aš mireną turėjau po antro gimdymo, išnešiojau beveik 5 metus. po to įsidėjau nehormoninę, GynePlus Gold, mol paauksuotą (nes esu visokiems variams alergiška ir varinės pabijojau). su šita "prastuoliška" jau esu apie du metai, galiu drąsiai jas palyginti:
1. faktas kaip blynas, kad mirena užmetė svorio. ir nemažai. pilvas į nėštuminį buvo panašus. ją išsiėmusi, tikrai pamečiau. svertis įpročio neturiu, bet jaučiu ant drabužių.
2. Plaukai - skaudi tema... kol dėvėjau mireną, pamečiau gal pusę savo kasų apimties. dabar atauginėja, visa galva ežiuota, ir ūgtelėjusių jau nemažai. kirpėja ramina, kad dar metai-kiti ir bus visai padorus vaizdas.
3. NORAS. su mirena, ypač į pabaigą, jo ne tai kad nebuvo, sakyčiau beveik alergija vyrui buvo atsiradusi

visiškai NESINORĖJO. išsiėmiau mireną, ir vėl gyvenu

jausmas nepalyginamas.
4. mmm - mirenos nešiojimo pradžioje kokį pusmetį tepliodavo, paskui baigėsi ir baigėsi. iš viso nebuvo, gerus keturis metus nei mmm, nei jokių tepliojimų. kažkaip net nejauku buvo. su dabartine spirale turiu normalias mmm, beigi patepliojimus prieš jas. šiek tiek gausiau nei būdavo išvis jokios kontracepcijos nenaudojant, bet labai neerzina.
5. apsauga - vat čia labai ramybės neduoda ta informacija, kad vis tik su eilinėmis spiralėmis moterys pastoja kurkas dažniau, nei su hormonine. tikiuosi, nepakliūsiu į tą nedidelį procentėlį, kurios vis tik pastoja
6. kol turėjau mireną, labai vargau su galvos svaigimu. tada nesusiejau su mirena, o dabar galvoju, kad vis tik susiję tai buvo. nes tokio masto bėdų, kaip kad būdavo tada, nebėr. manau, kraujotakai rimtą įtaką mirena darydavo, įskaitant ne pačią geriausią.
išvada - bent jau kol kas džiaugiuosi neatsidžiaugiu, kad tos baidyklės atsikračiau. jei tik nepaves manęs GynePlus su apsauga. tfu tfu tfu

baimė pastoti - vienintelis minusas, lyginant tas dvi spirales. kaip bebūtų, hormoninė, mano blaiviu protu, turėtų apsaugoti žymiai patikimiau...
tiesa, dar kainų nepalyginau. jos irgi gerookai skiriasi, mirenos nenaudai