QUOTE(katilina @ 2012 09 06, 20:24)
Tess Gerritsen "Chirurgas".
Nihiliste, mačiau, kad perskaitei bais mane dominančią knygą. Jau daug metų jos noriu, tai pasakyk, ar ne veltui

(čia aš apie Džonį Miežio grūdą, jei ką).
Man irgi nieko išskirtinio, bet palyginus su kitais mano skaitytais trileriais visai pusė velnio. Neseniai skaityta
Simon Beckett "Mirties chemija" pasirodė visai neypatinga, juo labiau prisiskaičius tiek pagyrų. Siužetas panašus į didesnę daugumą holivudinių filmų.
Supratau

Mačiau, kad nori ją perskaityt, todėl kaip tik šiandien ruošiausi rašyti atsiliepimą
Jack London Džonas Miežius arba Atsiminimai apie alkoholį Ši knyga visai netyčia pakliuvo man į rankas bibliotekoj besidairant po lentynas. Kadangi anotacijoj parašyta, kad tai autobiografinė knyga, nusprendžiau ją paskaityti juk reikia megzti pažintis su įvairiais rašytojais, o Džeko Londono kol nesu skaičius nė vienos knygos.
Nors knyga apima beveik 40 autoriaus gyvenimo metų, tačiau pasakojimas daugiau sukasi apie alkoholį (tiksliau jo personifikaciją Džoną Miežių) ir su juo susijusius įvykius Londono gyvenime. Būdamas 5-erių jis pirmą kartą gėrė alaus, po dviejų metų vyno. Tačiau nei vienas, nei kitas jam nepatiko, alkoholis jo visiškai netraukė. Ir kai po dar 7-erių metų jam teko eiti dirbti, kad galėtų padėti šeimai, autorius socialiniais tikslais (kad būų lengviau užmegzti pažintis) pradėjo gerti saliūnuose.
Džeko Londono gyvenime buvo visko jis plaukiojo jūroje, sunkiai dirbo, daug gėrė (tiesa, vis dar nejausdamas jokio potraukio Džonui Miežiui), mokėsi universitete. Ir kai pagaliau autoriui nusišypsojo sėkmė ir jis išgarsėjo, Džonas Miežius griebė jį už gerklės. Dabar Londonas pajuto psichologinį svaigalų poreikį.
Autorius šioje knygoje atkakliai pasisako už alkoholio draudimą, nes, anot jo, jis pats ėmė gerti todėl, kad alkoholis visą jo gyvenimą buvo lengvai pasiekiamas. Be to, jis buvo beveik priverstas imti gerti.
Knyga man patiko ne tik todėl, kad man apskritai patinka auto/biografijos, bet patiko ir Londono žvilgsnis į save ir savo problemą iš šalies, tos problemos pripažinimas. Ir nors apie kai kuriuos, manau, svarbius savo gyvenimo faktus Londonas užsimena tik probėgšmais (kelionę į Klondaiką, vedybas, vaikus), vistiek buvo įdomu sužinoti apie jo gyvenimą, tiksliau dalį jo.
Knygą mačiau pirkti
čia, tiesa, brangoka
Niekada nesiginčyk su kvailiu, nes teks nusileisti iki jo lygio, kur jis sumuš tave patirtimi.
Always read something that will make you look good if you die in the middle of it. - P. J. ORourke