Na ką gi, labai gaila, tačiau iš tikrųjų mūsų visuomenė yra ne liberaliausių pažiūrų. Bet gal metas mums tas pažiūras keisti, juk jei taip ir stovėsime užsispraudę kamputyje, tai mus ir toliau be jokio gailesčio galės trypti, šaipytis. Kodėl gi mes visi taip atvirai pasikalbam apie ligas, buitinius dalykus, šeimyninį gyvenimą, seksą. O nevaisingumas mums visiems yra tabu. Mano gyvenimo šūkis yra: žmonės apkalbinėjo, apkalba ir apkalbės, bet man jie tik žmonės ir jų nuomonė nėra svarbiausia, svarbiausia- artimųjų žmonių pakaikymas. Tą supratau per ilgiausius ir skausmingiausius nevaisingumo metelius.
Ar mano darbovietėje žinojo apie tai? Taip, žinojo. Santykiai buvo puikūs jokių apkalbų, nereikalingų klausimų. Dėka draugų pradėjau truputi mažiau save kankinti. Kartais pagalvoju jei ne jie ar bučiau ištvėrusi? Bet kiek džiaugsmo jiems buvo kai sužinojo apie mano nėštumą.
Dabar apie diagnozę. Man buvo nustatę, kad makštyje yra susidaręs gleivinių kamuolis, kuris niekaip neduoda spermotozoidams kelio. Gydimo jokio esant tokiai diagnozei nėra. Esam darę net keletą inseminacijų, tai yra apvaisinimas dirbtinai bet ne mėgintuvėlyje, o tiesiai į makštį. Deja jokių rezultatų nebuvo. O dėl tavęs, tai juk vieną vaiką turi, gal būt tam kliūtis yra sąaugos. Nes kai man darė operacine laparoskopiją, tai gulėjo kartu moteris, kuri turi vieną vaiką, o kitu negali pastoti. Jai atliko oper.laporoskopiją ir įtarimai pasitvirtino - sąaugos. Bet be šios priežasties gali būti dar ir kitų priežasčiu. Rekomenduočiau susirasti gerą ginekologę. Man labai geros yra privati Grybo g.Gyd. Kudzienė ir Antakalnio poliklinikoje Gyd. Maziliauskienė. Jei kam nors kiltų kokių klausimų jei galėsiu tai atsakysiu. Svarbiausia mylėkyte save tokias kokios esate, jei mes to nedarysim, tai kaip tą galės daryti kiti.