QUOTE(silsta @ 2008 12 10, 07:54)
Ar jau išvirei sūriuką? Kaip gavosi? pasigitk, jei gali
Išviriau

. Laikiau obuolius cukruje beveik 2 paras, tai išsisunkė labai gerai jie, tokie kaip vos ne padžiovinti, be gyvybės išėjo. Tada palikau sietelyje varvėti, kad tas sirupas nuvarvėtų galutinai. Iš pradžių sultis išgarinau iki putų, tada sukrėčiau obuolius. Tik aš juos su odele palikau, tai ta oda taip pusiau suvirė, kitą kartą reiks bent dalį nulupt, bet kiek darbo

Naudojau Granny Smith rūšį. Su antaniniais turbūt taip nebūna. O viriau apie 1.5h, kol suvirė į tokį kaip ir marmeladą, kietą ir nuo šaukšto nebekrentantį, kurio pamaišyti jau nebeįmanoma.
O kaip jums būna: kai tą sirupą verdat iki tol, kol jis pradeda putoti, ir tada sukrečiat obuolius, tos putos vėl į skystį pavirsta? Aš manau, man dėl to reikėjo ilgai virti, nes nors sirupas putojo, o kai obuolius sukračiau, pakankamai daug skysčio vėl puode atsirado, nors obuoliai visiškai sausi buvo.
O paskui gerą būdą sugalvojau, kaip suformuot vienodus sūriukus nedidelius: į paprastus kavos/ arbatos puodelius paklojau celofaninius maišelius ir kroviau iki puoduko viršaus. Tada užrišau ir gerai paslėgiau. Išėjo 8 apie delno dydžio, poros cm storio sūriukai ir vienas didelis. Palaikiau paslėgtus parą, o dabar, išėmus iš celofano džiovinu prie kondicionieriaus angos, virtuviniais rankšluosčiais apdengus ir pavartydama.
Kai ištraukiau iš celofanų, buvo vos drėgni, kai kur vos vos sirupo išvarvėję, ir tokie blizgūs ir vos lankstūs, bet gerai laikantys formą, tai manau, kad turėtų gerai džiūti.
O kai išdžius, jei gerai išeis, pasiūsiu jiems po maišelį spalvotą, užrašysiu vardą ant kiekvieno maišelio ir dovanosiu
[attachmentid=166274]
Ir dar svečių lauks krupnikas bei pieno likeris, tikiuosi, irgi pavyks.