QUOTE(naitas @ 2012 11 14, 14:47)
Dar ir kaip svarbu amžius. Mano vaikis eina į paruošiamukus. Jam 6. Yra trys vaikai, kuriems po 5 metus, ir jų mamos sako "nesvarbu amžius".. Nu dievuliau dievuliau.. Tikri darželinukai. Nei jie patys dorai mokyklos valgykloj pavalgo, nei jie padaro užduotėles. Jeigu būna neišsimiegoję, šaukia ant mokytojos, pyksta, tujina, mėto savo daiktus.

Ateina motinos pasiimt, sulenda vaikai po suolais, ant pilvų sugula. Pabūtų tie vaikai dar metus namie, būtų tikrai brandesni.
Sistemos nepakeisi. Mums reikia pasikeitimų ŠIANDIEN arba VAKAR. Jeigu ką nors sistemoje keisti, pokytis matysis po 5 metų. .gal. Man to visai nereikia. Aš tik už tai, kad vaikas ateitų į mokyklą būdamas brandus, kada jam pradeda kristi dantys, kada gali atlikti tam tikras to amžiaus fizines užduotis.
Jei sistemos nepakeisi, tai nėr ko tada ko ir svartyt kaip geriau... teks adaptuotis kokioj esam
o jei rimtai, tai US eina nuo 4 metų į mokyklą. na ir kas, kad ją taip vadina? ji pritaikyta keturmečiams. taip pat, ir turintiems raidos sutrikimų.
Pagalvokit, kad esama vaikų, kurių, jei ne reikalavimas vesti į mokyklą, visai tėvai ten nenuvestų. Niekas nepriėmė to įstatymo, kad pakankinti geras stropias savo vaikais besirūpinančias mamas. yra biurokratijos, to nepaneigsi, tačiau jie mes neprisiimame atsakomybės už apleistus vaikus, tai leiskime bent kokiais būdais valstybei jais pasirūpinti.
o jei pas mus vaikai eina nuo 6-7 metų, reiškia ten turi būti gera tokio amžiaus vaikams. Galim ją vadinti kaip norim, bet jei ugdymo įstaiga nebus orientuota į vaiką, ji jam nebus gera, nesvarbu amžius ir ugdymo pobūdis.
Yra vaikų, kurie per septintuosius metus smarkiai subręsta ir jiems lengviau adaptuotis tradicinėje mūsų mokykloje. Yra tokių, kurie nesiadaptuos joje paprastai nei po metų, nei po dešimties. taigi, kodėl rūpinamės ta dalele, kurie "galbūt subręs"? Ir kaip mes žinome savo vaiko ateitį, kad mūsų yra būtent toks, kuriam tie metai stebuklingai padės gerai adaptuotis mokykloje?
Suprantu puikiai mamas, kurios žino, kad tinkamą mokyklą bus sunku surasti... todėl atitolinimas bent kiek daugiau laiko duoda pasiruošti iššūkiams. Bet tai nėra panacėja ir mūsų vaikams nuo to nebus smagiau žygiuoti į mokyklą...