Įkraunama...
Įkraunama...

Autistukai

[quote=-ELI-,2012 08 15, 20:35]
F, mes visos auginame kitokius vaikus,kurie bus kitokie ir suauge,tai mes negalim atsiliept apie juos blogai g.gif Jie yra ir bus kitokie smile.gif Ne vienas kazkuo sergantis zmogus,nera kaltas del ligos. Ar autizmas, ar Aspergeris, ar dauno sindromas ar kita igimta liga. Tas tai juk tiesa... kaip,kad jei sveikas zmogus tai jis yra geresnis uz serganti.
Tikrai taip, bet ir vyrai nepaisant to turi jie autizmo bruozu ar ne turi privalo stenktis del seimos, nes mamos vienos ilgai neistems schmoll.gif

[quote=Liasido,2012 08 16, 00:50]
Prisistatau. Mūsų Motei lapkritį bus 4. Pas psichologę PPT, o tada į Į VRC patekome, kai jam buvo virš 3. Vaikystės autizmas. Antras vaikas, dar auginame vyresnę mergaitę. Ji - itin komunikabili, sociali, gabi, tikra lapė snapė. Motė - kryptingas, užsispyręs, kartu ir jautrus, smalsus...
Tikriausiai reik baigti, nes dar išsitrins tas mano prisistatymas. Labanakt smile.gif
[/quote]

Malonu susipazinti drinks_cheers.gif

[quote=Cukraus pudra,2012 08 16, 07:54]
labas rytas.
-Mamyte, aš pirstelėjau?
-Taip.
Tau smirda?
-Taip.
-Kodėl tau smirda?

....
ašarodamas...
-Kodėl tu man liepei atiduot paukščiukams (bandelę)?
- Todėl, kad tave pykino.
-Kodėl mane pykino?
-Todėl, kad visą bandelę susikišai į burnytę.
-Kodėl AŠ visą bandelę susikišau????
Ir džiugu ir liūdna, kaip ir kaskart aiškiai pasirodanti vėluojanti raida.

[/quote]
Man arodo kad tai normalu, jam kaip tik kodelciuko amzius ir labai miela wub.gif
Mamukai jus jau cia turbut rasete, bet.. pasidalinkit info ka reikia veztis i VRC niekad nesam buve niekur taip ilgai, kiek rubu (ar yra galimybe issiskalbti) ,zaislu, net nezinau ko dar ten gali prireikti . Aciu 4u.gif
Atsakyti
S paskutiniu metu pradejo ''fantazuoti''.Pradejo verkti nezinia del ko.Paklausiau kas atsitiko?Jis vedziojo mane po kambarius ir rode kuriuose kampuose esu ji staciusi,nors is tiesu i kampa ji kategoriskai nestatau po insidento |Vaiku Centre.Paskutini karta stovejo kampe dvieju metuku,o dabar jam 4metai beveik su puse.tai stai,veda i viena kampa ir verkia''tu mane sestadieni statei i kampa,o penktadieni as numiriau.''Paskui veda prie kito kampo''tu mane pastatei i sita kampa,o uz langu buvo vagys ir jie mane pavoge''. Paskui nuvede prie skalbimo masinos ir rodo''cia gyvena sniego karaliene skalbimo masinoje,o tu mane sestadieni pastatei i kampa ir as numiriau penktadieni''. Poto nuejome i kitus kambarius ir jis isijautes pasakojo,kad beveik visuose kampuose esu ji staciusi.Bet taip itikinamai pasakoja,kaip jis atidenge uzuolaidas,kaip mate tuo metu vaziuojancias masinas.Dar rode,kaip iejo vagys,kurioj vietoj jie stovejo ir vis pabaigoje S numire. nezinau ar del to nera ko nerimauti ar visgi vertetu. Mate jis pasaka ''Sniego Karaliene''praeita ziema,turbut prisimena.Bet is kur tie mirimai.Irgi kazkur kazka buvo nugirdes.Tik stai pasakoja taip isitikines,kad jei sakau,kad jis cia turbut zaidzia,tuomet S rekia ir irodineja,kad tai tiesa. Nezinau,dukryte man tokiu ''tukroviu''nepasakodavo niekada.jei fantazuodavo,tai sypsodavosi,sakydavo zaidzia.O kas cia per istorijos su S. Ka manote mamytes?
Atsakyti
QUOTE(deimanttelis @ 2012 08 16, 12:11)
Mamukai jus jau cia turbut rasete, bet.. pasidalinkit info ka reikia veztis i VRC niekad nesam buve niekur taip ilgai, kiek rubu (ar yra galimybe issiskalbti) ,zaislu, net nezinau ko dar ten gali prireikti .  Aciu 4u.gif

išskalbt rankomis kur yra.
vežėmės rūbus, kelis žaislus, vežimą, prausimosi priemones, rankšluosčius... svarbiausia turėt litų, ko prireiks nusipirkt bus galima....
Atsakyti
Laba diena,

Tik neseniai (gal prieš mėnesį) pradėjau skaitinėt jūsų pokalbius.
Mano berniukui 3,7 metai. VRC buvome pernai metu pabaigoje, itariamas autizmas, dabar raidos sutrikimas.
As vis skaitineju jusu vaikuciu aprasymus ir lyginu su maniskiu. Kai kas tinka, bet daug dalyku pas ji nera. O gal reiktu sakyti DAR NERA?

Didziausia musu beda - nekalbejimas. Turi koki 20 "garsazodziu", kaip as juos vadinu. Ir kalbos suvokimas stringa. Kai parodai ko nori, jis suvokia, taciau kai pasakai - suvokia tik tai,kas jau daug kartu sakyta.

Iš tokių "keistumų" - šokinėja, plasnoja ir garsiai spiegia.

Ar yra cia panevezieciu?

Ir dar toks klausimas - paskutinius susirasinejimus skaitant nustebau,kad net 4 (berods tiek suskaiciavau) autistisku vaikuciu teciu patys turi toki sutrikima. Tai galbut cia tikrai genetika kalta ir nereikia kaltinti skiepu/aplinkos/gliuteno netoleravimo? Bet mano vaiko tetis ir mano giminaiciai neturi tokiu "bedu"....
Atsakyti
QUOTE(Viva_la_vita @ 2012 08 15, 18:45)
Labai laukiam susitikimo:)

Mus perkėlė š šeštąją palatą. Aš būsiu ne visada - dirbti reikia, dažniausiai bus močiutė...
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2012 08 16, 12:01)

aš taip nemanau  blush2.gif
tik kai kurios daugiau pasiliekam sau, nei viešumai smile.gif

Turejau omenyje "daugumos vaikuciai taip del smulkmenu isiverkia"... smile.gif
Ar tu irgi tai turejai omenyje? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(LisJa @ 2012 08 16, 13:13)
Turejau omenyje "daugumos vaikuciai taip del smulkmenu isiverkia"... smile.gif
Ar tu irgi tai turejai omenyje? smile.gif

AI NE, NE TAI 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2012 08 16, 13:38)
AI NE, NE TAI  4u.gif

..Taip ir pagalvojau biggrin.gif
Bet supratau, apie ka tu... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(LisJa @ 2012 08 16, 15:01)
..Taip ir pagalvojau biggrin.gif
Bet supratau, apie ka tu... smile.gif

smile.gif

dėl to vaikų zirzimo tai ankščiau taip žiauriai nebuvo.
dabar tai dėl kiekvienos smulkmenos.
net nesmagu prieš darželio auklėtojas doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cukraus pudra: 16 rugpjūčio 2012 - 16:14
QUOTE(Cukraus pudra @ 2012 08 16, 09:35)
o pas jus gal rimtesni tie klausimai su gyvenimo tiesom?

Nevisada. Daugumoje tokie jau naivūs ir vaikiški, kad nepažįstami ar vaikai iš kart išsako savo nuomonę, kad kalbi kaip keturmetis. Gerai skaito, skaičiuoja, rašo, o bendravimas sekasi sunkiausiai.

QUOTE(mitiene @ 2012 08 16, 11:15)
Dabar susigalvojo idomu zaidima su savo megstamiausiais dalykais-autobusai,skaiciai,salys.Susiranda zemelapyje kokia sali,tada kompiuteryje uzraso pvz.;Sri Lankos autobusai ir jam ''ismeta''autobusu paveikslelius..

O mano vaikui autobusų manija nesibaigia. Tęsiasi jau 5 metai. Svarbiausias "reikalas" tame yra durys. Visi filmukai, kurie su autobusų durimis žiūrimi be perstojo. Važiuoti su keleiviniu autobusu jam stebuklas, bet turi būtinai sėdėti priekyje, o 8 metų vaikui dažnai ten neleidžia. Jei vieta būna užimta, kenčiu aš, nes jis "atsigroja" ant manęs. Pyksta, kodėl ne jis, o kažkas kitas sėdi. Išvažiavus į miestą vėl didžiausias smagumas važinėti autobusais troleibusais, bet blogiausia, kad tada jis nori visada stovėti prie durų, ir laikydamasis už jų turėklų stotelėje ,atseit, atidaro. Skundų gauname visokių, todėl tos kelionės būna labai retos smile.gif Ai, dar superinė kelionė dviaukščiu traukiniu Kaunas - Vilnius. Ten gi mygtukų rojus smile.gif Kiekvieną išleidžia ir įleidžia.
Namuose pasidaręs iš kėdžių autobusą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(k** @ 2012 08 16, 20:26)
Nevisada. Daugumoje tokie jau naivūs ir vaikiški, kad nepažįstami  ar vaikai iš kart išsako savo nuomonę, kad kalbi kaip keturmetis. Gerai skaito, skaičiuoja, rašo, o bendravimas sekasi sunkiausiai.
O mano vaikui autobusų manija nesibaigia. Tęsiasi jau 5 metai. Svarbiausias "reikalas" tame yra durys. Visi filmukai,  kurie su autobusų durimis žiūrimi be perstojo. Važiuoti su keleiviniu autobusu jam stebuklas, bet turi būtinai sėdėti priekyje, o 8 metų vaikui dažnai ten neleidžia. Jei vieta būna užimta, kenčiu aš, nes jis "atsigroja" ant manęs. Pyksta, kodėl ne jis, o kažkas kitas sėdi. Išvažiavus į miestą vėl didžiausias smagumas važinėti autobusais troleibusais, bet blogiausia, kad tada jis nori visada stovėti prie durų, ir laikydamasis už jų turėklų stotelėje ,atseit, atidaro. Skundų gauname visokių, todėl tos kelionės būna labai retos smile.gif Ai, dar superinė kelionė dviaukščiu traukiniu Kaunas - Vilnius. Ten gi mygtukų rojus smile.gif Kiekvieną išleidžia ir įleidžia.
Namuose pasidaręs iš kėdžių autobusą smile.gif

Skaitau ir juokiuosi,nors zinoma ne taip jau tai ir juokinga...bet, prisimenu,kaip S patikdavo vazineti troleibusais.atsisesdavome prie stoties ir iki Antakalnio ziedo vaziuodavome,nors iki senamiescio mums reikedavo tik viena stotele nuvaziuot doh.gif Tik jis nesidomejo durimis,kaip jusu,o ziuredavo iki gatveje dar vaziuojancius autobusus ir troleibusus ir skaiciuodavo juos,sakydavo ju numerius.Teko kelis kartus net iki Fabijoniskiu nuvaziuot valanda laiko,niekaip nepavyko islipti smile.gif Dabar megsta autobusais antrame aukste virsuje,ir dziaugiuosi,kad pries islipant reikia paspausti mygtuka,tai jis paspaudzia ir tuomet ramiai islipame smile.gif
Atsakyti
Oooo ziurau nemazai mamuku meetintis nori thumbup.gif Tik kaip supratau , dauguma ateinancia savaite sostinen atsiras g.gif Tai kitai savaitei tada ir planuokim 4u.gif Tik klausimelis: ar jusu vakai megsta mazus vaikucius? Nera skriaudzianciu? Mat mes broliuka maza turim, tai, kad streso vaikui nebutu unsure.gif O jei yra tokiu "padauziuku", tai tada kokioj neutralioj aplinkoj surengsim pasimatyma biggrin.gif

O siaip tai, skaitau ir stebiuos kokie jusu vaikai visi idomus...kam autobusai, kam kazkokios fantazijos ir t.t.. unsure.gif Maniskis jokiu kazkokiu ypatingumu neturi...tik labai paklusnus ir ziauriai prie mamos prisirises vaikas....o sako, kad tokiu autistu nebuna cool.gif
Atsakyti