Įkraunama...
Įkraunama...

Kieto kuro katilai VI

Nežinau, nežinau ir labai abejoju ar tikrai tik 115Lt skirumas tesigauna.. Arba taip gaunasi remiantis teoriniais skaičiavimais.. Kiek pabendaruju su žmonėm, tai tona granulių krenta per mėnesį, o dažnai sezono vidurkis viršija 1t..
Mano supratimu, tai šildymosi kaštus gana realiai atspindi skaičiuoklė http://www.jaukurai....a...t&fnc=start ..
Na o kad pritempti granulių kainą iki malkų, tai turbūt reikėtų atsisakyti granulių..? )))
Židinys beabejo yara labai gerai ir puikai papildo centrinę šildymo sitemą, bet gerai jį įrengti - oooi vaikyti kiek reikalų yra.. Nekalbu apie populiarųjį požiūrį ir suvokimą apie židinius. Dabar kaiptik bandau užvilkti draugą ant santykinai tobulo (mano supratimu) židinio įdėjos - idomu bus pamatyti rezultatą..))
Atsakyti
QUOTE(ruteleee26 @ 2014 04 03, 04:06)
atbulinio neprapus samatiokas,
o kas pas jus,pas kaimyna,pas jona su maryte stovi,manes nedomina....
as is to duona valgau ir zinau kuri sistema efektyvesne,ir kaip je sukomplektuoti kad veiktu normaliai...
nereikia galvot kad kas pas mane stovi super,o visa kita sudas.
jusu sk lietuvoi niekam tike,pas mus per salta!!!
kaip jie dirba kada sauleta bet temp oro kokia 5-10c,praktiskai isvis naudos jokios,tas pat kaip juoda zarna 100m su vandeniu pries saule karsta diena pastatyk ir bus tau silto vandens issimaudyt.

Jūs teigiate, kad atbulinio vožtuvo klapanėlio laisvo kritimo svorio užteks sustabdyti samatioką sistemoje..? Rekomenduotumėte atbulinį vožtuvą statyti ant didesnio deametro vamzdžio (magistralė 50mm vamzdis) ar mažesnio (prie cirkulacinio 25mm vamzdis)..? Turiu pastebėti, kad samatiokas prakošia per cirkuliacinį siurblį ir keturšakį..
Joki būdu nesakau, kad pas mane stovi super, o visa kita sudas.. Kaiptik pas mane stovi samadielnas sudas sudrėbtas iš metalo laužo.. Nepaisant to, praitais metais kovo mėnesį beveik 3 savaites nutiko šalti (dieną -6C, naktį -12C) ir saulėti orai, tai maniškis kolektorius kėlė vandens temperatūrą iki 45/50C - nusimaudyti daugiau nei užteko.. Taigi niekaip negaliu sutikti kad plokštieji saulės kolektoriai netinka mūsų klimatui..))
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lijos: 04 balandžio 2014 - 12:05
QUOTE(lijos @ 2014 04 04, 12:43)
Nežinau, nežinau ir labai abejoju ar tikrai tik 115Lt skirumas tesigauna.. Arba taip gaunasi remiantis teoriniais skaičiavimais.. Kiek pabendaruju su žmonėm, tai tona granulių krenta per mėnesį, o dažnai sezono vidurkis viršija 1t..
Mano supratimu, tai šildymosi kaštus gana realiai atspindi skaičiuoklė http://www.jaukurai....a...t&fnc=start ..
Na o kad pritempti granulių kainą iki malkų, tai turbūt reikėtų atsisakyti granulių..? )))
Židinys beabejo yara labai gerai ir puikai papildo centrinę šildymo sitemą, bet gerai jį įrengti - oooi vaikyti kiek reikalų yra.. Nekalbu apie populiarųjį požiūrį ir suvokimą apie židinius. Dabar kaiptik bandau užvilkti draugą ant santykinai tobulo (mano supratimu) židinio įdėjos - idomu bus pamatyti rezultatą..))

minetos imones neminesiu apie ja nuomones ir apie katilus kurie viduje turi akumuliacine talpa (taip jie vadina silumokaiti) smile.gif

siaip pas mus gi klientai ir pasiskambina pasikalbeti.
Siandien pas viena buvau - senesnis namas apie 150m2, baigineja 4-a tona
yra ir tokiu kurie i 2 tonas lengvai sutelpa - bet jei visiems sia taisykle taikyti tai jau populizmas butu smile.gif

Zidini galima labai graziai isnaudoti - pakurus zidini syla namai (apie 130m2), vadinas apie puse ploto ramiai apsildome.
Jeigu yra termostatas/termostatai - isjungiamas sildymas i ta zona/kontura. Katilas nebesildo ir ramiai tas kelias h ar daugiau siluma laikos.

Dar vienas is budu tai 300ltr akumuliacine talpa su saules kolektoriaus konturu, panardintu greitaeigiu boileriu bei granuliniu katilu. pavasari ar rudeni saules gal ir neuztenka dasildyti boileriui, taciau gauta energija galima isnaudoti namu sildymui be jokiu didesniu projektu.
Milijonu nepritaupysi, taciau kaina artini prie malkinio, o dirbti maziau reikia

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paliukas: 04 balandžio 2014 - 13:03
QUOTE(Marius1983 @ 2014 04 05, 19:37)
Papasakokite smulkiau apie dyzelinius katilus sildomam plotui apie 125 kv/m.

Jums neatsakys - čia gi robotas spamina..))
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lijos: 07 balandžio 2014 - 19:38
Kietu kuru atkurenom 5 metus. Perejom prie geoterminio, ir labai dziaugiames.
Del visa pikta sia ziema santechnikai buvo palike atjungta nuo sistemos katila, bet neprireike vel pajungti, Taigi, sis dabar tik vieta uzima, mielai atsikratytume, ei kam reikes Viadrus U22, 30kw, smile.gif
Atsakyti
Sveiki visi smile.gif Gal kas naudojasi kkk stropuva? g.gif Idomu butu suzinot nuomones is vartotoju, kokie pliusai, minusai... 4u.gif Aciu
Atsakyti
QUOTE(ringute @ 2014 04 11, 22:29)
Kietu kuru atkurenom 5 metus. Perejom prie geoterminio, ir labai dziaugiames.
Del visa pikta sia ziema santechnikai buvo palike atjungta nuo sistemos katila, bet neprireike vel pajungti, Taigi, sis dabar tik vieta uzima, mielai atsikratytume, ei kam reikes Viadrus U22, 30kw, smile.gif

Ši žiema nutiko gana šilta, tai ir galėjote pasidžiaugti.. Tuo tarpu kita gali nebepalepinti - ir geotermas gali taip labai nebežiuginti tiekiama šiluma arba sąskaitomis..
Jei sistema pakurta ir tereikia kkk tik pajungti, tai pasilikite tą Viadrus`ą kaip alternatyvą nenumatytam atvejui..
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti