QUOTE(silsta @ 2009 10 23, 20:49)
Natalja200710, nelabai supratau kam dėjai citrinos rūgšties į sūrį? Gal obuoliai buvo labai saldūs? Aš tai nededu citrinos rūgšties, nes obuoliai iš savęs juk turi rūgšties. Juk tokia skani antaninių obuolių rūgštelė. O saulėgrąžų tai ir aš esu praeitais metais dėjusi, o šįmet kažkaip pamiršau
Morkų sūris... Nu kažkaip jau turbūt šįmet aptingau ir nebandysiu virt. Jei virsi, parašyk kaip sekėsi, bus kitiems metams išsaugoti patarimai.
Citrinos rūgšties ankščiau niekada nedėjau, bet man šie sūriai buvo saldoki, nes mano obuoliai ,,Bogatyr" ir jie, palyginus su antoniniais, saldūs. Iš jų gaminu ir sultis žiemai, tai visi paskui klausia ar cukraus nedėjau į sultis. O šį kartą, kai viriau sultis obuolių sūriui, pastebėjau, kad kažkaip nesikaramėlizuoja, kilo įtarimas, kad per mažai cukraus dėjau (jei šioje temoje nepaskaityčiau prieš tai, kad cukraus reikia ne mažai, tai problemos nesuprasčiau), nes dėjau iš akies nesverdama. Mano abejonės pasitvirtino paragavus, buvo rūgštoka, įdėjau papildomai cukraus, susikaramėlizavo greitai, bet pasidarė per saldu, na aš ir įdėjau truputį citrinos rūgšties, obuolių virimo pabaigoje, nepakenčiamą saldumą ,,užmušė".
Jei iš morkų sūrį išdrįsiu pagaminti, tai patirtimi pasidalinsiu, bet kadangi man iš pirmo nesėkmingo pilnos porcijos (7 kg) virimo liko nemažai sūrio košės su želatina ir obuolių sultimis formose (stovi šaldytuve), kurį reikia kaip nors įveikti, tai morkų gaminsiu tada, kada šiuos šedevrus ,,sunaikinsime".
Papildyta:
QUOTE(zvible @ 2009 10 23, 21:17)
o kaip daryti morku suri?

kaip tik turiu daug morku tai pameginciau! nes obuolius jau atsibodo virt
Paieškok šioje temoje kažkur aukščiau, neatsimenu, kur, nes skubėdama surašiau šį receptą ir apie šio sūrio gaminimo procesą savo sąsiuvinyje ir net autoriaus neįrašiau. Aukščiau rasi ir kitus, įdomius receptus, pvz., slyvų sūrio (įkėlė Regna).