
Man idomu, kaip is tikruju yra su tais "geraisiais mineralais", kuriuos osmosinis filtras isvalo, kartu su "blogosiom medziagom". Is vienos puses, ar tu geruju mineralu is vis yra vandenyje is ciaupo? Gydytojas, nustates paciento organizme gelezies trukuma, nesiulo jam ideti vyni i stikline su vandeniu ir isgerti. Be to, vandens paskirtis juk nera aprupinti organizma vitaminais, o atlikti organizmo valymo funkcija.
Bet kad ir kaip bebutu vis tiek kyla abejoniu del osmosinio filtro efektyvumo, nes nesu nei medike, nei chemike. O pinigai nemazi.
QUOTE(misterija @ 2008 02 01, 16:22)
vandens minkstintuvuose naudojama tam tikro pavidalo jonu mainu derva- natrio chloridas (druska). Kalcio jonai (kurie itakoja vandens kietuma) pakeiciami natrio jonais. del padidejusio natrio kiekio vandenyje toks vanduo ir yra nerekomenduojamas naudoti gerimui ir maisto ruosimui.
atbuliniu osmosu valytas vanduo tikrai nebus beveik kaip distiliuotas, tai daznai maisomos savokos, nes distiliatas gaunamas garinimo budu, o osmosinis yra valomas molekuliniame lygyje, taigi vanduo nekeicia savo strukturos. (kaitinant virsta i garus ir paskui renkamas kondencatas).
kas liecia skoni, tai tikrai man valytas yra daug skanesnis, nes jis minkstas, lyg butu salstelejes. o ir daug daugiau vandens norisi gerti, net ziemos laiku, vien del to kad skanesnis. problema kita, nuejus i svecius nelabai norisi prasyti atsigerti, net kai labai istroskus, nes pripratus prie savo skanaus ir minksto, labai pasijaucia kad pas kitus kietas.
http://www.vv.lt/lt/...e/zemelapis.php
pasirink savo rajona ir paziurek kokias analites vandenvala tiria ir koks kiekis chemijos yra vandenyje. as pati buvau isitikinusi kad nitratu ir nitritu buna tik suliniuose ir greziniuose, pasirodau klydau jo yra ir vandentiekio vandeni. nors ir nevirsijancios normos,bet.....
taigi atbulinis osmosas isvalo visa tai, kartu ir naturalius mineralus, del ko vandens PH nukrenta.
perejes per mineralizatoriu vanduo prisisotina tik mineralu atstatydamas PH.
tai jei netinka pvz minksto vandens skonis geri mineralizuota, kurio skonio savybes tikrai nenuvils.
ar viska atsakiau?
atbuliniu osmosu valytas vanduo tikrai nebus beveik kaip distiliuotas, tai daznai maisomos savokos, nes distiliatas gaunamas garinimo budu, o osmosinis yra valomas molekuliniame lygyje, taigi vanduo nekeicia savo strukturos. (kaitinant virsta i garus ir paskui renkamas kondencatas).
kas liecia skoni, tai tikrai man valytas yra daug skanesnis, nes jis minkstas, lyg butu salstelejes. o ir daug daugiau vandens norisi gerti, net ziemos laiku, vien del to kad skanesnis. problema kita, nuejus i svecius nelabai norisi prasyti atsigerti, net kai labai istroskus, nes pripratus prie savo skanaus ir minksto, labai pasijaucia kad pas kitus kietas.
http://www.vv.lt/lt/...e/zemelapis.php
pasirink savo rajona ir paziurek kokias analites vandenvala tiria ir koks kiekis chemijos yra vandenyje. as pati buvau isitikinusi kad nitratu ir nitritu buna tik suliniuose ir greziniuose, pasirodau klydau jo yra ir vandentiekio vandeni. nors ir nevirsijancios normos,bet.....
taigi atbulinis osmosas isvalo visa tai, kartu ir naturalius mineralus, del ko vandens PH nukrenta.
perejes per mineralizatoriu vanduo prisisotina tik mineralu atstatydamas PH.
tai jei netinka pvz minksto vandens skonis geri mineralizuota, kurio skonio savybes tikrai nenuvils.
ar viska atsakiau?