Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food

given, man tikrai nera problema su savimi nesiotis buteliuka vandens ir po uzkandziavimo poru gurksniu praisskalauti burna ir nuryti ta vandeni.

Jei Tau tai yra problema, tada rinkis skrandizui sunkesni - dantims geresni virta maista (jei tas maistas, tiki, yra geriau).
__

Mano kieme siandien svente! Pasinaudojau zaliavalgis.lt pasiulymais ir susipirkau sau 'rimtesnes' technikos - jau issibandziau vitamix'a, tai nekantrauku toliau ko 'mandresnio' pasimalti (pvz, ta issvajotaji migdolu sviesta) resepta tam irgi tinkama susiradau (tik sokolado nenaudosiu, nes man jau bus per saldu) 4u.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Shoeaholic @ 2012 09 04, 21:56)
Ikeliu reakcija i ledinuka (VEGAN'iska)... Kazkada nesniai apie ja kalbejau  blink.gif

o siaube, akyse stovi jūsų nuotrauka, baisu unsure.gif nežinau kas čia per veganiškas ledinukas, bet čia tikriausiai kone baisiausia kaip begalėjo sureguoti jūsų kūnas nuo maisto blink.gif

QUOTE(given444 @ 2012 09 06, 15:10)
ir siaip su ta ekologija, liudnos man min tys siom d. eko tusas man byra, plauku sampunas - negraziai plaukai atrodo. is sono atrodo taip: sveika, viduj be tu toksinu, bet kas is to - vaizdelis baisus.

taikliai pastebėta. iš savęs esu pastebėjusi, kad tokia 'grožio' nuotaika užpuola, kai bendra savijauta, nuotaika - nekokia, tada viskas blogai atrodo. O šiaip, kai širdy šviesu, tai galvą plaunant su ta pačia duona ar moliu, praskalavus actu - plaukai žvilga... Bet pasitaiko dienų, kai negelbėja niekas g.gif Galvoju, gal tas sintetinis tušas, jei nekasdiena, tai gal labai jau ir nekenkia g.gif Nereikia savęs taip 'žudyt', dėl smulkmenų. Kas iš to, kad kitos - išorėje gražios, o viduje 'juoda'...

Ačiū, kad dalinates savo pastebėjimais. Idomiai ten su dantim. Galvoju ar daeisiu iki tos 'stadijos'.

Pati ir vis žaliavalgiauju, koki 90 proc raw food. Nervas ima kai šeimai darau, vis norisi paragauti tai to, tai ano. Ir dabar, galvoju reikia pralaukti, užėjo toks metas, kai nieko nenoriu, nei vaisiu, nei daržoviu, nei sėklų, nei riešutų. Noriu tik duonos doh.gif Kai būna nekokios nuotaikos, vis galvoju, ką aš čia su ta žaliavalgyste terliojuosi, pasitroškinčiau sau daržovių, kavytės pasidaryčiau ir viskas, bet va, prisimenu po to išsipūtusi pilvą, persivalgymus, sustabarėjimą ir bandau taip mintis išsklaidyti. Būtų daug paprasčiau, jei šalia kas iš šeimos irgi sąmoningai žaliavalgiautų g.gif

QUOTE(Shoeaholic @ 2012 09 06, 15:23)
Mano kieme siandien svente!

Sveikiname su švente, ir ačiū, kad šventiškų nuotaikų čia atnešate biggrin.gif 4u.gif
Stebiuosi jūsų įkvėpimais vis ką nors gaminti. Man ko toliau, tuo paprasčiau norisi. Tingisi man net seklų užsimerkti (o gal nesitingi, o tiesiog nesinori). Nieko nenoriu gamintis doh.gif Ačiū diev, sulčiaspaudė man išsigelbėjimas. Išsispaudžiu sulčių ir soti, bet kažin ar gerai taip piktnaudžiauti g.gif Galėčiau vien sultimis gyva būti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Shoeaholic @ 2012 09 05, 22:47)
Tautosaka, surasei viska, ka as labai tingejau rasyti  blush2.gif  thumbup.gif

Žaliavalgiškos sriubos užvalgiau, tai energijos per akis lotuliukas.gif

QUOTE(mjk @ 2012 09 06, 05:50)
naaa, gal as pasiryzciau ieskotis tu produktu cia Uk, bet...dar nepriaugau pirktis tu kazkokiu puodu

Tai kad puodų specialių ir nereikia smile.gif Šokoladą galima į bet kokias formeles supilstyti. Tik man iš saldaininių formelių labai gražūs gaunasi saldainiai. Mano pagrindiniai įrankiai: blenderis ir sulčiaspaudė, dehydratatorių turiu, bet naudoju retai.

QUOTE(given444 @ 2012 09 06, 06:10)
ir siaip su ta ekologija, liudnos man min tys siom d.

būna liūdnų dienų, Given. Jeigu jų nebūtų, tada nejaustum kaip yra GERAI, kada gerai. Pabandyk meditaciją, pvz. Sahaja joga - jinai visame pasaulyje yra nemokama. Susibalansuosi - liūdnoms mintims neliks vietos. Dėl kosmetikos, aš retkarčiais naudoju tušą blakstienoms, bet jis paprastas, ne ekologinis; šampūnas pats geriausias iš ruginių miltų. Buvome išvažiavę, tai pasiskolinau iš dukters šampūną ir dar kondicionierių, tai plaukai - kaip stagarai... Vakar pabandžiau su muilu dantis valytis: nuo švarumo net girgždantys, bet burnoje skonis nelabai koks...

QUOTE(Shoeaholic @ 2012 09 06, 06:23)
Mano kieme siandien svente!

Labai skaaaaniai atrodo!

QUOTE(braskel @ 2012 09 06, 06:46)
Nervas ima kai šeimai darau, vis norisi paragauti tai to, tai ano.Noriu tik duonos  doh.gif

Su duona man irgi sunku, bet kadangi kepu namuose pati, žinau ką įdedu, tad paragauju su kiekvienu kepimu. Čia mano tie keli procentai ne žaliavalgiško maisto smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tautosaka @ 2012 09 06, 16:28)
Su duona man irgi sunku, bet kadangi kepu namuose pati, žinau ką įdedu, tad paragauju su kiekvienu kepimu. Čia mano tie keli procentai ne žaliavalgiško maisto smile.gif

Smagu skaityti, kad žmonės namie dar kepa duoną... Mes irgi kepame, nepamenu, kada pirkome paskutinį kartą... 4u.gif

Straipsnis, paskaitykite, įdomus visai...
Atsakyti
QUOTE(smarty_978 @ 2012 09 06, 14:55)

aciu aciuuu thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(braskel @ 2012 09 06, 21:08)

Aciu, Braskel uz gera nuoroda (nors kaip tik siandien to gerojo rezimo visiskai nepaisau blush2.gif), ta proga ten pat paskaiciau ir kita straipsni - verta paskaityti ir paziureti:
Teks tapti vegane...

Shoeaholic, jus kaip visuomet nustebinat fantastiskais patiekalu vaizdais thumbup.gif Sveikinimai apsirupinus rimta amunicija ilgiems metams:4u:

Given, o gal jus grazi ir be tuso??? As kuo toliau, tuo nemieliau naudoju bet kokia dekoratyvine kosmetika, akys atrodo is karto apsunksta, pavargsta nuo tuso, tai tiesiog nekyla ranka jo tepti. Tuo tarpu pries 15 m., kai studijavau kosmetologija, visa veida ''apdorodavau'' skysta, paskui sausa pudra ir visa eile kitos amunicijos, nagai budavo nulakuoti visuomet, nes baisiai luzinejo, uztekdavo bakstelti i siena ir jau nago sluoksniai atsiskiria, o luzinejo, nes lakavau - uzdaras ratas... Oda buvo paraudus, nes nekvepavo po pudra, o kadangi buvo paraudus, tepiau pudra doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Britule: 06 rugsėjo 2012 - 23:53
QUOTE(mjk @ 2012 09 06, 15:50)
Labiausiai tia noreciau atrasti koki restoraneli, kur butu gaminama vien tik raw....  wub.gif 

Vilniuje, tai žinau du:

http://www.rawraw.lt/

https://www.facebook.com/Raw42

4u.gif
Atsakyti
iki RAWRAW niekaip nenueiname doh.gif maniškis vis kažko spyriojasi biggrin.gif

o RAW42 - buvome, pietavome, na visai nieko, tik bijau jie ilgai neišsilaikys... unsure.gif mano cukinijų spagečiai buvo gan persūdyti - šiaip labai skanu buvo ir sotu thumbup.gif thumbup.gif ir sveika thumbup.gif bet viso negalėjau įveikti grynai dėl perdidelio sūrumo padaže biggrin.gif

vienas minusas - viduje nėra jauku ... mastau.gif nežinau kodėl bet ten ilgai sedėti tikrai nesinori, o čia nėra privalumas . Na ir dėl aptarnavimo kiek teko skaityti atsiliepimų, tai kol yra pati savininkė- viskas ok, kai jos nėra - bardakėlis vyksta.
mes patys su vyru likome patenkinti aptarnavimu, bet sutapimas tai ar ne , tuo metu kaip tik šalia sukinėjosi ir pati savininkė ax.gif biggrin.gif

kas liečia visus raw'inius jų tortus tai aš šiaip dievinu tokius sveikus desertus, bet pamačiusi jų vitrinoje kažkaip nesusižavėjau.. kažkokie nešvieži pasirodė g.gif

na , žiūrėsim, gal duosim jiems kitą šansą hihihi.gif
Atsakyti
RAW RAW buvom su vyru prieš kelias savaites, tikrai šviežias ir skanus maistas. Valgėm Cannelloni cukinijų, picą, aštrią persikų sriubą, desertui obuolių napaleoną ir citrininį tortą. Tikrai labai skaniai pavalgėm, tik vyras (jis visai ne raw, tik mane palaiko smile.gif ) grįžęs namo dar sumuštinių porą suvalgė nors sakė, kad alkanas nesijaučia, bet norėjosi "stipriau" biggrin.gif O šiaip aptarnavimas malonus, aplinka taip pat visai nebloga 4u.gif
Atsakyti
Man RAWRAW mielesnis. Ir patiekalu ivairove didesne, ir aplinka jaukesne, ir nuo padavejos, iki 'virtuves darbuotoju' visi sypsosi ir mielai bendrauja. thumbup.gif
Atsakyti
Rasma, Irmulia - aciu uz info 4u.gif 4u.gif
Busiu LT uzsuksiu i Vln, butinai nueisiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Shoeaholic @ 2012 09 06, 13:23)
Jei Tau tai yra problema, tada rinkis skrandizui sunkesni - dantims geresni virta maista (jei tas maistas, tiki, yra geriau).

netikiu kad virtas geriau. juk visiems sakau: nezudykit darzoviu jei imanoma biggrin.gif

noriu pasakyt ta , kad idealo ner: vat sedi visavalgis, lavonvalgis, o dantys sviecia tobulai ir oda spindi. ne nuo chemijos, o siaip zmogus atrodo sveikai. o pas mane gaunasi taip: ismeti saldainius, gaminius, visoki shhhhhh, ir dantys sugedo nuo vaisiu/darzoviu. jokiu riesutu/dziovintu seklu nebevalgau. uztat darzvoiu/vaisiu noris daug/daznai. tai vot, isvada tokia: kuo sveikesni maista pasirinkau, gavos toks sh dalykas. nusisauk nors doh.gif

jei vandens uztenka, saliero tikrai saves neisivaizuoju kramtant darbovietej, tai paguoda....

Britule del kosmetikos.
palyginus, su kitom moterim, esu nestandartas. jokio kasdienio procedurio dazymosi per gyvenima, mano vieninteliai dazai tai tusas ir lupoms kas nors (blizgezys ar pan). (dar vokus pasidazau progomis taip pat su eko.)
todel logiskai: nenoriu likti su pajuodusiais ratilais nuo varvancio tuso (kad ir sveikesnio nei cheminio).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 08 rugsėjo 2012 - 06:44