QUOTE(Ajile @ 2008 12 11, 07:28)
Silsta,aciu uz atsakyma
Himalaia,koks fainuolis suriukas
Mano tai nebuvo toks kietas

Ir dabar va trecia para,bet jie tokie lankstus kai as juos verciu...Pavirsius tai toks siektiek padziuves,bt pati kai paimu verst jis buna prie popieriaus prikibes ir kai popieriu plesiu tai reik atsargiai,nes lankstosi

Kazi kazi kaip ten man bus su juo...Po penkiu paru tikrai,kad neiseis jo valgyt,kad tik iki kaledu sudziutu
Padžiovink orkatėje, ant mažiausios ugnies- aš taip darydavau- palikdavau orkaitės temperatūros rankenėlę atsuktą ant mažiausios ugnies, iir sūrius orkaitėje, kiekvienąkart, kai ką nors gamindavau, jie džiūdavo- per porą dienų išdžiūdavo.
Mano reportažas
Prieš tai buvau minėjus, kad obuolių sūrį viriau orkaitėje, ir gaminau apelsinų žievelių cukatų rožytes papuošti sūriui, tarkuotą žievelę, morkas, ir dariau juos beveik be cukraus- tai vat, džiūsta mano sūriai:)- kaip ir gavosi orkaitėje juos išvirti, tik per savo apsileidimą padariau vieną nesamonę- išvirusi masę, ją sudėjau betkaip į dubenis, ne trūko riešutų, ar dar ten kažko, tai galvojau ryt nusipirksiu, ir įėsiu- o tada jau formuosiu sūrius ir paslėgsiu. Ir taip ir neatradau laiko nuieiti į pard, ir man ta masė sustingo lėkštėse

Ilgai ji ten užsistovėjo, nes darbų turėjau. O aš užsispytrusi, tai po kelių savaičių (

) buvimo tuose dubenyse, ar tą masę (jau grynai susiformavusį ir padžiūvusį sūrį

) suminkiau, ir įdėjau riešutų, ir perdėjau į metalines kepimo formas ir sūrmaišį. Ir ką?- nu kadangi jau suminkiau sudžiūvusius sūrius- tai galutinis variantas susiformavo, bet gavosi tokiu vietomnis sueižėjusiu paviršiumi- kaip dykumos žemė, ir nevisur forma užsipildė- tarpelių liko:) Bet iįš esmės formą laiko

Turėjau vištos pavidalo kepimo formą- pabandžiau dėti į ją dalį tos masės- ir ką- ogi gavosi

- nesitikėjau, kad laikysis, kad kaklas nenulūš, nes anksiau esu bandžiusi, tai nelaikė formos, nes permažai virus buvau, nepakankamai išgarinus tuos obuolius, ir skystoka gavosi masė tada. O bet tačiau- šiai vištos formai naudojau sūrį su daaauuug apelsinų žievelių tarkuotų, su daug saulėgrąžų, ir morkomis - ir viriau siaubingai ilgai- orkaitėje- nu faktiškai išdžiūvo visiškai

-gal persistengiau, nes dabar žiūriu, kad dabar ta višta kieta kaip akmuo- laikau ją be jokių celofanų ir medž-iagų- tai išvis sudžiūvo į akmenį ji man

Dar į ją privariau sauso gėrimo miltelių - dėl spalvo ir skonio- visko privariau- bet manau per daug, ir tie milteliai kaitinami tokią smarvę paleido, kad dabar valgyti nesionorės, žinant

Žodžiu norėjau paeksperimentuoti, tai dabar skonis nikoks jaučiu bus- ale vien forma savo priduoda
Kitą sūry dariau sūrmaišyje, be jokių navarotų didelių, tik iš obuolių, riešutų vos ne puskilį sudėjau

Tai tas, skirtingai nei všta, kvepia labai skaniai- bet irgi kadangi perminkiau, ir labai stipriai išgarinau masę, sueižėjęs biskį gavosi vietomis.
Į abu sūrius dėjau pektino- uogienių tirštiklio, kadangi dariau beveik be cukraus- nemėgstu saldžiai. Skonio- dar neragavau- laikau kūčių stalui, nes ant kūčių stalo , kaip per pasninką, nedera saldumynai, tai čia bus kaip alternatyva saldumynams
Sakiau kad sueižėjo paviršius, tai kad vaizdas būtų gražesnis, galvoju nusipirkti gatavo obuolių sūrio riekelėmis, ir iš jo sausainių formelėmis pripjaustyti lapelių- ir jais aplipinti sūrį, bei tomis rožytėmis iš apelsinų žievelių cukatų (tik jos gavosi man labai kietos, tai tik puiošmenai bus- nebvalgomos- arba prisisuksiu iš pirktinių džiovintų obuolių, jei išeis, nes būna jie tokie žiedais supjaustyti, beveik balti).
kol kas nefotkinau, nes laukiu kol papuošiu- obuolių sūrio pirkt nerandu.