Įkraunama...
Įkraunama...

Kokiais būdais taupote pinigus?

QUOTE(Rashkyte @ 2014 06 08, 04:11)
juvelyriniai dirbiniai tai ne investicija... geriau jau arba i luitus arba i monetas investuot

na, reikalui esant ir juos lombarde priims biggrin.gif Auksas jokiam pavidale valgyt neprašo mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2014 06 08, 23:22)
na, reikalui esant ir juos lombarde priims  biggrin.gif Auksas jokiam pavidale valgyt neprašo  mirksiukas.gif

o kur prasme 1g pirkti uz 100+lt, o parduoti uz 50???
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2014 06 08, 11:52)
taip, bet tai labiau liecia investicini auksa. O aukso dirbiniai veliau pas juvelyrus yra perkami kaip...lauzas. Ir moka gan simboliskai sakyciau. Tetai uz auksini zieda berods 40 Lt dave  blink.gif  doh.gif

Nu tada suklydau. Lai autorė meta į šiukšlinę tuos auskarus, nes jie nieko verti biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(milaaa @ 2014 06 08, 22:24)
o kur prasme 1g pirkti uz 100+lt, o parduoti uz 50???

o kur prasmė pirkti batelius ar megztuką už tarkim 200 lt ir nunešiojus išmesti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2014 06 08, 23:32)
o kur prasmė pirkti batelius ar megztuką už tarkim 200 lt ir nunešiojus išmesti? g.gif

ar cia buvo kalbama apie drabuzius ar avalyne kaip investicija? blink.gif biggrin.gif o vat apie auksinius papuosalus buvo kalba 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rashkyte @ 2014 06 08, 17:35)
zinoma  drinks_cheers.gif  todel geriausiai investuot, kai nusimanai, arba turet gera, ishmananti patareja.....  o, kas lemia monetu kaina, tai viskas aishku...  biggrin.gif  toj srity darbas jau 11 metu  4u.gif

Va butent, kad norint investuoti, reikia pasidaryti namu darbus 4u.gif O tai moteriske prisipirkusi auksiniu dzinguliuku ala investicija, gali viena diena gauti nelabai malonu siurpriza.

QUOTE(Rūta Mėta @ 2014 06 08, 21:32)
Nu tada suklydau. Lai autorė meta į šiukšlinę tuos auskarus, nes jie nieko verti  biggrin.gif
Papildyta:

Nereikia nieko metyti, tiesiog pabandykit praplesti akirati mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif Mūsų šeimos taupymo būdas: jokių internetinių bankininkysčių smile.gif Vyras algą gauna grynais, todėl net neturi jokios bankinės kortelės. Jau vien čia niekas nieko nenuskaičiuoja. Mano pinigai keliauja į kortelę. Stengiamės iš tos kortelės kuo mažiau nuiminėti, kad vis liktų kažkiek. Kaip ir sakiau, neturime internetinės bankininkystės- viską mokame grynais, tad neturime visokių neplanuotų internetinių pirkinių. Jei jau labai reikia kokio pavedimo, tai nueiname į banką arba padaro pavedimą koks artimas žmogus (o mes jam atiduodame grynais). Taip pat dar turime tikrą kiaulę taupyklę. Į ją dedame metalinius litus tada, kai piniginė jau sunkiai užsidaro. Per metus taupyklėje susikaupė kokie 200Lt.
Atsakyti
QUOTE(Rutinaldija @ 2014 06 09, 09:41)
Sveikos smile.gif Mūsų šeimos taupymo būdas: jokių internetinių bankininkysčių smile.gif

Jau seniai taip nesijuokiau biggrin.gif Jei čia taupymo būdas, tai tada auksinių auskarų pirkimą tikrai galima vadinti investiciją biggrin.gif Tamsuoliškumas čia, o ne taupumas.. Jūs pati nė nesuvokiat, kiek visko permokat "šlovindama" grynuosius.. Ar traukiat savo banko sąskaitos išrašus? Turėtumėte gerokai nustebti po jų analizės biggrin.gif
Atsakyti
As kaip tik stengiuosi kuo daugiau internetine bankininkyste naudotis- taip ir mokescius pigiau moketi, ir rubus perku internetu- tikrai nemazai susitaupo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rutinaldija @ 2014 06 09, 10:41)
Sveikos smile.gif Mūsų šeimos taupymo būdas: jokių internetinių bankininkysčių smile.gif Vyras algą gauna grynais, todėl net neturi jokios bankinės kortelės. Jau vien čia niekas nieko nenuskaičiuoja. Mano pinigai keliauja į kortelę. Stengiamės iš tos kortelės kuo mažiau nuiminėti, kad vis liktų kažkiek. Kaip ir sakiau, neturime internetinės bankininkystės- viską mokame grynais, tad neturime visokių neplanuotų internetinių pirkinių. Jei jau labai reikia kokio pavedimo, tai nueiname į banką arba padaro pavedimą koks artimas žmogus (o mes jam atiduodame grynais). Taip pat dar turime tikrą kiaulę taupyklę. Į ją dedame metalinius litus tada, kai piniginė jau sunkiai užsidaro. Per metus taupyklėje susikaupė kokie 200Lt.

Nežinojau, kad šiais laikais dar taip būna. biggrin.gif

Šiaip pamastymui iškilo keli klausimai....
Kažin kokioje darbovietėje vis dar išmoka algas grynaisiais. g.gif
Dėl pavedimo - ar už telefoną, internetą, komunalines paslaugas taip pat kas menesį sumoka koks artimas žmogus? rolleyes.gif
Gerai, jei vyras uždirba iek, kad pakanka dviems išgyventi, maistui, transportui, mokesčiams... O jei neužtektų vienos algos... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Tikrė @ 2014 06 09, 16:26)
Jau seniai taip nesijuokiau biggrin.gif Jei čia taupymo būdas, tai tada auksinių auskarų pirkimą tikrai galima vadinti investiciją biggrin.gif Tamsuoliškumas čia, o ne taupumas.. Jūs pati nė nesuvokiat, kiek visko permokat "šlovindama" grynuosius.. Ar traukiat savo banko sąskaitos išrašus? Turėtumėte gerokai nustebti po jų analizės biggrin.gif

Aš manau, kad įžeidinėjimai yra tamsuoliškumas. Taip, išrašus visada pasiimu. Jokių papildomų mokesčių, neskaitant tų, kurie neišvengiami, nėra. Prieš kritikuojant reiktų pirmiausia įsiskaityti. Man neturėjimas internetinės bankininkystės yra taupymo būdas, nes nedarau neplanuotų pirkinių, kokius daro mano aplinkiniai. Galimybė pirkti 24h per parą, gaudyti internetines akcijas- čia didžiausias išlaidavimas ir dažniausiai beprasmiai pirkimai. Tikriausiai nežinote, kaip dirba visos internetinės parduotuvės. Beveik nei viena neturi realaus sandėlio, todėl viską siunčia iš didmenininko (importuotojo). Tad lengviau susirasti patį didmenininką. Jis dažniausiai ir pats mažmenoje parduoda, padaro superines nuolaidas, gaunasi daug pigiau nei internetinėse parduotuvėse ir galima atsiskaityti grynais tongue.gif
Papildyta:
QUOTE(aikstinga @ 2014 06 09, 17:03)
As kaip tik stengiuosi kuo daugiau internetine bankininkyste naudotis- taip ir mokescius pigiau moketi, ir rubus perku internetu- tikrai nemazai susitaupo  smile.gif

Aš drabužių neperku internetu. Man reikia pasimatuoti, apžiūrėti. O internetu nepamatysit kokybės, dydis ne visada gali atitikti ir t.t. Taip jau man buvo anksčiau, tad gal tai ir paskatino atsisakyti bankininkystės ir nebepirkinėti daiktų iš inercijos vedant emocijų ir pirmo įspūdžio.
Atsakyti
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2014 06 09, 16:28)
.
Kažin kokioje darbovietėje vis dar išmoka algas grynaisiais.  g.gif

vien musu mieste maziausiai 3 tokios yra (cia apie kurias zinau, o kuriudar nezinau......)
Atsakyti
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2014 06 09, 17:28)
Nežinojau, kad šiais laikais dar taip būna. biggrin.gif

Šiaip pamastymui iškilo keli klausimai....
Kažin kokioje darbovietėje vis dar išmoka algas grynaisiais.  g.gif
Dėl pavedimo - ar už telefoną, internetą, komunalines paslaugas taip pat kas menesį sumoka koks artimas žmogus? rolleyes.gif
Gerai, jei vyras uždirba iek, kad pakanka dviems išgyventi, maistui, transportui, mokesčiams... O jei neužtektų vienos algos... unsure.gif

Taip, būna. Ir žinau ne vieną tokį atvejį wink.gif Galiu atsakyti ir į kitus klausimus. Grynais išmokėti gali kiekvienoje darbovietėje, tereikia parašyti prašymą ir darbdavys turėtų būti geranoriškas (nes darbdaviui tai papildomas vargas, jei jūs vienas iš visų darbuotojų norėsite gauti grynais. Mano vyro darbovietėje visi gauna grynais ir visi patenkinti. Mano darbdavys prieš darbinantis irgi klausė, norėsiu grynais ar pavedimu). Dėl mokesčių: mes jų turime tikrai nedaug. Abu su vyru turime darbo telefonus, tad sau turime ne abonentus, o pildymo korteles, kurias galima pildyti kiekviename PC. Už internetą ir komunalines taip pat mokame PC arba pašte. Pervedimas kainuoja centus. Na gal čia kokį litą per visą mėnesį prašaunu, bet kitose srityse susitaupo dar ne tiek smile.gif O jei neužtektų vienos algos, tai gal ir išvis taupyt neišeitų, galvotumėm kaip pragyvent ir tikrai būtų ne tas galvoj, ar aš atsiskaitinėju grynais ar ne biggrin.gif
Atsakyti