Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjai plepa

Labutis,

QUOTE(arna @ 2012 10 02, 11:07)
Noriu prizo  biggrin.gif

Oi gerulis lotuliukas.gif thumbup.gif

Karusia, labai gaila del tokio elgesio tavo mergaites verysad.gif Net nezinau ka butu galima patarti, tik palinkesiu tau daug daug kantrybes ir sveikatos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2012 10 02, 13:24)
mergina vėl dingo po mokyklos. parėjo namo, pasidėjo telefoną ir dingo...  ketvirtas kartas šiemet.  Nuo šeštadienio už keiksmažodžius mano adresu neina į kiemą. na, bet rado progą. nusispjaut jau į viską - draudimus, graudenimus, 'elgesio kalendorių' ( turime ir tokį), pokalbį su policininku (suorganizavau kieme, nesivežė niekur). Toks tylus naminis karas. Nervai nelaiko konkrečiai. ko dar imtis?
iš klaidų nepasimoko visiškai.

dabar mąstau, kad į ekskursiją nevažiuos - kai kiti tyrinės pasaulį, ji lai patyrinėja namus. iki šiol, matyt, dar nežino kur jie sad.gif

g.gif Gali būti, kad tarp jūsų visai nėra energetinio suderinamumo ir tai įgimta. To suderinamumo gali nebūti ir su biologiniais vaikais. Tiesiog taip būna.
Atsakyti
Andro - nepyk, bet kosmosas ir jo jėgos, spėju, čia nei prie ko. biggrin.gif
Atsakyti
http://www.bernardin...8/comments#list

Nu ir sugebėjimą turi chebrytė skaitytyti mano mintis biggrin.gif.
paprastai, su meile ir vidine ramybe. Apie įvaikinimą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurgaite: 04 spalio 2012 - 17:02
QUOTE(jurgaite @ 2012 10 04, 17:00)

Nu ir sugebėjimą turi chebrytė skaitytyti mano mintis  biggrin.gif.

Kaip man kliūna kalbėjimas antruoju asmeniu...
Va pradžioje taip gražiai kalba apie įvaikinimo biurokratijos paprastumą (nemanau, kad ji ypatinga), bet: išsirinko brolį, dvejų mėnesių parsivežė g.gif - ne pagal esamą tvarką. Didesniąją priglaudžiant tiesiai iš ligoninės tikėtina, kad nebuvo dabartinių reglamentų.

Nenoriu būti karkianti varna, bet...

O ir ta reklama, nežinau. Kas nori ir taip būdų randa, o kas iki galo nežino, kad nori - geriau ir nereikia. Gailestį ar madą "užkrutinti" nėra gerai.

Manyčiau, kad čia pasistengta deklaruoti katalikiškas vertybes: nesigydykit nevaisingumo, įvaikinkit. Tik ar čia jiems tikrai patys vaikai svarbiausi?
Papildyta:
QUOTE(Karusia @ 2012 10 03, 20:50)
Andro  - nepyk, bet kosmosas ir jo jėgos, spėju, čia nei prie ko. biggrin.gif

Esu anksčiau rašiusi apie tokį "kosmosą". Nu yra nežodinės reakcijos, judesiai, kūno, veido proporcijos, mimika ir t.t. pagal tai mes pasirenkam draugus, išsirenkam artimą žmogų gyvenimui bendram. Labai ne kas (bent pradžioje), jei tokio atitikimo nėra tarp vaiko ir už jį atsakingų žmonių. Daugiau pastangų prireikia, apsunkina ir taip nelengvą procesą. Gal tik galimybę daugiau išmokti gyvenime suteikia:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sunute: 04 spalio 2012 - 18:07
QUOTE(Sunute @ 2012 10 04, 19:05)
Kaip man kliūna kalbėjimas antruoju asmeniu...
Va pradžioje taip gražiai kalba apie įvaikinimo biurokratijos paprastumą (nemanau, kad ji ypatinga), bet: išsirinko brolį, dvejų mėnesių parsivežė  g.gif  - ne pagal esamą tvarką. Didesniąją priglaudžiant tiesiai iš ligoninės tikėtina, kad nebuvo dabartinių reglamentų.

Nenoriu būti karkianti varna, bet...

O ir ta reklama, nežinau. Kas nori ir taip būdų randa, o kas iki galo nežino, kad nori - geriau ir nereikia. Gailestį ar madą "užkrutinti" nėra gerai.

Manyčiau, kad čia pasistengta deklaruoti katalikiškas vertybes: nesigydykit nevaisingumo, įvaikinkit. Tik ar čia jiems tikrai patys vaikai svarbiausi?

Sūnute, pažįtu tiktai ne vieną šeimą, kuri pasiėmė kūdikį- pagal visus dabartinius reglamentus.
O dėl to antro asmens vartojimo- man asmeniškai kartais tokia forma padeda norint kažką įtikinamiau paaiškinti kitam apie nežinomą ar nesuprantamą dalyką.
O dėl reklamos- kiekvienas straipsnis ar laida yra daugiau mažiau reklama.
Atsakyti
QUOTE(jurgaite @ 2012 10 04, 18:00)

Nu ir sugebėjimą turi chebrytė skaitytyti mano mintis  biggrin.gif.

paklausiau iki vaikų amžiaus, ir toliau nebeklausiau. Prasmės nėra. 10 parų, du mėnesiai.
auginam kaip savo- tai jie ir yra SAVO. Tolimesnės šnekos prasmės neturi. Jei pasakotų, kaip jie mokėjo ir moka mylėti paimtus vyresnius vaikus- prasmė iš tiesų būtų. Pamilti kūdikį daug gudrumo nereikia. Tai iš vis niekam tinkama ta patirtis ir tie pasvarstymai. Sakau labai atsakingai, Duksį pati auginu nuo kūdikio ir labai gerai žinau kokios svetimos man tos globos/auginimo problemos buvo, ir kodėl aš taip ir nesuprasdavau apie ką kalba vyksta. Dabartai aš tikrai žinau kad aš nesuprasdavau- kaip tai iš tiesų nelengva, sunku kitą kartą ir labai sunku. Kampasiseka, tai tik pardžioj, o kam nelabai - tai visą gyvenimą sunku.
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2012 10 04, 21:55)
paklausiau iki vaikų amžiaus, ir toliau nebeklausiau. Prasmės nėra.  10 parų, du mėnesiai.
auginam kaip savo- tai jie ir yra SAVO. Tolimesnės šnekos prasmės neturi. Jei pasakotų, kaip jie mokėjo ir moka mylėti paimtus vyresnius vaikus- prasmė iš tiesų būtų. Pamilti kūdikį daug gudrumo nereikia. Tai iš vis niekam tinkama ta patirtis ir tie pasvarstymai. Sakau labai atsakingai, Duksį pati auginu nuo kūdikio ir labai gerai žinau kokios svetimos man tos globos/auginimo problemos buvo, ir kodėl aš taip ir nesuprasdavau apie ką kalba vyksta. Dabartai aš tikrai žinau kad aš nesuprasdavau- kaip tai iš tiesų nelengva, sunku kitą kartą ir labai sunku. Kam pasiseka, tai tik pardžioj, o kam nelabai - tai visą gyvenimą sunku.

Alfija, puikiai suprantu, apie ką šneki. Dar norvegų filmą pažiūrėjau, kur įrodinėja, kad tėvų auklėjimas įtakoja tik dešimt procentų, visa kita- genetika. Tyrimai per dauug metų rodo, kad įvaikintų vaikų IQ, elgesys, įpročiai koreliuoja su biologinių tėvų įpročiais atitinkamame amžiuje. Teigiama, kad tėvai neturi ilgalaikio poveikio savo vaikų elgsenai ir mąstymui. Žodžiu, koja ant kojos, parūkom, nes nuo mūsų niekas nepriklauso lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgaite @ 2012 10 04, 23:27)
Alfija, puikiai suprantu, apie ką šneki. Dar norvegų filmą pažiūrėjau, kur įrodinėja, kad tėvų auklėjimas įtakoja tik dešimt procentų, visa kita- genetika. Tyrimai per dauug metų rodo, kad įvaikintų vaikų IQ, elgesys, įpročiai koreliuoja su biologinių tėvų įpročiais atitinkamame amžiuje. Teigiama, kad tėvai neturi ilgalaikio poveikio savo vaikų elgsenai ir mąstymui. Žodžiu, koja ant kojos, parūkom, nes nuo mūsų niekas nepriklauso lotuliukas.gif

Jurgaite, aš ne apie tai. Vaikai va kiek paaugę, būna pavargę būti įvaikintais, kaip kad gali įtarti, paimti ir kažkada vėliau, vyresni. Jie nori priklausyti ir būti- tiesiog vaiku tų tėtų kuriuos turi. Ne įvaikiu.
Tai jei jie, o jie jau paauginę tuos vaikus vis dar kalba tokias nesąmones, kokias kalba- na nežinau. Nemanau kad jie susigyvenę su tuo kad jie įsivaikinę, ir savo sprendimo tvirtumu at tiki irgi abejoju. Va toks tvyrantis laikinumo jausmas. Laikinai ir priešokiais.
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2012 10 04, 20:55)
paklausiau iki vaikų amžiaus, ir toliau nebeklausiau. Prasmės nėra.  10 parų, du mėnesiai.
auginam kaip savo- tai jie ir yra SAVO. Tolimesnės šnekos prasmės neturi.
Ir aš drinks_cheers.gif Gražu,gerai,džiaugiuosi dėl jų,bet kiek galima pilstyt?Mergaitė sėdi ir muistosi-nesmagu jai prieš kameras demonstruot parodinį įvaikinimą.Gerai čia kažkuri rašė,kad atsiras susigundžiusių reklama.O ar reikia?Žinau ne vieną nelaimingą istoriją,kai vaikino dėl mados,iš gailesčio,po paramos projektų...
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2012 10 05, 07:44)
Jurgaite, aš ne apie tai. Vaikai va kiek paaugę, būna pavargę būti įvaikintais, kaip kad gali įtarti, paimti ir kažkada vėliau, vyresni. Jie nori priklausyti ir būti- tiesiog vaiku tų tėtų kuriuos turi. Ne įvaikiu.
Tai jei jie, o jie jau paauginę tuos vaikus vis dar kalba tokias nesąmones, kokias kalba- na nežinau. Nemanau kad jie susigyvenę su tuo kad jie įsivaikinę, ir savo sprendimo tvirtumu at tiki irgi abejoju. Va toks tvyrantis laikinumo jausmas. Laikinai ir priešokiais.

Manau, kad greičiau jau užduotis tokia buvo. Todėl ir šneka. Rėmejus gale gi rašo. Alfija,prasitrink AŽ
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurgaite: 05 spalio 2012 - 07:41
QUOTE(Germinė @ 2012 10 05, 07:58)
Ir aš  drinks_cheers.gif Gražu,gerai,džiaugiuosi dėl jų,bet kiek galima pilstyt?Mergaitė sėdi ir muistosi-nesmagu jai prieš kameras demonstruot parodinį įvaikinimą.Gerai čia kažkuri rašė,kad atsiras susigundžiusių reklama.O ar reikia?Žinau ne vieną nelaimingą istoriją,kai vaikino dėl mados,iš gailesčio,po paramos projektų...

ar dar labai pyksti, kad aš sakiau jo Žirnis jau didelis smile.gif ?
Atsakyti