Man jau 4 metai po op. Per ta laika 4 kartus joda gavau. Penkata nesp[ejau nes po paskutinio karto praejus devyniom savaitem pasigimdziau suneli.
Pas Baranauska nuvaziavau pkai maziui buvo du metu, t.y. praeita vasara. Viskas OK. Dabar po metu vel reikia pasirodyti. Tikiuosi wiskas bus gerai.
O tiroxsinas gaminamas baltymo pagrindu, todel itakos skarandziui ir kepenim neturi. Taip man aiskino endokrinologas.
Sudetingiau yra ta doze nustatyti. Pati skydliauke jo gamina pagal poreiki, o vaistus geri pagal norma.
As labai atsiprasau, bet nesupratau kas gi tavo dukrytei yra.
QUOTE(Tutulis @ 2006 07 20, 19:09)
Tačiau ji gimė albinosė ir kai kur minima, kad endokriloginės problemos gali turėti tam įtakos.

Pasipasakosiu ir aš savo bėdas

Taigi, aš jau po antros operacijos ir jau be skydliaukės

QUOTE(Tutulis @ 2006 07 20, 19:09)
Šiuo metu auginu mergaitę. Tačiau ji gimė albinosė ir kai kur minima, kad endokriloginės problemos gali turėti tam įtakos. Bet po apsilankymo genetikos centre pasirodė, kad tai netiesa.
Kas dabar gali žinoti, kas ir kodėl atsitinka tam ar kitam žmogeliukui. Tiesiog yra kaip yra. O pati dėl savęs džiaugiuosi, nes savijauta labai pagerėjo.
Kas dabar gali žinoti, kas ir kodėl atsitinka tam ar kitam žmogeliukui. Tiesiog yra kaip yra. O pati dėl savęs džiaugiuosi, nes savijauta labai pagerėjo.

sveika prisijungus!!! smagu girdėt, kad sveikiau jautiesi:)
o tavo mergytei kaip suprantu kažkas su oda, ar ne? ojojoi kaip nesmagu

žinai, iš po tavo žinutės aš vėl nusigandau!! artimiausiu metu labai noriu susilaukti antro vaikelio, bet kažkaip vis pagalvoju, kad gal reiktų palaukt, kol skydliaukė apsitvarkys ir jau tada

QUOTE(fatali @ 2006 07 20, 20:44)
O tiroxsinas gaminamas baltymo pagrindu, todel itakos skarandziui ir kepenim neturi. Taip man aiskino endokrinologas.
nežinau ar tai sutapimas ar ne, bet su kepenim, tai vargas...šiuo metu kaip tik sėdžiu ant kepenis tausojančios dietos.
QUOTE(Baronė @ 2006 07 21, 10:14)
Mano endokrinologė pareiškė nieko negalinti padaryti, kad pas ją daug žmonių ir atsisakė priimti.
Šiaip savijauta nebloga, tik pavargstu daugiau, ir nieko nesinori daryti. Nu bet tikiuosi kad greitai atsistatysiu
Šiaip savijauta nebloga, tik pavargstu daugiau, ir nieko nesinori daryti. Nu bet tikiuosi kad greitai atsistatysiu

pastebėjau, kad nei vienas gydytojas neatima tiek nervų, kiek endokrinologai...

linkiu tau sveikatos sveikatos sveikatos

Mano mergaitei yra akių ir odos albinizmas. Jos organizmas negamina pigmento. Oda ir plaukai yra balti, o akytės Šeip atrodo mėlynos, bet priklausomai nuo šviesos kritimo kampo jos būna raudonos. Raudonos todėl kad akyse taip pat nėra pigmento ir jos persišviečia, matosi kraujagyslės. Bėda didžiausia yra ta, kad jos regėjimas bus silpnas. Kiek silpnas laikas parodis. Šalia to yra horizontalus nistagmas ir dar bus toliaregystė arba trumparegystė. O odelę visada reikės saugoti nuo saulutės tepant kremukais. Šeip mergaitė yra sveika, tik balta. Ir tai visiems atrodo labai keista, nes mes su vyru esam tamsūs.
Ir dar nelabai suprantu ką jūs ten rašot apie jodą. Man apie tai niekas nieko nesako. Geriu tiroksiną ir viskas. O pas gydytoją tai privačiai lankausi. Ir skūstis negaliu. Bandžiau per savo polikliniką, bet tai kažkoks košmaras. Į klinikas turėjau siuntimą tai dienai, kada per privatininka su chirurgu dėl operacijos tariausi. Tai kiek būtų reikėja laukti?.. Taip ir numirti gali bestovėdamas eilėje pas gydytoja, jei liga rimtesnė.
Ir dar nelabai suprantu ką jūs ten rašot apie jodą. Man apie tai niekas nieko nesako. Geriu tiroksiną ir viskas. O pas gydytoją tai privačiai lankausi. Ir skūstis negaliu. Bandžiau per savo polikliniką, bet tai kažkoks košmaras. Į klinikas turėjau siuntimą tai dienai, kada per privatininka su chirurgu dėl operacijos tariausi. Tai kiek būtų reikėja laukti?.. Taip ir numirti gali bestovėdamas eilėje pas gydytoja, jei liga rimtesnė.
QUOTE(Tutulis @ 2006 07 21, 13:05)
Ir dar nelabai suprantu ką jūs ten rašot apie jodą. Man apie tai niekas nieko nesako. Geriu tiroksiną ir viskas.
Jodas reikalingas tada, kai skydliaukė buvo piktybinė. Taip bando sunaikinti likusias skydliaukės ląsteles. O tu, atrodo, rašei, kad tau ji buvo nepikta, tai todėl tau niekas nieko ir nesako

Papildyta:
Rusne, kaip sekėsi pas Baranauską?
Atlego karsciai. Turbut visoms lengviau dabar. Gero savaitgalio, pailsekit bent mintimis nuo savo ligos

Sveikos,
Rašot apie radioaktyvų jodą... man jį tikriausiai teks gerti rudenį savo nepaklusniai skydliaukei apraminti ir apnaikinti.. Gydytojai aiškina, kad jis yra visai nepavojingas musu organizmui, tik sunaikina dali ar visą skydliaukę, priklausomai kaip reikia ir kokią dozę to jodo išgeri.Tai jeigu jau jis toks nepavojingas mūsų (jį geriančiųjų) organizmui, kodėl mus laiko izoliuotas nuo visų ir visi mūsų šalinasi????
Rašot apie radioaktyvų jodą... man jį tikriausiai teks gerti rudenį savo nepaklusniai skydliaukei apraminti ir apnaikinti.. Gydytojai aiškina, kad jis yra visai nepavojingas musu organizmui, tik sunaikina dali ar visą skydliaukę, priklausomai kaip reikia ir kokią dozę to jodo išgeri.Tai jeigu jau jis toks nepavojingas mūsų (jį geriančiųjų) organizmui, kodėl mus laiko izoliuotas nuo visų ir visi mūsų šalinasi????

QUOTE(SaulyteL @ 2006 07 21, 19:30)
Sveikos,

Cia kaip anekdote: ar galima valgyti obuolius is Cernobilio. Galima, bet grauztukus reikia pakasti 10 metru po zeme. Ir kaku daryti i tokio pat gylio duobutes.
Ten duoda tokia doze, kuri sunaikina skydliaukes audinio likucius po operacijos, minimaliai pakenkdami kitiem organam. O kad visiskai neveikia kitu galu as nelabai tikiu.
Radiacija ir Afrikoj radiacija. Is dvieju blogybiu pasirenkam mazesne. Niekas nenori, kad ji ataugtu ir, didele tikimybe, vel supyktu.
Labutis.
Skaitinėjau aš šį skyrelį ir dabar labai sunerimau
Vienu žodžiu, vasario pabaigoje man kaklo srityje išaugo cista, nemenka tokia... Nuėjau pas vidaus gydytoją, ta sako "o, vaikeli, čia skydliaukė". Nusiuntė pasidaryti FT4 ir TTH tyrimus, tai abu iš normų išeidinėjo... FT4 berods buvo 20 su trupučiu, o TTH 0.02
Gavua siuntimą pas endokrinplogą į KMUK, ten padarė punkciją, nusiuntė tą skystį ištirti, bet vėžinių ląstelių nerado. Ačiū Aukščiausiajam
Tada po savaitės pakartotinai pasidariau TTH ir... jis <0.02
Ir pagal echo ta cista vėl atauginėja. Ten visur figūravo diagnozė "sstruma nodosa"... Ką tai reiškia?
Man pasiūlė operuotis, bet palaukti vėsesnių orų... Tik va, paskaičius čia, nesuprantu, ką man operuos - tą cistą, ar skydliaukę
Kol kas maitinu savo
, taigi kiti žmonės sakė, kad neturėtų dabar lįst ir operuot... Sakė, kad reikėtų baigus maitinti, palaukti porą mėnesių ir žiūrėti, kokie TTH rezultatai bus
Tai dabar ką man daryt?
Vaikas be papo nė dienos negali pabūti, kaip nutraukti... Ir iš viso, jei po maitinimo TTH bus geras, tai cistą vistiek operuot reikės?
Esu pasimetusi
Ir dar, čia kvailas klausimas, bet kas būtų jei esant skydliaukės problemoms negertumėt vaistų?
Būsiu dėkinga už atsakymus ir info.
Skaitinėjau aš šį skyrelį ir dabar labai sunerimau

Vienu žodžiu, vasario pabaigoje man kaklo srityje išaugo cista, nemenka tokia... Nuėjau pas vidaus gydytoją, ta sako "o, vaikeli, čia skydliaukė". Nusiuntė pasidaryti FT4 ir TTH tyrimus, tai abu iš normų išeidinėjo... FT4 berods buvo 20 su trupučiu, o TTH 0.02

Gavua siuntimą pas endokrinplogą į KMUK, ten padarė punkciją, nusiuntė tą skystį ištirti, bet vėžinių ląstelių nerado. Ačiū Aukščiausiajam

Tada po savaitės pakartotinai pasidariau TTH ir... jis <0.02

Man pasiūlė operuotis, bet palaukti vėsesnių orų... Tik va, paskaičius čia, nesuprantu, ką man operuos - tą cistą, ar skydliaukę

Kol kas maitinu savo

Tai dabar ką man daryt?

Esu pasimetusi

Ir dar, čia kvailas klausimas, bet kas būtų jei esant skydliaukės problemoms negertumėt vaistų?
Būsiu dėkinga už atsakymus ir info.
Man gydytojas aiškino, kad nesigydant skydliaukės "iš rikiuotės eina" kiti organai, o labiausiai tai širdis. O tu pas gydytoja paklausk, Gal galima palaukti kol baigsi maitinti mažulį. Aš su savo skydliaukę prasitampiau apie metus laiko. Buvo visaip ir su vaistais ir be jų. Savijauta nebuvo bloga. Įdomu kaip jautiesi pati ir ar tavo problemos nekenkia mažyliui per pienuką?
Labas. Tai kur visos dingusios? Ar jau visos pasveikusios ar atostogaujat?
Kaip Rusnei ir Fatali sekėsi pas Baranauską?
Aš tai gavau kraujo atsakymus, tai jau TTH ant ribos visai, bet dozės nekeitė, nes anot Kazasnavičiaus, tokia jau mūsų dalia. Matyt reikia gerti padidinta dozę, kad skydliaukė neatauginėtų. Užtat tiroglobulinas nukrito
Kaip Rusnei ir Fatali sekėsi pas Baranauską?
Aš tai gavau kraujo atsakymus, tai jau TTH ant ribos visai, bet dozės nekeitė, nes anot Kazasnavičiaus, tokia jau mūsų dalia. Matyt reikia gerti padidinta dozę, kad skydliaukė neatauginėtų. Užtat tiroglobulinas nukrito

QUOTE(SaulyteL @ 2006 05 03, 18:09)
Sveikos,
štai ir aš naujoj temoj jungiuosi prie jūsų
Man Kazanavičius liepia išoperuoti visą skydliaukę!!! To tai tikrai nenoriu.. Prieš tai vaikščiojau pas kitą gydytoją, tai jis siūlė radioaktyvų jodą, nuo to tai man plaukai piestu buvo pasišiaušę...
Terressa: dar klausimas saulytei. ar tu senai turi skydliaukes problemu? ir ar per ta laika buvo koks nors pagerejimas? koki gydyma tau taike?
Terressa, man tai tęsiasi 1,5m. Pradžioj gydžiausi pas vieną gydytoją, jis man prirašė Propycili (metizoliui esu alergiška, kaip paaiškėjo pradėjus gerti). Buvo kaip ir geriau, bet netyčia pastojau, ko pasekmėj teko mane operuoti ir išimti vieną kiaušintakį, nes buvo negimdinis nėtumas
( Po tos operacijos jis man pasiūlė radioaktyvų jodą... Aš to persigandusi pabėgau pas Kazanavičių... Jis pradžioj pažadėjo gydyti metus vaistais, o vėliau jau žiūrėti. Tačiau po kelių mėnesių gydymo jau pradėjo kalbėti apie operaciją, nes Propycilis labai mažina leukocitus mano kraujyje... Tai aš vis išsisukinėju nuo operacijos, o Kazanavičius mane vadina užsispyrėle ir nenuorama... Nenoriu aš operuotis!!! Jau ir taip 3 operacijas esu turėjus, o man tik 29... Tai vat dėl to ir nusprendžiau eiti dar pas vieną gydytoją... Gal padės?
štai ir aš naujoj temoj jungiuosi prie jūsų

Man Kazanavičius liepia išoperuoti visą skydliaukę!!! To tai tikrai nenoriu.. Prieš tai vaikščiojau pas kitą gydytoją, tai jis siūlė radioaktyvų jodą, nuo to tai man plaukai piestu buvo pasišiaušę...

Terressa: dar klausimas saulytei. ar tu senai turi skydliaukes problemu? ir ar per ta laika buvo koks nors pagerejimas? koki gydyma tau taike?
Terressa, man tai tęsiasi 1,5m. Pradžioj gydžiausi pas vieną gydytoją, jis man prirašė Propycili (metizoliui esu alergiška, kaip paaiškėjo pradėjus gerti). Buvo kaip ir geriau, bet netyčia pastojau, ko pasekmėj teko mane operuoti ir išimti vieną kiaušintakį, nes buvo negimdinis nėtumas