Įkraunama...
Įkraunama...

Ar verčiate vaiką užsiimti nemėgstama veikla?

QUOTE(Snieguota_Ela @ 2013 04 15, 18:36)
Man tai atrodo nieko ziauriau nera, negu verti vaika uzsiimti nemegstama veikla, realizuoti tevu neissipildziusias vaikystes svajones  doh.gif .

drinks_cheers.gif

Nu kaip galima versti nesuprantu. Cia ir yra riba,kai vaikas pasako kad nepatinka jam tas dalykas jau ir reiskia viskas, stop!
Suprantu, kad galima versti ar kazkaip tartis graziai, kad pvz susitvarkytu kambari, ar atliktu kitokius kasdieninius, butinus dalykus..
Nu bet versti sportuot, sokt, piest ar pan. jei vaikui visai nemielas tas dalykas, neturi nei pasaukimo nei noro, nu tai nesamone. Cia vaiku kaprizai ne prie ko. Cia tevu nesuvokimas kokia klaida daro.
Atsakyti
O kaip su vertimu mokytis ? Juk tokia pati pareiga kaip ir susitvarkyti Savo kambari. g.gif
Atsakyti
QUOTE(piev@pievel@ @ 2013 05 22, 07:21)
O kaip su vertimu mokytis ? Juk tokia pati pareiga kaip ir susitvarkyti Savo kambari.  g.gif


Mokymasis turi būti pareiga, kaip ir kambario tvarkymasis. O pareigos ne visos būna mėgiamos.
Atsakyti
QUOTE(piev@pievel@ @ 2013 05 22, 07:21)
O kaip su vertimu mokytis ? Juk tokia pati pareiga kaip ir susitvarkyti Savo kambari.  g.gif

o aš kažkaip nematau nieko blogo kad vaikui liepiama lankyti vieną ar kitą būrelį, jau geriau nei sėdėt prie kompo, trintis su neaiškiais draugais kieme, ar spoksot į teliką, čia tik mano nuomonė 4u.gif , niekam jos nekišu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Reginiukas @ 2013 05 30, 15:12)
o aš kažkaip nematau nieko blogo kad vaikui liepiama lankyti vieną ar kitą būrelį, jau geriau nei sėdėt prie kompo, trintis su neaiškiais draugais kieme, ar spoksot į teliką, čia tik mano nuomonė  4u.gif , niekam jos nekišu  mirksiukas.gif

Nieko tokio skatinti vaika uzsiimti norima veikla, tikrai geriau nei ''kirmyti'' namie (nors dazniausiai vaikai su draugais zaidzia kieme), bet jei vaikas su asaromis eina i tarkim muzikos bureli, nes tevai liepe, tai cia ir trauma vaikui 4u.gif
Atsakyti
Jokios prievartos nė būti negali schmoll.gif
Geriau reiktų pasistengti kaip vaiką būtų galima kuo labiau sudominti jam tinkama veikla, bet tik be prievartos ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Giuste: 10 liepos 2013 - 16:22
QUOTE(Giuste @ 2013 07 10, 16:21)
Jokios prievartos nė būti negali schmoll.gif
Geriau reiktų pasistengti kaip vaiką būtų  galima kuo labiau sudominti jam tinkama veikla, bet tik be prievartos ax.gif

Prievarta yra vykdyti įsipareigojimus. Ruošti pamokas kartais taip pat yra reikalinga su prievartos elementais. Įsipareigojo lankyti būrelį - lanko metus (jei nėra realių grėsmių ar objektyvių priežasčių). Įsipareigojimus galima argumentuotai pesvarstyti. Patinka-nepatinka; mėgstu-nebemėgstu- čia neišeitis. BRRRRRRR kiek taip galima prisižaisti su tais žodžiais.
Į muzikos mokyklą nutempiau per prievartą - tikra to žodžio prasme, nes galėjau įvertinti, ką gaus ir pažindama vaiką nujausti, kad patiks. Neapsirikau. Patinka. Čia jis turėjo išimtinę teisę mesti bet kada, nes pats neprisiėmė įsipareigojimų. Kol kas džiaugiasi ir noriai prisiėmė įsipareigojimus dar metams.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sunute: 12 liepos 2013 - 10:46
Pas mus su tais būreliais atvirkštinė bėda: visur norėjo, vos tik nugirsta apie kokį būrelį, jau reikia. Žinoma, gerai toks aktyvumas, bet gavosi taip, kad jei būtume leidę lankyt viską, net mokyklai būtų neužtekę laiko. Nes grįždavo pavargus, pikta, o čia dar pamokas ruošt reikia. Niekada neversdavau jos nieko lankyti. Netgi sakydavau , kad bet kada galės nelankyti, net po savaitės galės išeiti, jeigu jai nepatiks. Pvz lankė dailę, nepatiko, išėjo, o tarkim šokius lanko 2 metus ir nei karto nesakė, kad nepatinka
Atsakyti
Jei vaikui nesiseka/tikrai nepatinka ar yra dar kazkokios priezastys tai zinoma, kad prievartos jokios buti neturetu. Bet jei tik kazkokie uzsioziavimai, kad nebenoriu ar atsibodo, tai tokiu atveju versciau turbut kad (jau net ir tenka kartais). Zinoma velgi eiciau pas treneri aiskintis priezasciu.

Siaip kazkokioje knygoje skaiciau, kad dabar ypatingai kai tiek daug visokiu bureliu mamos nori ir cia pabandyt nuvest ir cia, bet psichologai to nerekomenduoja, nes taip vaikui atrodys ir visi dalykai gyvenime, nepatiks/atsibos, mes, eis ieskot kazko naujo...Bureli reiketu palankyt minimum metus, aisku yra tu isimciu, bet blaskymasis niekam ne i nauda 4u.gif
Atsakyti
As pati 13 metu lankiau sokiu bureli nes man tai patiko, bandziau lankyt chora ir dramos bureli, bet sie dalykai nepritrauke, mama niekada neverte lankyt to ko nenoriu, tad savo vaiku taip pat neversiu, kam traumuot vaika, galima ji tik pakreipt viena ar kita linkme kad suprastu kas jam patinka, bet prievartai tai grieztai NE schmoll.gif
Atsakyti
pas mus tai yra taip, kad vaikas pats gali/privalo issirinkti bureli, kuri noretu lankyti. Ir pats lanko. Mesti ji gali pirmus 2 men., jei nepatiks. Bet veliau tai jau ne, tures iki metu pabaigos lankyt. O jei metu pabaigoje vis dar nepersigalvos, kad to lankyt nenori, tai gales nuo rugsejo ka kita rinktis. O pasirinkimas pas mus tikrai nemazas.
Atsakyti
Mano požiūris: "principo reikalo" čia negali būti. Tėvai geriausiai pažįsta savo vaiką ir gali vertinti, kiek jie gali prisiimti kontrolės. Būna, kad vaikas nori mesti būrelį dėl netikusio vadovo (pvz, naudojančio psichologinį smurtą prieš vaikus) - ir jei nėra galimybės pakeisti vadovo, geriau keisti būrelį. Taip pat nieko baisaus nematau tame, jei vaikas keičia būrelius kasmet. Būrelis juk tam ir yra būrelis, jis turi teikti malonumą, vaikas jame turi gerai jaustis.


QUOTE(Giedr@ @ 2013 07 12, 16:28)
Siaip kazkokioje knygoje skaiciau, kad dabar ypatingai kai tiek daug visokiu bureliu mamos nori ir cia pabandyt nuvest ir cia, bet psichologai to nerekomenduoja, nes taip vaikui atrodys ir visi dalykai gyvenime, nepatiks/atsibos, mes, eis ieskot kazko naujo...


O gal geriau toks optimistinis nusiteikimas, jei išties nesiseka - pasieškoti, kur būtų geriau, vietoje stoiškos kančios visam gyvenimui, - "jei jau atėjau čia, tai privalau pasilikt kas bebūtų"?

Gyvenimas yra judesys ir kaita, sėkmė daugeliu atžvilgių priklauso nuo lankstumo, gebėjimo prisitaikyti prie vis naujų sąlygų, iššūkių. Ką duos toks "atkentėjimas nuo -iki, gyvas ar miręs" šiuolaikiniam žmogui? Kas įvertins tą atkentėjimą? Mama, kurios gal jau ir nebebus?

Žinoma, atkaklumas, užsispyrimas labai svarbu, bet jei nemoki atrast savo vietos, nemoki ieškot, atsirinkt kas tau geriausia - kas iš to?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 31 liepos 2013 - 20:14