Įkraunama...
Įkraunama...

Duonelės kepėjos renkasi čia

Apklausa: Kodėl valgote duoną (arba nevalgote)? (135 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(nataliuncik @ 2013 01 08, 20:41)
jei reikia 120-130g raugo tai taip, jei daugiau, tokiu pat principu, o ką jus norit dar įdėt į raugą?  g.gif aišku galima kokio alučio ar rūgpienio įpilt kad greičiau raugas pasigamintu, bet kam, jei viskas gerai


Aš turiu 200g. raugo, o noriu turėti 2 po 200, nes matau, kad mūsų 5 asmenų duonvalgių šeima nepasidalinam tų dviejų kepaliukų savaitei unsure.gif Tai savaitgalį iškepčiau dvigubą normą kol elektra pigesnė ax.gif
Atsakyti
Sveikutės,

Gal kuri galėtų už šokoladą pasidalinti raugu Vilniuje (geriausia Naujininkuose arba prie Savanorių Rimi)? rolleyes.gif

Aišku galėčiau ir pati pasidaryti, bet labiau norėčiau senesnio, jau įrūgusio... Man užtektų šaukštelio, aš jo prisiauginčiau... smile.gif

O gal kas ir "Hermano", "Vatikano duonos" ar bet kaip kitaip vadinamos saldžios rūgusios tešlos turite? Kažkaip irgi pasiilgau jau...

Ir dar noriu pieno grybo... biggrin.gif

Štai kiek daug norų naujais metais atsirado... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2013 01 08, 17:45)
šiaip jei jau labai ilgai kildinsit gali ir perrūgti, ar duona rūgštoka bus  unsure.gif

na vis tik kildinau apie 1,5 paros, kol tikrai maciau, kad isibegejo ir puikiai kilo. tai duonyte puikiai iskepe, na skonis gal kiek rugstesne nei yprastai,m bet valgoma. Lux.
Gal man jau ir visada ilgeliau laikyti sumaisyta duonyte nei pagal recepta? kad tik po kokios paros rugimas prasidejo
Atsakyti
QUOTE(carinjo @ 2013 01 09, 10:44)
Sveikutės,

Gal kuri galėtų už šokoladą pasidalinti raugu Vilniuje (geriausia Naujininkuose arba prie Savanorių Rimi)?  rolleyes.gif




Galiu, bet as Siaures miestelyje. Kvietinis, kaip tik vakar pamaitintas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Hippie @ 2013 01 08, 23:30)
Aš turiu 200g. raugo, o noriu turėti 2 po 200, nes matau, kad mūsų 5 asmenų duonvalgių šeima nepasidalinam tų dviejų kepaliukų savaitei unsure.gif Tai savaitgalį iškepčiau dvigubą normą kol elektra pigesnė ax.gif
na tai dvigubai ir pamaitinkit mirksiukas.gif


QUOTE(Juracka @ 2013 01 09, 15:27)

Gal man jau ir visada ilgeliau laikyti sumaisyta duonyte nei pagal recepta? kad tik po kokios paros rugimas prasidejo
yra rizika kad duona perrūgs ir kai iškepsit bus sukritusi ir šlapia viduj
Atsakyti
QUOTE(carinjo @ 2013 01 09, 09:44)
geriausia Naujininkuose arba prie Savanorių Rimi

Aišku galėčiau ir pati pasidaryti, bet labiau norėčiau senesnio, jau įrūgusio... Man užtektų šaukštelio, aš jo prisiauginčiau... 

O gal kas ir "Hermano", "Vatikano duonos" ar bet kaip kitaip vadinamos saldžios rūgusios tešlos turite?


Ooo, Naujininkai, praleidau juose 10m. cool.gif Bet man raugas Kaune dabar smile.gif

Kaip tas auginimas vyksta-po kiek ir ko ir kada prid4t? blush2.gif

Oi oi, skamba išdidžiai biggrin.gif Kas tas yr?

QUOTE(nataliuncik @ 2013 01 09, 17:20)
na tai dvigubai ir pamaitinkit  mirksiukas.gif
yra rizika kad duona perrūgs ir kai iškepsit bus sukritusi ir šlapia viduj


Niu gi neinau kaip aukščiau rašiau kaip "pamaitint", visada tiesiog atsidedu 200g. ir viskas, iki kito kepimo jo nemaitinu (kartą savaitėje kepu). Tai dabar turiu tuos 200g. ruginio raugo, ką, kiek ir kada dėt, kad jo turėčiau 400g.? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Hippie @ 2013 01 09, 20:17)
Ooo, Naujininkai, praleidau juose 10m. cool.gif Bet man raugas Kaune dabar smile.gif

Kaip tas auginimas vyksta-po kiek ir ko ir kada prid4t? blush2.gif

Oi oi, skamba išdidžiai biggrin.gif Kas tas yr?
Niu gi neinau kaip aukščiau rašiau kaip "pamaitint", visada tiesiog atsidedu 200g. ir viskas, iki kito kepimo jo nemaitinu (kartą savaitėje kepu). Tai dabar turiu tuos 200g. ruginio raugo, ką, kiek ir kada dėt, kad jo turėčiau 400g.? 4u.gif


man jeigu reikėdavo padaugint raugo tai tiesiog sekantį kartą kepdama nuimdavau daugiau ir viskas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Hippie @ 2013 01 09, 20:17)
Ooo, Naujininkai, praleidau juose 10m. cool.gif Bet man raugas Kaune dabar smile.gif



aš visus 16 biggrin.gif
bet kaip jūs iš Naujininkų nukeliavot į Kauną tai man išvis mistika biggrin.gif
(ta prasme kaip nukakt į Kauną tai viskas aišku, bet priimt tą miestą ... )
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2013 01 09, 23:12)
aš visus 16  biggrin.gif
bet kaip jūs iš Naujininkų nukeliavot į Kauną tai man išvis mistika  biggrin.gif
(ta prasme kaip nukakt į Kauną tai viskas aišku, bet priimt tą miestą ... )


Oi, patikėkit, lengva nebuvo biggrin.gif Aš buvau ta aršiakė, kuri daug rėkavo, kai reikdavo Vilniui žaist kašį prieš Kauną (žaidžiau kiek, savo laiku rolleyes.gif ) Bet DARBAS ir MEILĖ daro stebuklus cool.gif O dabar ką, sakau IR KAUNE GALIMA GYVENT laugh.gif Viskas priklauso nuo požiūrio ir žmogaus-ką norėsi, tą pritrauksi wink.gif
Papildyta:
QUOTE(Rose Prick @ 2013 01 09, 20:51)
man jeigu reikėdavo padaugint raugo tai tiesiog sekantį kartą kepdama nuimdavau daugiau ir viskas  g.gif


Niu taip, žinau, kad genialumas paprastume, bet...noriu sužinot kada, kiek, ko reikia, kai nori ar reikia "pamaitint" tą raugą ax.gif Ar gali kas parašyt, plyyyz 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hippie: 09 sausio 2013 - 23:53
QUOTE(Hippie @ 2013 01 09, 23:55)

Niu taip, žinau, kad genialumas paprastume, bet...noriu sužinot kada, kiek, ko reikia, kai nori ar reikia "pamaitint" tą raugą ax.gif Ar gali kas parašyt, plyyyz 4u.gif


na šiaip principas toks, kai prieš maišant atsidedat raugo ir jį dedat į šaldytuvą, kitą kart prieš kepant išsiimat jį anksčiau dedat miltų ir vandens tiek, kiek reiks pagal jūsų receptą (jei 400 g raugo - 200 g vandens + 200 g miltų) ir laikot 12-16 val, kol išporės. Tuomet ir turėsit daug raugo. Kiek reikia imat tešlai maišyt, kiek lieka į šaldytuvą.
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2013 01 10, 00:01)
na šiaip principas toks, kai prieš maišant atsidedat raugo ir jį dedat į šaldytuvą, kitą kart prieš kepant išsiimat jį anksčiau dedat miltų ir vandens tiek, kiek reiks pagal jūsų receptą (jei 400 g raugo - 200 g vandens + 200 g miltų) ir laikot 12-16 val, kol išporės. Tuomet ir turėsit daug raugo. Kiek reikia imat tešlai maišyt, kiek lieka į šaldytuvą.


O kaip anksčiau, 16h prieš gaunant tuos 400g. ir kepant tą dvigubą porciją?

O cukriuko nereikia rūgimui paskatinti? cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Hippie @ 2013 01 09, 20:17)
Ooo, Naujininkai, praleidau juose 10m. cool.gif Bet man raugas Kaune dabar smile.gif

Kaip tas auginimas vyksta-po kiek ir ko ir kada prid4t? blush2.gif

Oi oi, skamba išdidžiai biggrin.gif Kas tas yr?



Is malsenos puslapio patarimai: Jei reikia didesnio kiekio raugo
Kad būtų aiškiau, pateiksime pavyzdį.Tarkime, Jūs turite 200 g. raugo. Vieną kartą jį pamaitinsite ir bus 600 g (200 g išrūgusio raugo + 200 g viso grūdo ruginių miltų + 200 g vandens). Raugas pakils per 6-8val., tuomet Jūs vėl jį pamaitinkite lygiom dalim (600g raugo+600 g v.g.miltų+600 g vandens) ir jau turite 1,8kg raugo. Tada pakildykite 6-8 val. ir galite maišyti duoną. Jeigu tiek per mažai, tai dar kartą pamaitinkite lygiom proporcijom (1,8 kg+1.8 kg +1.8 kg) ir turėsite 5,4 kg raugo.

Kad būtų lengviau suprasti pateikiame receptūrą 6 kg duonos kepalui. Tokio svorio duonai reikia iš vakaro užrauginti 1,5 kg viso grūdo ruginių miltų, 1,5 kg raugo ir 1,5 kg vandens. Ryte, raugui pakilus dvigubai į jį supilti: 0,75 kg kvietinių miltų, 0,75 kg ruginių viso grūdo miltų, 100 g druskos, 75 g kmynų, 240 g cukraus, 240 g medaus, 200-400g vandens (masė neturi būti skysta, pilkite po truputi, gal viso kiekio nereikės, masė turi laikyti formą, neišplaukti). Tešlos masę sudėti į formas, kildyti ir kepti.


Vatikano duona arba Hubertas arba Hermanas

QUOTE(keistuole @ 2013 01 09, 23:12)
aš visus 16  biggrin.gif


10 metu... 16 metu... o as daugiausia... biggrin.gif cia gimiau, cia uzaugau... ir iki siol cia gyvenu ir vaikus auginu... smile.gif
Atsakyti