Įkraunama...
Įkraunama...

Pradedančios vairuotojos

QUOTE(Taurė @ 2012 09 13, 16:42)
Kainos LT tragiškos viskam. Atvažiavus jaučiau, kad pinigai kaip vanduo išbėga iš piniginės sad.gif Labai galiu tėvų, kad vargsta. Man tėtis neleido benzino pilti, o važiuoti daug kur reikėjo. Taip širdį raižė matant, kai jis po 5-10litru pila sad.gif
Mes taip nepratę. Pili pilną baką ir viskas.
Maisto kainos realiai išvertus į dolerius, ypač mėsos, žuvies, tokios pat, kaip pas mus. Racijos nėra.

Tai vat,todel suprantama,kodel Lietuvoje daugiau vazineja su paprastomis masinomis,apie sildymo kainas ir visa kita ,net nekalbesiu.Kai grizta draugai,tai bega atgal,nes tiek issileidzia budami Lietuvoje,kad tikrai baisu darosi,paskui klausia manes,kaip jus cia gyvenat biggrin.gif ?Vat ir gyvenam,vargsta dauguma.
QUOTE(B.r.i.u.n.e.t.e @ 2012 09 13, 20:04)
Naudotos masinos atpigo ar man pasirode? Kazkaip vis kartais paziuriu skelbimus ir atrodo, kad tie patys modeliai kur pries pusmeti ziurejau kainuoja kurkas pigiau  smile.gif

Pinga tikrai,uz kiek pirkau savo masina,uz tiek dabar tikrai neparduociau,o kur dar ikista i ja tukstanciais,kad tvarkinga butu,sedeciau juodam minuse biggrin.gif ,todel greiti laiku nekeisiu masinos.

Idomi diskusija,idomu skaityti smile.gif .Tik velgi,kas vairuoja mechanine,labai asmeniskai reaguoja,net neabejoju,jei vairuotu automata,butu tik uz automata biggrin.gif ,todel netikiu,kad jei nebutu begiu,butu joms nesmagiau vairuoti biggrin.gif .Vaziuotu ir kaifuotu dar labiau lotuliukas.gif .
Atsakyti
QUOTE(*Change* @ 2012 09 14, 11:44)
Tik velgi,kas vairuoja mechanine,labai asmeniskai reaguoja,net neabejoju,jei vairuotu automata,butu tik uz automata  biggrin.gif ,todel netikiu,kad jei nebutu begiu,butu joms nesmagiau vairuoti biggrin.gif .Vaziuotu ir kaifuotu dar labiau lotuliukas.gif .

Darbe vairuoju automata,ji vairuoju daugiau negu savo mechanine lengvuske ,bet kas liecia kaifa vaziuoti-tai absoliuciai nepriklauso nuo to reikia tas pavaras jungineti ar nereikia... ax.gif Darbines,taip,mechanines nenoreciau-tiesiog fiziskai butu sunkiau dirbti,bet kas liecia nuosava-gal mechanine labiau prie dusios,teisybe pasakius,nematau didelio skitumo,nes vaziavimo malonumui tas itakos nedaro... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2012 09 14, 11:58)
Darbe vairuoju automata,ji vairuoju daugiau negu savo mechanine lengvuske ,bet kas liecia kaifa vaziuoti-tai absoliuciai nepriklauso nuo to reikia tas pavaras jungineti ar nereikia... ax.gif Darbines,taip,mechanines nenoreciau-tiesiog fiziskai butu sunkiau dirbti,bet kas liecia nuosava-gal mechanine labiau prie dusios,teisybe pasakius,nematau didelio skitumo,nes vaziavimo malonumui tas itakos nedaro... ax.gif

Kai vairuoju ir ta,ir ana,tai siek tiek kitaip viskas yra smile.gif ,va todel esi ir uz automata,ir uz mechanine lotuliukas.gif .
Atsakyti
biggrin.gif as neesu uz kazkokia masina.
As rasau aplamai,kad mokytis reikia ,butina ant mechankes. O poto daryk kaip nori. Vaziuok su automatu..ar mech. biggrin.gif nes teks tik prisimint. O ne sumokejus belenkiek bapkiu,ir nemoket valdyt masinos.
O dabar juk pasirinkimas yra. Nori ta,nori ana rusi mokinkis. Bet pasirinkus automata teks jau ji ir vairuot. Ten pagal mane nera ko mokytis net.
Papildyta:
kitas dalykas. Ismokus vairuot tik automata. Keities darba,o ten mech. .. Kas del darbuotojo pirks nauja masina ,automata biggrin.gif
ir ka zalias zmogus ,nenutuokiantys ismoks pats biggrin.gif
darbas prasideda nuo rytojaus.o jum mechanke reikia ismokt.. Mjooo.., smile.gif
Papildyta:
ir pvz koks tolkas laikyt teises C kategorijos? Juk vairuot tai moki. Ot gabaritai,prie ju gi priprantama biggrin.gif tai sesk uz vairo.
Atsakyti
QUOTE(*Dark Elf* @ 2012 09 14, 13:15)
ir pvz koks tolkas laikyt teises C kategorijos? Juk vairuot tai moki. Ot gabaritai,prie ju gi priprantama biggrin.gif tai sesk uz vairo.

Patikek,ten tikrai yra ko pasimokyti...smile.gif Cia butu tas pats,kaip kad jei dviraciu vaziuoti moki-duotu tau be egzamino motociklo teises,arba B kat....vairuot tai gi moki... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(*Dark Elf* @ 2012 09 14, 13:15)
biggrin.gif as neesu uz kazkokia masina.
As rasau aplamai,kad mokytis reikia ,butina ant mechankes. O poto daryk kaip nori. Vaziuok su automatu..ar mech. biggrin.gif nes teks tik prisimint. O ne sumokejus belenkiek bapkiu,ir nemoket valdyt masinos.
O dabar juk pasirinkimas yra. Nori ta,nori ana rusi mokinkis. Bet pasirinkus automata teks jau ji ir vairuot. Ten pagal mane nera ko mokytis net.
Papildyta:
kitas dalykas. Ismokus vairuot tik automata. Keities darba,o ten mech. .. Kas del darbuotojo pirks nauja masina ,automata biggrin.gif
ir ka zalias zmogus ,nenutuokiantys ismoks pats biggrin.gif
darbas prasideda nuo rytojaus.o jum mechanke reikia ismokt.. Mjooo.., smile.gif
Papildyta:

Kada nors vairavai automata?Labai jau drasiai kalbi,nors is tavo kalbu,susidaro nuomone,kad nieko nezinai apie automata.Mano vyras 10m.vairuoja mechanine,bet ir tai jam reikejo perprasti vaziavima su automatu,nera viskas paprasta,reikia moketi dirbti ir su dviem pedalais,reikia ismokti su automatu valdyti masina.O jeigu tu galvoji,kad begiu junginejimas yra jau tas pagrindas vairuojant masina,tai nepyk,bet nesamones kalbi smile.gif .Masinos valdymas,tai nera tik begiai,jie yra paskutineje vietoje,mano manymu,svarbiausia vairavime yra elgesys gatveje,reakcija,manevravimas ir tikrai ne begiu junginejimas biggrin.gif .
Dabar tokie laikai,kad zmones savo masinas turi lotuliukas.gif ,todel del darbo bedu ir nebutu.Kas laikosi automatu,tas jau tikrai turi masina-automata.
Atsakyti
Ne visi masinas teturi wink.gif ir turi galymybiu ja islaikyt. smile.gif
Tai apie ka as ir kalbu Denaxa.as tik pvz parasiau. Kiekviena masina reikia moket valdyt ir yra ko mokytis smile.gif
Change vairavau smile.gif del to ir sakau. Kad ten nera ka moket biggrin.gif atsisedau ir vaziavau smile.gif kiekviena auto reikia mokytis. Bet jei padaryta taip,kad automata islaikius negali sest uz mechankes,tai kaip manai seip sau? smile.gif manau ne.o mechanine islaikius gali laisvai sest uz automat. smile.gif juk ne be pagrindo tai sugalvojo. smile.gif ir mano manymu (pati rasei,kad automat lengviau vairuot),mech.daugiau reikia suprast. tongue.gif
Atsakyti
Jau koks senamadiškas požiūris. Kam reikia daryti sudėtingiau, jei galima paprasčiau. Kam naudotis elektroniniu paštu, jei yra lietuvos paštas? Kam virtuvinis kombainas, jei cepelinam galima su tarka bulves tarkuot, ir tt. ir tt. kam tuos bėgius junginėt, jei jie gali patys junginėtis?
Suprantu tik tuo atveju, jei renkamasi finansiniais sumetimais. Automatas daugiau benzo naudoja, ir apskritai brangiau kainuoja. Už komfortą mokame daugiau, natūralu.
Atsakyti
QUOTE(*Dark Elf* @ 2012 09 14, 15:05)
Ne visi masinas teturi wink.gif ir turi galymybiu ja islaikyt. smile.gif
Tai apie ka as ir kalbu Denaxa.as tik pvz parasiau. Kiekviena masina reikia moket valdyt ir yra ko mokytis smile.gif Change vairavau smile.gif del to ir sakau. Kad ten nera ka moket biggrin.gif atsisedau ir vaziavau smile.gif kiekviena auto reikia mokytis. Bet jei padaryta taip,kad automata islaikius negali sest uz mechankes,tai kaip manai seip sau? smile.gif manau ne.o mechanine islaikius gali laisvai sest uz automat. smile.gif juk ne be pagrindo tai sugalvojo. smile.gif ir mano manymu (pati rasei,kad automat lengviau vairuot),mech.daugiau reikia suprast. tongue.gif

Jei neturi masinos,tai nera ir ko teises laikyti,turesi masina,issilaikysi ir teises,tokia mano nuomone.Kam laikytis teises,jei padesi jas i stalciu,o paskui po keliu metus sedus prie vairo,nieko nemokesi.
Ar nepriestarauja vienas kitam tavo sitie du sakiniai?
As nesakau,kad jei laikeisi automatu,gali sesti ir uz mechanines,bet niekada nesutiksiu su tokia nesamone,kad vairavime svarbiausia yra begiu junginejimas ir jei mokesi tai daryti,tai mokesi valdyti masina,o su automatu nera ten ka valdyti turbut biggrin.gif ?Sedi ir ji pati vaziuoja,ji pati sprendzia,kaip elgtis kelyje lotuliukas.gif ?Kvaila butu taip galvoti smile.gif .
As sakiau,kad automatu lengviau vaziuoti,bet ne del to,kad reikia maziau suprasti,o tai,kad nereikia jungineti begiu,nereikia daryti papildomo darvo wink.gif.
Papildyta:
Begiu junginejimas,tai tik papildomas apsunkinimas vairavimo,kuris nera butinas,jei yra automatine pavaru deze rolleyes.gif .Kam sunkiau,jei yra lengviau?Nebent tai tik skonio reikalas,jei galima taip pasakyti biggrin.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Change*: 14 rugsėjo 2012 - 14:18
Bet tai kokios čia diskusijos pas jus. Tik man jos tokios beprasmės atrodo. Na, kiekvienam savo juk, ir automatai, ir mechaninės turi savo pliusų ir savo minusų. Niekas nesiginčija, kad su automatu komfortiškiau, bet ir niekas nesiginčija, kad su mechanine pigiau šiek tiek (remontas, kuras). Taigi, kiekvienas renkasi pagal savo prioritetus ir tiek. Žinoma, kad nuo mechaninės prie automato lengviau, negu atvirkščiai, todėl ir vairuotojo pažymėjimas skiriasi jeigu su automatu laikai.
Aišku, aš čia neturiu teisės kištis pas jus į diskusijas, gi automato nė nesu bandžius vairuoti blush2.gif Bet kol išmokau pavaras junginėti, tai svajojau, kaip būtų patogu be jų. O kai lyg ir išmokau, tai kaip ir nebeblaško jos mano dėmesio, tiesiog automatiškai viską darau. Nors man dar mokytis ir mokytis, gi dar nė nebuvau viena pati niekur išvažiavus doh.gif Ir pasisek tu man taip, kad po egzo susirgau, vaikai susirgo.... Na, bet dar nė savaitės nėra nuo egzo tongue.gif

Va, jeigu dar kam mano klevas įdomus, tai dar vienas atsakymas iš policijos:
Šis ženklas skirtas tam, kad kiti eismo dalyviai atkreiptų dėmesį į mažą stažą turintį vairuotoją ir pagelbėtų jam kelyje. Formaliai žiūrint, šį ženklą reiktų keisti, bet pareigūnai tikrai nebaus, jei jis nebus nuimtas, o automobilį vairuos didelę patirtį turintis asmuo. Svarbiausia, kad nebūtų tuo piktnaudžiaujama.
Atsakyti
sekanti diskusija turėtų būti apie benzino ir dyzelio pranašumus. biggrin.gif arba priekiu/galu varomas auto. lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Balalaika.: 14 rugsėjo 2012 - 14:59
Na ir diskusija smile.gif
Matau aiškų skirtumą. JAV moko svarbiausio dalyko, išmokti judėti kelyje. Su kuo judėsi, realiai niekam nesvarbu. Svarbu kaip elgsies judėdamas smile.gif Ir moko to pigiai.
Matomai pasitiki žmonių sugebėjimu eismo taisykles išmokti savarankiškai, todėl į mokyklas eiti neverčia, papildomų mokyklinių egzaminų nėra ir nereikia. Išmokai teoriją, išsilaikei egzaminą ir eini mokytis vairuoti.
Lyginant kai laikiau teises LT ir JAV, tai pastaroji sistema daug lengvesnė, nors rezultate ir ten ir čia išmokau važiuoti, ko man ir reikėjo.

Dar Elf, atsakant į klausimą dėl C ir kitų kategorijų, tai reikia visas mokytis ir laikyti egzaminus atskirai kiekvienai. Nesuprantu kaip jums galėjo kilti toks klausimas g.gif

Nuvažiavau į degalinę šyrit. Jau buvau nusiteikus, stresavau, galvojau kad tik nepripilti kokios saliarkos lotuliukas.gif Įvažiuoju, atsistoju, prisistato vyrukas, kur pila. Jeetus kaip palengvėjo man. Užpylė vyrukas, bet kitą kartą teks pačiai bandyti, nes pas mus kvailai padaryta, jei pili ne pats, moki gerokai brangiau, arba išvis nėr kitose žmonių, kurie užpilinėja. Nu žodžiu, šį kartą tiek to, kitą jau bandysiu pati.
Juodai strigau šyrit kamščiuose. Kur nusuksi, ten užkišta. Visi aplinkeliai užkišti blink.gif Penktadienį lyg ramiau turėtų būti, o čia atviščiai.
Atsakyti