QUOTE(rutikė @ 2012 09 27, 14:01)
Gal kas turite kokių gerų variantų iš savo patirties, kur koks darželis ar auklėtoja. Parašykit man į až, prašau. Nesinori eksperimentuoti, bandyti bet kur, nenoriu vėl vaiko be reikalo traumuoti
Rutike, iš kokio miesto esi?
Labai nesiplėsiu, bet po to, kai dukra išsišnekėjo, jog yra įvaikinta, teko ir mums keisti klasę. Vaikams buvo "dzin", bet mokytojai - ne. Galiausiai situacija tapo tokia, kad klasėje mano vaikas neturėjo nė vieno draugo (nors paprastai ji labai lengvai draugų susiranda, pilna jų turi tiek kieme, tiek būreliuose, tiek paralelinėse klasėse), įtikėjo, kad nieko nemoka ir ji yra blogiausiai klasėje besimokantis vaikas (nors taip tikrai nebuvo), o pavasariop tapo tikru zombiu - tiesiog atbūdavo laiką mokykloje sustingusi, be jokių jausmų, nieko nedarydama - nerašydama, nespręsdama, nes bijojo, kad padarys ne taip (apie tai aš sužinojau daug vėliau, nes mokytoja net nesivargindavo man tai pasakyti). Pokalbiai su mokytoja nedavė jokių rezultatų, ji užsispyrusiai tvirtindavo, kad maniškė nieko nemoka (nors namuose kažkodėl puikiausiai viską mokėdavo). Perkėliau į kitą klasę ir vaikas tiesiog atsigavo. Turi daug draugų, normaliai mokosi - nėra pirmūnė, bet kažkur apie viduriuką, o matematika tai ir iš viso puikiai einasi (kai prisimena, kad reikia susikaupti

). Vieno tik gailiuosi - kad neperkėliau į kitą klasę iš karto, pirmoje klasėje, ir leidau taip traumuoti vaiką.