Įkraunama...
Įkraunama...

Pradedančios vairuotojos

tik dabar sužinojot, kad lietuviams toli gražu iki kultūringo ir atsakingo vairavimo? smile.gif
Atsakyti
Denaxa, Jūs žavi thumbup.gif Atsiprašau, bet aš dar ir į megztuką dėmesį atkreipiau, koks grožis thumbup.gif
Dark Elf, man Jūsų situacija su užstatymu buvo patį pirmą kartą važiuojant su mašina į darbą. Važiuoja tas .... priešais visu greičiu, vos spėjau įsipaišyt į tarpelį, net dabar, po keliolikos metų, atsimenu tą jausmą ax.gif
Atsakyti
O vakar vaziavau pagrindiniu keliu ten kur prie Antakalnio ziedo, nuo viaduko leidausi, o kazkoks asilas is salutinio kaip leke taip ir isleke, net nepaziurejes, as tik per stabdzius. Nu nervas kaip ima blink.gif doh.gif o dar kai mokiausi mano instruktrius is manes ir vienos pazistamos vis juokdavosi, kad mes nors ir pagrindiniu vaziuodavome bet dairydavomes ar is salutinio niekas nelekia. Nu o kaip kitaip? g.gif blink.gif kaip tokiu durniu pilnas kelias, as jau ta buvau pastebejusi kai su MB vazinejau, todel to jau ir pati tikejausi...

ir dar ka pastebejau, kad klevas gali vaziuoti, kad ir ant 100 ar 120 jau tikrai gerokai virsydamas, bet vistiek ji reikes aplenkti. matyt klevo zenkliukas labai veikia juos biggrin.gif g.gif biggrin.gif

anksciau nervindavo, o dabar juokas ima tik biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(zzitukass @ 2012 09 28, 18:57)
puikiai Denaxa thumbup.gif As kazko panasiai  ir tikejausi, ji kazkada buvo rasiusi, kad mazute yra smile.gif

As irgi tokia isivaizdavau drinks_cheers.gif Man labai graziai atrode, kai tokia daili nedicka moteryte toooki vaira suko 4u.gif Tikriausiai ir geras sportas toki aparata vairuoti...
Atsakyti
QUOTE(ewacka @ 2012 09 29, 08:46)
ir dar ka pastebejau, kad klevas gali vaziuoti, kad ir ant 100 ar 120 jau tikrai gerokai virsydamas, bet vistiek ji reikes aplenkti. matyt klevo zenkliukas labai veikia juos  biggrin.gif  g.gif  biggrin.gif

anksciau nervindavo, o dabar juokas ima tik  biggrin.gif

Kad klevu visi bijo, tai ir mes su vyru juokemes. Jis dabar vazineja su mano priklijuotu lapu ir irgi juokes, kad visi stenges aplenkt, nors ir ne 50 vaziuoja, bei didesni atstuma laiko.
Atsakyti
QUOTE(nutė @ 2012 09 29, 08:40)
Atsiprašau, bet aš dar ir į megztuką dėmesį atkreipiau, koks grožis  thumbup.gif

Mano pernykscio ilgalaikio biuletenio rezultatas...is viso penkis nusimezgiau... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2012 09 29, 03:58)
Mano pernykscio ilgalaikio biuletenio rezultatas...is viso penkis nusimezgiau... ax.gif

O tu dar ir mezgi thumbup.gif Aš irgi mezgiau, kai laiko daugiau buvo, dabar siuvimui vos minutę, kitą išspaudžiu verysad.gif Rankdarbiai mano aistringi hobiai nuo darželio, tik siūti nuo 2007m mokausi. Man ir teisių baisiai prireikė todėl, kad siuvimo klasės tolokai, o mb ne visuomet galėdavo nuvežt doh.gif

darysim myta aute vasarą bigsmile.gif Išnuomosim autą ir pasidarysim merginyką sokiai.gif Kaži ar yra Lietuvoje autobusų baliams nuomoti, specialiai būna tam paruošti. Mūsų chebrytė nuomavo Cikagoje, tai prisikvailiojo gerai bigsmile.gif

Mb gi iš LT grįžo po 13m. pirmas vizitas. Iškart klausiau kaip jam vairavosi mechaninė pirmą kartą po tiek metų ir kaip aplamai vairavimo kultūra.
Sakė jausmas ne koks. Visų pirma, tai po tiek metų atvažinėjus automatu, mechaninė jau nebeprigis atgal. Sako perdaug sporto bereikalingo, jokio mėgavimosi ir pastovus tampymasis, kai persijungia pavaros, aš pati jums tą tampymąsi minėjau kai pirmą kartą įsėdau į mechankę po daug metų.
Vairavimo kultūra sakė aplamai neegzistuoja. Važinėjo jis su senučiuke tėčio audi "bulka". Sako toks jausmas, jei važiuoji sena mašina, tai neturi teisės būti kelyje blink.gif Sako būtinai koks asilas prilimpa prie subinės ir stumia, po to lenkia, pažiūri niekinančiu žvilgsniu ir nuskrenda. Mb sakė pasirėmė kaire ranka galvą važiuodamas, iš pirštų susidėjo negražų ženklą ir taip važiavo, kad asilai suprastų, kad jie asilai lotuliukas.gif Važinėjo daug, Vilnius, Tauragė, Kaunas ir tt. Sakė pastovi įtampa ir stumdymasis. Nardo žiauriai keliuose. Pas mus nardymas yra draudžiamas, o LT maždaug kuo daugiau nardai, tuo krūčiau.
JAV nardymas skaitosi agresyvus vairavimas, už kurį baudžia. aišku viskokių ir pas mus pasitaiko idijotų, bet bendra kultūra sako skiriasi akivaizdžiai.
Žodžiu pasidalinau mb įspūdžiais 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(ewacka @ 2012 09 29, 01:46)
O vakar vaziavau pagrindiniu keliu ten kur prie Antakalnio ziedo, nuo viaduko leidausi, o kazkoks asilas is salutinio kaip leke taip ir isleke, net nepaziurejes, as tik per stabdzius. Nu nervas kaip ima  blink.gif  doh.gif o dar kai mokiausi mano instruktrius is manes ir vienos pazistamos vis juokdavosi, kad mes nors ir pagrindiniu vaziuodavome bet dairydavomes ar is salutinio niekas nelekia. Nu o kaip kitaip?  g.gif  blink.gif kaip tokiu durniu pilnas kelias, as jau ta buvau pastebejusi kai su MB vazinejau, todel to jau ir pati tikejausi...

ir dar ka pastebejau, kad klevas gali vaziuoti, kad ir ant 100 ar 120 jau tikrai gerokai virsydamas, bet vistiek ji reikes aplenkti. matyt klevo zenkliukas labai veikia juos  biggrin.gif  g.gif  biggrin.gif

anksciau nervindavo, o dabar juokas ima tik  biggrin.gif

Man tokiais atvejais atrodo, kad žmonės kiba taisyklių nebepamena g.gif

Kad ir vakar, vėl toje nelemtoje sankryžoje. Ten tokia kvaila sankryža, susikerta du tokios ~ formos keliai. Jau taip atsargiai reikia važiuoti, tai į visas puses spoksau ir tikiuosi bėdos iš bet kur, nes būtinai kas kokį trečią pravažiavimą kažkas supjauna grybą. Ir aišku vėl iš priešpriešos sukantis į kairę žioplys pamiršo, kad man, važiuojančiai tiesiai yra pirmenybė doh.gif Jau kai užsidega žalia ir važiuoji tiesiai, ten būtina būt pasiruošus spaust signalą blink.gif Jiems turėtų įsijungt raudona strėlė po žalios, bet persijungia į paprastą žalia, kai man užsidega žalia. Kaip taip neapgalvojo šviesoforų kas darė, nesuprantu. Mb iškart mane perspėjo dėl tos sankryžos kvailumo, kai tik pradėjau važinėti. Instruktorius irgi sakė būt atsargiai doh.gif
Atsakyti
vat sirgau savaite ir nevaziavau nekur...reikia vel is naujo sest uz vairo doh.gif
Atsakyti
Siandien teko ismeginti hibridine toyota yaris,automatas... schmoll.gif Bliamba,supratau galutinai,kad lengvuskes automato...ne ne ne ne...ne... schmoll.gif Visa laika kaire koja per stabdzio pedala trankiau kai prireikdavo kiek suletint ,smegenine niekaip nesuvoke kad reikia tik gaza atleisti norint kad joj zaraza leciau vaziuotu,uzkniso blyn...na,nepatiko,vnz...O matomumas irgi visiskas sh.... doh.gif Nepatiko...labai... doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Taurė @ 2012 09 29, 15:00)
O tu dar ir mezgi  thumbup.gif  Aš irgi mezgiau, kai laiko daugiau buvo, dabar siuvimui vos minutę, kitą išspaudžiu  verysad.gif Rankdarbiai mano aistringi hobiai nuo darželio, tik siūti nuo 2007m mokausi. Man ir teisių baisiai prireikė todėl, kad siuvimo klasės tolokai, o mb ne visuomet galėdavo nuvežt  doh.gif

Man tai siaip rankdarbiai nepatinka,ir megzti nemegstu,bet,kad to ko noriu nera pirkti,tai tenka nusimegzti... ax.gif Anksciau dar ir siuvau,kai mergikes mano mazos buvo,striukytes,paltukus irgi-nes nebuvo pirkti normaliu ax.gif Siuti nustojau visiskai po to,kai dukrom pasiuvau paltuka vilnoni is skiauciu (sukarpiau tada tam reikalui tris savo vilnonius sijonus ax.gif )-sito man jau buvo per daug... blush2.gif doh.gif O dabar mezgu tik sau,vaikams nebent kojines,ir tik tada,kai biuletenis-siaip laiko nera... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2012 09 29, 20:21)
Siandien teko ismeginti hibridine toyota yaris,automatas... schmoll.gif  Bliamba,supratau galutinai,kad lengvuskes automato...ne ne ne ne...ne... schmoll.gif

B ta pati pasakojo nesenai, kaip smagiai kirto per stabdzius ieskodamas sankabos biggrin.gif visi kolegos leke i prieki... ipranti ir jau nieko nepadarysi... per laika aisku viskas pasikeistu, tuomet vel prie mechanines sedus koja ilsetusi perjunginejant begius ax.gif Ypac kai viska jau automatiskai darai, gal kol katik islaikytos teises lengviau net butu, kai pamastai pries darant.Garantuoju, kad man butu tas pats sedus uz automato vairo biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo elenuxus: 29 rugsėjo 2012 - 19:43
QUOTE(elenuxus @ 2012 09 29, 20:43)
B ta pati pasakojo nesenai, kaip smagiai kirto per stabdzius ieskodamas sankabos  biggrin.gif visi kolegos leke i prieki... ipranti ir jau nieko nepadarysi... per laika aisku viskas pasikeistu, tuomet vel prie mechanines sedus koja ilsetusi perjunginejant begius  ax.gif Ypac kai viska jau automatiskai darai, gal kol katik islaikytos teises lengviau net butu, kai pamastai pries darant.Garantuoju, kad man butu tas pats sedus uz automato vairo  biggrin.gif

Kas idomiausia,tai mano darbine,autas-automatas ax.gif O su lengvuske automatu as praktiskai nepavaziuoju doh.gif Be to,yra esminis skirtumas-autobuse kaire koja nebent grindis patrankysi-nera jokios galimybes pasiekti kaire koja stabdi...galetu ir lengvuskej taip padaryti-butu saugiau,o tai dabar stabdzio pedalas praktiskai po kaire koja... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2012 09 29, 21:02)
Kas idomiausia,tai mano darbine,autas-automatas ax.gif  O su lengvuske automatu as praktiskai nepavaziuoju doh.gif  Be to,yra esminis skirtumas-autobuse kaire koja nebent grindis patrankysi-nera jokios galimybes pasiekti kaire koja stabdi...galetu ir lengvuskej taip padaryti-butu saugiau,o tai dabar stabdzio pedalas praktiskai po kaire koja... doh.gif

Kai metaisi tarp automato ir mechanines,tada ir buan tokios nesamones,o kai zmogus vairuoja tik automata,tai vairuoja ir kaifuoja ir jokiu nesklandumu nebuna wink.gif.
Atsakyti