Įkraunama...
Įkraunama...

Ventspilis - šeimai ir vaikams draugiškas miestas

QUOTE(onute33 @ 2013 05 14, 14:44)
Tai  pavedima darete is savo bankines saskaitos kaip supratau? Ten jų lyg ir swed bank parasyta. Nėra didelis pervedimo mokestis? O jai litais tai pagal kursa ar kaip?

taip, pasiskaiciavom pagal savo kursa, ir tiek lt pervedem. pavedimo mokestis 5lt (cia swed). as lyg is kreditkes mokejau (cia sausi buvo, nepamenu jau biggrin.gif )
Atsakyti
QUOTE(mabi @ 2013 05 14, 20:29)
taip, pasiskaiciavom pagal savo kursa, ir tiek lt pervedem. pavedimo mokestis 5lt (cia swed). as lyg is kreditkes mokejau (cia sausi buvo, nepamenu jau  biggrin.gif  )

Parasiau laiska jiems, sake pervesti latais, o mokestis 30 lt.siaubas koks. negi teks moketi verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo onute33: 14 gegužės 2013 - 21:34
QUOTE(onute33 @ 2013 05 14, 12:58)
Tai kad ir man iškilo toks pat klausimas.Gavau saskaita latais. Tai kur dabar  ir kaip mokėti pasakykite. Bankiniu pavedimu ar į banką,į koki banką, ką rasyti I mokejimo nurodymo laukelį? Kažkaip pasimečiau visai.

Jei swed, tai nedarykite tarptautinio pavedimo schmoll.gif Nežinau kaip internetu, bet aš pernai kai vedžiau, nuvažiavau į banką (swed), man darbuotoja pasakė, kad bus tarptautinis, kainuos 40 ar daugiau lt. Bet nesutikau, nes tas pats bankas ir padarė už 5 lt
Nepamenu kaip ten turi sutapti, ar kad mokėti reikia gavėjo valiuta, ar iš sąskaitos, bet esmė, kad tikrai galima padaryti pigiau nei kad mokant už tarptautinį, tik greičiausiai patys nesiūlo, nesgi bankui labiau apsimoka daugiau komisinio gauti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(onute33 @ 2013 05 14, 21:17)
Parasiau laiska jiems, sake pervesti latais, o mokestis 30 lt.siaubas koks. negi teks moketi verysad.gif

na jus bandykite i banka vaziuoti. o siaip latviams juk neturetu buti didelio skirtumo, kad litais gaus, nes konvertuoja pas juos pinigus. net girdejau, kad pas juos parduotuvese, yra galimybe lt atsiskaitineti, tai su pavedimais dar paprasciau. as parasyciau laiska jiems, ir paaiskinciau, kad toks pavedimas man labai brangiai kainuos, tai gal galiu lt pervesti.
Atsakyti
QUOTE(mabi @ 2013 05 15, 05:24)
na jus bandykite i banka vaziuoti. o siaip latviams juk neturetu buti didelio skirtumo, kad litais gaus, nes konvertuoja pas juos pinigus. net girdejau, kad pas juos parduotuvese, yra galimybe lt atsiskaitineti, tai su pavedimais dar paprasciau. as parasyciau laiska jiems, ir paaiskinciau, kad toks pavedimas man labai brangiai kainuos, tai gal galiu lt pervesti.

As ir parasiau is karto ir paaiskinau, tai isvis nieko nebeatrase.gal nezino ta administratore, gal siandien atrasys tada isiaiskinusi. dar lauksiu.savaite duota apsimoketi.gaila kazkaip dar tokia suma uz pavedima moketi.
Atsakyti
QUOTE(mabi @ 2013 05 15, 05:24)

kad litais grynais ventspilyje butu galima atsiskaityti tai netiesa, galima tik mokejimo kortele moketi, tada automatiskai saskaitoje nuskaiciuojant konvertuoja i latus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(onute33 @ 2013 05 14, 22:17)

Tai čia dar nedaug. SEB ir kituose bankuose tarptautinis dvigubai brangiau kainuoja.

QUOTE(onute33 @ 2013 05 15, 07:45)
As ir parasiau is karto ir paaiskinau, tai isvis nieko nebeatrase.gal nezino ta administratore, gal siandien atrasys tada isiaiskinusi. dar lauksiu.savaite duota apsimoketi.gaila kazkaip dar tokia suma uz pavedima moketi.

Kažkaip latviai į laiškus neskuba atsakinėti. Aš irgi rašiau ir anglų ir rusų kalbomis- tai pavyksta greičiau telefonu susisiekti.

QUOTE(dzhina @ 2013 05 15, 08:06)
kad litais grynais ventspilyje butu galima atsiskaityti tai netiesa, galima tik mokejimo kortele moketi, tada automatiskai saskaitoje nuskaiciuojant konvertuoja i latus biggrin.gif

Aš irgi šį variantą girdėjau, kad pas latvius ir litus priima. Bet negaliu tvirtinti, kol pati nepabandžiau. Na rugpjūčio mėn bus matyt- priima latviai mūsų litukus ar ne. hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(prekestolen @ 2013 05 15, 10:15)
Aš irgi šį variantą girdėjau, kad pas latvius ir litus priima. Bet negaliu tvirtinti, kol pati nepabandžiau. Na rugpjūčio mėn bus matyt- priima latviai mūsų litukus ar ne.  hihihi.gif

Pačiam Lietuvos pasienyje (pvz., Bauskėje, Tervetėje, Papėje) kai kur (tačiau irgi ne visur) įmanoma litais atsiskaityti. Bet visoje Latvijoje tikrai ne smile.gif . Tiesa, dėl Ventspilio neesu tikra - mat ten vasarą lietuvių turbūt gausiau nei latvių smile.gif . Bent jau toks įspūdis pastaraisiais metais kurortinėje Ventspilio dalyje...
Atsakyti
QUOTE(prekestolen @ 2013 05 15, 10:15)
Tai čia dar nedaug. SEB ir kituose bankuose tarptautinis dvigubai brangiau kainuoja.
Kažkaip latviai į laiškus neskuba atsakinėti. Aš irgi rašiau ir anglų ir rusų kalbomis- tai pavyksta greičiau telefonu susisiekti.
Aš irgi šį variantą girdėjau, kad pas latvius ir litus priima. Bet negaliu tvirtinti, kol pati nepabandžiau. Na rugpjūčio mėn bus matyt- priima latviai mūsų litukus ar ne.  hihihi.gif

O jūs pavedumą darėte latais? Po pavedimo reikia panešti,kad sumokėta ir ar prieš atvažiuojant reikia pakambinti?
Atsakyti
QUOTE(onute33 @ 2013 05 15, 10:39)
O jūs pavedumą darėte latais? Po pavedimo reikia panešti,kad sumokėta ir ar prieš atvažiuojant reikia pakambinti?

Nu ne, litais darė. Po to gi konvertuoja. ax.gif
Nieko neskambinsime, nerašysime.
Kai kempingas gavo pavedimą- pats parašė apie gautą apmokėjimą ir rezervavimą.
Papildyta:
QUOTE(Baltike @ 2013 05 15, 10:33)
Pačiam Lietuvos pasienyje (pvz., Bauskėje, Tervetėje, Papėje) kai kur (tačiau irgi ne visur) įmanoma litais atsiskaityti. Bet visoje Latvijoje tikrai ne smile.gif . Tiesa, dėl Ventspilio neesu tikra - mat ten vasarą lietuvių turbūt gausiau nei latvių smile.gif . Bent jau toks įspūdis pastaraisiais metais kurortinėje Ventspilio dalyje...

Taip taip, rašydama poste prieš tai ir turėjau mintyje, kad Latvijos pasienio miesteliuose atceit priima litus.
Bet pvz žiemą Bauskėje Riekstu kalns tikrai niekas litų nepriėmė. rolleyes.gif
Jūrmaloje irgi litų neima. Bent jau pernai vasarą...
Taip, kad nežinia čia ir su tuo Venspiliu kaip. g.gif
Geriausia nusivežti latų ir bus ramu. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(prekestolen @ 2013 05 15, 15:52)
Geriausia nusivežti latų ir bus ramu.  cool.gif

latų neapsimoka cia pirktis ir ten veztis, parduotuveje atsiskaitysite banko kortelemis, o issiimti latu bankomate bet kuriame galima, ekrane net lietuviskai raso 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dzhina @ 2013 05 15, 15:55)
latų neapsimoka cia pirktis ir ten veztis, parduotuveje atsiskaitysite banko kortelemis, o issiimti latu bankomate bet kuriame galima, ekrane net lietuviskai raso 4u.gif

drinks_cheers.gif SEB bankas, Swedbankas net mokestį tokį pat kaip ir LT ima, jei jų bankomatuose latus grynini.
Atsakyti