Įkraunama...
Įkraunama...

Tvenkinio kasimas 3

QUOTE(gegutis @ 2014 02 13, 08:52)
Prieš Aušrį asmeniškai aš neturiu nieko prieš, tik jo klientų susiradimo taktika tokia .. keistoka..
kas dar su juo nesusidurė - galiu pasakyti po ilgų vedžiojimų už nosies ir nieko konkretaus nepasakymo šiame forume, jis "prisijaukina" jus ir tada jau jums tampa be galo reikalingos jo paslaugos, kurios bent jau man turėjo kainuoti tiek , už kiek aš kitur išsikasiau visą kudrą, ir ja dabar  be galo džiaugiuosi( na biški su bebriukais pasipykstu, bet tai džiaugtis netrugdo).
o šiaip tai po mano "lengvų įspirimų į šikną" jam pastebiu kad kur kas atviriau jis visus konsultuoja, ir labiau stengiais kad niekas daugiau neįžvelgtų komercijos.. smile.gif tad manau taip ir toliau bendrausime.
šiuo metu kasuosi trečią kudrą savo gyvenime, tačiau iš anksto jaučiu kompleksą nekelti nei jos nuotraukų čia nei ko klausi apie ją, nes garantuoju 100 proc. kad viskas ponulio Aušrio akimis bus netaip, ir vien dėl to kad samdausi kasėjus tik po 950 už arą ir projektą dariau ne pas daktarą.
sėkmės visiems  ir greito pavasario smile.gif

Labas, Geguti,
Nors jau antrą kartelį rašote, kad "prieš Aušrį asmeniškai nieko neturite" kažkodėl nieko kito forume nepuldinėjate blush2.gif Ką gi, jaučiuosi pamalonintas, kad mano komentarai ir konsultacijos sulaukia dėmesio ir nekurie daug plasnojantys, tačiau netoli skrendantys ir tą nesusipratimą garsiu giedojimu kompensuojantys paukščiai visais būdais "lengvai spardo mano šikną" ir didžiuojasi išpešę daugiau "slaptos" informacijos didis.gif .
Šiaip kūdros tėra nedidelis mano hobis, kuris "Senojo ežerėlio" apyvartoje sudaro iki 5-6%, taigi, jei geros kūdros įrengimo receptas būtų toks pat universalus, kaip medaus torto, ir veiktų bet kokiame sklype, aš visai neskausmingai juo pasidalinčiau forume ar savo tinklapyje. Deja, viskas yra gerokai sudėtingaiu, nei žūtbūtinė Gegučio kova su ekskavatorininkais idant trečiąją jo gyvenimo kūdrą po 950 Lt už arą iškastų ne 15 arų ir 1,5 m gylio, o 8 arų ir bent 3 m gylio....
Pirmas dalykas, ką šiame vienkartinių daiktų ir jausmų pasaulyje reiktų įsisamoninti: kūdra (ežerėlis) - tai kūrinys. JŪSŲ KŪRINYS. Lygiai toks pats, kaip jūsų namai, jūsų kiemas, visa jūsų sodyba. Ir ją savo aplinkoje susikurti galite (ir turite) jūs patys su savo šeimyna, kad visiems toje aplinkoje būtų smagu, jauku ir saugu. Aš, atsižvelgdamas į jūsų sklypo teikiamas galimybes ir apribojimus, galiu tik padėti, patarti, parodyti jūsų neišnaudotas galimybes bei sulaikyti nuo nesąmonių, patariu, kokius augalus sodinti, kokiomis žuvimis įžuvinti, vėliau išmokau kūdrą prižiūrėti, palaikyti gerą vandens kokybę.... Ir kas įdomiausia, nemažai tokių darbų esu atlikęs visai už dyką telefonu ar ofise (dar ir kavos pas mane užsukantiems išverdu smile.gif (Kažką (bent jau nemokamą kavą) pražiopsojote, taupusis Geguti doh.gif).
Tačiau pro mano ofiso langą visų kūdriukų ir jų problemų nesimato, todėl tenka važiuoti į vietą. Tai užima laiką, stovi kiti darbai, dega dyzelis, reikia išlaikyti tyrimų įrangą ir aparatūrą, mokesčius susimokėt... manau, visai natūralu, kad už tokį darbą man norisi gauti vieną kitą litą... Kiek save atsimenu, niekada nesiskelbiau esąs kūdrų Motina Terese g.gif
Žodžiu, Geguti, jūsų pikta rašliava, mano nuomone, yra visai be pagrindo, todėl visai tolesnei tamstos korespondencijai dedu riebų ignorą. Kaskit laimingai savo kūdras, tapkit kosmonautu (tikiuosi, pasiunčiau pakankamai toli ir pakankamai korektiškai mirksiukas.gif ) ir šiaip visokeriopos sėkmės.

Aušrys cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ausras: 14 vasario 2014 - 11:09
Geguti, gana nebloga kaina kasi prūda savo,bet ir ne pačia geriausia. O į tavo kainą įeina ir iškasto grunto sutvarkymas? juodžemio nukasimas, ir užpylimas atgal? bigsmile.gif
Šiaip ne stebūklai, kad galima rasti kasėjus ir iki tūkstančio lt už arą. Man iškasė kuo puikiausią 39a balutę ir gerbūvį sutvarkė ir gylį 4,7m nuo paviršinės dirvožemio linijos pasiekė. Kas ieško tas randa. Tiesa kol išsirinkau nemažai teko proto bokštų atsivaryti į numatomą kasimo vietą... .
Turiu ir aš tokį įdomų klausimą: kiek apytiksliai įmirksta molis esantis po vandeniu? g.gif 5-10-15 cm?
Atsakyti
QUOTE(Nemas @ 2014 02 20, 06:13)

Turiu ir aš tokį įdomų klausimą: kiek apytiksliai įmirksta molis esantis po vandeniu? g.gif 5-10-15 cm?

Sveiki, Nemai,

Klausimas, aišku, įdomus, juo labiau, kad gruntinio vandens horizonte esantis molis beveik visada būna drėgnas. Be to ir molis moliui nelygu g.gif Tačiau bandau spėti, kad tuo molio įdrėkimu susirūpinote ne visai iš neturėjimo ką veikti... Kas nutiko? - negi kūdriukas vandens nelaiko?

Sėkmės!
Aušrys cool.gif
Atsakyti
Sveiki, gal kas patars kasėjų Panevėžio rajone. Ačiū
Atsakyti
Na dėl prūdo vandens laikymo, tai tikrai man dar anksti spėlioti, nes neturiu nei lašo gruntinio vandens... . visas vanduo, tai ką dievulis iš debesų nuleidzia smile.gif Tik, patikėk, Aušrį, nekasiau 40a duobės neįsitikinęs, kad vanduo laikysis. Pas mane molis tamsiai raudonas iš jo plytas gamino sovietiniais laikais ir gylis be jokių pasikeitimų apie 30 metrų. Tad dėl vandens nelaikymo, kaip ir nelabai problemų bus, gal tik vasarą su lygio laikymu, nes paliktas atviras net ir puodas nugaruoja... . Be to ir salimais 20a prūdelis jau dešimtį ar daugiau metų iskastas, tai vandens situacija kaip ir aiški. Vat tik kaip sąžiningai kasėjai melioracijos vamzdelius atkirto... čia jau to aš nevaldau... .
O dėl molio klausiu gal kiek iš smalsumo, o gal ir praktikoje tikrai bus kur panaudoti. Matai, kai iškasė man kūdrą buvo sausa ir šilta, tai tas molis buvo kietas, kaip akmuo. Pradžioje net galvojau, kad bus šaunus dugnas, na tik slidus... . Bet... prasidėjus lietui, jau iki vandens net nebeliko šansų prieiti, nes klimpti jau šlaituose pradėjau, neskaitant to, kad molis belekaip limpa prie batų. Tiesa, vandens dar tik vos ketvirtadaliukas bebuvo, todėl iki vandens ir reikėjo per molį eiti. Taigi, tuo norėjau pasakyti, kad į sulytą molį klimpsti iki kauliukų (3-5cm). Tai kaip yra, kai molis visas po vandeniu? Manau ir dešimt cm galima įklimpti? O gal ir ne... Nuo to priklauso smėlio/žvyro storio pylimas maudynės vietoje, taip pat ir kiti reikalai, kad ir ant dugno pastatomos šėrykos kojelių aukštis ir tt. Va todėl ir iškilo klausimas, paprasta, kaip trys kapeikos... . smile.gif
Sėkmės ir jums.
Atsakyti
QUOTE(jusmin1 @ 2014 02 26, 18:47)
Sveiki, gal kas patars kasėjų Panevėžio rajone. Ačiū

Sveiki,

Būtent Panevėžyje esančių kasėjų kaip ir nežinau. Jei tiktų ukmergiškiai ir darbų kokybę laikote didesniu prioritetu už mažą kainą, bandyite pasidomėti www.vitnata.lt
Atsakyti
QUOTE(Nemas @ 2014 02 28, 09:34)
Na dėl prūdo vandens laikymo, tai tikrai man dar anksti spėlioti, nes neturiu nei lašo gruntinio vandens... . visas vanduo, tai ką dievulis iš debesų nuleidzia smile.gif Tik, patikėk, Aušrį, nekasiau 40a duobės neįsitikinęs, kad vanduo laikysis. Pas mane molis tamsiai raudonas iš jo plytas gamino sovietiniais laikais ir gylis be jokių pasikeitimų apie 30 metrų. Tad dėl vandens nelaikymo, kaip ir nelabai problemų bus, gal tik vasarą su lygio laikymu, nes paliktas atviras net ir puodas nugaruoja... . Be to ir salimais 20a prūdelis jau dešimtį ar daugiau metų iskastas, tai vandens situacija kaip ir aiški. Vat tik kaip sąžiningai kasėjai melioracijos vamzdelius atkirto... čia jau to aš nevaldau... .
  O dėl molio klausiu gal kiek iš smalsumo, o gal ir praktikoje tikrai bus kur panaudoti. Matai, kai iškasė man kūdrą buvo sausa ir šilta, tai tas molis buvo kietas, kaip akmuo. Pradžioje net galvojau, kad bus šaunus dugnas, na tik slidus... . Bet... prasidėjus lietui, jau iki vandens net nebeliko šansų prieiti, nes klimpti jau šlaituose pradėjau, neskaitant to, kad molis belekaip limpa prie batų. Tiesa, vandens dar tik vos ketvirtadaliukas bebuvo, todėl iki vandens ir reikėjo per molį eiti. Taigi, tuo norėjau pasakyti, kad į sulytą molį klimpsti iki kauliukų (3-5cm). Tai kaip yra, kai molis visas po vandeniu? Manau ir dešimt cm galima įklimpti? O gal ir ne... Nuo to priklauso smėlio/žvyro storio pylimas maudynės vietoje, taip pat ir kiti reikalai, kad ir ant dugno pastatomos šėrykos kojelių aukštis ir tt. Va todėl ir iškilo klausimas, paprasta, kaip trys kapeikos... . smile.gif
  Sėkmės ir jums.

Sveiki, Nemai,

Smagu, kad žinote savo kūdriuko geologiją. 40 arų vandenuku tikriausiai užsipildys ne taip ir greitai. Kauno raj. mūsų molyje iškastas 20 arų (tiesa, ~6 m gylio ir skrupulingai apribota pviršine prietaka nuo dirbamų laukų mirksiukas.gif ) kūdriukas pildėsi 3 metus.
Kalbant apie molio "praskydimą", kojomis jis ir bus jaučiamas ~ 5 (vietomis gal iki 10) cm. Taigi smėlio maudylei tikrai reikės. Ir pilti jį siūlau ant geotekstilės, kad molis jo "neprarytų". Šėrykla ar nerštavietė taip pat galėtų būti ant geotekstilės išpiltas žvyro plotas (tada jokių kojelių nereikės). Beje, turiu vilties, kad šėryklą projektuojate ne karpiams g.gif

Sėkmės!
Aušrys cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Ausras @ 2014 03 04, 13:57)
turiu vilties, kad šėryklą projektuojate ne karpiams  g.gif

Kam gi dar zmogus darys serykla?
Karpiams, lynams, sidabriniams karosams gal dar amurams, placiakakciams..
Lydekoms seryklos berods nereikia smile.gif
Veziams(kuriu nepatarciau) irgi.
Upetakius, ersketus auginti sudetinga...
Na , o jau mineti visi karpiniu seimos atstovai (ypac karpiai) drums vandeni- ta turbut turite omeny?
Cia tai tiesa, bet kaip smagu juos zvejoti... tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Gidka @ 2014 03 04, 13:03)
Kam gi dar zmogus darys serykla?
Karpiams, lynams, sidabriniams karosams gal dar amurams, placiakakciams..
Lydekoms seryklos berods nereikia  smile.gif 
Veziams(kuriu nepatarciau) irgi.
Upetakius, ersketus auginti sudetinga...
Na , o jau mineti visi karpiniu seimos atstovai (ypac karpiai) drums vandeni- ta turbut turite omeny?
Cia tai tiesa, bet kaip smagu juos zvejoti...  tongue.gif

Žvejoti karpius tikrai smagu, bet jais "užteršti" 40 arų kūdrą (juo labiau - "molinukę") doh.gif doh.gif doh.gif GAl geriau šalia dar kokių 10 arų specialų karpyną įveisti...
Atsakyti
Sveiki.
Kaip ir rašiau labai senai apie savo kudriuką, kad vanduo labai įdomiai elgiasi.
Žiemos ir pavasrio metu jis pakyla apie 1metra ir bėga per vamzdį lauk. o vasara jis nukrenta apie 1 metra ir stovi tame pačiame lygyje. Kudros plotas apie 50a.
Šį pavasarį ruošiuosi šlaitinti krantus nes dabar jie gana statoki ir ieškoti kur gi tas vanduo išbėgą. Pagal mano logiką tai jis kadangi žiemą įšąlą krantai tai negali ištekėti iš kudros o pavasarį kai įšalas išeina jis tiesiog išleidžia vandenį per kažkurį šlaitą.
Kiek pamenu kai kasė man kūdra vienoje vietoje rado kasėjas žvyro. Manau šlaituodanmi mes tą žvyrą dar kartą rasim. Todėl turiu klausimą.

Ar yra kazkokios molio plokštės ar kažkas panašaus nutekėjimui užtaisyti?
Ar yra kažkokie kiti būdai tai nutekėjimo vietai užtaisyti?

Gal galite patarti kaip tai reikėtų spresti.
Atsakyti
QUOTE(Bratka2012 @ 2014 03 05, 10:14)
Sveiki.
Kaip ir rašiau labai senai apie savo kudriuką, kad vanduo labai įdomiai elgiasi.
Žiemos ir pavasrio metu jis pakyla apie 1metra ir bėga per vamzdį lauk. o vasara jis nukrenta apie 1 metra ir stovi tame pačiame lygyje. Kudros plotas apie 50a.
Šį pavasarį ruošiuosi šlaitinti krantus nes dabar jie gana statoki ir ieškoti kur gi tas vanduo išbėgą. Pagal mano logiką tai jis kadangi žiemą įšąlą krantai tai negali ištekėti iš kudros o pavasarį kai įšalas išeina jis tiesiog išleidžia vandenį per kažkurį šlaitą.
Kiek pamenu kai kasė man kūdra vienoje vietoje rado kasėjas žvyro. Manau šlaituodanmi mes tą žvyrą dar kartą rasim. Todėl turiu klausimą.

Ar yra kazkokios molio plokštės ar kažkas panašaus nutekėjimui užtaisyti?
Ar yra kažkokie kiti būdai tai nutekėjimo vietai užtaisyti?

Gal galite patarti kaip tai reikėtų spresti.

na tai turbut pas tave prudo lygis, kaip ir pas mane, gruntnio vandens lygi atitinka. laidus gruntas, tai ir kilnojasi prudas sezoniskai pagal gruntini vandeni.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 05 kovo 2014 - 11:18
QUOTE(madwifi @ 2014 03 05, 12:17)
na tai turbut pas tave prudo lygis, kaip ir pas mane, gruntnio vandens lygi atitinka. laidus gruntas, tai ir kilnojasi prudas sezoniskai pagal gruntini vandeni.

Aš speju kad jis išbėga kažkurioje vietoje. Nes buvo viena vasara kai jis buvo pilnas.
Gruntiniai vandenys yra gerokai aukščiau nes visą laiką teka mazas upeliukas į kūdra bet pats vandens lygis kudroje nekyla.

Įdomu ar yra kažkokios plokštes ar kažkas su kuom būtų galima užtaisyti išbėgimą?
Kiek domėjausi lyg yra kazkoks betonitinio molio paklotas.
http://www.mosas.lt/...4275-1-545.html
Gal jis tinka?
Atsakyti