Įkraunama...
Įkraunama...

Duonelės kepėjos renkasi čia

Apklausa: Kodėl valgote duoną (arba nevalgote)? (135 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Mielosios, kokia jusu nuomone, kodel man duonyte jau nuolat susmenga? Pirmi 2 kepimai su raugu buvo puikus, paskui visi susmege. Rauga vis atsidedu.
Paskutini karta net po minkymo, kol reikia islaukti iki kepimo,jau tesla nebepakilo.
Siandien vel duonyte laukia orkaiteje, kol kepsiu, bet panasu, kad vel nebekyla... sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Juracka @ 2013 01 07, 11:57)
Paskutini karta net po minkymo, kol reikia islaukti iki kepimo,jau tesla nebepakilo.
Siandien vel duonyte laukia orkaiteje, kol kepsiu, bet panasu, kad vel nebekyla...

Taip suprantu, kad Jūs kepate užmaišomą (ne minkomą) duoną. Ir laukiate, kol ji neįjungtoj orkaitėj pakils. Gal tešla nepakyla, nes per šalta. Gal reikia kildinti ilgiau/šilčiau, negu parašyta recepte. Neiškilusi duona neiškeps gerai. Negadinkit tešlos, kepkit, kai matysit, kad jau pakilusi... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Hippie @ 2013 01 06, 22:47)
Duokit minkyt 15min. vyrui nail.gif Kokios krūvos indų? Viską darau vienam dideliam plastikiniam dubeny ax.gif Naudoit silikoninę formą ir neprikeps wink.gif Antrą kepaliuką dedu į formą su perkirpta kepimo rankove ir būna švaru  4u.gif

Pabandykit mano aukščiau aprašyta ruginės su raugu receptą duonkepei, dar nebuvo, kad nesigautų wink.gif Pirma viską sudėjus paspaudžiu Dough (tešla) programėlę ir palieku 12h, po to jungiu 3,20 ar 3,40h trukmės programą ir didesnį skrudinimą-viskas smile.gif

Kad aš nemoku su vienu indu... doh.gif šaukštų milijoną supurvinu, nes vis kitokį imu, produktus atskirai sveriu, kažkaip niekad neišeina su vienu bliūdu apsieit, o dar ir tas pagrindinis kur tešla maišoma taip sunkiai atsiplauna...

bandysiu rytoj jūsų nurodytą receptą, tikiuosi gausis, nes jau rankos po truputį svyra... doh.gif gal visgi pavyks tą duonkepę prisijaukinti ax.gif

dar paklausiu kvailoko klausimo ax.gif kai pasirenkat tešlos programą, paskui paliekat kilti ir pakilusiai nustatot kepimo programą, juk duonkepė vėl maišo ir kildina, ar galima kažkaip pasirinkti, kad tik keptų g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rose Prick: 07 sausio 2013 - 14:08
QUOTE(Rose Prick @ 2013 01 07, 12:56)
Kad aš nemoku su vienu indu...  doh.gif šaukštų milijoną supurvinu, nes vis kitokį imu, produktus atskirai sveriu, kažkaip niekad neišeina su vienu bliūdu apsieit, o dar ir tas pagrindinis kur tešla maišoma taip sunkiai atsiplauna...

bandysiu rytoj jūsų nurodytą receptą, tikiuosi gausis, nes jau rankos po truputį svyra... doh.gif gal visgi pavyks tą duonkepę prisijaukinti  ax.gif

dar paklausiu kvailoko klausimo  ax.gif kai pasirenkat tešlos programą, paskui paliekat kilti ir pakilusiai nustatot kepimo programą, juk duonkepė vėl maišo ir kildina, ar galima kažkaip pasirinkti, kad tik keptų  g.gif

Turi but funkcija tik kepimui. Instrukcijoj turi but parasytas programos nr. Pas mane Panasonic. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sivita @ 2013 01 07, 14:18)
Taip suprantu, kad Jūs kepate užmaišomą (ne minkomą) duoną. Ir laukiate, kol ji neįjungtoj orkaitėj pakils. Gal tešla nepakyla, nes per šalta. Gal reikia kildinti ilgiau/šilčiau, negu parašyta recepte. Neiškilusi duona neiškeps gerai. Negadinkit tešlos, kepkit, kai matysit, kad jau pakilusi...  smile.gif

hmmm, na gal, atsiprasau, nesusipazinau su minkymo ir maisymo technikos skirtumais ax.gif
na gal, ok, dabar irgi perkeliau kildinimui i vonia, kur silciau,
bet o kaip su taip "sukritimo" atvejais, kai iskildavo, graziai kepdavo, o pabaigoje vis tiek susmegdavo? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Juracka @ 2013 01 07, 11:57)
Mielosios, kokia jusu nuomone, kodel man duonyte jau nuolat susmenga? Pirmi 2 kepimai su raugu buvo puikus, paskui visi susmege. Rauga vis atsidedu.
Siandien vel duonyte laukia orkaiteje, kol kepsiu, bet panasu, kad vel nebekyla... sad.gif

Nors neseniai kepu, bet jau kelias priežastis išsiaiškinau:
-didelis temperatūrinis skirtumas paliekant kilti tešlą (buvau įsigudrinus palikti prie židinio, kuris naktį, žinoma, užgęso doh.gif );
-supelijęs (o ne rūgęs) raugas;
-per daug vandens;
-per trumpai minkyta;
-o čia jau BURTAI-aplinka buvo labai triukšminga, negatyvi, buvo labai stebimąsi kaip puikiai kyla ir panašūs emociniai močiučių sugalvoti zababonai wub.gif

Aš vis dėl temperatūros pergyvenau, nes mes namie "laikom" 20 laipsnių, kyla puikiai, nereikia 25 laipsnių schmoll.gif

QUOTE(Rose Prick @ 2013 01 07, 13:56)
Kad aš nemoku su vienu indu...  doh.gif šaukštų milijoną supurvinu, nes vis kitokį imu, produktus atskirai sveriu, kažkaip niekad neišeina su vienu bliūdu apsieit, o dar ir tas pagrindinis kur tešla maišoma taip sunkiai atsiplauna...

bandysiu rytoj jūsų nurodytą receptą, tikiuosi gausis, nes jau rankos po truputį svyra... doh.gif gal visgi pavyks tą duonkepę prisijaukinti  ax.gif

dar paklausiu kvailoko klausimo  ax.gif kai pasirenkat tešlos programą, paskui paliekat kilti ir pakilusiai nustatot kepimo programą, juk duonkepė vėl maišo ir kildina, ar galima kažkaip pasirinkti, kad tik keptų  g.gif

Niu žiūrėkit, imat tą didelį indą, statot ant buitinių svarstyklių ir į jį dedat su vienu šaukštu raugą, su kitu miltus, pilat vandenį. Su raugo dėjimo šaukštu viską užmaišot ir paliekat 12h rūgt. Sumasumarum 2 nešvarūs šaukštai, čia jei jau imant, kad miltuotas šaukštas yra nešvarus biggrin.gif Po 12h vėl ant svarstyklių, su 1 šaukštu atidedat raugo kitam kartui, vėl ant svarstyklių stovint+miltai ir vanduo, maišot su raugo atidėjimo šaukštu-vėl gaunasi du šaukštai maximum smile.gif ir po to minkot rankom, o po 3-5h iškilus suverčiat į silikonines ar kepimo rankove išklotas formas. Dubuo/rankos/šaukštai nuo ruginės tešlos labai gerai nusiplauna, jei plausit šviežią tešlą ir šiltu vandeniu 4u.gif Tai čia netyčia parašiau orkaitėj kepamos duonos gaminimo procesą, o su duonkepe dar paprasčiau-viską dedu į duonkepės kubilėlį iškart, jis gi išsiima, galit viską daryt ant svarstyklių.

Dėl rankų svirimo, tai labai jus suprantu, man taip buvo po pirmo bandymo orkaitinės duonos, atrodė TIEK vargo, tiek laiko sugaišta ir šast-nesigavo schmoll.gif doh.gif , bet po poros savaičių vėl pribrendau pabandymui, o dabar, kai įgundi, tai ir tas procesas neatrodo toks ilgas ax.gif Koks smagumas, kai gaunasi, namai kvepia DUONA, namiškiai su šypsenom, jiems ji kaip desertas doh.gif Sėkmės jums, nenuleiskit rankų, prisijaukinus duonkepę prisijaukinsit ir orkaitę cool.gif 4u.gif

Ten pagal receptą suprasit-pirma sudėsit viską PIRMAI tešlai (Maišiniui) ir tik TEŠLOS programą spauskit (ar atitinkamą), kibiriuko niekur neišiminėju, palieku duonkepėje, o po 12h taigi reiks pridėt jau ANTROS tešlos (Duonos tešla) ingredientus, taip kad gerai, kad vėl maišys, kildins ir keps (3,20-3,40h programa) 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hippie: 07 sausio 2013 - 15:24
QUOTE(Hippie @ 2013 01 07, 15:19)
----------

ačiū už išsamius paaiškinimus, dabar jau supratau, kažkaip neįsiskaičiau prieš tai blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 08 sausio 2013 - 11:28
QUOTE(Rose Prick @ 2013 01 07, 15:26)
ačiū už išsamius paaiškinimus, dabar jau supratau, kažkaip neįsiskaičiau prieš tai  blush2.gif

Kad tik mačytų, kaip sako dzūkieliai biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Hippie @ 2013 01 07, 16:19)

aciu, na tikiuosi, jog babuciu zazobai (kaip ten) nepasiteisins biggrin.gif nes jau kildinu tesla antra para, vis kyla. lekiu tikrinti vos ne kas 1 val, labai jau knieti, kad gerai gautusi, visus baru, kas man pajudina formas su duonyte.
Atsakyti
QUOTE(Juracka @ 2013 01 08, 14:28)
aciu, na tikiuosi, jog babuciu zazobai (kaip ten) nepasiteisins biggrin.gif nes jau kildinu tesla antra para, vis kyla. lekiu tikrinti vos ne kas 1 val, labai jau knieti, kad gerai gautusi, visus baru, kas man pajudina formas su duonyte.

šiaip jei jau labai ilgai kildinsit gali ir perrūgti, ar duona rūgštoka bus unsure.gif
Atsakyti
Niu netvarka namie-žiūriu, kad duonos tik kelios riekės liko blink.gif , čia nuo šeštadienio pietų doh.gif , du pailgi kepaliukai buvo iš kilo miltų plius visokių grūdų puodelis su kaupu, gal kokią mestelt į duonkepę g.gif , bet tada neturėsiu raugo penktadienio vakarui, nežinau ką daryt cool.gif
Kaip padidint raugo kiekį? Įpilt 70ml vandens, 70ml ruginių miltų ir ko dar? biggrin.gif

QUOTE(keistuole @ 2013 01 08, 16:45)
šiaip jei jau labai ilgai kildinsit gali ir perrūgti, ar duona rūgštoka bus  unsure.gif

Aš kildinu 3h , nors rašo 3-5h, matau, kad gražiai sukilo ir jau verčiu į formas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hippie: 08 sausio 2013 - 18:00
QUOTE(Hippie @ 2013 01 08, 18:59)

Kaip padidint raugo kiekį? Įpilt 70ml vandens, 70ml ruginių miltų ir ko dar? biggrin.gif
Aš kildinu 3h , nors rašo 3-5h, matau, kad gražiai sukilo ir jau verčiu į formas smile.gif
jei reikia 120-130g raugo tai taip, jei daugiau, tokiu pat principu, o ką jus norit dar įdėt į raugą? g.gif aišku galima kokio alučio ar rūgpienio įpilt kad greičiau raugas pasigamintu, bet kam, jei viskas gerai
Atsakyti