Įkraunama...
Įkraunama...

Kokiais būdais taupote pinigus?

QUOTE(Kava&arbata @ 2014 09 16, 09:27)
Sitas anekdotas parodo Jusu pavyda

Kai nėra ką sakyti, belieka kartoti pavydi, pavydi, pavydi... Šitoj temoj šitas žodis labai populiarus, jis verčia manyti, kad ne kažkas kažkam pavydi, bet kažkas labai nori, kad jam pavydėtų... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2014 09 16, 09:33)
Kai nėra ką sakyti, belieka kartoti pavydi, pavydi, pavydi... Šitoj temoj šitas žodis labai populiarus, jis verčia manyti, kad ne kažkas kažkam pavydi, bet kažkas labai nori, kad  jam pavydėtų...  biggrin.gif

Bet sioje temoje tik Jus burbat ant visu, kurie geriau gyvena. Jau nekalbant apie tai, kad bandote visaip izeisti.

Geriau kalbekite i tema, kaip sutaupote (jeigu taupote).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kava&arbata: 16 rugsėjo 2014 - 08:36
QUOTE(Aimeja @ 2014 09 16, 05:34)
nes ką ten registruoti, kai kvite tiktai-pienas, duona, sviestas, kruopos, labai retai koks pyrago gabalėlis, bandelė vaikams. Ar tam reikia apskaitos?

reikia. dar ir kaip reikia.
tokiems kaip tik butina registruoti kiekviena centa.
Atsakyti
QUOTE(zuzana87 @ 2014 09 16, 08:31)
Sveikos 4u.gif  Jau senai skaitineju tokias temas kaip ši. Katik baigiau vestis antra mėnesį, ir žinot nesuprantu. Ar tik man atrodo ,kad  aš (vyras ir vaikas) taupiai gyvenam kad randu tik viena spraga kur taupyti. Parašysiu šio mėn. išlaidas ir lauksiu jūsų patarimų 4u.gif  blush2.gif

Taigi, Kuras-590,30lt(cia manau ir reiktu pataupyt). Maistas 310lt, vaiko islaidos 600lt (pasiruosimas darzeliui ir aukles mokestis). Mano islaidos 130lt(kartu su darbo pietumis) Vyro 300lt(telefonas naujas, ir kitos smulkmenos).Sveciai 150lt(čia irgi manau galim sutaupyt). Elektra,internetas 170lt. Kitos islaidos 210lt(vaistai,tel.saskaitos,ir kita.)

Ką manot? Uždirbam daugiau negu išliaidžiam  (taupom namo remontui).

Vyras labai brangiai kainuoja mirksiukas.gif Ziurekit kaip sutaupytumet atsikraciusi jo mirksiukas.gif
O jei rimtai, tai ka jus valgot? Maistui tik 310 Lt??? Mes isleidziam apie 600-700 ir tai manau, kad labai mazai, nes daznokai tevai pamaitina.
Atsakyti
QUOTE(Aronia @ 2014 09 16, 09:39)
Vyras labai brangiai kainuoja  mirksiukas.gif Ziurekit kaip sutaupytumet atsikraciusi jo  mirksiukas.gif
O jei rimtai, tai ka jus valgot? Maistui tik 310 Lt??? Mes isleidziam apie 600-700 ir tai manau, kad labai mazai, nes daznokai tevai pamaitina.

dar masina ismesti ir aukle lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Jo maistui suma ispudinga g.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzana87 @ 2014 09 16, 08:31)
Sveikos 4u.gif  Jau senai skaitineju tokias temas kaip ši. Katik baigiau vestis antra mėnesį, ir žinot nesuprantu. Ar tik man atrodo ,kad  aš (vyras ir vaikas) taupiai gyvenam kad randu tik viena spraga kur taupyti. Parašysiu šio mėn. išlaidas ir lauksiu jūsų patarimų 4u.gif  blush2.gif

Taigi, Kuras-590,30lt(cia manau ir reiktu pataupyt). Maistas 310lt, vaiko islaidos 600lt (pasiruosimas darzeliui ir aukles mokestis). Mano islaidos 130lt(kartu su darbo pietumis) Vyro 300lt(telefonas naujas, ir kitos smulkmenos).Sveciai 150lt(čia irgi manau galim sutaupyt). Elektra,internetas 170lt. Kitos islaidos 210lt(vaistai,tel.saskaitos,ir kita.)

Ką manot? Uždirbam daugiau negu išliaidžiam  (taupom namo remontui).

Maistui 310+130 blink.gif manau arba jūs čia tobulai susitvarkiusi, arba maitinatės labai nesveikai iš ko turit kitas (210 Lt išlaidas vaistams ir kitkam)...

Dabar žiūrėkit:

Maistą reikia išsifiltruoti pagal produktus - kad pamatytumėt ką pirkot nereikalingo.

Būtina išsifiltruoti Vyro 300 Lt išlaidas - Kas tos „kitos smulkmenos“? Papunkčiui.

Taip pat išfiltruokite tas Kitas išlaidas kartu su vaistais - tuos 210 Lt.

Šiaip nedidelės jūsų išlaidos - ar tikrai viską suskaičiavot? Taip pat krenta į akis dvigubai didesnės jūsų vyro išlaidos už jūsų pačios.
Atsakyti
Kol nevesdavau kiek išleidžiu maniau kad daug išleidžiu maistui bet jau antras mėnuo negaliu pati atsidžiaugti (bulves,morkos,svogunai ir kiausiniai nekainuoja) taciau isauga kuro kaina nes reikia nuvažiuoti pasiimti. Visada pati taisau, beje vyras per menesį 2 savaites būna namuose (darbo maistas jam nekainuoja) Reikia reikia vyro bent jau daug nevalgo, o jei pradėtu tada pagalvočiau (juokauju0 drinks_cheers.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2014 09 16, 09:19)
O tikslas to sakymo koks? (Vėl skaityti  anekdotą biggrin.gif ).

Kaip jau sakiau, atmetus skurdą, visi kiti savo pajamų lygyje renkasi, kam ir kiek gali išleisti. Pinigų srautų valdymas tikrai nėra paprastesnis jeigu pinigų yra daugiau ir jų išleidimo būdas įvairesnis. Ir kuo daugiau išleidi, tuo sunkiau suvaldyti išlaidas, ypač buitiniuose mažesnių sumų pirkimuose. Grynai psichologiškai sumokėjus 500 Lt už mašiną juodžemio ar vaiko mokyklą ir būrelius tas papildomas sūrelis už 1 Lt atrodo tokia smulkmena, dėl kurios neverta spaustis ar derėtis su vaiku. Ir jeigu išleidi per mėnesį tarkime 5 tūkstančius buitinėms išlaidoms, tikrai neturi „pajautimo“ kur tiksliai tie pinigai išeina. Taip kad patarimas pradėti procesą nuo savo įprastinių išlaidų fiksavimo „vidutinio pajamų lygio“ (rašau kabutėse, nes tikriausiai tas vidutinis kiekvienams skirtingas) šeimai yra labai tinkamas ir toks fiksavimas suteikia nemažai informacijos, kuria vadovaudamasis gali spręsti, kur taupyti ir kaip keisti savo įpročius. Ir kai savo atitinkamas išlaidų grupes gali palyginti su kitų šeimų tokiomis pačiomis išlaidomis, pasitikslinti, kaip jiems tai pavyksta, tai irgi suteikia papildomus postūmius, ir papildomą motyvaciją, kad ir tau pavyks. Ir šiaip su bendraminčiais visada lengviau siekti tikslo 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pagyvenus: 16 rugsėjo 2014 - 09:38
Aimeja, tema yra apie taupyma, o ne apie isgyvenima mirksiukas.gif

Man kiekvienas sekmadienio vakaras yra nuolaidu kitai savaitei prekybos centruose patikrinimas. Ir pirmadieni prasuku garbes rata pro n prekybos centru ir susiperku nuolaidines prekes. Nemaza dali maisto, mes valgome su besibaigiancia/pasibaigusia galiojimo data (investavom i dideli saldikli). Rubai, avalyne, baldai ir visa kita perkama tik nuolaidu sezonu. Net dyzeli isipilu dienomis, kada jis pigesnis. Ar tai taupymas?
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2014 09 16, 10:18)
Kaip jau sakiau, atmetus skurdą, visi kiti savo pajamų lygyje renkasi, kam ir kiek gali išleisti.

Ir jeigu išleidi per mėnesį tarkime 5 tūkstančius buitinėms išlaidoms, tikrai neturi „pajautimo“ kur tiksliai tie pinigai išeina.

Vėl pritariu. thumbup.gif Bet tiesa tokia, kad realiai tu nieko jam ir nepatarsi, o ir tie patarimai ar jam reikalingi? Va flight, aš manau, kad jai irgi reikia tik tam tikro lygio patarimų. Patarimas lankytis temose -taupančiųjų meniu, apsipirkimas Lenkijoje, ar perkat pusę kiaulės, šiltnamio įrengimas nuosavam kieme, daržovių auginimas, konservavimo visos temos, daržovių šaldymas arba Tosk patarimai ką tik parašyti, kažin ar sudomins, pagal jos įprastą gyvenimo būdą , vaikų išskirtinius norus ir pastovų parodymą kas jai netinka. Ir dar , galima patarinėti kvailam blush2.gif , bet jinai yra pakankamai protinga, ir aš esu įsitikinusi, kad jinai mato, žino, supranta, kur išleidžia savo pinigus ir kur gali taupyti, klausimas ar nori, ar tikrai reikia? Tai, kad parašo forume, tai dar nieko nereiškia. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2014 09 16, 10:18)
Ir kuo daugiau išleidi, tuo sunkiau suvaldyti išlaidas, ypač buitiniuose mažesnių sumų pirkimuose.

Būtent.
Labai taikliai iš aiškiai išdėstyta esmė.

Aimėja, ačiū, kad mane įvertinote , bet iš tiesų man reikia mokytis taupyti/sukontroliuoti išlaidas, ir aš to noriu. Turbūt kaip ir bet kuri kita, besilankanti šioje temoje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 16 rugsėjo 2014 - 09:47
QUOTE(Tosk @ 2014 09 16, 09:25)
Ar tai taupymas?

Žinoma, kad tai - irgi taupymas. Išgyvenimas ir taupymas vienas kitam neprieštaraujantys dalykai. Jie ir susiję. Ir gali turėti šiokių tokių skirtumų dėl tam tikrų aplinkybių.
Atsakyti