Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos - 38

QUOTE(Iruce30 @ 2012 12 20, 21:05)
Labas visoms. Siandien buvau pirmam pasitikrinimui po viso gydymo. Isvaziavau su pakylia nuotaika, viskas gerai. Tik va nuo rytdienos pradedu gerti tamoxifena ir dar israse leidziamus vaistus i pilvo paodi goserelinas. Juos leisti kas keturias savaites, dviems metams. Kai paskaiciau salutini poveiki, tai oj jojoj... Gal kas naudojat si preparata ir galetumet ka nors parasyti apie ji?

Sveikos,
Liuks, Iruce, taip ir toliau. Gerk tamoxifeną, vis yra vaistas, kuris ir toliau tave gydo. Va maniškis neigiamas - nera kuo gydyt toliau, belieka pasikliaut Aukščiausiojo valia. aš pirmajai patikrai buvau šiandien. Patikrino echoskopuviską, kaklą, virškrūtinkaulinius limfmazgius, krūtį, siūlę, pažastis, kepenis, šlapimo pūslę - viskas kaip ir tvarkoj. Su kiaušidėm sudėtingiau - ten ir cistos, ir miomos tūno, nors šiek tiek apmažėjusios, susitraukusios. Kiti patikrinimai: kovo pradžioj - pas ginekologę, balandį - pas mamologę. Tiesa, pridaviau markerius, bet atsakymas bus tik maždaug po mėnesio.
Visoms visoms - su artėjančiom šv. Kalėdom!!! Ligoniukams ir jų artimiesiems linkiu kantrybės, stiprybės, sėkmingo gydymo, esančioms remisijoj - kuo ilgiau joje išbūti, tikrinkitės, stebėkite kad tas žnyplius niekada nebegrįžtų!!! Tikėkim šv. Kalėdų stebuklu, gal ir mus jis aplankys newyear.gif
Atsakyti
QUOTE(willow @ 2012 12 21, 19:15)
Sveikos,
Liuks, Iruce, taip ir toliau. Gerk tamoxifeną, vis yra vaistas, kuris ir toliau tave gydo. Va maniškis neigiamas - nera kuo gydyt toliau, belieka pasikliaut Aukščiausiojo valia. aš pirmajai patikrai buvau šiandien. Patikrino echoskopuviską, kaklą, virškrūtinkaulinius limfmazgius, krūtį, siūlę, pažastis, kepenis, šlapimo pūslę - viskas kaip ir tvarkoj. Su kiaušidėm sudėtingiau - ten ir cistos, ir miomos tūno, nors šiek tiek apmažėjusios, susitraukusios. Kiti patikrinimai: kovo pradžioj - pas ginekologę, balandį - pas mamologę. Tiesa, pridaviau markerius, bet atsakymas bus tik maždaug po mėnesio.
Visoms visoms - su artėjančiom šv. Kalėdom!!! Ligoniukams ir jų artimiesiems linkiu kantrybės, stiprybės, sėkmingo gydymo, esančioms remisijoj - kuo ilgiau joje išbūti, tikrinkitės, stebėkite kad tas žnyplius niekada nebegrįžtų!!! Tikėkim šv. Kalėdų stebuklu, gal ir  mus jis aplankys newyear.gif

sveikute ir tave su artejanciomis newyear.gif turiu tau klausimeli kodel tu lauki ir nebesioperuoji?mano manymu tau butu aktualu ten susitvarkyti
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2012 12 21, 17:17)
Labukas.  4u.gif
Pamidronatas

Zometa

Kaulų metastazių gydymas

Mamytei mts. buvo stubure juosmens srityje. Kadangi tuokart leido mūsų lėšos, tai mamytė lašinosi Zometą. Kainos vaistinėse skirėsi keliais šimtais. Pamidronatas daug pigesnis, bet senesnės kartos ir ilgiau lašinamas, bet gydytojai sako, kad poveikis tas pats.. Seniau kompensuodavo reikalingą pirminę dozę ( 6 ampules), mums jau neteko tas malonumas., mokėjom savo pinigiukus. Geriausia 12 ampulių, kas 3 savaitės.
Mts. kauluose yra kontroliuojamos sėkmingai - tai tikrai ne blogiausias dalykas - tik reikia saugotis fizinio krūvio, sunkaus nešimo ir pan. Palaikyk mamytę ir ją pastiprink. Paklauskit gydytojos apie šiuos vaistus, nes kadangi brangūs, kitiems net nesiųlo (ir mums taip buvo, kol pati nesužinojau ir nepradėjau klausti). O gal kažkiek ir pakompensuotų.
O kodėl mamytė švitinimo bijo? Tai niekis palyginus su chemija. Be to spinduliai gali apkalkinti mts. Tikrai negalima atsisakyti, jei gydytojai taip nusprestų. Dabar yra modernios aparatūros.
Laikykitės. Jei būtų klausimų, rašyk.

Aciu uz atsakyma smile.gif

O zinokit del to svitinimo net suabejojau. g.gif Gal painioju chemoterapija su svitinimu. Po kruties vezio taike chemoterapijos kursa. Vat tada buvo labai blogai, depresija susirgo, is vis koki menesi is lovos nesikele. Tai ji va sito labai nenori is naujo patirti. O issitikinus, kad jei vezys, tai vel toks pats gydimas. verysad.gif
Atsakyti
gal esate kas susidure su homeopatiniu preaparatu BUFO D3.taip jau susikloste kad ta nelemta liga paliete mano mama.labai noriu jai padeti,kiek ieskau info apie si vaista visur tik lasiukai,as gavau tik zirniukais bet nezinau dozavimo.padekit jei galit,PRASAU.
Stiprybes visoms
Atsakyti
QUOTE(Fera82 @ 2012 12 21, 20:34)
Aciu uz atsakyma  smile.gif

O zinokit del to svitinimo net suabejojau.  g.gif Gal painioju chemoterapija su svitinimu. Po kruties vezio taike chemoterapijos kursa. Vat tada buvo labai blogai, depresija susirgo, is vis koki menesi is lovos nesikele. Tai ji va sito labai nenori is naujo patirti. O issitikinus, kad jei vezys, tai vel toks pats gydimas.  verysad.gif

Labas. Kazkur skaiciau viena straipsni, kur moteris aprase savo atveji. Jai taip pat metastazes persimete i kaulus. Taciau laiku tai pastebejus, buvo pritaikytas gydymas(va tik nepamenu koks) ir jai padejo. Jai dabar viskas gerai. Taciau jei Jusu mama atsisakys gydymo, toliau bus baisiau, nei ta chemija. Mano mamai irgi buvo persimetusios metastazes i kaulus ir pastebeta buvo per velai. Jei reiktu daugiau info apie tai, galiu parasyti i az.
Papildyta:
QUOTE(romantikė @ 2012 12 21, 17:08)
Jei netingi, paskaityk mano senesnes zinutes-daug rasiau ir apie Tamoxifena ir apie Zoladexa.
Zoladexa leis tau 2 metus.
Man irgi leido tiek. Buvau prisiskaicius baisiausiu dalyku, bijojau jo kaip baubo,
BET - realiai beveik JOKIU salutiniu poveikiu nebuvo.
2 metai prabego greitai ir neskausmingai. Menesines tam laikui buvo sustabdytos. Vienintelis minusas buvo - labai sumazejes lytinis potraukis...na bet tai normalu, estrogenu gamyba sustabdoma...
Nebijok - nebaisu smile.gif

Sesutes patardavo giliai ikvept tuo momentu kai leisdavo vaista.

Labas, butinai paskaitysiu, nes dabar sis gydymas tikrai kaip baisus baubas man schmoll.gif
Atsakyti
Labas, visoms 4u.gif Visu pirma sveikateles jums ir tegul Dievo Palaimos... Niekada gyvenime netikejau, kad teks rasyt sitam puslapy...paskaitydavau, kartais asara nubraukdavau, o dabar... pries kelias dienas mano vyrui diagnozavo vezi- 99% limfoma... kokia dar nezinom, nes dar tik laukia tyrimai -biopsija, gallium scan ir ct scan... bet jau sirdy turiu nuojauta, kad nera gerai- aptikti dariniai kepenu abiejose pusese apie 4 cm, bluznyje ir ant aortos... daug mazu dariniu... bandau suprast, bandau suvokt- negaliu.... du mazi vaikuciai...zmogus dar ir 40 neturi...norejau paklausti is jusu patirties, kokia tikimybe, kad dar nustatys 3 stadija?... viespatie dieve...ar tai reiskia, kad metastazes perejo i kiitus organus? atleiskit, nelabai dar ir suprantu, ka rasau, nes net nezinau, ko klaust, kaip ramintis, ... svarbiausia mintis- kokia stadija.... o laukt reikia iki sausio 9d.... bukit geros, kokia bebutu ta tiesa, pabandykit mane apsviest...
Atsakyti
QUOTE(januska @ 2012 12 23, 03:11)
Labas, visoms 4u.gif Visu pirma sveikateles jums ir tegul Dievo Palaimos... Niekada gyvenime netikejau, kad teks rasyt sitam puslapy...paskaitydavau, kartais asara nubraukdavau, o dabar... pries kelias dienas mano vyrui diagnozavo vezi- 99% limfoma... kokia dar nezinom, nes dar tik laukia tyrimai -biopsija, gallium scan ir ct scan... bet jau sirdy turiu nuojauta, kad nera gerai- aptikti dariniai kepenu abiejose pusese apie 4 cm, bluznyje ir ant aortos... daug mazu dariniu... bandau suprast, bandau suvokt- negaliu.... du mazi vaikuciai...zmogus dar ir 40 neturi...norejau paklausti is jusu patirties, kokia tikimybe, kad dar nustatys 3 stadija?... viespatie dieve...ar tai reiskia, kad metastazes perejo i kiitus organus? atleiskit, nelabai dar ir suprantu, ka rasau, nes net nezinau, ko klaust, kaip ramintis, ... svarbiausia mintis- kokia stadija.... o laukt reikia iki sausio 9d.... bukit geros, kokia bebutu ta tiesa, pabandykit mane apsviest...

Januska,nusiraminkite ,kiek imanoma 4u.gif jeigu limfoma ,patikekit,tikrai neturi dideles reiksmes ar 3 ar 4 stadija,limfoma laaaabai gerai pagydoma siais laikais,tikekite kad viskas bus gerai,man buvo 3 stadija,bet gydytoja iskart nuramino kad kraujo ligom tas stadijavimas nera labai reiksmingas kaip kitom onko 4u.gif

P.S. vienai mano likimo draugei su 4 stadija iskart dare transplantacija,tai jau 6 metai kaip sveika 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 23 gruodžio 2012 - 01:52
QUOTE(januska @ 2012 12 23, 02:11)

Tikrai suprantu ka isgyveni, pavasari panasiai jauciausi, nes vyrui (37m) diagnazavo skrandzio vezi 3st, taip pat turim du mazamecius vaikus, atrode viskas gyvenimas slysta is po koju, nes tai priemiau kaip mirties nuosprendi, bet besigylindama apie v, supratau, kad zmones ir su 4stadija gyvena ilgai ir laimingai, o su limfoma, is mano giminaiciu yra pasveikusiu ir su 4 st (zmogus, kuris puodelio jau rankose nebegalejo nulaikyti dabar sveikut sveikutelis thumbup.gif ), dabar medicina labai pazengusi ir tuekit vilties.
Atsakyti
Labas, merginos. Aciu visoms uz gerus zodzius... Rasiau rasiauir ne nezinau, kur mano visa zinute dingo... Kaledos- stebuklu metas- gal dar ne viskas prarasta... Ziuresim, ka onkologas pasakys... Stiprybes jums visoms.....
Atsakyti
[quote=Iruce30,2012 12 22, 20:55]
Labas. Kazkur skaiciau viena straipsni, kur moteris aprase savo atveji. Jai taip pat metastazes persimete i kaulus. Taciau laiku tai pastebejus, buvo pritaikytas gydymas(va tik nepamenu koks) ir jai padejo. Jai dabar viskas gerai. Taciau jei Jusu mama atsisakys gydymo, toliau bus baisiau, nei ta chemija. Mano mamai irgi buvo persimetusios metastazes i kaulus ir pastebeta buvo per velai. Jei reiktu daugiau info apie tai, galiu parasyti i az.
Papildyta:

Labas, butinai paskaitysiu, nes dabar sis gydymas tikrai kaip baisus baubas man schmoll.gif

Parašyk čia, man irgi aktualu, tai svarbi info: kokie simptomai, ko neignoruoti, ir t.t. Juk daugeliui paskauda kaulus dėl įvairių priežasčių, nesusijusių su metastazėmis, bet kaip atskirti ir kada tai rimtas signalas - labai viskas svarbu.
Atsakyti
Jeigu Jūsų namus apleido Viltis, linkiu, kad ji sugrįžtų pas Jus,
Jei stokojate Ramybės, te ateina ramybė į Jūsų širdis,
Jeigu vietoje meilės jumyse seniai viešpatauja baimė ir tuštuma, tegul aplanko Jus meilė, kad Jūsų gyvenimas vėl sužibėtų naujomis spalvomis. Tad atverkime savo širdis stebuklui...:-)
Mielosios, nuoširdžiausi sveikinimai šv. Kalėdų proga! newyear.gif
Atsakyti
Emily

Buk laiminga 4u.gif 4u.gif 4u.gif My Webpage
Atsakyti