Įkraunama...
Įkraunama...

Kokiais būdais taupote pinigus?

QUOTE(Rutinaldija @ 2014 06 11, 13:35)
Tikriausiai nežinote, kaip dirba visos internetinės parduotuvės. Beveik nei viena neturi realaus sandėlio, todėl viską siunčia iš didmenininko (importuotojo). Tad lengviau susirasti patį didmenininką. Jis dažniausiai ir pats mažmenoje parduoda, padaro superines nuolaidas, gaunasi daug pigiau nei internetinėse parduotuvėse ir galima atsiskaityti grynais tongue.gif
Papildyta:
Aš drabužių neperku internetu. Man reikia pasimatuoti, apžiūrėti. O internetu nepamatysit kokybės, dydis ne visada gali atitikti ir t.t. Taip jau man buvo anksčiau, tad gal tai ir paskatino atsisakyti bankininkystės ir nebepirkinėti daiktų iš inercijos vedant emocijų ir pirmo įspūdžio.

Žinom, žinom, kaip dirba internetinės parduotuvės. Ne tamsuoles esam. biggrin.gif
Tik net ir suradus didmenininka, ne kiekvienas sutiks parduoti vieną daiktą (pvz. tik vieną skalbykle, vieną porą kojinių, mat jie parduoda ne po vieną vienetą)
Man vis tiek keistai atrodo - tam, kad nekiltų pagunda pirkti drabužių internetu, atsisakoma bankininkystės.
Gal tiksliau reikia valią ugdyti.
O tai gali kitos pagundos užpulti - atsiras silpnybė ledams. O juk neiskraustysi velniop kiekvieną bobutę su saldytuvu ledais, kurių dabar ant kiekvieno kampo atsirado atšilus orams. Čia tik pvz.
Norėjau tiesiog pabrėžti, kad pilna pagundų aplink. Neapsisaugosi, jei nenoresi.

QUOTE(Leksa @ 2014 06 11, 13:36)
vien musu mieste maziausiai 3 tokios yra (cia apie kurias zinau, o kuriudar nezinau......)

blink.gif Vilniuje tokių atvejų negirdėjau. Nors gal ir yra.
Tėvai gyvena mažam mieste, tai irgi privalo turėti korteles. Nieks (tą prasme joks darbdavys) nenori cackintis su grynais. Nors tam miestelyje nėra nei vieno bankomato.
Atsakyti
QUOTE(Rutinaldija @ 2014 06 11, 13:45)
Taip, būna. Ir žinau ne vieną tokį atvejį wink.gif Galiu atsakyti ir į kitus klausimus. Grynais išmokėti gali kiekvienoje darbovietėje, tereikia parašyti prašymą ir darbdavys turėtų būti geranoriškas (nes darbdaviui tai papildomas vargas, jei jūs vienas iš visų darbuotojų norėsite gauti grynais. Mano vyro darbovietėje visi gauna grynais ir visi patenkinti. Mano darbdavys prieš darbinantis irgi klausė, norėsiu grynais ar pavedimu). Dėl mokesčių: mes jų turime tikrai nedaug. Abu su vyru turime darbo telefonus, tad sau turime ne abonentus, o pildymo korteles, kurias galima pildyti kiekviename PC. Už internetą ir komunalines taip pat mokame PC arba pašte. Pervedimas kainuoja centus. Na gal čia kokį litą per visą mėnesį prašaunu, bet kitose srityse susitaupo dar ne tiek smile.gif O jei neužtektų vienos algos, tai gal ir išvis taupyt neišeitų, galvotumėm kaip pragyvent ir tikrai būtų ne tas galvoj, ar aš atsiskaitinėju grynais ar ne biggrin.gif

Galiu patvirtinti, kad ne! Kiek mažesnių įmonių atsisakė buhalterių, samdosi buhalterės, kurios ateina tvarko buhalteriją kartą per savaitę. Visur perėjo algas mokėti per banką. Darbiniesi tokioj vietoj ir privalai turėti sąskaitą banke. Apie valstybines institucijas tyliu - neįsivaizduoju kiek reikėtų laukti eilėje prie algos langelio, jei mokykloje dirba 50-60 mokytojų.

Kol esat be vaikų, be paskolų ir kitų įsipareigojimų, tol jums gerai tokia padėtis. Su laiku tai pasikeis. irnesakyk.gif

Kiekvienam savo. Aš renkuosi debetinius nuskaitymus už telefoną, internetą, paskolos sumą. Sutaupau laiką nestovedama eileje maximos kasoje. Isvengiu streso nesinesiodama stambių sumų grynais. Kartą jau ištraukė piniginę, buvo tik 40 lt. Atrodo kas čia yra - nieko tokio. Bet poto paskaičiavau kad piniginės tūrio atstatymas kainavo netoli 200 lt.
Atsakyti
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2014 06 11, 13:58)
Žinom, žinom, kaip dirba internetinės parduotuvės. Ne tamsuoles esam.  biggrin.gif
Tik net ir suradus didmenininka, ne kiekvienas sutiks parduoti vieną daiktą (pvz. tik vieną skalbykle, vieną porą kojinių, mat jie parduoda ne po vieną vienetą)
Man vis tiek keistai atrodo - tam, kad nekiltų pagunda pirkti drabužių internetu, atsisakoma bankininkystės.
Gal tiksliau reikia valią ugdyti.
O tai gali kitos pagundos užpulti - atsiras silpnybė ledams. O juk neiskraustysi velniop kiekvieną bobutę su saldytuvu ledais, kurių dabar ant kiekvieno kampo atsirado atšilus orams. Čia tik pvz.
Norėjau tiesiog pabrėžti, kad pilna pagundų aplink. Neapsisaugosi, jei nenoresi.
blink.gif Vilniuje tokių atvejų negirdėjau. Nors gal ir yra.
Tėvai gyvena mažam mieste, tai irgi privalo turėti korteles. Nieks (tą prasme joks darbdavys) nenori cackintis su grynais. Nors tam miestelyje nėra nei vieno bankomato.

Kaip rašėte, kiekvienam savo. Niekam neperšu šio taupymo modelio. Gal jis tinka tik man, bet jis man pasiteisino. Aš kortelę turiu ir nešiojuosi, jei perkam didesnį daiktą, tai atsiskaitau kortele vietoje. Bet nedarau jokių internetinių pavedimų. Mano silpnybė buvo internetiniai pirkinėjimai: batai, drabužiai, papuošalai, visokie nuolaidų kuponai, kuriuos net ne visada panaudodavau. Su internetiniai drabužiai irgi kelis kart nudegiau, kai gavau ne tai, ko tikėjausi, tad pinigai išleisti veltui... Tad pastebėjau, kad šioje srityje galiu nemažai sutaupyti. Ir tikrai su jumis sutinku, kad atsiradus vaikams šis taupymo modelis ryškiai pasikeis.
Atsakyti
Rutinaldija, turit mokintis suvaldyti savo norus mirksiukas.gif Internetine bankininkyste atveria visai kitas galimybes. Neisivaizduoju gyvenima be to - man tai labai padeda taupyti. Galiausiai taip galima gauti daiktu, kuriuos siaip sunku surasti nusipirkti fizineje parduotuveje.
Atsakyti
QUOTE(Tosk @ 2014 06 11, 19:27)
Rutinaldija, turit mokintis suvaldyti savo norus mirksiukas.gif Internetine bankininkyste atveria visai kitas galimybes. Neisivaizduoju gyvenima be to - man tai labai padeda taupyti. Galiausiai taip galima gauti daiktu, kuriuos siaip sunku surasti nusipirkti fizineje parduotuveje.

Nu ir užsipuolė čia mane visi doh.gif Jūs neįsivaizduojat gyvenimo be internetinės bankininkystės, tai gal čia jau kažkokia priklausomybė? mirksiukas.gif Jūs taupote vienu būdu, aš- kitu. Kodėl tik jūsų taupymo būdas yra idealus? Kiekvienas žmogus individualus. Jūsų gal ir yra taupymo tikslas, kad nusipirktumėt naują daiktą ar paslaugą internetu. Man aktualiau buvo gražios vestuvės, naujas automobilis, kelionės ir įdomesnis laisvalaikis. Tai dideli pinigai, bet tik atsisakius internetinės bankininkystės mums pavyko ant visko susitaupyti. Jei man šis variantas pasiteisino, kodėl jūs šitaip įsikibę visi laikotės savo tiesos? Ir būtent taip aš valdau savo norus- susidėlioju prioritetus. Tad visiems sėkmės taupant ir atrandant sau priimtiną taupymo modelį 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rutinaldija @ 2014 06 12, 07:42)
Nu ir užsipuolė čia mane visi  doh.gif Jūs neįsivaizduojat gyvenimo be internetinės bankininkystės, tai gal čia jau kažkokia priklausomybė?  mirksiukas.gif Jūs taupote vienu būdu, aš- kitu. Kodėl tik jūsų taupymo būdas yra idealus? Kiekvienas žmogus individualus. Jūsų gal ir yra taupymo tikslas, kad nusipirktumėt naują daiktą ar paslaugą internetu.  Man aktualiau buvo gražios vestuvės, naujas automobilis, kelionės ir įdomesnis laisvalaikis. Tai dideli pinigai, bet tik atsisakius internetinės bankininkystės mums pavyko ant visko susitaupyti. Jei man šis variantas pasiteisino, kodėl jūs šitaip įsikibę visi laikotės savo tiesos? Ir būtent taip aš valdau savo norus- susidėlioju prioritetus. Tad visiems sėkmės taupant ir atrandant sau priimtiną taupymo modelį  4u.gif

Forumas yra laisva erdve, kur visi gali issakyti savo nuomone doh.gif Man jusu taupymo budas viduramziais atsiduoda rolleyes.gif Man nereikia atsisakyti internetines bankininkystes, kad gauti jusu isvardintus dalykus (isskyrus vestuves - man tai pinigai paleisti vejams). Musu automobiliai buvo pirkti visiskai nauji, bet issiderejus salonuose labai geras nuolaidas. Keliones musu organizuojamos tik per internetine bankininkyste, paskutinems atostogoms gavom gera nuolaida, nes sutikome 30% sumos sumoketi i kitos salies bankine saskaita (fizinis bankas uz tokia paslauga nusuka gerus pinigus). Arba pries tai buvusiai kelionei internetu nusipirkau bilietus i Da Vincio "Paskutines vakarienes" freskos apziurejima - sumokejau po 6eur uz bilietai, kai perkant per tarpininkus butu teke pakloti po 50eur (tuos biletus gauti yra labai sunku). Mes abu su sugyventiniu turime brangius pomegius, kuriems didziaja dali perkame internetu. MB megsta karpine zvejyba, bet pas mus jis neranda aukstos kokybes irangos, tad perkasi internetu is Anglijos, Svedijos. Mano pomegis yra scrapas, tad man pigiau yra siustis prekes is JAV, nei kad pirktis is salia esancios parduotuves.

Sy menesi mes gaunam atostoginius. Nesijausciau ramiai, jei mb savo atostoginius turetu parsinesti kisenese...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tosk: 12 birželio 2014 - 09:32
QUOTE(Rutinaldija @ 2014 06 11, 13:45)
Taip, būna. Ir žinau ne vieną tokį atvejį wink.gif Galiu atsakyti ir į kitus klausimus. Grynais išmokėti gali kiekvienoje darbovietėje, tereikia parašyti prašymą ir darbdavys turėtų būti geranoriškas (nes darbdaviui tai papildomas vargas, jei jūs vienas iš visų darbuotojų norėsite gauti grynais. Mano vyro darbovietėje visi gauna grynais ir visi patenkinti. Mano darbdavys prieš darbinantis irgi klausė, norėsiu grynais ar pavedimu). Dėl mokesčių: mes jų turime tikrai nedaug. Abu su vyru turime darbo telefonus, tad sau turime ne abonentus, o pildymo korteles, kurias galima pildyti kiekviename PC. Už internetą ir komunalines taip pat mokame PC arba pašte. Pervedimas kainuoja centus. Na gal čia kokį litą per visą mėnesį prašaunu, bet kitose srityse susitaupo dar ne tiek smile.gif O jei neužtektų vienos algos, tai gal ir išvis taupyt neišeitų, galvotumėm kaip pragyvent ir tikrai būtų ne tas galvoj, ar aš atsiskaitinėju grynais ar ne biggrin.gif

Neįvertinate brangiausio - laiko.
Mano laikas kainuoja tikrai daugiau, nei bankinio pavedimo padarymas. Jei man reikėtų dėl sąskaitų apmokėjimo kulniuoti į paštą, ten stovėti eilėje, kad sumokėčiau kažkokią sąskaitėlę, kiek tai užimtų laiko? O kiek per jį galėčiau uždirbti? (mano laisvalaikio laikas taip pat kainuoja).
O dėl apsipirkinėjimo internetu - ne internetinė bankininkystė kalta, kad nesugebat sukontroliuoti savo polinkio spontaniškai apsipirkinėti biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bitės šešėlis: 12 birželio 2014 - 10:39
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2014 06 12, 11:36)
Neįvertinate brangiausio - laiko.
Mano laikas kainuoja tikrai daugiau, nei bankinio pavedimo padarymas. Jei man reikėtų dėl sąskaitų apmokėjimo kulniuoti į paštą, ten stovėti eilėje, kad sumokėčiau kažkokią sąskaitėlę, kiek tai užimtų laiko? O kiek per jį galėčiau uždirbti? (mano laisvalaikio laikas taip pat kainuoja).
O dėl apsipirkinėjimo internetu - ne internetinė bankininkystė kalta, kad nesugebat sukontroliuoti savo polinkio spontaniškai apsipirkinėti  biggrin.gif

Tikriausiai seniai buvote pašte, arba aš einu tokiu laiku, kai žmonių nebūna. Paštas šalia darbo, tad tikrai jokių rūpesčių. Taip pat galima apmokėti ir PC. Jums šis būdas netinka, tai ir puiku, bet nereiškia, kad kitiems netinka. Aš į paštą turiu užeiti darbo reikalais, tai prie to pačio ir sąskaitas apmoku.
Dėl spontaniško apsipirkinėjimo, tai klystate, nes tikrai man buvo banininkystė buvo kalta. Juk ir dabar spontaniškai apsipirkinėčiau parduotuvėse, bet to nedarau. Nebegaudau beprasmių akcijų, kurių iš tikrųjų man nereikia, nesikaupia spintoje drabužiai, kurie išties gražūs ir pigūs, bet man netinka dydis arba kokybė apgailėtina. Dabar kiekvienas pirkinys apžiūrėtas, tinkantis ir patinkantis.
Man keistas žmonių požiūris. Nesidžiaugia, kad kažkam pavyksta sutaupyti nemažus pinigus, o perša savo nuomonę, kad kažką darau negerai. Juk man tai gerai biggrin.gif Anskčiau visi gyveno be tų kortelių, be internetinių mokėjimų ir viskas buvo liuks, o dabar, jei atsiskaitinėji grynais- tai tu jau kažkoks urvinis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rutinaldija @ 2014 06 12, 12:14)
Man keistas žmonių požiūris. Nesidžiaugia, kad kažkam pavyksta sutaupyti nemažus pinigus, o perša savo nuomonę, kad kažką darau negerai. Juk man tai gerai biggrin.gif Anskčiau visi gyveno be tų kortelių, be internetinių mokėjimų ir viskas buvo liuks, o dabar, jei atsiskaitinėji grynais- tai tu jau kažkoks urvinis biggrin.gif

kad sutaupot tai smagu, bet kur ten tuos nemažus pinigus matot, tai nesuprantu. už pavedimą centai. ir tai dabar su visokiom akcijom (e taškais ir pan) gali nemokamai pasidaryt. nežinau, kiek pas kitus ten tų mokesčių, bet maždaug primetu, kad banko mokesčiams už apmokėjimą už paslaugas, kokie 3 Lt maximum per mėnesį. per metus 36 Lt. aišku, tas irgi pinigai, bet ar jie verti lakstymo po paštus/maximas ir stovėjimo eilėse g.gif mano pašte (prie namų, pried darbo nėra) kaskart bent 15-20 min turi pastovėt smile.gif

aš turėdama piniginėj grynųjų žymiai daugiau išleidžiu. mano taupymas atvirkštinis - kuo mažiau nusiiminėt grynų nuo kortelės biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Monmorensi: 12 birželio 2014 - 11:39
QUOTE(Rutinaldija @ 2014 06 12, 12:14)
T
Dėl spontaniško apsipirkinėjimo, tai klystate, nes tikrai man buvo banininkystė buvo kalta. Juk ir dabar spontaniškai apsipirkinėčiau parduotuvėse, bet to nedarau. Nebegaudau beprasmių akcijų, kurių iš tikrųjų man nereikia, nesikaupia spintoje drabužiai, kurie išties gražūs ir pigūs, bet man netinka dydis arba kokybė apgailėtina. Dabar kiekvienas pirkinys apžiūrėtas, tinkantis ir patinkantis.

neklystu.
Žinot kodėl?
O todėl, kad tuomet su ta pačia problema susidurtų visi, besinaudojantys e.bankininkyste. biggrin.gif Nei aš, nei vyras, nei artimieji, kurie naudojasi e. banku, neperka nereikalingų netinkančių škurlių krūvom smile.gif
O susiduriat tik jūs ir gal dar keletas pirkimo aukų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2014 06 12, 13:20)
neklystu.
Žinot kodėl?
O todėl, kad tuomet su ta pačia problema susidurtų visi, besinaudojantys e.bankininkyste.  biggrin.gif Nei aš, nei vyras, nei artimieji, kurie naudojasi e. banku, neperka nereikalingų netinkančių škurlių krūvom  smile.gif
O susiduriat tik jūs ir gal dar keletas pirkimo aukų smile.gif

Jūs nepažįstat, o aš pažįstu. Tikrai ne vienas mano pažįstamas gaudo įvairias akcijas visokiuose grupiniuose, betose... užsisakinėja ko reikia ir ko ne iš ebay... Ir taip daro suaugę, išsilavinę žmonės... Gal jie ir teigia, kad tas daiktas geras, reikalingas, bet taip ir nugula kur nors spintoje, panaudotas gal tik vieną kartą. Bet kam apie tą patį. Laukiam kitų taupymo būdų smile.gif Pasipasakokit, kaip jūs taupot, juk ne veltui į šią temą užklydot. O apie internetinę bankininkystę tema jau išsemta smile.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Rutinaldija @ 2014 06 12, 14:28)
Jūs nepažįstat, o aš pažįstu. Tikrai ne vienas mano pažįstamas gaudo įvairias akcijas visokiuose grupiniuose, betose... užsisakinėja ko reikia ir ko ne iš ebay... Ir taip daro suaugę, išsilavinę žmonės...

bet juk sutiksite, kad čia ne bankų, ne mokėjimo kortelių ir ne interneto bankininkystės problema smile.gif neturės tokie kortelių ar e-bankininkystės, tai lakstys su grynais po parduotuves pirkdami visokius niekus.
Atsakyti