Įkraunama...
Įkraunama...

Kieto kuro katilai VI

QUOTE(Nasty Fairy @ 2014 04 02, 13:04)
SVeiki! Turiu klausimeli. Ar KK katilineje reikalingas langas (t.y. ar butinas, kokie reikalavimai) ir jai taip, tai kokio dydzio, ar KK gali buti be langu-duru i lauka? Ir ar durys is KK katilines i hola privalo buti priesgaisrines sertifikuots?

priesgaisrinius reikalavimus katilineje pasiskaitykite
ten nurodyta jog turi buti langelis
durys is katilines turi buti sertifikuotos
Atsakyti
QUOTE(Nasty Fairy @ 2014 04 02, 13:04)
SVeiki! Turiu klausimeli. Ar KK katilineje reikalingas langas (t.y. ar butinas, kokie reikalavimai) ir jai taip, tai kokio dydzio, ar KK gali buti be langu-duru i lauka? Ir ar durys is KK katilines i hola privalo buti priesgaisrines sertifikuots?

Sveiki.. Pasikalbėkite su gaisrininkais (kurie, priduodant namą, galimai turės pasirašyti pažymą apie atitikimą reikalavimams)..
Berods, kad kkkatilinės gali būti be langų ir tik skyso kuro ir dujinėse būtinos.. Ar klystu..? Bent jau nerandu nieko apie kkk..:\\
Atsakyti
dar pradejom galvoti ir apie granulini katila. gal kas gali pasakyti kiek tarkim granuliu susinaudoja. net neturim zalio supratimo kiek galetu buti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(VARLIUKĖ-KVAKSIUKĖ @ 2014 04 02, 21:59)
dar pradejom galvoti ir apie granulini katila. gal kas gali pasakyti kiek tarkim granuliu susinaudoja. net neturim zalio supratimo kiek galetu buti doh.gif

aha man ir prie to pacio jei galima atsakyma. pirksiu masina, kiek ji sunaudos kuro???
Atsakyti
QUOTE(lijos @ 2014 03 22, 10:07)
Ne nu mano smegenėlės taip neveikia.. Samatiokas ir cirkuliacinis pučia į tapačią pusę, tai kaip veiks atbulinis vožtuvas..? Na bet gerai - ikelsiu nuotrauką radijatoriškių dėl aiškumo..

Nelabai supratau per kurį galą plokštieji SK neefektyvūs..? Jei pas mane savadarbis SK visiškai tenkina sezoninius karšto vandens poreikius..
Pavartykim reikalą iš kelių pusių - kuo pranašesni vieni už kitus..
Šilumokaičių technologijos įdentiškos - Įdealiu atveju varis ir jo padengimas..
Vakuminiai gali dirbti žemesnėje temperatūroje ir sukelti aukštesnę temperatūrą.. Bet tik tuo jų privalumai ir baigiasi.. Bet ar mus reikia sukelti temperatūrą virš 90C..?
O dabar - kur prasilenkia nauda su privalumais.. Plokštuminiai SK dirba visu paviršiumi, tai vadinasi, jegu kolektorius 1m2, tai jo darbini plotas ir yra 1m2 ir nuo to paviršiaus bus surenkama energija.. Tuo tarpu vakuminiai užimdami 1m2 plotą ant stogo - Darbinį plotą turi gal tik 0,5m2 ir labai abejoju ar gali surinkti tapatį kiekį energijos. Aišku vakuminiai surinks daugiau esant minusinei oro temperatūrai, bet ar tai išganys ir nereikės kkk kurti..?
Dar vienas didžiulis vakuminių minusas - sistemu perkaitimas, jei nepakanka akumuliacinės talpos, arba DINGSTA ELEKTA, kas neaktualu plokštuminiams SK.. Beja, pas mane kaimynas per sezoną lipa ant stogo dangstyti vakuminio kad neperkaistu bent 10 kartų - kas labiau širdį "paglostys"..))
Aš kitą SK statydamas rinkčiausi vėlgi plokščia.. Nebent kaip munia23 - vakuminius ir pajunginėti į didžiulę akumuliacinę ir komplektuotą su upsu, bet irgi reikėtu dar daug niuansų apgalvoti..

atbulinio neprapus samatiokas,
o kas pas jus,pas kaimyna,pas jona su maryte stovi,manes nedomina....
as is to duona valgau ir zinau kuri sistema efektyvesne,ir kaip je sukomplektuoti kad veiktu normaliai...
nereikia galvot kad kas pas mane stovi super,o visa kita sudas.
jusu sk lietuvoi niekam tike,pas mus per salta!!!
kaip jie dirba kada sauleta bet temp oro kokia 5-10c,praktiskai isvis naudos jokios,tas pat kaip juoda zarna 100m su vandeniu pries saule karsta diena pastatyk ir bus tau silto vandens issimaudyt.
Atsakyti
QUOTE(VARLIUKĖ-KVAKSIUKĖ @ 2014 04 02, 21:59)

nesupykit, bet isties neteisingas klausimas smile.gif

granuliu tona kainuoja link 700lt (pigiau galima rasti ar brangiau)
malkom pavertus link 3-4m3 (daug gincu yra del sio skaiciavimo)
skaiciuokites kur ir uz kiek gautumet (cia yra laisva rinka - ne dujos ir ne elektra)
jeigu tingit/nemokat skaiciuotis, eikit i kita tema apie granulinius katilus ir pavarvinus akis pasilyginkite savo galimas sanaudas su kitu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paliukas: 03 balandžio 2014 - 07:32
QUOTE(ruteleee26 @ 2014 04 03, 04:06)
atbulinio neprapus samatiokas,
o kas pas jus,pas kaimyna,pas jona su maryte stovi,manes nedomina....
as is to duona valgau ir zinau kuri sistema efektyvesne,ir kaip je sukomplektuoti kad veiktu normaliai...
nereikia galvot kad kas pas mane stovi super,o visa kita sudas.
jusu sk lietuvoi niekam tike,pas mus per salta!!!
kaip jie dirba kada sauleta bet temp oro kokia 5-10c,praktiskai isvis naudos jokios,tas pat kaip juoda zarna 100m su vandeniu pries saule karsta diena pastatyk ir bus tau silto vandens issimaudyt.

nesinervinkim - paaiskinkim, ir visiems to uzteks

primenat mano viena pazystama, kuriam aiskinu kad jo katilas zvake nera toks turbo kaip jam atrodo, o jis man aiskina kad tai mano brangus katilai yra blogis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2014 04 03, 07:53)
granuliu tona kainuoja link 700lt (pigiau galima rasti ar brangiau)
malkom pavertus link 3-4m3 (daug gincu yra del sio skaiciavimo)

Net jei ir daug ginčų, bet vitiek negaliu nutykėti tokio neadekvatumo.. Čia konkretus granuliatorių populizmas, kad užvertinti prekę.. Aišku aš nekalbu apie tokius atvejus kada lyginama žalia malka su sausa granule..
Atsakyti
QUOTE(lijos @ 2014 04 03, 17:42)
Net jei ir daug ginčų, bet vitiek negaliu nutykėti tokio neadekvatumo.. Čia konkretus granuliatorių populizmas, kad užvertinti prekę.. Aišku aš nekalbu apie tokius atvejus kada lyginama žalia malka su sausa granule..

Berzo kubo svoris yra 650kg
15% dregnumo 4kWh = 1kg
Is kubo teorini gauname apie 2600kWh

Medienos granuliu tona irgi sukrauta ant paletes gaunas 1,5 kubo
Tona medienos granuliu gaunas 5000kWh, nes ju dregnumas <10%

Norint sulyginti skaicius reiketu apytiksliai dvieju kubo berzo.
Ivertinus su malkom bunancius niuansus (sukrovima tikrai ne 1m3 = 650kg, ir dazniausiai pasitaikanti atveji jog dregnumas yra 20%) ir darau prielaida jog skaicius isauga iki triju kubu.

Taip pat esant norui didinti kubu skaiciu kaip pavyzdi imti drebule ar alksni (jeigu butu principine diskusija)

Taip pat vertinant pinigine israiska malkinis vs granulinis vertinciau tikslesni kuro dozavima ir tolygesni sildyma.

Nereikia apsigauti su stereotipais 'aij granules brangu...' visur reikia skaiciuoti
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2014 04 03, 21:02)
Berzo kubo svoris yra 650kg
15% dregnumo 4kWh = 1kg
Is kubo teorini gauname apie 2600kWh

Medienos granuliu tona irgi sukrauta ant paletes gaunas 1,5 kubo
Tona medienos granuliu gaunas 5000kWh, nes ju dregnumas <10%

Norint sulyginti skaicius reiketu apytiksliai dvieju kubo berzo.
Ivertinus su malkom bunancius niuansus (sukrovima tikrai ne 1m3 = 650kg, ir dazniausiai pasitaikanti atveji jog dregnumas yra 20%) ir darau prielaida jog skaicius isauga iki triju kubu.

Taip pat esant norui didinti kubu skaiciu kaip pavyzdi imti drebule ar alksni (jeigu butu principine diskusija)
Taip pat vertinant pinigine israiska malkinis vs granulinis vertinciau tikslesni kuro dozavima ir tolygesni sildyma.

Nereikia apsigauti su stereotipais 'aij granules brangu...' visur reikia skaiciuoti

grubiai 1tona granulių (t.y. 5000kwh) kainuoja 650lt
1 erdmetris 20% beržo apie 300-400kg kaina 110lt. Tai tonos kaina 270-360lt.
Tai kurioje vietoje galima padėti lygybės ženklą? Tipo 650 = 360 , Paliuk nejuokink žmonių.
Atsakyti
QUOTE(Tomara @ 2014 04 03, 23:57)
grubiai 1tona granulių (t.y. 5000kwh)  kainuoja 650lt
Tai kurioje vietoje galima padėti lygybės ženklą? Tipo 650 = 360 , Paliuk nejuokink žmonių.

O kur as tau rasiau kad tiek pat kainuoja?
Zodis 'sulyginam' buvo panaudotas kaloringumui jeigu ka. Akinuku tamstai reikia wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Tomara @ 2014 04 03, 23:57)
grubiai 1tona granulių (t.y. 5000kwh)  kainuoja 650lt

dabar kai prie pc dar matau pas kolega klaidu siek tiek:
4kWh = 1kg tamstos berzo

a: 1 erdmertis = 300kg
1 tona bus 3.333 erdmetrio
arba 4000kWh
truksta dar 1000kWh
arba 250kg
arba 0.83 erdmetrio

gaunam:
3.333+0.83=4.2 erdmetriai
arba 4.2x110= 420Lt vs 650Lt

b: 1 erdmetris = 400kg
1 tona bus 2.5 erdmetrio
vel truksta 1000kWh
0.6 erdmetrio reikia prideti
gaunam 3.1 erdmerti
arba 3.1x110=341Lt vs 650Lt

Tai dabar kuris is musu nusigrybavo kolega su skaiciavimais

tamstos pries mano
270 vs 341
ir
360 vs 420

dabar as slieku kaikur paieskosiu wink.gif

Dabar vertinam sildymo sezona ir islaidas (as cia pasilinksimnsiu jau su savo skaiciais jei taip norima):
lyginsiu skaicius 420Lt (malkos) vs 650Lt (granulem)

Vidutiniai kastai (nauju namu ir pakankamai sandraiu) apsildymui siam sezonui kainavo 130m2
2 ar 3 tonas medienos granuliu
pinigais mes gaunam (skaiciuokim daugiau):
3x650=1950Lt
malkomis tai gautus
3x420=1260Lt
skirtumas gaunas
690Lt per sezona

arba
115Lt pigiau per menesi
ivertinus granulinio geresni degima ir mazesni apsinesima sumazinkime si skaiciu iki 100Lt

toliau jau vertina kiekvienas pagal savo lygi - kazkam tai nepinigai ar kazkas uz sutaupyta suma tariamai isvyks i Turkija pailseti.

Jeigu turetumet zidini/krosnele tokio tipo name, ta skirtuma labai lengvai dar sumazintume keis kartus per savaite (ypac kai salta) ji pakuriant.
Sprendimu yra daug kaip pritempti granuliu kaina iki malku.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paliukas: 04 balandžio 2014 - 07:26