Įkraunama...
Įkraunama...

nenoras maitinti krutimi

Sandrag, nu ko tu taip asmeniškai reaguoji doh.gif , nei aš tave vertinu, nei ką, mes gi vieni kitiems - totaliai dzin mirksiukas.gif

Aš ir lėliuko ilgai laukiau, todėl besidžiaugdama, kad jis pas mane atėjo, noriu juo ir toliau rūpintis visapusiškai, jei žinočiau, kad mišinio sudėtis yra geresnė už MP, tai juo ir maitinčiau, bet keista, kad mes sau norim geriausio, o šioje situacijoje vaikui (galėdamos rinktis) renkamės ne patį geriausią. Na bet tebūnie sakinys - "laisvė rinktis" 4u.gif (tu rinktis net negalėjai, ne apie tave ir kalba schmoll.gif )

Neverta piktintis nuomonėmis, paskelbus temą visada bus "UŽ" ir "PRIEŠ", jei bus rimtų argumentų (ne vien estetika, pvz.), jų niekas neužginčys 4u.gif

QUOTE(Rita@ @ 2006 05 03, 13:09)
Ir jeigu aš galiu nors kiek palengvinti šitą dalią - aš taip ir darau

tik niekada nesmerk ir savo vaiko, jei jis pasilengvins sau dalią tau senatvės, ligos sulaukus ar pan., nors ta dalia nebus nei sunki, nei ką...

Nėštumas daug kam sunkus, žindymo problemų visokių, bet vistiek yra keista nenorėt, bjaurėtis net nežinant, nemačius g.gif , negi nėra net menkiausio smalsumo rolleyes.gif ?

Atsakyti
QUOTE(Sandrag @ 2006 05 03, 13:22)
visas malonias akimirkas, praleistas kartu su mama

Nu nerealiai pritariu thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Lietuvos saulele @ 2006 05 03, 13:23)
tik niekada nesmerk ir savo vaiko, jei jis pasilengvins sau dalią tau senatvės, ligos sulaukus ar pan., nors ta dalia nebus nei sunki, nei ką...

Nemanai, kad nu jau TAIP giliai kapstai? smile.gif Mes kalbam apie kūdikius. Nuo mano nėštumo, žindymo ir t.t. - visiškai nepriklauso mano santykis su vaiku.
Aš pati išvis nebendrauju su motina. Išejau pas tėvą gyventi. Jis man yra ir tėvas, ir motina. O jis neturi nei įsčių, nei krūtų, jeigu ką mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rita@ @ 2006 05 03, 13:22)
Man tai vienintelis klausimas patoviai kyla - nu kodėl be galo besidžiaugiančios savo nėštumu, besilaikančios visų įmanomų draudimų (kad "nepakenktų"), gimdančios TIK natūraliai, žindančios BŪTINAI iki metų - laiko save geresnėmis, a? g.gif Absurdas kažkoks.

nei aš labai nėštumu labai džiaugiaus (svorio daug buvo), nei visų įmanomų draudimų laikiaus, gimdžiau natūraliai, nes bijojau, kad durs adatą į nugarą, bet džiaugiaus, kad po visų bėdų galiu maitint 4u.gif

Nemanau, kad save laiko geresnėmis, tiesiog stebisi, kad nesinori mažuliui duot, kas geriausia mirksiukas.gif

Jei tu gali gert gerą vyną, ar mieliau gersi "Šilelį" biggrin.gif ?

Aš turiu galimybę palyginti MP ir mišinio sudėtis, tai man nėra vien kažkokie neaiškūs pavadinimai ir t.t. Jau rašiau, kad jei mišinys būtų geriau, juo ir maitinčiau, bet dabar schmoll.gif schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Rita@ @ 2006 05 03, 14:09)
Vajėėėė - radau bendraminčių bigsmile.gif clap.gif Ir aš nenoriu tongue.gif
Aš niekaip nesuprantu smerkiančių pusės - negi maitinimas krūtimi yra pats pats svarbiausias dalykas savo vaiko auginimui?

o tu jau turi vaiku, ar dar tik laukiesi?
niekas nieko nesmerkia. ir, ish tiesu, maitinimas krutimi yra tik vienas ish daugelio motinystes - ir kudikystes - aspektu.
esme ta, kad kiekviena karta kazhka rinkdamasi, ieshkai kuo daugiau informacijos, apsvarstai pliusus ir minusus. keli sau klausimus - ar tai sveika? ar naudinga? ar man tikrai to reikia? ar ekonomishkai apsimoka? etc etc etc
taip renkiesi elementarius kasdienius dalykus - maista, kosmetika, drabuzhius, ar stambius pirkinius - mashina, buta... karjeros ar studiju galimybes...
kodel gi tada, taip neatsakingai numojame ranka i naturalu maitinima - zhinodamos, kad motinos pienas yra vienintelis naturalus, idealus maistas kudikiui, kad maitinti kutimi yra lengva, patogu ir NIEKO nekainuoja, pasirenkame mishinuka...

Atsakyti
QUOTE(Rita@ @ 2006 05 03, 13:27)
Nemanai, kad nu jau TAIP giliai kapstai? smile.gif Mes kalbam apie kūdikius. Nuo mano nėštumo, žindymo ir t.t. - visiškai nepriklauso mano santykis su vaiku.

kalbėjau apie dalios pasilengvinimą mirksiukas.gif , mes mėgstam sau visada pasilengvint, bet kitą - greiti pasmerkti smile.gif , o dalią ir taip labai palengvino automatinės skalbimo mašinos, indaplovės, pusfabrikačiai (mišinukai) ir t.t.

Atsakyti
bukit geros patarkit ka daryt,mano suneliui dar tik 2 savaites,o va jau antra diena valgo kas 5 minutes,po kokias 20 min.nu net pavalgyt nera kada... verysad.gif skambinau daktarei tai sako gal pieno mazai,liepe misinuku pamaitint,ir ziuret kiek laiko miegos....po to nusitraukt piena ir paziuret kiek jo yra g.gif tai va ziuresiu...o labai pati noriu maitint unsure.gif net neisivaizduoju ka daryt...
Atsakyti
QUOTE(Lietuvos saulele @ 2006 05 03, 14:23)
1. Sandrag, nu ko tu taip asmeniškai reaguoji  doh.gif , nei aš tave vertinu, nei ką, mes gi vieni kitiems - totaliai dzin  mirksiukas.gif

2 Aš ir lėliuko ilgai laukiau, todėl besidžiaugdama, kad jis pas mane atėjo, noriu juo ir toliau rūpintis visapusiškai, jei žinočiau, kad mišinio sudėtis yra geresnė už MP, tai juo ir maitinčiau, bet keista, kad mes sau norim geriausio, o šioje situacijoje vaikui (galėdamos rinktis) renkamės ne patį geriausią. Na bet tebūnie sakinys - "laisvė rinktis"  4u.gif (tu rinktis net negalėjai, ne apie tave ir kalba  schmoll.gif )

3Nėštumas daug kam sunkus, žindymo problemų visokių, bet vistiek yra keista nenorėt, bjaurėtis net nežinant, nemačius  g.gif , negi nėra net menkiausio smalsumo  rolleyes.gif ?

1. Atsiprasau, jei pasirode, jo reaguoju asmeniskai 4u.gif Bandau tik palaikyti savo nuomone, kuri sutampa su Bimbo.
2. Anksciau rasiau apie seseir ir jos pamelusi beverti piena, maitino menesi-jei nesunku, paskaityk mano posta mirksiukas.gif Abejoju, kad jos pienas buvo geresnis uz misinius, pasimate po menesio-mergaite pradejo priaugti svorio. Kad chemija-100proc. sutinku, tik ka daryti? Pirkti kitos moters piena? As geriau jau rinksiuos misinius mirksiukas.gif
3. Nieko, pagimdys, pamatys-pas mus tokia medicina-vercia ta daryti. Bet jei net po savaites laiko matysi, kad del kazkokiu priezasciu negali maitinti ar nenori-nesikankink ir nedaryk to vardan mados, uzaugs vaikelis irgi puikus, svarbiausia jam atiduoti savo meile ir siluma, o visa kita siais laikais yra pakeiciama 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lietuvos saulele @ 2006 05 03, 13:30)
Jei tu gali gert gerą vyną, ar mieliau gersi "Šilelį"  biggrin.gif ?

Aš žinau, kad GERIAU yra krūūūūtas už 3000 Lt vežimas - ergonomiškesnis, saugesnis, antialerginis ir t.t. ir pan. ir aiškinčiau visiems, kad tik tokį reikia pirkt. Ir niekas negalės paneigt, kad aš neteisi. Pakankamai nepalyginama, ar ne?
Tas pats su MP - gal ir geriau, jeigu mamulė valgo tik košes ar ten išvis tik tam tikrą produktų sąrašą, o pati kaip ji jaučiasi?? Vaikui svarbi ir motinos psichologinė būsena. Ne kiekviena sugebam taip aukotis ir ne kiekvienos tokie stiprūs instinktai. Jeigu mano vaikelis puikiausiai augs sveikas ir gražus maitinimas mišinukais, nematau nieko blogo.
Visur yra kraštutinmai, bet neimant jų, tai žindymas nėra labai baisus ir skaudus reikalas, o maitinimas mišinukais nėra blogių blogis. Galime rinktis ir tai yra super.
Atsakyti
QUOTE(daratav @ 2006 05 03, 14:35)
bukit geros patarkit ka daryt,mano suneliui dar tik 2 savaites,o va jau antra diena  valgo kas 5 minutes,po kokias 20 min.nu net pavalgyt nera kada... verysad.gif skambinau daktarei tai sako gal pieno mazai,liepe misinuku pamaitint,ir ziuret kiek laiko miegos....po to nusitraukt piena ir paziuret kiek jo yra g.gif tai va ziuresiu...o labai pati noriu maitint unsure.gif net neisivaizduoju ka daryt...

Daryk, ka liepe daktare, kas zino, gal ir tu patenki i tuos pacius 3proc. kaip ir as mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rita@ @ 2006 05 03, 14:27)
Nuo mano nėštumo, žindymo ir t.t. - visiškai nepriklauso mano santykis su vaiku.

deja, chia tu tikrai klysti. ir nuo neshtumo (tavo jausenos, lauki ar nelauki kudikio, etc) ir nuo zhindymo tavo santykis su vaiku labai smarkiai priklauso...
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2006 05 03, 13:33)
o tu jau turi vaiku, ar dar tik laukiesi?
kodel gi tada, taip neatsakingai numojame ranka i naturalu maitinima - zhinodamos, kad motinos pienas yra vienintelis naturalus, idealus maistas kudikiui, kad maitinti kutimi yra lengva, patogu ir NIEKO nekainuoja, pasirenkame mishinuka...

Laukiuosi - matosi mano liniuotėje.
Na kam lengva, patogu, o kam kančia ir visai nelengva ir nepatogu.
Labai gerai, kad galima rinktis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2006 05 03, 13:59)
o gal kada nors, ishvis nereikes vargintis ir genetishkai tobuli vaikai augs megintuveliuose  ax.gif rojus zhemeje  thumbup.gif
Papildyta:
bimbo, jei skaitai anglishkai, idedu kelias nuorodas apie zhindymo mitus.

Ot jega butu thumbup.gif Idedi koki apvaisinta kiausineli i sklabianke(nestuke kokia nestuke.gif ), prasuka ten kokias penkias paras-ir issitrauki grazu leliuka kaip angeliuka lotuliukas.gif As tai sutikciau drinks_cheers.gif
Atsakyti