Įkraunama...
Įkraunama...

Mane paliko. Vieną, svetimoj šaly

QUOTE(infuzorija @ 2012 08 06, 16:08)
ten buto ieškojimas vyksta taip: nueini į NT kompaniją ( ne tokią kaip LT) ir pasipageidauji buto.  metų ar kelių bėgyje jie tau siunčia laiškus siūlydami butus. kažkas patinka- pasirašai sutartį ir butas "tavo", na nuomojamas, bet visam laikui, kol pats neužsimanai jo pakeist. čia kai esi senas imigrantas arba vietinis pilietis.
kai esi naujas imigrantas, nemoki ar prastai moki kalbą, tos kompanijos nelabai net nori su tavim bendraut. gi niekam nepaslaptis kokia mūsų reputacija Europoj. o jeigu ir įregistruoja, tai tenka metus laiko laukt. o metų aš neturiu.
Na tai va, vadinasi iš Lietuvos negalėjote taip imti ir išvažiuoti, nes su jumis nebūtų NT kampanija prasidėjusi.
O rimtai kalbant - tikrai susirasite kokį kambarį. Jeigu norėsite. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mititėja: 06 rugpjūčio 2012 - 15:13
QUOTE(infuzorija @ 2012 08 06, 15:01)
* oi, kai paskaičiau tik tai kas raudona, tai tikrai labai negražiai skamba. aš ir neslepiu, kad noriu kažko pasiekti daugiau ten.** bet tai nereiškia, kad darysiu darysiu karjerą, o paskui bėgsiu savo keliais. juk visai šeimai geriau, kai vienas iš sutuoktinių ar partnerių dirba geresnį darbą ir parneša daugiau pinigų. negu kad dirba kas blogiausia ir parneša minimumą.
o į Lietuvą nesinori grįžt, nes ten tas pats laukia: naujo būsto ieškojimas + darbo ieškojimas.

* Mes skaitome tik tai kas parašyta ir tik iš to kas (ir kaip) parašyta darome savo vertinimus. biggrin.gif 4u.gif

** O iš kur aplinkiniams (ir Jūsų partneriui) tai žinoti?? g.gif g.gif Va čia ir nuskambėjo viso to užsitikrinimas vaiko atsiradimu.

Kad ir kiek "baubų" būtų įvarę keli, ar keliolika atvejų su vaikų grobimais, bet musulmonų europoje gyvena daug ir daugelis iš jų turi šeimas, todėl aš asmeniškai nesuabsoliutinčiau šito reiškinio kaip visuotinio, bet kultūrinį šoką patirti tektų, todėl tai dar vienas svarstytinas klausimas.
Atsakyti
QUOTE(mititėja @ 2012 08 06, 15:13)
Na tai va, vadinasi iš Lietuvos negalėjote taip imti ir išvažiuoti, nes su jumis nebūtų NT kampanija prasidėjusi.
O rimtai kalbant - tikrai susirasite kokį kambarį. Jeigu norėsite.  mirksiukas.gif

pasikartosiu. šiaip sau į TĄ šalį pati niekada nebūčiau sugalvojus emigruot. tai tikrai ne mano svajonių šalis. jei būčiau tiesiog norėjus sprukt iš Lt, būčiau pasirinkus kitą.
ir negi jūs rimtai manot, kad aš 3 metus palaikiau santykius per atstumą ir per tą laiką išleidau begalę pinigų kelionėms pas jį vien dėl to, kad tiesiog turėčiau kur išvažiuot?
o išsiskyrusi su juo lieku visai visai viena.
ir man patinka su juo gyventi. kol neprieinam prie šito klausimo verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo infuzorija: 06 rugpjūčio 2012 - 15:29
QUOTE(infuzorija @ 2012 08 06, 16:24)
pasikartosiu. šiaip sau į TĄ šalį pati niekada nebūčiau sugalvojus emigruot. tai tikrai ne mano svajonių šalis. jei būčiau tiesiog norėjus sprukt iš Lt, būčiau pasirinkus kitą.
ir negi jūs rimtai manot, kad aš 3 metus palaikiau santykius per atstumą ir  per tą laiką išleidau begalę pinigų kelionėms pas jį vien dėl to, kad tiesiog turėčiau kur išvažiuot?
Ne, taip tiesiogiai nemanau.
Bet kaip kažkuri rašė, man jūsų žinutėse dominuoja materialioji situacijos pusė. Net "skaičiavimas", kad gims gražus vaikas - yra viso labo skaičiavimas. Jūs dėl jo "visą savo turėtą gyvenimą" (kokį visą, jeigu neturite kur grįžti ir "liekat visai visai viena") paaukojot, gaišot laiką... Tai reikėjo "negaišt", juk prievarta į armiją niekas nepaėmė. Tai buvo jūsų sprendimas. O kad apsiskaičiavot ir nepasiteisino, tai daugeliui taip būna. Tik jūs kažkodėl nusprendėt, kad "praradimai gyvenime" jums nepriklauso, biggrin.gif kad taip nutinka "tik kitiems".
Ir ką reiškia "lieku visai viena"? Juks turit mamą, turit draugų? g.gif

QUOTE(infuzorija @ 2012 08 06, 16:24)
ir man patinka su juo gyventi. kol neprieinam prie šito klausimo verysad.gif
Kaip mažas vaikas lūpytes papūtęs - patinka, jeigu šito nebūtų. Nėra žmonių "susidėliok pats pagal pageidavimą". Arba tinka viskas ir "jamat" tokį, koks yra, arba ieškot kito. Perauklėt neturėkit vilties.
Ir šiaip, palaikyčiau merginų nuomonę apie moters vaikų gimdymui paieškas, nepanašu man į vyrą, toleruojantį moteris+karjera derinį. Iš to, kiek parašėte.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mititėja: 06 rugpjūčio 2012 - 15:39
QUOTE(infuzorija @ 2012 08 06, 14:29)
aš (nestipriai) irgi  noriu vaiko. ir manau, kad vieną galėčiau viena pati išlaikyti. turiu šiokių tokių santaupų ir LT, ir ten. be to, ir valstybės motinystės parama man jau priklausytų.

man atrodo, kad niekas niekur neveja. Siulau Nutraukti rysius su jaunikiu ir grizus Lietuvon is turimu santaupu pabandyt kurti gyvenima, kitaip tariant paatostogauti nuo rimtu santykiu, skandinavijos ir visko, kas primena praeita etapa. Po kokiu metu busi atvira naujiem santykiam ir butinai sutiksi kita zmogu. Manau, kad dabar neverta gadintis sau gyvenimo.
Papildyta:
QUOTE(infuzorija @ 2012 08 06, 15:24)
ir negi jūs rimtai manot, kad aš 3 metus palaikiau santykius per atstumą ir  per tą laiką išleidau begalę pinigų kelionėms pas jį vien dėl to, kad tiesiog turėčiau kur išvažiuot?
ir man patinka su juo gyventi. kol neprieinam prie šito klausimo  verysad.gif

Tai cia tik vienas momentas kur jusu nuomones nesutampa ir is karto siulomi radikalus sprendimai. Nusileisi sioje vietoje, atsiras kiti klausimai. Turek omenyje, kad musulmonai butent taip sprendzia klausimus.
Atsakyti
QUOTE(mititėja @ 2012 08 06, 15:30)
Ir ką reiškia "lieku visai viena"? Juks turit mamą, turit draugų?  g.gif

Ir šiaip, palaikyčiau merginų nuomonę apie moters vaikų gimdymui paieškas, nepanašu man į vyrą, toleruojantį moteris+karjera derinį. Iš to, kiek parašėte.

ta prasme viena ten. o ir su draugėm lietuvoj jau santykiai nebe tie. ištekėję, su vaikais. tai į savo šeimas atsigręžęs.

dėl derinio moteris+karjera tai nežinau. kai jam sakau, kad noriu dar mokytis. man reikia geresnio darbo. tai jis sako: ką tu galvoji, kad jei turėsi vaiką, tai nebegalėsi mokytis? tada aš jam sakau, o tu pasiruošęs prižiūrėt tą vaiką kol manęs nebus, keltis anksti, ir t.t. jis sako: taip, savo vaikui aš viską galėčiau padaryt.
jo brolių žmonos visos dirba (jis taip sako, aš jų nepažįstu). bet ten jie turi po pagabininkę namuose. na o mums tai tikrai nenusimatytų.
bet gal čia tik žodžiai. nežinau, kas jo galvoj dedasi
Papildyta:
QUOTE(Apollo @ 2012 08 06, 15:40)
Tai cia tik vienas momentas kur jusu nuomones nesutampa ir is karto siulomi radikalus sprendimai. Nusileisi sioje vietoje, atsiras kiti klausimai. Turek omenyje, kad musulmonai butent taip sprendzia klausimus.

žinau, to ir bijau. verysad.gif nors naivioji mano pusė vis tikisi, kad čia bus paskutinis toks ultimatumas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo infuzorija: 06 rugpjūčio 2012 - 15:46
QUOTE(infuzorija @ 2012 08 06, 15:48)
ta prasme viena ten. o ir su draugėm lietuvoj jau santykiai nebe tie. ištekėję, su vaikais. tai į savo šeimas atsigręžęs.

dėl derinio moteris+karjera tai nežinau. kai jam sakau, kad noriu dar mokytis. man reikia geresnio darbo. tai jis sako: ką tu galvoji, kad jei turėsi vaiką, tai nebegalėsi mokytis? tada aš jam sakau, o tu pasiruošęs prižiūrėt tą vaiką kol manęs nebus, keltis anksti, ir t.t. jis sako: taip, savo vaikui aš viską galėčiau padaryt.
jo brolių žmonos visos dirba (jis taip sako, aš jų nepažįstu). bet ten jie turi po pagabininkę namuose. na o mums tai tikrai nenusimatytų.
Papildyta:
žinau, to ir bijau.  verysad.gif  nors naivioji mano pusė vis tikisi, kad čia bus paskutinis toks ultimatumas.

Tai jau dabar kai praregejai, gali imtis ryztingu veiksmu?smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Apollo @ 2012 08 06, 15:55)
Tai jau dabar kai praregejai, gali imtis ryztingu veiksmu?smile.gif

nežinau. labai sunku imtis tų ryžtingų veiksmų, kuriuos jūs tikriausiai turit omeny. mano naivioji pusė vis galvoja, kad jeigu nusileisčiau, tai sau gražiai laimingai kartu gyventumėm. bet protas sako, kad tikriausiai ne.
užbraukti 4 metus santykių man tolygu laidotuvėms. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(infuzorija @ 2012 08 06, 16:48)
Galvoju, kad ilgainiui atsirastų. Nes dabar net neturėjot progos bandyt susirast draugių. Nes nėra kada: darbas, kursai, namai (kuriuose mylimas žmogus). Lyg ir poreikio ieškotis bendravimo rato nėra.
Bet kai bus poreikis, atsiras ir draugų. Man taip atrodo.

O kodėl nepažįstat? g.gif Reikėtų su jo šeima ne tik susipažint, bet ir bent šiek tiek pažint, prieš susisaistant visam gyvenimui. Kalbu ne apie santuoką, o apie vaiką. Vaikas (kad ir kas nutiktų tarp jūsų) visada liks jūsų abiejų ir šito fakto nepakeisit.

žinau, to ir bijau.  verysad.gif  nors naivioji mano pusė vis tikisi, kad čia bus paskutinis toks ultimatumas.
Gal ir paskutinis. Pagimdžiusi vaiką turėsit kur kas mažesnes pasirinkimo galimybes, jam net ultimatumų nebereikės. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(infuzorija @ 2012 08 06, 16:03)
nežinau. labai sunku imtis tų ryžtingų veiksmų, kuriuos jūs tikriausiai turit omeny. mano naivioji pusė vis galvoja, kad jeigu nusileisčiau, tai sau gražiai laimingai kartu gyventumėm. bet protas sako, kad tikriausiai ne.
užbraukti 4 metus santykių man  tolygu laidotuvėms.  verysad.gif

Laidotuves irgi nera blogaiusias galimas scenarijus. Zinau, kad skamba ciniskai, bet tai gali buti naujo gyvenimo pradzia.
Atsakyti
QUOTE(mititėja @ 2012 08 06, 16:03)

O kodėl nepažįstat?  g.gif Reikėtų su jo šeima ne tik susipažint, bet ir bent šiek tiek pažint, prieš susisaistant visam gyvenimui. Kalbu ne apie santuoką, o apie vaiką. Vaikas (kad ir kas nutiktų tarp jūsų) visada liks jūsų abiejų ir šito fakto nepakeisit.

nepažįstu, nes jie visi gyvena toli. jis norėjo dabar liepos mėnesį važiuot ir mane vežtis su šeima supažindint, bet vasarą ten atsiveria pragaras, o aš nepakeliu karščio. tai nevažiavom. esu tik telefonu kalbėjus. bet tik pora žodžių.
Atsakyti
QUOTE(infuzorija @ 2012 08 06, 17:13)
nepažįstu, nes jie visi gyvena toli. jis norėjo dabar liepos mėnesį važiuot ir mane vežtis su šeima supažindint, bet vasarą ten atsiveria pragaras, o aš nepakeliu karščio. tai nevažiavom. esu tik telefonu kalbėjus. bet tik pora žodžių.
Na taip, daug priežasčių ir gerų norų...
Atsakyti