QUOTE(Teta Danute @ 2012 09 30, 13:55)
O pas Jus nebuvo tokio įspūdžio/pojūčio, jog santykiuose su tuo žmogum buvot lyg kažkoks įrankis nematomos jėjos rankose? Kokia jėga vertė Jus drabstytis tais visai negatyvais? Ar nebuvo taip, lyg pasakytumėt kažką, ko visai nenorit sakyti?
Klausiu, nes mūsų istorijos labai panačios ir vyro tipas labai panašus...tiek santykių pradžia tiek baigtis - identiška... Į santykių pabaigą esu pastebėjus jog sakau kažką, ko niekad negalvojau, bet įgarsinu kažkokią negatyvią mintį o tuo tarpu lyg girdžiu save iš šalies kalbant...o paskui galvoju... jetau, kas čia tokio buvo? kokias tu čia nesamones kalbi...
Viena draugė davatkėlė sako, jog čia apsėdimas...

Aš tai galvoju tiesiog dangus suvedė, dangus ir išskyrė... o jog tikrai SKYRĖ tą pajaučiau labai aiškiai...
Et, žinot... Savo atvejį aiškinčiau žemiškiau.
Kokia jėga mane vertė drabstytis negatyvais? Kaip sako budistai, kančia kyla iš nežinojimo (ar nenorėjimo žinoti ir girdėti, toliau varant savo "velnią") :
1. Periodiškas "grūzas". Nesuvokiau, kad su kitu žmogumi galiu tik dalintis savo asmeninėmis problemomis, bet ne paskandinti jį jose (nes jis nėra atsakingas už mano gyvenimą, jis tik gali man padėti ir palaikyti mane mano kelyje, o tai jau labai daug).
2. Nesaugumo jausmas (baimė prarasti), nepasitenkinimas savimi. Na jei jau turėjau nuostabų mylintį žmogų ir tai nepadėjo man savęs tinkamai įvertinti, tai vadinasi, gyvenimas būtinai turėjo pamokyti - turėjau prarasti, kas man brangiausia - kad suvokčiau, kokiu neteisingu keliu einu.
Ir jei po šito išsiskyrimo nebūsiu išmokusi mylėti kito žmogaus brandesne, atsakingesne, laisvesne meile.. man amen. Bet manau, antrą kartą ir norėdama nesugebėčiau kartot šito elgesio modelio, šitaip kabintis į kitą žmogų.
Užtai taip ir pergyvenau, kai viskas įvyko kaip įvyko, kad šaukštai po pietų, kad gyvenimas neduoda antro šanso. psichologai sako, kad žmonės keičiasi, bet tik patyrę gilius sukrėtimus - o man šis išsiskyrimas buvo gilus sukrėtimas..
3. Dar savininkiškumas: noras viską viską patirti drauge, atrodė, kad tai, ką patiriu viena pati, ar jis vienas pats, kažkaip neišbaigta, kad tame nėra pilnatvės. na čia ta pirmos meilės iliuzija - nori tiesiog susilieti su kitu žmogumi į vieną, o tai neįmanoma!
iš esmės tai buvo egoistinė meilė - juk visų pirma reikia įsiklausyti į kitą žmogų, išsaugant ir savo ir to kito žmogaus individualybes, o ne stengtis sulaikyti iš baimės prarasti.
Tad man tai nebuvo apsėdimas. Aišku, kad labai gailiuosi daug ko, ir dabar bandau mokytis paleisti praeitį, nes nieko joje nebepakeisiu, norėčiau išmokti labiau valdyti save.
Bet šiaip tokie dalykai sudėtingi. Man vis tiek atrodo, kad net jie ta mano meilė ir tokia liguista buvo, tai vis tiek buvo meilė. Man draugės pasakojo, kad yra patyrusios panašius jausmus, kai pirmą kartą gyvenime smarkiai pamilo (viena draugė pasakojo, kaip būdama darbe ne apie darbą galvodavo - o skaičiuodavo minutes iki pietų pertraukos - kai draugas ateis kartu pietauti. Ir ką, mergina nebuvo koks psichinis ligonis, tiesiog nežinojo gyvenimo).
Na mano močiutė, kai kažkada užsiminiau, kad graužiuos, kaltinu tik save, man liepė mesti visa tai iš galvos, nes niekam jaunystėje nevalia savęs taip graužti dėl padarytų klaidų - nes gyvenimas visus pamoko.. o aš galų gale, gi nesugrioviau jam gyvenimo, kas buvo pražuvo. aišku, kai tebemyli, labai sunku sau pasakyt "ai buvo pražuvo, bus dar visko ir bus geriau, jei ne su tuo tai su kitu".. Taip įtikinti save labai sunku.
Bet čia aš savo negerumus apibūdinau. Visi sako, kad negali tik vienas būti pilnai kaltas. Mano buvęs draugas negali būti idealus, bet aš vis tiek randu jo poelgiams pateisinimus ir jis man lieka nuostabus žmogus. Kartais pati savim stebiuos, kad neįstengiu nuoširdžiai supykt ant jo dėl to, kad tebebūnant mums kartu jis jau pradėjo "veikti už nugaros", kad jausmams atšalus (aš to net nepajutau) neturėjo drąsos to pripažinti, išsilaisvino negarbingiausiu būdu. Glumina, kad po tokio mūsų ryšio (pats prisipažino, kad tai buvo labai stipru) iškart kuria naujus santykius.
O ką aš galiu žinoti, gal tie jausmai nepriklausomai nuo manęs jam vieną dieną būtų išgaravę be priežasties..
va taip ir pamatai gyvenimą.