Įkraunama...
Įkraunama...

nenoras maitinti krutimi

QUOTE(Rita@ @ 2006 05 03, 14:54)
Žinau tik viena, kad jeigu ir maitinsiu, tai max iki pusės metų smile.gif

o sakai - nepriimsi "galutinio sprendimo" ir "prisitaikysi" prie vaikelio ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Sandrag @ 2006 05 03, 13:59)
Viska dare, viska bande g.gif

Rucelie teisi g.gif , nebent vaikučiui būtų mamos pieno laktozės netoleravimas, bet tada jis būtų vėmęs ir pan. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Lietuvos saulele @ 2006 05 03, 13:58)
nevisai  g.gif , vežimas - išorinis dalykas, jis nepatenka į tavo vidų, nepalieka ten pėdsakų ir ateityje "neišlys"...

Kaip čia pasakius - o stuburas? O saugumas automobilyje? O prakaitavimas ir bėrimai? Dar ir kaip gali išlįsti.

QUOTE(Rucelie @ 2006 05 03, 13:59)
negi atimsi kai apsižios?

Nežinau unsure.gif Gal ir neatimsiu, bet jeigu kramtysis ir nugrauš iki kraujų - gaus butelį biggrin.gif
Beje, kas nusitraukinėjot su visokiais Avent pribombasais - gal mažiau skauda negu žindyti? (pradžioj juk visoms skauda)
Papildyta:
QUOTE(ragnez @ 2006 05 03, 14:01)
o sakai - nepriimsi "galutinio sprendimo" ir "prisitaikysi" prie vaikelio  ax.gif

Na dantytas vaikas ir gaunantis košeles - man nesuderinamas su žindymu, čia jau niekaip schmoll.gif Prie šito nesitaikysiu smile.gif Be to, kai kurie kūdikiai PATYS atsisako nuo maždaug pusės metų MP (turiu pažįstamų taip teigiančių) ir tolesnis žindymas man atrodo labiau mamos prisirišimo išraiška prie vaiko negu būtinybė.
Atsakyti
QUOTE(Lietuvos saulele @ 2006 05 03, 14:01)
Rucelie teisi  g.gif , nebent vaikučiui būtų mamos pieno laktozės netoleravimas, bet tada jis būtų vėmęs ir pan.  unsure.gif

būtent. panašiai gali nutikti ir tada, kai vieną maitinimą maitina iš abiejų krūtų - tada gaunasi kad vaikiukas nutraukia iš vienos krūties to liesesnio pieno, tada pridedamas prie kitos krūties ir iš ten taip pat to liesesnio gauna doh.gif o kas geriausia lieka nesuvalgyta...tokiais atvejais irgi būna kad nepriauga svorio. bet tai nereiškia kad mamos pienas BLOGAS schmoll.gif niekada tuo nepatikėsiu.
Rita, jei nugrauš - ne butelį, o antspenį thumbup.gif avent pientraukis man suplėšė papus patikėk oi dar kaip doh.gif teko rankomis nutraukinėti, man žymiai patogiau buvo. o beje antspenį visai ne avent, o canpol patarčiau. jei bijai kad nugrauš - iškart nusipirk BEPANTHEN tepaliuko - jis labai gerai užgydo, o jei nepadės - canpol antspenį. ir negrauš tada, o valgyti galėsit mirksiukas.gif patikėk, nenorėk tu to nutraukinėjimo...nieko baisesnio nesu patyrusi, kaip tie kėlimaisi kasnakt kas 3valandos, valandą trunkantis nusimelžimas, ir po 2val vėl podjom doh.gif pavydžiu aš toms kurios maitino, nežmoniškai pavydžiu...
Atsakyti
QUOTE(Sandrag @ 2006 05 03, 14:59)
Viska dare, viska bande g.gif Deja, vaikas per MENESI tokiu kanciu nepriaugo ne gramo, pediatrai pagrasino i ligonine uzdaryti doh.gif galvojo, gal vaikas koks nesveikas gime, maza kokiu patalogiju gali per menesi islisti doh.gif O po menesio su misinukais-puikiai, pasirodo, ir vaikas sveikas besas, ir jokiu patalogiju neturi thumbup.gif

kaip liudna tokius dalykus skaityti, ir kaip puikiai tai atskleidzhia mediku naturalaus maitinimo neishmanyma....
jei tavo sesers kudikis mito vien tik tuo pirminiu, "melynu" pienuku, niekad nepasiekdamas maistingojo galinio pieno - nenuostabu, kad svoris neaugo... galbut tereikejo pakeisti zhindymo technika ir viskas butu stoje i savo vezhes.
be to, pagal naujausia PSO informacija, nustatytos augimo kreives netinka naturaliai maitinamiems kudikiams. shios normos buvo sukurtos atsizhvelgiant i mishiniais maitinamu kudikiu svori.
didzhiausias skirtumas tas, kad naturaliai maitinamas kudikis pirmaisiais menesiais priauga daugiau, o veliau - gerokai mazhiau, tuo tarpu mishiniu maitinamas - priauga tolygiai ir dazhnai daugiau, negu maitinamas motinos pienu. del klaidingo pediatro supratimo apie augimo normas butent trechiaji menesi daugelis mamu ishgista - "jusu vaikas prastai priaugo svorio, jam neuzhtenka pieno"...
Papildyta:
QUOTE(Rita@ @ 2006 05 03, 15:08)
Na dantytas vaikas ir gaunantis košeles - man nesuderinamas su žindymu, čia jau niekaip schmoll.gif Prie šito nesitaikysiu smile.gif Be to, kai kurie kūdikiai PATYS atsisako nuo maždaug pusės metų MP (turiu pažįstamų taip teigiančių) ir tolesnis žindymas man atrodo labiau mamos prisirišimo išraiška prie vaiko negu būtinybė.

ne vienas vaikas man krutu nesukramte ir jokiu antspeniu nereikejo.
6 men kudikis tik pradeda ragauti pirmasias koshes - po shaukshteli per diena... to tikrai negali pavadinti pilnaverte mityba.... iki mazhdaug metu - koshes etc tik primaitinimas...
Atsakyti
QUOTE(Rucelie @ 2006 05 03, 14:09)
o beje antspenį visai ne avent, o canpol patarčiau.  patikėk, nenorėk tu to nutraukinėjimo...

Ačiū už patarimą 4u.gif
Aš girdėjau, kad nusitraukinėjimas yra baisus dalykas blink.gif Bet galvojau, kad gal tie visokie "krūti" pientraukiai......
Vienžo, svarbiausia, kad šiais laikais yra daugybė alternatyvų ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Rita@ @ 2006 05 03, 15:16)

Aš girdėjau, kad nusitraukinėjimas yra baisus dalykas blink.gif

ne baisus - jo praktishkai nereikia..... na, nebent kyla kazhkokios komplikacijos. bet kai viskas gerai - nereikia visishkai nieko. nei chiulptuku, nei buteliuku, nei pientraukiu ar dar kokios kitos "technikos"...
Atsakyti
QUOTE(Rita@ @ 2006 05 03, 14:16)
Ačiū už patarimą 4u.gif
Aš girdėjau, kad nusitraukinėjimas yra baisus dalykas blink.gif Bet galvojau, kad gal tie visokie "krūti" pientraukiai......
Vienžo, svarbiausia, kad šiais laikais yra daugybė alternatyvų ax.gif

tas krūtas pientraukis man iki kraujo suplėšydavo papus, ir pieno mažėdavo kai tik juo patraukdavau...kažaip galvojau gal švariau kad tiesiai į buteliuką teka, ir gal krūtys mažiau traumuojasi, nei rankom, bet tikrai ne. nenorėk tu to schmoll.gif linkiu tau nedvejoti, truputį kantrybės ir pamatysi kaip sėkmingai ir gerai viskas bus thumbup.gif palaima žiūrėti į žindantį savo vaiką wub.gif tikrai ten nieko šlykštaus nėra. sėkmės ir gražių akimirkų tau ir tavo mažiukui 4u.gif
Ragnez, deja deja, būna kartais kad reikia...ir aš tikrai norėjau maitinti. kviečiausi į namus tikrai tą nusimanančią moterį, bandė ji visaip, ir pati bandžiau...deja. džiaugiuosi kad nutraukinėdama išmaitinau savo vaiką metus, ir daviau jam tai, kas jokiais mišiniais nepakeičiama. pamiršiu aš tuos vargus, o vaikui sveikatos tikiu kad ilgam daviau. kiekviena situacija kitokia, ir būna atvejų "ne pagal lenteles", ir elgtis tada deja tenka ne taip, kaip knygose rašo. labai gaila ir skaudu būna, kai žmonės nesupranta ir dar smerkia (aš verkt norėdavau kai man užmesdavo - tao kodėl PATI nemaitini?), vien todėl, kad esi nestandartinis atvejis, kažkoks nesusipratimas. deja būna ir tokių...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rucelie: 03 gegužės 2006 - 14:26
QUOTE(Rita@ @ 2006 05 03, 14:08)
Beje, kas nusitraukinėjot su visokiais Avent pribombasais - gal mažiau skauda negu žindyti? (pradžioj juk visoms skauda)

neskauda schmoll.gif , tikrai ne visom, o nusitraukinėjant vistiek krūtis traumuojama verysad.gif

QUOTE(Rucelie @ 2006 05 03, 14:09)
avent pientraukis man suplėšė papus patikėk oi dar kaip  doh.gif

palyginus su maitinimu, tai tikrai blink.gif

Kai reikėdavo į kokį egzą eiti, tai dar dar, nu bet jei kasdien blink.gif , nebent jei kitaip neišeina, pamenu maniau, kad ir man taip reiks, bet susitvarkė viskas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2006 05 03, 15:14)

jei tavo sesers kudikis mito vien tik tuo pirminiu, "melynu" pienuku, niekad nepasiekdamas maistingojo galinio pieno - nenuostabu, kad svoris neaugo... galbut tereikejo pakeisti zhindymo technika ir viskas butu stoje i savo vezhes.
be to, pagal naujausia PSO  informacija, nustatytos augimo kreives netinka naturaliai maitinamiems kudikiams. shios normos buvo sukurtos atsizhvelgiant i mishiniais maitinamu kudikiu svori.

Noriu paklausti, ar jus bandet issimelzti save? Ar zinojot, kiek gaminasi +- pieno jumyse? Bandau paaiskinti (del sesers): ji pamaitindavo kudiki ir dar nusitraukdavo po 1,5 litro (kaip gera ozka) per para. To geltono, vertingojo pienuko nebuvo ne pradzioj, ne pabaigoj, nes jis nespedavo pasigaminti, istirpdavo tarp to melynojo doh.gif Ir ne pas vienus daktarus kreipesi, nes labai maitinti norejo, tie visokiu patarimu jai duodavo, ir tokius kaip jus del paskutiniu lasu, ir del jos mytybos, kad tik pieno tiek daug nebutu ir vaikas pavalgytu, nes jis jaustesi kaip arbatos prigeres, issisioja-ir vel verkia doh.gif
Papildyta:
Beje, siai dienai sesers mergaite jau dveju metuku, maitinosi misinukais, bet nenutukusi, atvirksciai zavi, judri, guvi ir smulki mergyte. thumbup.gif Mano krikstodukra thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Sandrag @ 2006 05 03, 14:27)
Noriu paklausti, ar jus bandet issimelzti save? Ar zinojot, kiek gaminasi +- pieno jumyse? Bandau paaiskinti (del sesers): ji pamaitindavo kudiki ir dar nusitraukdavo po 1,5 litro (kaip gera ozka) per para. To geltono, vertingojo pienuko nebuvo ne pradzioj, ne pabaigoj, nes jis nespedavo pasigaminti, istirpdavo tarp to melynojo doh.gif Ir ne pas vienus daktarus kreipesi, nes labai maitinti norejo, tie visokiu patarimu jai duodavo, ir tokius kaip jus del paskutiniu lasu, ir del jos mytybos, kad tik pieno tiek daug nebutu ir vaikas pavalgytu, nes jis jaustesi kaip arbatos prigeres, issisioja-ir vel verkia doh.gif
Papildyta:
Beje, siai dienai sesers mergaite jau dveju metuku, maitinosi misinukais, bet nenutukusi, atvirksciai zavi, judri, guvi ir smulki mergyte. thumbup.gif Mano krikstodukra thumbup.gif

bandėm. pas mane po TRIS litrus pieno per parą buvo. ir joks ten geltonas tarp mėlyno neištirpsta. jeigu tavo sesuo ne vandeniu gyva buvo (ir net jei ir taip, pienas vistiek pasiima į save ko jam reikia, tik moteris jau alinasi), jos pienas buvo normalus. netinkama buvo žindymo technika. gaila, neatsirado kas jai padėjo...
Atsakyti
Noriu paklausti, ar jus bandet issimelzti save? Ar zinojot, kiek gaminasi +- pieno jumyse?

bandėm, bet tai neparodo tikro kiekio, nes žindant kūdikiui veikia tas pats nelemtasis hormonas tongue.gif ir bežindant gaminasi pienas, nors pientraukiu jo neištrauksi rolleyes.gif

ji pamaitindavo kudiki ir dar nusitraukdavo po 1,5 litro  per para.

kad tik pieno tiek daug nebutu

Va čia turbūt ir buvo pagrindinė klaida unsure.gif - nusitraukinėjimas g.gif , tokiu atveju, jei krūtis veržia, reikia minimaliai nutraukt, o ne ištuštint schmoll.gif , nu bet dabar jau nebesvarbu, gaila, kad sesei normaliai niekas nepadėjo verysad.gif , čia nebent patarimas tik besiruošiančioms maitinti, jei tokia situacija būtų 4u.gif
Atsakyti