.
**Žolė ir žvyriuke auga, sako visai gerai lietlempe nusvilinti - prisipažinsiu nebandžiau  ax.gif Aš išraunu.

*Gal nedidelis pliažas kad sugebėjote prasisijoti. Pas mus 30 kubinių metrų supilta smėlio, Nzn kaip tiek galėčiau tokį kiekį prasijoti smile.gif
Kaži jei dabar ant to paprasto karjerinio smėlio supylus savivartį plauto smėliuko, ar nesusimaišytų jie? Kažkaip labai norėtūsi pagerinti tą pliažo kokybę...
**Jo, pastebėjau, kad visa žvyro (betonavimui) krūva apaugusi asiūkliais ir šalpusniais. Reikia rauti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo runchikas: 06 birželio 2013 - 08:51
QUOTE(runchikas @ 2013 06 06, 08:41)
**Jo, pastebėjau, kad visa žvyro (betonavimui) krūva apaugusi asiūkliais ir šalpusniais. Reikia rauti...

isbetonuosi pamatus, o kitais metais pavasari tik pyst ir prazys geltonai salpusniais smile.gif
Atsakyti