aš irgi pirmąkart darau
pjaustyti, panašu, padauginau

buvo cukrum užpiltas didelis kibiras (gal 15 l, o gal visi 20

) ir MANO DIDYSIS PUODAS (gal 7 l) tada sultis atrodo gerai nupyliau, nuviriau, kad jau tik putos liktų (bet tų putų pusė puodo buvo likę) tada obuolius visus sugrūdau per kelis kartus, paskui dar supyliau sultis, kurių ant dugno liko

- vienžo varvėjo viskas per kraštus

viriau gal 3-4 val. ir aš maišiau, ir MB (kol prisvilino) Biški apmažėjo, kaip ir apsivirė - tai sukrėčiau maišelius, kai niekas nekietėjo - permečiau į marlę ir pakabinau virš vonios varvėti

o kai dar 2 dienas jokių vilčių apie kietėjimus/standėjimus nebuvo, vakar vėl atgal viską sukrėčiau, dar cukraus įmečiau gal puskilogramį ir vėl gal 3-4 val. su pertraukomis viriau "maišyklę įjungus"

tada vėl viską į maišelius sudėjau, panašu, kad šįkart gausis

prikroviau 6 maximinius maišelius po pusę

- vakare jau tikriausiai valgysim
dabar jau ~žinau, kaip turi atrodyti, kad masė turi būti l.tamsi (įtariu, kuo tamsesnė, tuo geriau) ir jau tikrai nedėsiu tokiais kiekiais
šiandien vėl virsiu