Įkraunama...
Įkraunama...

Kokiais būdais taupote pinigus?

QUOTE(flight @ 2014 09 15, 14:44)
Given, dėkui už išsamų pasidalijimą patirtimi. Nuo spalio aš irgi rašysiuosi viską ir čekius rinksiu, ta proga reikės ir gražų sąsiuvinį įsigyti, gal labiau sumotyvuos  bigsmile.gif Bus labai įdomi  ir nauja patirtis ax.gif

Aš vedžiau excel faile. Įrašus ir čekučius numeruodavau, taip pat dėdavau požymį, kad "be čekio". O mėnesio gale atsispausdindavau, prisegdavau to menesio čekučius ir įsegdavau į papkę. Tuo atveju sumavimas paprastesnis. O jei kažkiek pavedus pasimato, kad suskirstymas į kategorijas buvo netinkamas, galima jį pakeisti net ir už ankstesnius 2-3 mėnesius.
Atsakyti
as kiekviena menesiu, atidedu kazkokia pinigu suma. ir islikusios sumos perku maista,moku kaikuriuos mokescius. bandziau anksciau sasiuvini rasytis, bet ant vieno dalyko sutaupai, bet kazkur daugiau isleidi. tai man geriausia atsideti, o su likusia suma kazkaip isgyventi
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2014 09 15, 13:48)
Given, Pagyvenus - dėkui už išsamų pasidalijimą patirtimi. Nuo spalio aš irgi rašysiuosi viską ir čekius rinksiu, ta proga reikės ir gražų sąsiuvinį įsigyti, gal labiau sumotyvuos  bigsmile.gif

Rezultatas bus vertas pastangų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2014 09 15, 14:52)
Aš vedžiau excel faile. Įrašus ir čekučius numeruodavau, taip pat dėdavau požymį, kad "be čekio". O mėnesio gale atsispausdindavau, prisegdavau to menesio čekučius ir įsegdavau į papkę. Tuo atveju sumavimas paprastesnis. O jei kažkiek pavedus pasimato, kad suskirstymas į kategorijas buvo netinkamas, galima jį pakeisti net ir už ankstesnius 2-3 mėnesius.

Aš veduosi tik excel failiuką visoms išlaidoms ir čekių nekaupiu, kam apsikrauti doh.gif pildau beveik kasdien, pvz. nuėjau į parduotuvę, parsinešiau čekį, suvedžiau prie maisto grafos išleistą sumą ir viskas, čekį lauk metu.
Jei perku už grynus turgyje, pasižymiu kokiam popieriuke ir į piniginę įsidedu, prie progos suvedu. Tai pat su visom kitom išlaidom. čekius kaupiu tik tuos, kurie pagal garantiją reikalingi.
Ir apskaičiuoti per metus išleidžiamas sumas excel'yje lengviau, ir vietos neužima, ir automatiškai paskaičiuoja pajamų išlaidų skirtumą, tia matau, kiek mėnesio gale sutaupiau ar išleidau daugiau nei gavau pajamų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Carpe diem: 15 rugsėjo 2014 - 14:26
man tai irgi nesuprantama rasymas i sasiuvinuka blink.gif nesvarbu kokio grozio biggrin.gif as nemoku(tingiu atsiminti) kaip naudotis exceliu, tai naudojuosi kurdingopinigai.lt jau per n metu atidirbau reikalingas grafas, sumuoju taip kaip man reikia, galiu suvesti bet kur, kur yra netas 4u.gif
Flight, gal pabandyk www.kurdingo pinigai.lt paziurineti smile.gif

ir dar... Flight, neisizeisk, bet labai primeni karts nuo karto pasirodancias nares- gelbekit, padekit, patarkit kaip... o kai sulaukia patarimu, tai tas negerai, tai to nereikia, tai sitas nekeiciama doh.gif tai jei nieko nekeisi, tai niekas ir nepasikeis 4u.gif

sviezios siltos bandeles pusryciams smagu, skanu. bet ar gerai? kvietiniai miltai... vaziuoti ju pirkti(laikas, kuras). galiu jums pasiulyti apsilankyti prismoje, ten galima nusipirkti saldytu bandeliu- tiek kvietiniu, tiek su grudais(beje labai skanios), berods net ciabata maciau g.gif ten pat buna saldytu kruasanu, 6vnt kainuoja 6,99lt 4u.gif rimi buna sviestine(! butent, ji brangesne, bet buna akciju) sluoksniuota tesla, is jos gan greitai galima savaitgalio ryta pagaminti kruasanu ar bandeliu su uogiene(mano seimai skaniausia su apelsinu su zievelem ir/ar imbieru) 4u.gif i paprasta sluoksniuota tesla(bemiele) galima vynioti desreles(supjaustyti juostelem ir apvynioti).
tai pigesne alternatyva kepykloms bandelems 4u.gif gal ne visada skanesne.

sokoladinius surelius galite padaryti pati, jie labai skanus, bei 3*pigesni, zinosit is kokiu produktu(maniskiai megdavo su vanile ir dar prie jos dali su kokosais, dali su aguonom). nebrangu, jei sekmadienio vakara padarysit, uzteks bent pusei savaites(1 sveria 90-100g).

sultys man isvis nesusipratimas(pirktines) doh.gif cukrus be naudos. vaikai turi buti ismokyti gerti vandeni. kompota virkit, dabar gi obuoliu daug.

sausainius kepkit pati, yra ivairiu receptu. maniskiai valgo sveikuoliskus is avizu dribsniu su seklom ir dziovintais vaisiais. kartais kepam varskines teslos skareles be nieko ar su obuoliais.

mesa sumarinuokit is vakaro, greiciau paskui pagaminsit. pasidarius vistos file is kauliuku isvirti sultini su prieskoninem darzovem, is dalies gaminti sriuba, kita sultinio dali susisaldyti(bus greitesne sriuba kitam kartui). tas pats su kitom mesos dalim.

skirti laisva diena ir pasitelkus seimyna prigaminti naminiu koldunu, zemaiciu, virtiniu, lietiniu(ka seima megsta) ir susisaldyti, bus greitiems pietums, kai nera laiko.
as pabandziau saldyti iskeptus kalakutienos kotletukus bigsmile.gif tuomet kai reikia greit, tiesiog sumetu i garpuodi, kol padarau salotas, susyla. su tais kotletais mano vaikai ir sumustini pasidaro- grudeta duona(aukse) salotos lapas, siek tiek majonezo(neina atpratinti), perpjautas kotletas ir darzoves- ar pomidoras, ar agurkas(marinuotas irgi), tinka ir i mokykla.

savaitgali isverdu kalna burokeliu, susitarkuoju ir savaites eigoje greitai pasidarau salotu prie mesos. galima susimarinuoti kopusto salotas, jos stovi kelias savaites saldytuve ir labai skanios.

siaip reikia reciau eiti i parduotuve, gal net bandyti e-maxima g.gif 4u.gif i parduotuve su sarasu, perziurejus lankstinukus, susidaryti megstamu patiekalu sarasa(tiek greitai pagaminamu, tiek labai megiamu, tiek savaitgaliniu, tiek piguciu) ir is ju susidaryti valgiarasti keliom dienom(pradziai) ar savaitei ir susirasyti trukstamus jiems produktus.

patarimu salis doh.gif 4u.gif
Atsakyti
Kontroliuodama išlaidas maistui aš kaip ir dauguma planuoju meniu kelioms dienoms į priekį + skiriu konkrečią sumą savaitei ir stengiuosi iš jos neišlipti, taip mažiau pagundų nukrypti į šalį. Kadangi paskutiniu metu (buvom aptingę sekti išlaidas) piktnaudžiavom maistu į namus blush2.gif uždėjau apribojimus ir čia. Kas liečia pačius apsipirkimus stengiuosi nebepirkti pusfabrikačių - ne itin sveika ir brangu ax.gif .
Atsakyti
milaa, tau netinka i sasiuvini - man tinka, kitai tiks. ir nereikia cia pusti akiu. rolleyes.gif
as pribegus kad ir panakciui bruksteliu iskart per kelias sekundes, nereikia atsidarineti, isjungineti kompo ir tt. nereikia dusauti: ai, vel kompa reik ijungt, tingiu....kompas nuluzo, kompas uzgeso - ir suvestine kartu su ja.

beje, jei kur keliaujam, i maza atskira sasiuvinuka irgi bruksteli, kas kur isleista - ir tiek.
kiekvienas randa vis savus budus....

as cekiu irgi nekaupiu. perrasiau ir i siuksliu deze.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 15 rugsėjo 2014 - 19:10
QUOTE(given444 @ 2014 09 15, 20:06)
milaa, tau netinka i sasiuvini - man tinka, kitai tiks. ir nereikia cia pusti akiu.  rolleyes.gif

ir skaiciuoji paskui rankiniu budu ar su skaiciuotuvu g.gif
puciu akis, nes budas atgyvenes, juk bet kada gali balansa matyt, lygint, pergrupuot, keist. braukyt nereikia 4u.gif

ir dar... gal po 3 daiktus perki? pas mane cekiai po kelis simtus buna, taip greit nebrukstelsi...
Atsakyti
QUOTE(milaaa @ 2014 09 15, 19:26)
ir dar... Flight, neisizeisk, bet labai primeni karts nuo karto pasirodancias nares- gelbekit, padekit, patarkit kaip... o kai sulaukia patarimu, tai tas negerai, tai to nereikia, tai sitas nekeiciama doh.gif tai jei nieko nekeisi, tai niekas ir nepasikeis 4u.gif

Kaip tik priešingai, esu dėkinga už visus patarimus ir patirtis, jei tik tai - ne patarimas mesti darbą biggrin.gif 4u.gif Prašyčiau pacituoti, kur rašiau, jūsų žodžiais :"tai tas negerai, tai to nereikia, tai sitas nekeiciama". Citatomis.

O tai, kad ne visi patarimai tinka ne visiems - čia jau jūs neįsižeiskite. Prisitaikome, ką galime prisitaikyti, kiekvieno mūsų skirtingos situacijos , poreikiai ir prioritetai.

Pas mus maistui daugiausia išleidžiama vaikams, ir pripažinsiu - tai ne visada būna pats sveikiausias pasirinkimas. Kita vertus, jau geriau vaikas prieš mokyklą suvalgys bandelę su šokoladiniu kremu, negu nieko nesuvalgys (nes kitkas neskanu doh.gif ) ir sėdės iki pavakarių alkanas (nes mokyklos pietūs - irgi neskanu). Žodžiu, tenka leistis į kompromisus, bent jau kol kas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 16 rugsėjo 2014 - 06:41
Flight, jusu kaip mamos pareiga, yra pasirupinti vaiko mityba 4u.gif Ka sveiko matote bandelese, sokoladiname uztepime, sultyse ir dar visokiame s...? Neskanu vaikui? Juk aisku... uztenka pazysti, suraukti lupa ir mama mielai ides sokoladini sureli . Ar jums nesvarbu nuosavu vaiku dantys? Sveikata?
Ir is vis kas do mamyciu mada i mokykla vaikams ideti visokiu sss....?
Atsakyti
Tosk, kaip lengva moralizuot , ar ne? Kaip lengva prisikurti interpretacijų,be jokio pagrindo, iš vieno sakinio.

Mano dukra maitinasi gan sveikai - t.y. kasdien sriubos, daržovės, mėgsta košes. Sūnus - ne. Buvo laikas, kai bandžiau "auklėti" jūsų minėti prancūzišku principu (yra net tokia knyga, jei nežinojote - "Prancūzų vaikai valgo viską", joije gan detaliai ir praktiškai aptarta ši sistema) - pabadaus - valgys viską. Nedaviau to, ko jis mėgsta, kas, mano manymu, nebuvo sveika. Vaikas pabadavo ir nevalgė toliau - sumažinsu maisto kiekius, susitraukė skrandis, apetitas dar labiau sumažėjo, o trūkstant energijos , atsirado vangumas, silpnumas. Viskas priėjo iki rimto kraujo nusėdimo. Kentė mokslai. Todėl dabar aš geriau renkuosi bandelę (bandelę, ne čipsus, ne kolą) pusryčiams, kartais - blynus, krtais - sumuštinį su sūriu ir dešra, negu NIEKO pusryčiams, NIEKO pietums ir visiška nusilpimą, grėsmę sveikatai.
Taip, idealiu atveju visi vaikai pusryčiams valgo avižų košę, peitums - sriubą, vakarienei - grikiai su daržovėmis ir troškinta triušiena. O realiu? Mamos sukasi kaip išmano, bejt iki tam tikro amžiaus, paskui kaip taisyklė, tokios problemos vis mažėja.
Pas mane vafliai su "slaptais" moliūgais, pyragai - su "slapta" varške, kadangi varškės sūnus irgi nevalgo.
Bet tai manau, laikina - dabar vaikinui apetitas ženkliai pagerėjo, meniu vis platėja, maistas "normalėja" biggrin.gif , taigi, manau, ateis laikas, ir nebus problemų jokių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 16 rugsėjo 2014 - 07:34
QUOTE(pagyvenus @ 2014 09 15, 14:33)

Mano pastebėjimas būtų šiaip, bendras - jeigu tai nėra skurdas, kai taupyti reikia būtinosioms išlaidoms, taupymą verta padaryti smagiu užsiėmimu.

Labai tau pritariu ir sutinku. thumbup.gif Tačiau manau, kad būtent TOKĮ taupymo būdą ir reikia pasilikti sau. Nes tai kitas taupymo ,,lygis'', o demonstruojant viešai, man jis neskaniai atrodo. Tikrasis taupymas, tai ne toks, kai sprendi kokį sūrelį pirksi be glaisto ar su glaistu, ledus gaminsi namuose ar pirksi parduotuveje, o kai iš viso tau reikia sutaupyti tokio daiktos įsigijimui, o ne pasirinkimui.
Ir visi tie sąsiuviniai, programėlės, registravimai kvitų, vėlgi, pripažinkim tiesą , yra žaidimas ir parodo vieną dalyką-perki dauuug. Turi pinigų ir perki. Netikiu, kad žmogus be šito nesuvokia savo pirkimo mąsto ir ką jis perka. Juk tokių dalykų tikrai neveda žmonės, kurie iš tikrųjų taupo, nes ką ten registruoti, kai kvite tiktai-pienas, duona, sviestas, kruopos, labai retai koks pyrago gabalėlis, bandelė vaikams. Ar tam reikia apskaitos?

Taupymas neturėtų virsti ankekdotu.
,,Skelbimas laikraštyje. Pažinčių skyrelis.
Esu graži ir jauna, plaukai ilgi, figūra įspūdinga, 90-60-90, bakalauras, du magistrai, geras darbas, butas Vilniuje, kambariai Palangoje, apartamentai Graikijoje, daug keliauju. Ir nieko aš neieškau, niekam nesisiūlau. Tiesiog pasigirti norėjau...'' 4u.gif

Atsakyti