Taigi prireiks 1 litrui vandens:
1. 50 g. rupios be jodo druskos (galima bandyt ir su jodu bet turi būt rupi druska)
2. 100 g. cukraus
3. 100 ml 9 % maistinio acto ( aš acto pilu mažiau, tik 80-90 ml, švelniau gaunas)
Vanduo užverda, sudedi visus ingridientus, užverda, ir pilstai sau an daržovių.
Žinoma, daržovės prieš sudedant į stiklainius reik tinkamai paruošt. 1. Nuplaut gerai, 2. sterilizuot su 80-90 laipsniu karščio virintu vandeniu. O va tada jau pilt marinatą, uždengt iškaitintu dangteliu ir uždaryt. Viskas...
Prieskonius dedu šiuos: juodų pipirų grūdeliais iš akies, kvepiančių pipirų 2-3 vnt., česnako, krapų, kalendros grūdelių, lauro lapų, dar jei turiu tai baziliko šakelę įdedu

O jei reikia pvz.: pasterizuot, tada jau marinatą gaminkite su 100-90 ml acto, nes kaitinant actas praranda savo stiprumą va.

Gaunas labai gerai, jau va 10 metų taip gaminu, nė karto nepadarė babachhhh....
