Įkraunama...
Įkraunama...

Skausmas mėnesinių metu

As irgi kenciu del labai skausmingu menesiniu, ypac pirma , antra diena. be vaistu negaliu apseiti. Man padeda APAP arba IBUMAX smile.gif
Atsakyti
Va va..ir man buvo, kad greitaja reikejo kviest, nes jaui ant zemes vos gyva gulejau ohmy.gif Atvare greitoji ir pareiske, kad man negimdyminis neshtumas unsure.gif , o is tikruju jokio nestumo nebuvo, kai nuveze i ligonine biggrin.gif tenais tai su greituke nuveze, o atgal su treningais autobusu turejau grizt laugh.gif
Atsakyti
Siaip tai yra spec. vaistai nuo skausmingu menesiniu-pasiklausk savo ginekologes. Jie reguliuoja cikla ir menesines nebe tokios skausmingos.
O taip tai- iki gimdymo man irgi budavo ne kas. Tai gyd. sake, kad reik gimdyt, ir viskas susitvarkys. Tai dar tiksliai nezinau-ar susitvarke, nes teturejau po gimdymo dar tik dvejas. Bet pirmos tai buvo-ojoj! unsure.gif
Atsakyti
QUOTE (PilvuLka @ 2004 03 27, 11:16)
biggrin.gif tenais tai su greituke nuveze, o atgal su treningais autobusu turejau grizt laugh.gif

biggrin.gif laugh.gif
Atsakyti
Jau ka ka, o kas yra skausmingos menesines as zinau, anksciau be greitosios pagalbos neapseidavau nei vieno menesio, skausmai budavo tokie stiprus, kad kartais greitosios jau nebesulaukdavau, nualpdavau is skausmo, niekas nepadedavo nei ketanovas, nei paracitamolis, nei nospa (juos rydavau saujom), tik kai atvaziuodavo greitoji, suleisdavo kazkokiu labai stipriu nuskausminamuju, tai iskart nuo ju uzmigdavau. Vienintele iseitis, kuria man pasiule gydytojai-kontraceptines tabletes, pradejus jas gerti per menesines beveik nieko nejauciu, tik va klausimas kas bus kai teks atsisakyti kontraceptiniu?
Atsakyti
Greitosios dar nei karto neprireike, bet akyse ne karta buvo apteme. Dabar jau daugiau negu pusmeti kontraceptines geriu, tai pradzioj lyg ir geriau buvo, o dabar vel tas pats sad.gif Vyro broliene patare Nimesil miltukus pabandyt, tai praktiskai tik jie ir tepadeda. Gerai dar, kad vaistine kieme, tai daznai tenka vyra pasiusti vaistuku parnest (ir aisku dar kokio sokolado kompensacijai smile.gif )
Atsakyti
Oj aciu dievui siandien jau nebeskauda, net gyvenimas prasviesejo smile.gif Kai geriau kontraceptines tai buvo tikrai geriau, ale dabar jau negeriu, nes leliuko noriu wub.gif
Atsakyti
QUOTE (Noriu buti mama! @ 2004 03 27, 10:47)
Siandien man ne kas. Vakar prasidejo, o siandien tiesiog paeiti negaliu, atrodo tuoj isgimdysiu kazka taip pilvo apacia tempia. Gal galit patart kaip sau padeti? Ar jums taip buna? Ka tai reiskia, ar su manem kazkas blogai?

Siuloma kokia silta pusle deti ant pilvo (bet gali daugiau kraujuoti rolleyes.gif ), paguleti ant pilvo. Man niekada nebudavo PMS, bet pirma menesiniu diena budavo skausminga, be tabletikes nuskausminamuju neapsieidavau. Svarbiausia, kad tabl. padedavo, greitosios kviest nereikdavo. Po gimdymo jau turiu trecias menesines. Pirma diena siek tiek maudzia, bet vaistu nereikia smile.gif Mano seseriai baisus skausmai budavo kelias dienas pries menesin., o pirma ju diena reikdavo greitukes sad.gif (jokios tabletes nepadedavo). Dabar puse metu lygtai ramu, reiks paklaust kaip pavyko rolleyes.gif
Siaip tai yra spec. vaistai nuo skausmingu menesiniu-pasiklausk savo ginekologes. Jie reguliuoja cikla ir menesines nebe tokios skausmingos.

Cia turbut kontrace[tikus turejai omenyje wink.gif bet Noriu Buti Mamai jie netinka, nes ji nori 2.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RebekaG: 28 kovo 2004 - 12:37
as tai isgeriu Kitanov tablete. drauge patare. vienos uztenka. praeina lyg nieko ir nebuvo. wub.gif
o silto tai negalima det, gali padidet kraujavimas sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Scarlett: 28 kovo 2004 - 12:43
Mergaitės,

Aš jau taip kenčiu 15 metų. Esu dar negimdžiusi ir visus kartus taip skauda 1 dieną per mėn. Irgi kaip ir jūs gerdavau analginą, ketanov'ą. O dabar jau ir tie nebepadeda, tai susileidžiu pati ketanov'ą arba analgin'ą į šikną. Porą mėnesių ir tai nepadėjo. Tai susinervinau be galo. Nuvariau pas ginekologę ir ką jūs manot? Pasakė, kad ketanovas ir analginas yra orientuoti ne į tuos skausmus. Tai dabar išrašė MESULID (100 mg). Pamėginkit, gal padės. Dar duosiu auksinį patarimą. Anksčiau kentėdavau kol sienom lipti nepradėdavau. Ir tik tada gerdavau nuskausminamuosius. Tai yra didžiulė klaida...
Neleiskite pilvui įsiskaudėti. Jei žinot vistiek, kad jūsų mėnesinės skausmingos, tai pajutę nors nedidelį skausmą - gerkit iš karto MESULID. Juos man rekomendavo gydytoja Meškauskienė iš Vaisingumo klinikos. Aš praeitą mėnesį išbandžiau, neleidau įsiskaudėti, tai padėjo. Paprašiau vaistinėje leidžiamų tokios rūšies - tai nėra. Tai apsidraudimui namie turiu leidžiamo ketanov ir taip kas mėnesį su siaubu laukiu tų savo dienų. Jei nepasiteisintų šie vaistai - parašysiu. Tai sėkmės laikykitės.
Atsakyti
Jau pagimdziau du. Kam skauda, skaudes ir po gindymo. Aisku skausmas jau nepalyginamai mazesnis, galima istverti ir be vaistu. Deja mano skausmus pereme dukra, dabar jau ji nebeapsieina be ketanovo. Beje jis tikrai padeda geriausiai. Tokie vaistai kaip nospa niekada man nepadejo. Dabar jau turiu maziuka, jam 7 men. ir pirma menesiniu diena skausma vis dar jauciu. Gerai, kad sitas berniukas, bent jau nezinos, kas yra skausmingos menesines. 2.gif wub.gif
Atsakyti
skaudedavo ir man labai-ta diena (nes tai dazniausiai budavo arba diena pries arba ta pirmoji diena), tai neidavau i u-teta ar darba,nes negaledavau nieko daryt...gerdavau ir nospa ir ketanova,nelabai padedavo,keista bet padedavo citramonas rolleyes.gif (ten tai jauciu vaistas- zudikas nes nuo kot ik jis nepadeda)
pradejus gert kontraceptines viskas susinormalizavo ir nelabai be skauda, bent jau be tableciu isiverciu thumbup.gif
Atsakyti