man Polfast taip pat patiko.
O man Sabala visai patiko, pirma derejo, pomiku daug buvo, paskui pradejo kaip ir merdet, bet apsigalvojo, ir ka ji dar siandien pomidorus kumscio dydzxio man padovanojo
Betaliukas turejau viena, ir ta toki "nevykeli" priglaustinuka daiga, tai negaliu nieko pasakyti apie ji, bet... siandien dar kabo pomidorcikai

Betaliukas turejau viena, ir ta toki "nevykeli" priglaustinuka daiga, tai negaliu nieko pasakyti apie ji, bet... siandien dar kabo pomidorcikai

Man iš ankstyvųjų patinka Ola Polka. Šiemet buvo sėti kovo 3d, į šiltnamį patupdyti balandžio pabaigoj, o valgėm birželio gale. Tik jų lapai gelsti, šviesmargiuotis anksti pradeda. Bet jie tokie neilgaamžiai yra.
Kiek pamenu, anksti pavasarį, prieš sėją, buvo daug kalbama apie ankstyvuosius Mashotka. Ar kas auginote, ar tikrai jie tokie super duper ankstyvi ?
Kiek pamenu, anksti pavasarį, prieš sėją, buvo daug kalbama apie ankstyvuosius Mashotka. Ar kas auginote, ar tikrai jie tokie super duper ankstyvi ?

QUOTE(raimonda.b @ 2012 09 25, 11:33)
Noriu pasidalinti labai skaniu pomidorų padažu. Pagal šį receptą jau pusė giminės mano daro. Tad jei liko senų, pagedusių pomidorų, bus kaip tik.
5 kg pomidorų,
1 kg svogūnų,
3 saldžiosios paprikos,
1 čili paprika,
3 valgomieji šaukštai druskos,
3 valgomieji šaukštai krakmolo,
0,5 kg cukraus,
1 stiklinė acto,
100 g abrikosų,
100 g geltonųjų razinų.
Eiga: pomidorus nulupti. Viską, išskyrus actą ir krakmolą suberti į puodą. Po užvirimo virti 40 min. Prieš pabaigą supilti actą ir krakmolą (krakmolą kaip kisienių ištirpintą).
Skanaus, giminės valgo vieną šaukštais
5 kg pomidorų,
1 kg svogūnų,
3 saldžiosios paprikos,
1 čili paprika,
3 valgomieji šaukštai druskos,
3 valgomieji šaukštai krakmolo,
0,5 kg cukraus,
1 stiklinė acto,
100 g abrikosų,
100 g geltonųjų razinų.
Eiga: pomidorus nulupti. Viską, išskyrus actą ir krakmolą suberti į puodą. Po užvirimo virti 40 min. Prieš pabaigą supilti actą ir krakmolą (krakmolą kaip kisienių ištirpintą).
Skanaus, giminės valgo vieną šaukštais

Labas

kazkaip seniai beskaiciau jus, bet siandien va isijungiu pomidoru tema ir randu nuostabu recepta


tik noriu paklausti ar labai nukentes skonis, jeigu nedesiu svogunu? nu nemegstu as juju

QUOTE(Riolita. @ 2012 09 27, 09:42)
Man iš ankstyvųjų patinka Ola Polka. Šiemet buvo sėti kovo 3d, į šiltnamį patupdyti balandžio pabaigoj, o valgėm birželio gale. Tik jų lapai gelsti, šviesmargiuotis anksti pradeda. Bet jie tokie neilgaamžiai yra.
Kiek pamenu, anksti pavasarį, prieš sėją, buvo daug kalbama apie ankstyvuosius Mashotka. Ar kas auginote, ar tikrai jie tokie super duper ankstyvi ?
Kiek pamenu, anksti pavasarį, prieš sėją, buvo daug kalbama apie ankstyvuosius Mashotka. Ar kas auginote, ar tikrai jie tokie super duper ankstyvi ?
mashotka auginau,bet betaliux buvo ankstyvesni,nors buvo kartu paseti.As seju vasario viduryje,kazkaip man norisi jau birzelio pradzioje tureti savu pomidoriuku,nes visas skonis ir efektas

Papildyta:
QUOTE(Solveiga84 @ 2012 09 27, 09:57)
Labas
kazkaip seniai beskaiciau jus, bet siandien va isijungiu pomidoru tema ir randu nuostabu recepta
aciu
tik noriu paklausti ar labai nukentes skonis, jeigu nedesiu svogunu? nu nemegstu as juju
o gal pakeisti juos cesnaku, tik aisku jau ne 1kg, o maziau. kaip manot?

kazkaip seniai beskaiciau jus, bet siandien va isijungiu pomidoru tema ir randu nuostabu recepta


tik noriu paklausti ar labai nukentes skonis, jeigu nedesiu svogunu? nu nemegstu as juju

zinoma galima pakeisti,as kiekviena recepta persitvarkau

QUOTE(RZK @ 2012 09 27, 10:03)
Kas dėl ankstyvųjų - mums labiausiai patinka Ola Polka , ankstyvi , skanūs , derlingi , dar vakar kelis parsinešiau
oho

pasmane dezese jau irgi ola polka nematyt . Tai gal pasibaige jau
skanuciai jie, bet jau minkstumas
ilgai nepastovi
nuo krumo i burna
o ta pomidoru padaza
Noriu pasidalinti labai skaniu pomidorų padažu. Pagal šį receptą jau pusė giminės mano daro. Tad jei liko senų, pagedusių pomidorų, bus kaip tik.
5 kg pomidorų,
1 kg svogūnų,
3 saldžiosios paprikos,
1 čili paprika,
3 valgomieji šaukštai druskos,
3 valgomieji šaukštai krakmolo,
0,5 kg cukraus,
1 stiklinė acto,
100 g abrikosų,
100 g geltonųjų razinų.
Eiga: pomidorus nulupti. Viską, išskyrus actą ir krakmolą suberti į puodą. Po užvirimo virti 40 min. Prieš pabaigą supilti actą ir krakmolą (krakmolą kaip kisienių ištirpintą).
Skanaus, giminės valgo vieną šaukštais
tai virt gabaliukais pjaustyta,o paskum vistiek nublenderiuot reikia? ar cia cielos razinkos turi but ?





o ta pomidoru padaza
Noriu pasidalinti labai skaniu pomidorų padažu. Pagal šį receptą jau pusė giminės mano daro. Tad jei liko senų, pagedusių pomidorų, bus kaip tik.
5 kg pomidorų,
1 kg svogūnų,
3 saldžiosios paprikos,
1 čili paprika,
3 valgomieji šaukštai druskos,
3 valgomieji šaukštai krakmolo,
0,5 kg cukraus,
1 stiklinė acto,
100 g abrikosų,
100 g geltonųjų razinų.
Eiga: pomidorus nulupti. Viską, išskyrus actą ir krakmolą suberti į puodą. Po užvirimo virti 40 min. Prieš pabaigą supilti actą ir krakmolą (krakmolą kaip kisienių ištirpintą).
Skanaus, giminės valgo vieną šaukštais
tai virt gabaliukais pjaustyta,o paskum vistiek nublenderiuot reikia? ar cia cielos razinkos turi but ?
man tai biski liudna, vis po viena pomidora israunu jau lauk
nauju nemezge, like suvalgyti. Ir kai raunu man taip liudna atsisveikinti su jais, as jau prie ju ipratus buvau
Vyras tai siule ziemai i sanatorija pora savaiteliu paguleti, Vasaros 5, Vilniuje, bet as nenoriu gidytis, plius seklu nauju reiks ieskotis
tiesa greifrutas ir japoninis triufelis, pas mane kaizkaip gal pamirso, kad siaip cia jau spalis, o ne rugpjuis ant nosies, zydi, kaip vasara nezydeje


Vyras tai siule ziemai i sanatorija pora savaiteliu paguleti, Vasaros 5, Vilniuje, bet as nenoriu gidytis, plius seklu nauju reiks ieskotis

tiesa greifrutas ir japoninis triufelis, pas mane kaizkaip gal pamirso, kad siaip cia jau spalis, o ne rugpjuis ant nosies, zydi, kaip vasara nezydeje

QUOTE(xxkamane @ 2012 09 27, 11:39)
man tai biski liudna, vis po viena ppomidora israunu jau lauk
nauju nemezge, like suvalgyti. Ir kai raunu man taip liudna atsisveikinti su jais, as jau prie ju ipratus buvau
Vyras tai siule ziemai i sanatorija pora savaiteliu paguleti, Vasaros 5, Vilniuje, bet as nenoriu gidytis, plius seklu nauju reiks ieskotis


Vyras tai siule ziemai i sanatorija pora savaiteliu paguleti, Vasaros 5, Vilniuje, bet as nenoriu gidytis, plius seklu nauju reiks ieskotis


isipilk pomidoru sulciu, isidrebk kokiam zeslonge ir pailsek pries saulute, oras tiesiog nuostabus

bus daug efektyviau nei vasaros 5

Negaliu kol kas, man dar ne atostogos-pilnas siltnamis zaliu pomidoru, vot kai jau siltnamis bus tuscias, tuomet atostogausiu.
as norejau paklausti merginu, vat pomidorai taigi pas jus buna iki lapricio pabaigos beveik? o kada seti sideratus?
o kas nors is merginu paskui siltnamyje seja morku kokia viena vagele labai ankstyvam derliui?
ar svogunus sodina, ridikelius seja? kad atai darote pavasari, nurovus sideratus ar is rudens?
as norejau paklausti merginu, vat pomidorai taigi pas jus buna iki lapricio pabaigos beveik? o kada seti sideratus?
o kas nors is merginu paskui siltnamyje seja morku kokia viena vagele labai ankstyvam derliui?

