Įkraunama...
Įkraunama...

Latvija - mūsų antrieji namai

Privažiuojame savo namučius - juos randame greitai ir lengvai, kadangi prieš važiuojant į Tic' ą juos jau pravažiavome ax.gif

Aišku, mintis, jog gali kažkas būti ne taip, tolumoje kirba, bet stengiames apie tai negalvoti schmoll.gif

Pasistatome šalia namo mašiniuką, ir mano šeimyna jau po truputi lipa iš mašinos... Jau žiūriu, ir namo šeimininką prie durų sutinka thumbup.gif Aš žinoma, šiek tiek užtrunku mašinoje, ruošdama jūros kiaulytės narveliui pavėsį, kol sutvarkysime visus reikalus, ir greitai einu prisijungti prie saviškių ax.gif

Namo šeimininkas, mus labai maloniai ir draugiškai pasitinka, net su kostiumu, kas sakyčiau parodo, jog jis laukia tikrai svečių wub.gif

Netgi, tokia situacija, linksma nutinka hihihi.gif Kadangi, mano šeimyna pirmieji nueina susipažinti, mano mamai iškart sako: - Laba diena Skaistė, malonu susipažinti 4u.gif Mama tik sako: Aš ne Skaistė, mano dukra ( rodo, į mane ateinančią) , tai ji su Jumis tvarkė visus apgyvendinimo reikalus thumbup.gif

Na ką, nieko nelaukdami, šeimininkas mums aprodė mūsų apartamentus, greitai patikrinom ar veikia internetas, jokių priekabių neradom, tuom likom be galo sužavėti thumbup.gif

Be lieką susinešti visus savo daiktus, lagaminus ir tašes į naujuosius namučius wub.gif

user posted image

Važiuojant atostogauti, orų prognozes stebėjome, jog saulutė tikrai mūsų nelepins, tomis dienomis schmoll.gif Tačiau, tą dieną saulutė tikrai šildė, ir netgi buvom sugalvoję, jog atodėsime savo tikslą išnaršyti tolimesnius Latvijos kampelius virš Ventspilio, ir tiesiog eisime į Vandens akvą parką, prie jūros....

Tačiau, pagalvojome, jog taip sugadinsime savo atsotogas, kadangi šiandien atvažiavę būsime Ventspilį, ryt išvažiuosim iš jo, po to vėl būsim - ir gausis ne atostogos Ventspilyje - o chaosas doh.gif

Taigi, pavalgom stipriai pietūs, persirengiame daug vasariškiau ir lekiame į mūsų tolimesnę kelionę wub.gif
Papildyta:
QUOTE(Benukas @ 2012 08 29, 21:44)
Puikus pasakojimai  thumbup.gif .
Ventspilis tikrai puikus miestas, tik va su tais ventais man kazkaip ne kaip sekesi  bigsmile.gif niekaip nesugebejau gauti ventu uz delione ir dar kazkatai  lotuliukas.gif Matyt kazka ne taip dariau.
Mes karviu foto kolekcija didziule parsivezem, ten tu karviu gyvas galas, bandem visas surast.
Laukiam jusu pasakojimo tesinio  4u.gif

Dėkui 4u.gif
Iš tiesų, su delione ir filmo kurimu ir man ten nesigavo, taip ir nesupratau ką gi aš ne taip darau doh.gif

O dėl karvučių, ten jų tikrai pilna, tik spėk visas pamatyti doh.gif Net pačiose netikėčiausiose vietose jų galima aptikti ax.gif
Atsakyti
Pirmas mūsų sustojimas - Talsi miestelis ax.gif

Kelias link jo iš Ventspilio tikrai puikus. Tik va važiuojant link jo, saulutė staiga dingo, ir užėjo lietus, kas mums šiek tiek nuotaika numušė doh.gif Tačiau, trauktis ir važiuoti atgal būtų atrodė - kvaila, tad važiuojame toliau - ne cukriniai - neištirpsim schmoll.gif

Įvažiuojame Į Talsį miestelį, kuris dar vadinamas miestas ant devynių kalvų. O ir iš tiesų miestelis apsuptas kalvomis bigsmile.gif Tikrai gražiai ir įdomiai atrodo thumbup.gif Šiek tiek apšniūkštinėjame su mašina miestelio pakraščius ir važiuojame link centro, kur stojam ir paliekam mašiniuką. Nors lietus vis po truputi krapšnoja, apsišturmuojam skėčiu, sesė - lietpalčiu ir keliaujame apšniukšinėti miestelio širdies wub.gif

Iš tiesų mieste šiek tiek vyksta remontas... Šalia mašinų stovėjimo aikštelės tvarkomos gatvelės, namai - kur turėjo būti Tic'as... Laimei randu rodykle, kur jis yra persikeles thumbup.gif Kadangi lietutis linojo, miestelio gatvelių neįamžinom... Tiesiog, leidom sau atsipūsti, pasivaikščioti po jaukias parduotuveles, gatveles wub.gif

O bevaikščiojant ir Tic'ą užtikau viename pastato, antrąjame aukšte, pasiėmu sesę už rankos ir einam į jį ax.gif Jau turiu tokią madą, būtinai aplankyti tuos Tic'us .... Malonu man po juos apsižvalgyti, palyginti su kitais, informacijos naujos pasiimti, susižinoti ir netgi pabendrauti su Tic'o darbuotojais wub.gif

Taigi, užlipam į antrą aukštą ir įžengiam į mano mažytį rojų wub.gif Apžiūriu siuvenyrus, apsižvalgau reikiamos dar informacijos ... O staiga ir darbuotoja prisistato .Labai jau maloni mergina, su kuria pasikalbėjome maišyta rusų - anglų kalba hihihi.gif Tikrai maloniai ir įdomiai pabendravom, ir informaciją reikiamą suteikė, dat prieš išeinant, apsisšturmavus glėbiu brošiūrų, pakviečia ir prie didžiulio žemėlapio mirksiukas.gif Prašo, jog lipduku pažymėtume, iš kur mes atvykome mirksiukas.gif

Ieškom, Klaipėdos - žiūrim - jau kažkas čia buvo, bet mes dedam savo lipduką - nesvarbu, kad ir ne pirmieji mes iš Klaipėdos, vistiek pasižymim thumbup.gif Prieš išeinant, dar sese vėliavėle padabina

Na ką, mažas mano tiksliukas įvykdytas, einam ieškoti likusių namiškių hihihi.gif
Žiūrim, mama mums mojuoja, rodo - eime į prekybos centrą ax.gif O ir mašiniukas, jau prie jo netikėtai atsiduria.

Taigi, trumpai pasibuvoję miesto centre, lekiam dar apsižvalgyti ir bent kažkiek kadrų padaryti .

user posted image

user posted image

user posted image

Taigi, truputį pasibuvę, važiuojame link išvažiavimo iš miesto, ti kstaiga tokiam miestelį išdygsta Milžinas prekybos centras "Maxima" - neatsispiriam, ir einam pažiūrėti blush2.gif

user posted image

Pasirodo, jis dar tik įrenginėjiamas, bet dirba didelė Maxima, yra dar keleta mini parduotuvėlių. Po kažkiek laiko, gal bus visko daugiau.

O ir šeip čia, tokių gražių namų pasitaikė.

user posted image

Atsakyti
Berengiant maršrutą - vienas iš norimų aplankyti vietų buvo - Liepniekvalka alsas, esančios apie 8 - 10 km nuo Dundagos ax.gif Tačiau, dėl vis dar mažo lietučiu, minties, jog reikės važiuoti tarp kažkokių miškų, žvyrkeliu mus atbaidė. Ir nusprendėme, jog galbūt kada kitą kartą juos aplankysime ax.gif Nors ten vieta būtų buvusi tikrai graži, bet negadinam maršruto ir lekiam link Rojos, dar prieš tai užsukdami į Valdemarpilį ...

Tiesa važiuojant link Valdemarpilio laukuose pamatome ir dar viena Latvijos turizmo objektą - Valdgalės malūnas ( jei neklystu blush2.gif ). Stoti, nestojam, tiesiog akimis palydim ir apžiūrim mirksiukas.gif

user posted image

user posted image

Privažiuojame Valdemarpilį bigsmile.gif Miestelis - tikrai nedidukas, ir darydama maršruta - įstrigo tuom, kad garsus savo didžiąją liepa ax.gif Taigi, važiuojant randame rodyklę link Elkų liepos. Deja, atsiranda du keliai . Pasirinkus kairijį- nuvažiuojame vos ne prie ežero, kur aplink yra ne mažai sodybų - suprantam- liepos nei su žiburiu nerasim doh.gif Grįžtam ir pasukam į kitą keliuka . Opa thumbup.gif Prieš mus garsioji Valdemarpilio Elkų liepa ....

Valdemarpilio Elkų liepa - tai viena didžiausių liepų LAtvijoje ir Baltijos šalyse.
O galbūt net ir seniausių, kadangi visa liepa apraizgyta grandinėmis, paremta įvairiais stulpais, pagaliais.... Žinoma, vaizdo tai nepapuošia, bet tikslą tai turi thumbup.gif Iš tiesų, mano akimis žiūrint, toks turizmo objektas yra tikrai apleistas....

Bet mažiau kalbų, daugiau darbų, rodom biggrin.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Pakeliui važiuojant į Latvijos Roją ir tokių įdomių dalykų pamatome laukuose ....

user posted image
Atsakyti
Sekantis sustojimas......

user posted image

Mums asmeniškai labai norėjosi šį miestelį aplankyti ir pažiūrėti kas, kaip čia yra ax.gif

Pirmas įspūdis, įvažiavus į jį - toks net nežinau, kaip pasakius g.gif Miestelis, kaip miestelis, daug nuosavų gyvenamųjų namų, kolkas nieko ypatingo....

Važiuojame ieškoti priėjimo prie jūros ax.gif Surandame aikštute, paliekam mašinytę ir einam gražiu takeliu link Rygos įlankos wub.gif

Visai netoli jūros ir apie vaikučius pagalvota ax.gif

user posted image

Šiek tiek pasibuvę, lekiame prie vandens, nors dar neseniai ir lijo, ir vėl debesys kažkotais tamsėja, einame pabraidyti thumbup.gif Gi kaip atrodys : atvažiavome prie Rigos įlankos, o kojų net nebuvome įkišę hihihi.gif

O jau vandens šiltumas, jo ramumas wub.gif Tobula wub.gif Vanduo skaidrus, smelėtas dugnas, vandens ramuma ir svarbiausia gali eiti tolyn, tolyn - nėra gilu wub.gif

Taip ir nenorisi, kojų ištraukti iš tokio vandens, pasibūnam ten šiek tiek ilgeliau, pasidžiaugti ramuma. Nors, kiti turistai vokiečiai - įdėmiai mus žiūri, kad mes ir net nepačiu šilčiausiu oru braidom, bet mums tai buvo atgaiva wub.gif

user posted image

Kas dar nustebino šiame paplūdimį - tai jog absoliuti ramuma wub.gif Švarus, sutvarkytas paplūdimys, net tokia įdomi kiaulaitė stovi bigsmile.gif

user posted image

Taipogi, buvo pastatyta scena, matyt, vakarais ir kokie koncertai, pasirodymai vyksta ax.gif Kadangi, dangus jau visai , vos nesusimaišo su žeme, keletas vaizdų ir traukiam jau į mašiniuką, kol negaunam dar lietaus thumbup.gif

user posted image

user posted image

user posted image

Reziume: iš Latvijos Rojos - tikėjomes kažko daugiau. Vis dėlto viską atpirko nerealus paplūdimys su puikia įlanka wub.gif Džiaugiames, jog vis dėlto nesinuomavome buto, kurio visai norėjome thumbup.gif Nes tiesiog būtume neturėję ką veikti . Žinoma, kas nori ramumos, poilsio - čia tikrai puiki vieta atsipūsti cool.gif Bet jei orai nedžiugina - nei pasipliuškenti, nei pasideginti negali, o ir pačiame miestelyje nėra ką jau taip ypatingai veikti ax.gif Čia bent jau mūsų tokia nuomonė, bet džiaugiames, jog aplankėme šį miestelį, jis mums vistiek įstrigo ramia jūra wub.gif
Atsakyti
Gaila, kad Talsi nuotraukų mažokai blush2.gif
O nelankėte netoli Roja esančios baltos kopos?
Atsakyti
QUOTE(oddity @ 2012 08 31, 18:12)
Gaila, kad Talsi nuotraukų mažokai blush2.gif
O nelankėte netoli Roja esančios baltos kopos?

Geda blush2.gif , bet biški apsižioplinau, mat pravažiau ir baltąją kopą, Kaltenes kalvas.... Supratau, kai jau buvome gerokai už Rojos, tai grįžti nebeapsimokėjo... doh.gif

Bet šeip, kiek domėjausi, ten tikrai gražiū vietų ir vaizdų yra ax.gif
Atsakyti
QUOTE(S.k.a.i.s.t.e @ 2012 08 20, 23:45)

Reziume, labai šauniai ir smagiai pailsėjome, o ir žmonių ne daug, tikrai važiuosime dar kartą  thumbup.gif

Na jau baseiniukai kaip užbūrė wub.gif abu su vaiku galvas sukišę nuotraukas žiūrinėjome, nes jis pas mane tikras vandens mėgėjas smile.gif

Ir autorė taip šauniai pristato visą vandens parką, kad galėtų laisvai reklamoje dirbti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(O cheri cheri @ 2012 08 31, 21:01)
Na jau baseiniukai kaip užbūrė  wub.gif  abu su vaiku galvas sukišę nuotraukas žiūrinėjome, nes jis pas mane tikras vandens mėgėjas smile.gif

Ir autorė taip šauniai pristato visą vandens parką, kad galėtų laisvai reklamoje dirbti  4u.gif

Labai malonu girdėti wub.gif Džiugu, jog galiu pasidalinti ir su kitais savo patirtimi ir padėti atrasti kąžką naujo 4u.gif
Atsakyti
Na ką, iš Latvijos Rojos , judame į šiauriausią Latvijos - Kuržemės tašką - Kolkos ragą wub.gif

Kelias, iki jo tikrai puikus, o ir mašinų nedaug ax.gif Važiuojant, atsiveria puikūs miškai, nemažai ženklų apie kempingus. Pravažiuojame ir Melnsils miestelį, tačiau nestojame, kadangi labai jau mažytis pasirodė mirksiukas.gif Sustojame užtat Kolkos miestelyje ax.gif

Kolka - tai šiauriausias Latvijos kaimelis, esantys Kolkos iškyšulyje . Čia einame apžiūrėti mažytę, Kolkos miestelio bažnytėlę ax.gif

user posted image

Miestelis nors ir nedidukas, bet gyventojai, vistiek jį prižiūri, tvarkosi mirksiukas.gif

user posted image

Važiuojame toliau bigsmile.gif

Galiausiai privažiuojame kelią, kur galėsime pamatyti puikų reginį - bangų mūšį wub.gif

Čia iškart mums pasitinka darbuotojai, įleidžia mums įvažiuoti, tačiau už vieną valandą išvažiuojant teks susimokėti po latą. Statom mašiniuką ir eime apsižvalgyti wub.gif Ši vieta, tikrai tvarkinga, matosi, jog rimtai užsiima turizmu ax.gif Viskas tvarkinga, švaru, aikštelė plati . Taip pat kai mes buvome, darbininkai smarkiai plušėjo : aptverinėjo teritoriją, statė Wc - matyt ruošiasi čia kokia šventei - (mano manymu Jūros šventei , nes kitą dieną ji vyko Ventspilį )

Taigi einame taku, link tikslo ax.gif O čia viskas apgalvota, ir apšvietimas "gaminamas" iš saulutės spindulių biggrin.gif

user posted image

Stojame prie paminklo jūrai Kolkoje ax.gif

user posted image

Einame toliau, o prieš akis jau atsiveria puikus vaizdas, to ko ir tikėjomes - bangų mūšis wub.gif

Kolkasrags - tai kyšulys Latvijoje, kuriame susikerta dvi jūros: Baltijos ir Rygos įlankos ax.gif

Kadangi, neturėjau galimybės įamžinti iš viršaus, skolinuosi nuotrauką iš interneto, parodyti kaip tai atrodo iš paukščio skrydžio blush2.gif

user posted image

Aišku, perteikti grožio tikrai sunku, kai ir ne fotografė esi ir plius su ne profesionaliu fotoaparatu fotografuoji doh.gif Tačiau, bet šiek tiek vaizdų ax.gif

user posted image

user posted image

Papildyta:
Nuotraukoje taip pat matosi ir Kolkos švyturio likučiai ( švyturys buvo pastatytas 1874 m. Deja nugriautas, per Antrąjį pasaulinį karą )

user posted image

Reiktų paminėti, jog laivybai ši vieta yra labai pavojinga, apie tai įspėja už 6 kilometrų ant dirbtinos salos, pastatytas švyturys ax.gif

user posted image

Žinoma, vienas minusas mums čia buvo, jog labai daug dumblų ir kvapelis nekoks doh.gif Tačiau, bangų mūšiai - viską atpirko ax.gif O ir šeip šalia yra nemažai tualetų ... Nu pabandėm išbandyti - ogi labai geri thumbup.gif Įeini tai viskas švaru, tvarkinga, kvepia thumbup.gif Ko nepasakysi, apie kitus WC ....

user posted image

Pasibuvom, pasigrožėjom šiuo unikaliu reginiu ir pajudėjome link aikštelės. O čia nemažai informacijos, taip pat įdomiai sugalvotos pateikti mirksiukas.gif

user posted image

user posted image

Prieš paliekant šį kampelį, užsukam į Tic'ą , apžiūrime siuvenyrus , dar lauke šiek tiek pabūnam, sesė pasisupa ir galiausiai judame tolyn, prieš tai susimokėję mirksiukas.gif

Žinoma, išvažiavus , truputėli toliau, galima pasukti į kitą keliuką, kur ir nemažai mašinų, galbūt ten parkavimasis buvo ir nemokamas g.gif

Ši vieta paliko tikrai gražų ir puikų įspūdį wub.gif Tikrai norėtume sugrįžti vėl ax.gif
Atsakyti
Kolka kaip po objektas tai man kelia tokius dvejopus jausmus blush2.gif Numačiusi esu jį sekančiai išvykai į Latviją, bet kas ten dar gero, be to, kad susilieja Rygos įlanka ir Baltijos jūra? g.gif Kas ten tokio kelia vau, be to fakto, kurį paminėjau ankstesniame sakinyje blush2.gif ?
Atsakyti
QUOTE(oddity @ 2012 09 01, 16:39)
Kolka kaip po objektas tai man kelia tokius dvejopus jausmus blush2.gif Numačiusi esu jį sekančiai išvykai į Latviją, bet kas ten dar gero, be to, kad susilieja Rygos įlanka ir Baltijos jūra? g.gif Kas ten tokio kelia vau, be to fakto, kurį paminėjau ankstesniame sakinyje blush2.gif ?

Kiekvienas žmogus organizuodamas kelionę, renkasi turizmo objektus pagal savo skonį ax.gif Kadangi mes buvome tame gale ir norėjome tai pamatyti ir pamatemę . Žinoma, kažko labai įspūdingo tikrai nėra, pasaulį gražesnių dalykų galima išvysti. Tačiau, mumis sužavėjo ramybė, bangų žaismas ir reginys ir tiek wub.gif

Žinoma, važiuoti vien dėl jo, gal kai kam ir atrodo, jog ir neapsimoka : mat labai jau čia įdomu, jog bangos susikerta, lygtais niekur kitur bangų nematę thumbup.gif

Tad, analizuoti ką ten dar galima pamatyti be to, jog mums buvo vau, kitam nelabai ką ir atskleisti galėtume. Tiesiog, nuvažiavus mums taip pasirodė, kitam tai gali būti visai neįdomu ax.gif

Bet taip ar taip,nuvažiuokite bent kartą pabuvosite ir uždėsite pliusiuką, jog čia buvote ax.gifO ir patys sužinosite, ar patikoar ne mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo S.k.a.i.s.t.e: 01 rugsėjo 2012 - 17:27
QUOTE(S.k.a.i.s.t.e @ 2012 09 01, 18:25)
Kiekvienas žmogus organizuodamas kelionę, renkasi turizmo objektus pagal savo skonį  ax.gif

drinks_cheers.gif Tas taip, bet, kadangi jūs buvote, nutariau plačiau pasidomėti blush2.gif Girdėjau, kad ar kažkokių pasivaikščiojimo takų yra... Gal teko jais pasivaikščioti?

Kartais man būna tokių objektų, kurie lyg ir traukia, bet tuo pačiu ir kažkaip kelia dvejones doh.gif Todėl patampu įkyri SM ir klausinėju daug ir visko biggrin.gif blush2.gif

Nors Latvija manęs beveik niekada nenuvilia - turi kažką tokio, kas man tinka... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo oddity: 01 rugsėjo 2012 - 17:33