Įkraunama...
Įkraunama...

briaras

essen.gif Labai mėgo kates, žinoma tik vaikydavosi jas. O su kitais šuniukais draugaudavo. Labai nemėgdavo bulterjerų, ant jų puldavo. O šiaip problemų neturėjome, buvo paklusni.
Atsakyti
Maniskis buvo labai sargus, bet tai nereiskia, kad agresyvus.. buvo pilnai dresiruotas, bet nuo mazens pas isisavino labai lengvai visas pagrindines komandas... ir ileisdavo i kambari svetimus, kuriuos as ileisdavau i namus, bet atsiguldavo ant slenkscio ir neisleisdavo, kol nepasakydavau kad leisti...

vaikus be proto myli, juos pats saugo, juk aviganis, o ne gynybinis suo vis tik! Labai geros sirdies, labai prisirisa prie seimininko, bet turi savo nuomone ir charakteri ir su siuo suniu reikia skaitytis, nesivadovauti taisykle, kad cia tik suo ir jis turi aklai daryti kas liepta... jei neteisingai nubausi jis jausis iskaudintas...

auginami nuo mazens lauke, jie puikus voljeriniai sunys... as mielai dar karta toki suni laikyciau, bet nenoreciau to daryti gyvendama bute.. (auginau bute pries tai), nes vis tik jiems erdves reikia....

Atsakyti
QUOTE(dianita @ 2006 11 20, 20:52)
auginami nuo mazens lauke, jie puikus voljeriniai sunys... as mielai dar karta toki suni laikyciau, bet nenoreciau to daryti gyvendama bute.. (auginau bute pries tai), nes vis tik jiems erdves reikia....

O tai namus nusiaubdavo? Nepakankamą fizinį krūvį suteikėte? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(LadyStar @ 2006 11 20, 22:00)
O tai namus nusiaubdavo? Nepakankamą fizinį krūvį suteikėte?  unsure.gif

nenusiaubdavo, bet gaila suns.. juk jis nori ir pasilakstyti, nemegsta buti paliktas namie, nori visur dalyvauti... o mes negalejome tiek jam duoti tos laisves kiek jam reikia... jis nieko nedare, bet man tiesiog gaila dideli suni bute laikyti... geriau name, kur yra ir kiemas...
Atsakyti
Bet jūs kiek suprantu kalbat apie šuns laikymą voljere? Aš pati savo šunis voljeruose laikau, aišku man taip gal ir patogiau, bet kad šunims ten gerai, tai nesutikčiau. Namuose šuo mato šeimininką visada, kai tik jis ne darbe arba nėra išvykęs, o voljere gyvenantis šuo šeimininką mato tik per pasivaikščiojimus. O juk šuniui geriausia yra ten, kur šeimininkas. Tai koks tada šuniui gerumas iš voljero, ypač dar kai būna užkišti kartais visai ir šuo nieko nemato? g.gif Beveik jokio smile.gif . Jeigu turėčiau galimybę ir geras aplinkybes, tai šunis auginčiau tik namuose smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(Eritrea @ 2006 11 21, 17:09)
Bet jūs kiek suprantu kalbat apie šuns laikymą voljere? Aš pati savo šunis voljeruose laikau, aišku man taip gal ir patogiau, bet kad šunims ten gerai, tai nesutikčiau. Namuose šuo mato šeimininką visada, kai tik jis ne darbe arba nėra išvykęs, o voljere gyvenantis šuo šeimininką mato tik per pasivaikščiojimus. O juk šuniui geriausia yra ten, kur šeimininkas. Tai koks tada šuniui gerumas iš voljero, ypač dar kai būna užkišti kartais visai ir šuo nieko nemato?  g.gif  Beveik jokio  smile.gif  . Jeigu turėčiau galimybę ir geras aplinkybes, tai šunis auginčiau tik namuose  smile.gif  .

seimininkas, is kurio as gavau suniuka ir ruta33, sunis laike ir voljere, ir kieme ir namie... pas ji ir buvo pirmasis lizdas sios veisles lietuvoje... butent taip, kaip laike jis, siems sunims ir geriausiai... kad ne vien bute butu... as neinu i krastutinumus, jog suni geriausiai laikyti bute... bet siems sunims reikia erdves kad jie galetu ir palakstyti, ir gamtoje pabuti, o ne bute didesne dali dienos.. gaila suns, jie judrus ir smalsus...
Atsakyti
Mano kaimyne laiko briara,kale 13 metu vardu Dzema.Galiu pasakyti kad namie seimoje ir t.t.yra geras suo.Bet kas liecia aplinka tai yra siaubingai agresyvus gyvulys,pripjovus ne viena suni,papjove ne viena kate (netgi sava kate padejo,ir vaiko juru kiaulyte sudraske vaiko akyse kuri tikrai nekele jai jokios gresmes).Zmogus i namus ieiti negali,nors ir seimininke neleidzia ir drausmina ta kale,bet ne karta yra ikandus zmogui is pasalu.Dar kai augo jos buvo neimanoma vedziotis su kitais sunim,ne kiekvienas seimininkas nori stebeti kaip yra "duchinamas"tavo suo.Jai nera skirtumo ar tai dar mazas suniukas ar jau suauges,ji puola visus kurie prie jos pribega pasidziaugti.Ant rankoves ji neina nes kanda ne rankove o puola zmogu kasdama i pilva ir kojas.Tai yra ne pirmas jos briaras,pirmoji buvo vardu Besta,ten buvo padetis tokia pati,finale ta kale besivydama suni papuole po masina,(beje kaip ir sita antroji,tik sita gyva liko,ir jas abi tu ivykiu metu vedesi seimininkes mama kuri matomai nebuvo autoritetas).Puolimas ju,agresija susimaisius su baime,toks vaizdas kad tai ginybine reakcija is baimes,ir todel tai dar pavojingiau.Turejo kazkuri is tu kaliu ir suniuku,neatsimenu veislyno kazkas panasaus su "ISDYKELIAI,PRAMUSTGALVIAI,NENUORAMOS"kazkas panasaus.Bosheronu charakteris irgi toks pats,ir tai yra tas pats briaras tik trumpo plauko ir TRUPUTELI kitu standartu,jie abu yra PRANCUZU AVIGANIAI.Beje pati tu kaliu seimininke yra dresuotoja lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Gal but dabar padetis pasikeite jei jiems privalomas psichikos testas,nors abejoju,greiciausiai tai yra veisles bruozas,bosheronu prisiziurejau dresuroj,Margis (jei pazystate toki dresuotoja is Kauno)priveises ju.
Atsakyti
QUOTE(brendis @ 2006 12 05, 14:35)
Bet kas liecia aplinka tai yra siaubingai agresyvus gyvulys

Matyt ne veltui kažkuriose Vokietijos žemėse ši veislė įtraukta į agresyvių veislių sąrašą g.gif
Atsakyti

Sie sunys iki siol nera labai paplite del ju kainos galbut ir del to, kad pas mus labiau zmones nori koviniu sunu kaip ne keista, o ne seimyniniu...

"koviniai" sunys yra laaaabai seimyniski,o neteisingai auklejant bedu pridaro ne daugiau uz EILINI briara ar bosherona.
Atsakyti
Man teko susidurt su vienu briaru (jaunu dar, apie 7-8 mėn.) ir su vienu bosheronu, ir abu puolė kąst mano kalytei iš pasalų doh.gif
Bet dresuojant manau galima iš jų šunis padaryt g.gif
Papildyta:
QUOTE(brendis @ 2006 12 05, 13:47)
"koviniai" sunys yra laaaabai seimyniski,o neteisingai auklejant bedu pridaro ne daugiau uz EILINI briara ar bosherona.

Visiškai sutinku drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(brendis @ 2006 12 05, 13:35)
Tai yra ne pirmas jos briaras,pirmoji buvo vardu Besta,ten buvo padetis tokia pati...

Iš visos šitos žodžių tirados man užkliuvo va kas g.gif
Jei su pirmu šunim nesusitvarkė, tiek blogo padarė, nesuvaldomas, agresyvus buvo, tai kokiam kvailiui reikia būti, kad pirkti antrą tokį patį šunį blink.gif blink.gif

Nepyk, bet arba tu persūdai, arba šeimininkė tikrai keistoka schmoll.gif

O kad agresyvūs, tai sutinku, tik šioje temoje kažkaip daugelis užginčijo šitą nuomonę mano unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(LadyStar @ 2006 12 05, 14:50)
Iš visos šitos žodžių tirados man užkliuvo va kas  g.gif
Jei su pirmu šunim nesusitvarkė, tiek blogo padarė, nesuvaldomas, agresyvus buvo, tai kokiam kvailiui reikia būti, kad pirkti antrą tokį patį šunį blink.gif  blink.gif

Nepyk, bet arba tu persūdai, arba šeimininkė tikrai keistoka  schmoll.gif

O kad agresyvūs, tai sutinku, tik šioje temoje kažkaip daugelis užginčijo šitą nuomonę mano  unsure.gif

As ziuriu is savo ir kitu kaimynu varpines.Jai patiko toks suo ir toks sunkiai valdomas jo charakteris ir kiek zinau sekantis bus irgi briaras.Juk nerasiau kad ji del to kentejo!Netgi atvirksciai didziuodavosi savo suns tokiu elgesiu sakydavo "MANO DZEMA NEMEGSTA KAI LIPA JAI ANT GALVOS"nors tas lipimas ant galvos budavo jauno suniuko myzciojimas jai po kojom.Juk yra zmoniu kurie nemegsta "vergaujanciu" (man tai yra suo vYkdantis mano komandas,gyvenantis mano patogumui o ne atvirksciai)sunu,kurie turi SAVO nuomone kaip jiems elgtis!!Tai sis variantas buvo ir yra butent toks.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo brendis: 05 gruodžio 2006 - 14:32