QUOTE(lijos @ 2014 03 22, 10:07)
Ne nu mano smegenėlės taip neveikia.. Samatiokas ir cirkuliacinis pučia į tapačią pusę, tai kaip veiks atbulinis vožtuvas..? Na bet gerai - ikelsiu nuotrauką radijatoriškių dėl aiškumo..
Nelabai supratau per kurį galą plokštieji SK neefektyvūs..? Jei pas mane savadarbis SK visiškai tenkina sezoninius karšto vandens poreikius..
Pavartykim reikalą iš kelių pusių - kuo pranašesni vieni už kitus..
Šilumokaičių technologijos įdentiškos - Įdealiu atveju varis ir jo padengimas..
Vakuminiai gali dirbti žemesnėje temperatūroje ir sukelti aukštesnę temperatūrą.. Bet tik tuo jų privalumai ir baigiasi.. Bet ar mus reikia sukelti temperatūrą virš 90C..?
O dabar - kur prasilenkia nauda su privalumais.. Plokštuminiai SK dirba visu paviršiumi, tai vadinasi, jegu kolektorius 1m2, tai jo darbini plotas ir yra 1m2 ir nuo to paviršiaus bus surenkama energija.. Tuo tarpu vakuminiai užimdami 1m2 plotą ant stogo - Darbinį plotą turi gal tik 0,5m2 ir labai abejoju ar gali surinkti tapatį kiekį energijos. Aišku vakuminiai surinks daugiau esant minusinei oro temperatūrai, bet ar tai išganys ir nereikės kkk kurti..?
Dar vienas didžiulis vakuminių minusas - sistemu perkaitimas, jei nepakanka akumuliacinės talpos, arba DINGSTA ELEKTA, kas neaktualu plokštuminiams SK.. Beja, pas mane kaimynas per sezoną lipa ant stogo dangstyti vakuminio kad neperkaistu bent 10 kartų - kas labiau širdį "paglostys"..))
Aš kitą SK statydamas rinkčiausi vėlgi plokščia.. Nebent kaip munia23 - vakuminius ir pajunginėti į didžiulę akumuliacinę ir komplektuotą su upsu, bet irgi reikėtu dar daug niuansų apgalvoti..
atbulinio neprapus samatiokas,
o kas pas jus,pas kaimyna,pas jona su maryte stovi,manes nedomina....
as is to duona valgau ir zinau kuri sistema efektyvesne,ir kaip je sukomplektuoti kad veiktu normaliai...
nereikia galvot kad kas pas mane stovi super,o visa kita sudas.
jusu sk lietuvoi niekam tike,pas mus per salta!!!
kaip jie dirba kada sauleta bet temp oro kokia 5-10c,praktiskai isvis naudos jokios,tas pat kaip juoda zarna 100m su vandeniu pries saule karsta diena pastatyk ir bus tau silto vandens issimaudyt.