Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(RiMami @ 2008 08 28, 12:49)

Na,ir kaip šitie pomidorai,gal ragavai?Ieškau recepto mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Terija:): 04 rugsėjo 2008 - 14:43
QUOTE(Agnieshkan @ 2008 09 01, 12:11)
perziurejau... Tik vat nelabai suprantu kam reikia acto deti... juk jie patys savaime turi rugshties daug  blush2.gif ,

nu matyt tos rugsties nepakanka,nors as acto niekada nededu pagal recepta,ipilu slakeli is akie ir uztenka ir skanu thumbup.gif
Atsakyti
Vakar džiovinom pomidorus pagal anksčiau temoje įdėtą receptuką. Tik va klausimas iškilo, iki kokio lygio jie turi sudžiūti? Turbūt tik apdžiūti? Ir ar išsilaikys iki žiemos, jei juos užpilsiu alyvuogių aliejumi ir sterilizuosiu? Beje, ar šiuo atveju reiktų aliejų pavirti prieš užpilant pomidorus stiklainyje? g.gif
Atsakyti
Asradau toki receptuka pomidorai dziovinti aliejuje
reikia vidutinio dydzio pomidoru,
druskos,alyvuogiu aliejaus,
Aptepimui;aliiejaus,baziliku,ciobreliu,raudoneliu ,cesnaku,
Pomidorus perpjauti i keturias dalis,isimti seklas.Ketvircius sudeti ant popieriniuranksluosciu susigert sultims.
Pomidoru gabalelius aptepti aliejumi ismaisyti su susmulkintais prieskoniais,ir sudeti ant orkaites groteliu odelemis zemyn.Orkaites apaciojepadeti folija isklota skarda nubegt skysciui.
Pomidorus pabarstyti druska ir dziovinti 100-110 laipsniu orkaiteje.
isdziuvusius sudeti i isplautus iskaitintus stiklainiukus,atvesinti,ant virsaussupilti alyvuogiu alieju.
Indus atsargiai supurtyti,kad iseitu oras,iruzsukti.
valgyti ne anksciau kaip pomenesio.
Prisipazinsiu ,dariau pirma karta,tikiyusiu ,kad pavyko bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Soul @ 2006 08 09, 17:27)
Aš kaip tik šiuo metu darau antrą tokių pomidorų partiją.

3l vandens
10 šaukštų su kaupu želatinos
4kg pomidorų
1kg svogūnų
3 šaukštai druskos
8 šaukštai cukraus
1 stiklinė (250ml) acto

Į puodą supilu 2,5l vandens, o kitame 0,5 litro išbrinkinu želatiną, o jei reikia ir truputį pakaitinu, kad ištirptų. Tą 2,5 litrus vandens užverdu, įmetu juodų ir kvepiančių pipirų, lauro lapų, cukrų, druską, actą, užverdu... Tada supilu tą išbrinkintą želatiną, vėl užverdu. Šį marinatą atšaldau (kadangi tingiu ilgai laukt, tai atšaldau tik truputį  blush2.gif ).
Supjaustytus pomidorus ir svogūnus sudedu į 0,5 l stiklainius, užpilu ant jų atvėsusį marinatą. Tada kišu stiklainius į šalto vandens puodą, ant dugno pastačius rankšluostuką ir pakaitinu nuo vandens užvirimo (tame puode) 15-20 min. Stiklainiuose temperatūra turi būti maždaug apie 60 laipsnių, bet neturiu termometro ir nekvaršinu sau galvos. Na ir užsuku dangteliais- galima paprastais užsukamais, galima ir su tais su aparatėliu.
Valgyti rekomenduojama min po 10 dienų, kad visas tas skonis į pomidorus ir svogūnus pereitų... O aišku skaniausia tai žiemos sulaukt 4u.gif


thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif dariau pernai ir siemet pagal si receptuka. Fantastiski pomidoriukai drebuciuose thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
labai lengvas pomidoru receptas
marinatui
8 sauksteliai cukraus
4sauksteliai druskos.
pomidorus apiplikyt karstu vandieniu,nulupti odele,sudeti i stiklainiukus.uzpilti marinata ir pakaitinti.uzsukti dangtelius.viskas.jai kas neaisku,rasykit i az.
Atsakyti
Receptas žalių marinuotų pomidorų. Pati dar nedariau, bet gal kam pravers:
1,5 kg pomidorų
po 700 gr svogūnų ir morkų
150 gr aliejaus
1 česnakas
50 ml 9proc. acto
po 150 gr cukraus ir druskos
0,5 š. paprikos miltelių
Pomidorus supjaustyti, svogūnus žiedais, morkas griežinėliais. Į puodą su daržovėmis pilti 0,5 arba 1 l vandens, aliejų, druską, cukrų, paprikų miltelius. Pamaišant virti 15-20 min. Pilti actą, česnaką. Kaitinti kol užvirs ir išpilstyti į stiklainius.
Ir dar vienas taip pat su žaliais pomidorais. Irgi dar neišbandytas.
SALDŽIŲJŲ PAPRIKŲ IR ŽALIŲ POMIDORŲ TYRĖ
500 gr paprikos
500 gr žalių pomidorų
1 svogūnas
1 česnakas
4 š. acto
druskos ir pipirų-pagal skonį.
Papriką ir pomidorus 0,5 val kepti orkaitėje. Paskui iš paprikos išimti seklas ir nulupti. Svogūnus ir česnakus susmulkinti ir apkepti aliejuje. Viską susmulkinti, pilti actą, druską, pipirus ir pamaišant troškinti 10 min. Stiklainius kaitinti: 0,5 l-50 min, 1 l-90min.
Atsakyti
Įkeliu konservuotų pomidorų nuotrauką

Dariau iš šioje temoje rasto recepto:

6l.vandens
1 stiklinė druskos
0,5 stiklinės cukraus
1 stiklinė acto
Prieskoniai ir priedai

user posted image


PS.Šis marinatas puikiai tiko agurkams bei šparaginėms pupelėms thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ----Ingute----: 20 rugsėjo 2008 - 16:47
aš marinuoju žalius pomidorus:
pomidorus supjaustau griežinėliais,svogūnus tai pat ,ir sluoksniuoju pomidorai padruskinu,svogūnai ir t.t....
tada palaikau parą laiko
marinatas: 1lt vandens 100gr.acto,5 šaukštai cukraus(nubraukti be kaupo) ,keli lauro lapeliai ,keli pipirų žirniukai
užvirinu marinatą;nuo pomidorų nupilu susidariusį skystį ir užpylus pomidorus marinatu
reikia užvirti ir pavirti viską 5 min.ir tada jau dedam į stiklainius smile.gif mano šeimynai labai skanu saldžiarūgščiai būna
Atsakyti
pas mus dar siltnami yra pomidoru, tai bandysiu daryt poomidorus su zelatina kaip policija rase. seniau mano tete taip darydavo, labai skanu bigsmile.gif aciu uz receptuka 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(AveM @ 2008 08 18, 11:38)
Zaliu pomidoru receptas:
4kg zaliu supjaustytu pomidoru uzpilame saltu vandeniu ir kaitiname iki uzvirimo,vos uzvirus graziai kiaurasamciu visus pomidorus isdeliojam i stiklainius.
Marinatas:
1l vandens,
1 stikline acto,
1 stikline cukraus,
3 saukstai druskos,
4 saukstai aliejaus,
Prieskoniai pagal kiekvieno skoni.
Po to reikia pakaitinti 15 min ir uzdarau.

Nu ka as galiu pasakyti, atejo ziema, issitraukem pomidorus pagal si recepta marinuotus, ir negaliu patiketi, skonis nerealus, tiesa as ne zalius marinavau siektiek panokusius, bet skonis nu super, visi recepto tik klausineja kas paragauja thumbup.gif labai labai patiko, aciu 4u.gif
Atsakyti
Mmm kaip skanu, reiks pabandyti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Neri3: 10 vasario 2009 - 13:17