Įkraunama...
Įkraunama...

Noriu vaiką leisti į mokyklą vėliau (pilnų 7 metų)

QUOTE(juraciux @ 2012 11 19, 15:48)

O va butent sistema is pagrindu reikia keisti. Pradedant darzeliais ir baigiant universitetais.

O turit viziją? Nes šią populiarią frazę daug kas kartoja.
Atsakyti
tema ne apie vizijas, neterskim mirksiukas.gif (bet ideju yra biggrin.gif )
Atsakyti
QUOTE(Ūla @ 2012 11 19, 15:34)
šia tema aš nekalbėjau, neužsipulkit manęs - reagavau į pasiūlymą tų pačių metų klasę skelt į dvi dalis. Man sveika konkurencija netrukdo, o kiek ji bus sveika, labai priklauso ir nuo mokytojos, ir nuo vaikų tėvų. Todėl, manau, ne sistemą pirmiausia keist reikia. Dažnai kaltų ieškom ne ten smile.gif.

nemanau, kad pasiulymas dar labiau "smulkinti" klases pagal amziu gali kur nors nuvesti. o sistema keisti reikia - pradziai bent jau faktiskai igyvendinti esamas svietimo nuostatas...

QUOTE(Onora @ 2012 11 19, 15:36)
sitas dalykas labai nuo mokytojo priklauso. Taip pat ir nuo tevu. As tikrai nemanau, kad taip va mokykloj mokytojai konkurencijos skatinimo plano laikosi. Be to, kam tada yra seima?? ko ji moko?

nemanau, kad mokykla skatina konkurencija "tycia". tiesiog tokia yra esama sistema ir tiek...
QUOTE(Onora @ 2012 11 19, 15:36)
mano prisiminimuose, tai labiausiai trukdo vyriausi ir labiausiai subrende biggrin.gif

zinoma, nes jis geba daugiau - ir jeigu mokytojas nespeja tu "pertekliniu" gebejimu tinkamai pakreipti, vaikas ima nuobodziauti, nenustygti...

QUOTE(Ūla @ 2012 11 19, 16:01)
O turit viziją? Nes šią populiarią frazę daug kas kartoja.

taip, vizija ne tik yra - ji jau igyvendinama .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 19 lapkričio 2012 - 16:11
Oho kiek diskusiju sulauke pasiulymas skriti klases i dvi grupes smile.gif O kodel tai yra blogai? Aisku problemos sitas dalykas neissprendzia, sutinku. Bet pliusu manau duoda. Kad ir lopselyje, vaikai labai skiriasi, kur vaikui 1,5 metu, o kur 2,5 metu. Skirtumas didziulis. Ir tikrai nieko blogo skirti metus per puse. Vienoj grupej iki liepos gime, kitoj nuo liepos. Aisku pasitaiko visko, nera tiksliai perskirta. jeigu tais metais ateina dauguma vaiku gime pirmoje metu puseje tai aisku jie netilps visi i viena grupe ir t.t. Bet kodel tai blogai butu padaryt mokykloje? Mano abu vaikai gime vasara, problemu kol kas jokiu neturim nei del kalbos nei atsilikimo ir t.t. viskas kol kas oki. Ir eis abu sukakus 7 metams. Ir tai man jau kyla nerimas, ar tie kurie bus gime sausi-vasari, nebus zymiai labiau subrende? O ka daryt toms, kuriu vaikai gime gruodi, stresas man butu tikrai doh.gif jau nekalbu apie tuos, kurie turi kazkokiu sutrikimu.. As uz kad leistu tevams pasirinkti, nuo kada leisti vaika i mokykla. Bet jeigu to neimanoma pasiekt, tai gal bent klases suskirstyt pagal gimimo menesius butu galima. Vis nors pusmetis skirtumas maximalus butu, o ne metai..
Atsakyti
įtariu, lengviau būtų pasiekt, kad tėvai galėtų kaip anksčiau leist vaikus į mokyklą sulaukusius septynių... net ir dabar kaip suprantu tą galima pasiekt, juk jei pralaikysi vaiką dirbtinai namie ar kokioj privačioj vietoj po priešmokyklinės klasės, tai vis tiek tave į tą mokyklą paskui priims - neišmes gi suvisam, nu gal gausi kokį pamokslą, bet...

o va skirstymas pagal gimimo mėnesį gaunasi kaip ir diskriminacinis blush2.gif jei tai atliktų ne tėvai, o kažkas iš aukščiau...

lopšelis tai lopšelis, ale mokykla... nežinau... pvz. jei iš darželio du vaikai ateina draugaudami ir nori į vieną klasę, bet netinka pagal mėnesius g.gif nu ir t. t.
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2012 11 20, 01:00)
įtariu, lengviau būtų pasiekt, kad tėvai galėtų kaip anksčiau leist vaikus į mokyklą sulaukusius septynių... net ir dabar kaip suprantu tą galima pasiekt, juk jei pralaikysi vaiką dirbtinai namie ar kokioj privačioj vietoj po priešmokyklinės klasės, tai vis tiek tave į tą mokyklą paskui priims - neišmes gi suvisam, nu gal gausi kokį pamokslą, bet...

Negavau as jokio pamokslo.Niekam neidomu buvo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(due drops @ 2012 11 21, 16:01)
Negavau as jokio pamokslo.Niekam neidomu buvo biggrin.gif

Vava kazkodel man irgi atrodo kad mokyklai giliai dzin kada tu ta vaika pradesi leist ar 7 ar 8 metu, priimti vistiek priims. Nebent kokiom vaiku teisem pasidarytu idomu.. g.gif
Mano sesuo nuo 8,5 metu pradejo eit (del operacijos). Bet tikrai niekam nebuvo idomu ir niekas neieskojo to vaiko nuo 7 metu. Darzelio beje nelankem mes, paruosiamosios nebuvo privalomos, irgi nelankem. Aisku tas buvo pries 20 metu tai gal nera ka lyginti.. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raganaa999: 21 lapkričio 2012 - 21:42
QUOTE(Raganaa999 @ 2012 11 21, 21:41)
Vava kazkodel man irgi atrodo kad mokyklai giliai dzin kada tu ta vaika pradesi leist ar 7 ar 8  metu, priimti vistiek priims. Nebent kokiom vaiku teisem pasidarytu idomu..  g.gif
Mano sesuo nuo 8,5 metu pradejo eit (del operacijos). Bet tikrai niekam nebuvo idomu ir niekas neieskojo to vaiko nuo 7 metu. Darzelio beje nelankem mes, paruosiamosios nebuvo privalomos, irgi nelankem. Aisku tas buvo pries 20 metu tai gal nera ka lyginti.. smile.gif

Žiūrėkit, o kaip su emigravusių tautiečių, kurie grįžta į LT, vaikais? g.gif Na, pvz. vaikas 8,5 metų ir visiškai dar nemoka to, ką jo lietuviai bendraamžiai, net LT kalbos normaliai? Irgi jį būtinai į antrą klasę dės?
Atsakyti
QUOTE(Raganaa999 @ 2012 11 21, 21:41)
Vava kazkodel man irgi atrodo kad mokyklai giliai dzin kada tu ta vaika pradesi leist ar 7 ar 8  metu, priimti vistiek priims. Nebent kokiom vaiku teisem pasidarytu idomu..  g.gif

Kažkada rašiau apie tokią situaciją: mama norėjo užrašyti vaiką į mokyklą, kuriam kalendoriniai metais suėjo 8 m. Mokykla atsisakė priimti į pirmą klasę, o mama guodėsi, kad apeitos mokyklos priimtų vaiką, bet tik į antrą klasę.
QUOTE(Ice @ 2012 11 21, 23:31)
Žiūrėkit, o kaip su emigravusių tautiečių, kurie grįžta į LT, vaikais?  g.gif  Na, pvz. vaikas 8,5 metų ir visiškai dar nemoka to, ką jo lietuviai bendraamžiai, net LT kalbos normaliai? Irgi jį būtinai į antrą klasę dės?

Dažniausiai grįžta į pagal metus priklausančią klasę. Tik programa būna kita, kad pasivytų pagal programą. Dabar net vadovėlių būna pritaikytų iš emigracijos grįžusiems vaikams mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ice @ 2012 11 22, 01:31)
Žiūrėkit, o kaip su emigravusių tautiečių, kurie grįžta į LT, vaikais?  g.gif  Na, pvz. vaikas 8,5 metų ir visiškai dar nemoka to, ką jo lietuviai bendraamžiai, net LT kalbos normaliai? Irgi jį būtinai į antrą klasę dės?

ko gero, pagal amžių į antrą klasę. Pas mano vaiką klasėj atsirado toks vaikas. Nieko nemoka.. bet į antrą klasę priimtas.

QUOTE(Upokšnis @ 2012 11 22, 09:46)
Dažniausiai grįžta į pagal metus priklausančią klasę. Tik programa būna kita, kad pasivytų pagal programą. Dabar net vadovėlių būna pritaikytų iš emigracijos grįžusiems vaikams  mirksiukas.gif

nemačiau dar tokio vadovėlio. Ką ten pritaikysi, kai grįžta iš skirtingų šalių, kiekvienas savotiškai atsilikęs.
Hmm.. bet kodėl jie iš ten grįžta "atsilikę"? g.gif Taigi ten į mokyklas eina nuo 4 - 5 metų bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2012 11 22, 11:01)
Hmm.. bet kodėl jie iš ten grįžta "atsilikę"?  g.gif  Taigi ten į mokyklas eina nuo 4 - 5 metų  bigsmile.gif

ar jie mokosi lietuviu kalbos? Lietuvos istorijos fragmentu? ar moka pakankamai uzsienio kalba (tarkime, anglų ar prancuzu ar vokieciu), kuria destoma mokykloje uzsienyje, kad suprastu ir ismoktu, tarkime, matematika? galu gale, jeigu toks vaikas ir moka matematika, bet angliskai, jam vis tiek reikes kazkiek laiko susigaudyti, kas yra kas lietuviskai (pvz., dalinys, daliklis ir dalmuo, trumpena ir pan.)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 22 lapkričio 2012 - 12:10
QUOTE(Upokšnis @ 2012 11 22, 09:46)
Dabar net vadovėlių būna pritaikytų iš emigracijos grįžusiems vaikams  mirksiukas.gif

g.gif neteko matyti tokio vadovėlio schmoll.gif
Atsakyti