QUOTE(Avocetė @ 2009 08 28, 08:37)
o aš burokėlius su morkom ,svogūnais ir pomidorų sultimis dariau tai koks skonis geras gavos
.ir prie mėsos ir burokėliu sriubai tikrs ir net kaip garnyras prie žuvies ar silkės.
QUOTE(mickute7 @ 2009 08 28, 08:54)
Jei tokių randat kur nusipirkti,labai būtų įdomu žinoti kur jūs tokius perkat
QUOTE(Nike @ 2006 06 23, 10:28)
Turiu super receptuka pomidorams, kai pabandziau- tai dabar jau ketvirti metai vis taip pat ir taip ir niekaip nenusibosta
Pomidorus sudedu i puodą ir užpilu verdantį vandeni,kad apsemtu..Palaikau kelias minutes ir nulupu odeles- kai uzplikau - jos labai lengvai nusiima....Tada pomidorus dedu i stiklainius, idedu krapu, cesnaku ir uzpilu verdanti marinata....marinatui - 1 ltr vandens 1 valgomas saukstas druskos
taip - ir jokio acto
tada stiklaini pakaitunu - 1ltr -10 min, 2ltr -20 min, 3ltr - apie pusvalandi ir viskas
uzdarau ir laukiu bent jau rudens, kad galeciau megautis super pomidoriukais
Verta pabandyt

Pomidorus sudedu i puodą ir užpilu verdantį vandeni,kad apsemtu..Palaikau kelias minutes ir nulupu odeles- kai uzplikau - jos labai lengvai nusiima....Tada pomidorus dedu i stiklainius, idedu krapu, cesnaku ir uzpilu verdanti marinata....marinatui - 1 ltr vandens 1 valgomas saukstas druskos
Verta pabandyt
Dariau pagal šitą, tik nežinau ar nebusiu česnakų perdaug pridėjus(nepagailėjau
QUOTE(Agnieshkan @ 2009 08 19, 10:28)
Pasidalinsiu savo receptuku...
Pomidorai savo sultyse
Labai skanu ir be jokio acto
Pomidorus nublančiruojame, supjaustome mažesnius i 4, didesnius i daugiau daliu, dedame i 0,5L stiklainiukus, reikia daug prigrūsti, ir atsiranda skystimelio, prideti iki pat viršaus , tada ideti šauksteli arbatini cukraus ir šauksteli druskos, 5 juodi pipirai ir 2 kvapnieji. Viska dedame i puoda ir kaitiname 40-50 minuciu.(geriau ilgiau)
Man tikrai labai skanu, ir darbo nedaug.
Pomidorai savo sultyse
Labai skanu ir be jokio acto
Pomidorus nublančiruojame, supjaustome mažesnius i 4, didesnius i daugiau daliu, dedame i 0,5L stiklainiukus, reikia daug prigrūsti, ir atsiranda skystimelio, prideti iki pat viršaus , tada ideti šauksteli arbatini cukraus ir šauksteli druskos, 5 juodi pipirai ir 2 kvapnieji. Viska dedame i puoda ir kaitiname 40-50 minuciu.(geriau ilgiau)
Man tikrai labai skanu, ir darbo nedaug.
aš ir taip pasidariau pomidorus, man taip labai skanu, darysiu dar partiją, tik kiek jūs kaitinate ar nuo užvirimo pomidorų ar nuo vandens puode?
QUOTE(ramune27 @ 2009 08 27, 00:01)
o kodėl tamseme kampe?
Kazkur girdejau,kad nemegsta sultys,kai joms daug sviesos.
tingėjau daug skaityti-gal kas nors panašaus ir yra.Bet aš kiekvienais metais būtinai darau pomidorus pagal šį receptą :
Marinatas
1l vandens
1 valg.š. druskos
1 valg.š. cukraus
3 valg.š. acto
2 gvazdikėliai
Į stiklainį(1 ltr)
ant dugno berti žiupsnį maltų juodų pipirų,2 kvep pipirus,1 lauro lapą,1 arb.š. aliejaus.
Pomidorus(kietokus,vidutinio dydžio) pjauti perpus ir talpiai dėti puselėmis žemyn,pasluoksniuojant su pusžiedžiais supjaustytais svogūnais.Svogūnų nepadauginti.
Užpilti išvirtą marinatą ir kaitinti nuo užvirimo 12-15 min.
Skanaus
Marinatas
1l vandens
1 valg.š. druskos
1 valg.š. cukraus
3 valg.š. acto
2 gvazdikėliai
Į stiklainį(1 ltr)
ant dugno berti žiupsnį maltų juodų pipirų,2 kvep pipirus,1 lauro lapą,1 arb.š. aliejaus.
Pomidorus(kietokus,vidutinio dydžio) pjauti perpus ir talpiai dėti puselėmis žemyn,pasluoksniuojant su pusžiedžiais supjaustytais svogūnais.Svogūnų nepadauginti.
Užpilti išvirtą marinatą ir kaitinti nuo užvirimo 12-15 min.
Skanaus
QUOTE(AveM @ 2009 09 01, 10:05)
nežinau,gaminant pagal šį receptą,jo beveik nesijaučia,nes marinatą išgeriu-nesusilaikau-labai jau man skanu šitie pomidorai
QUOTE(ramune27 @ 2009 08 28, 20:56)
o aš burokėlius su morkom ,svogūnais ir pomidorų sultimis dariau tai koks skonis geras gavos
.ir prie mėsos ir burokėliu sriubai tikrs ir net kaip garnyras prie žuvies ar silkės.
kažkaip ne ten pataikei






