Įkraunama...
Įkraunama...

Praradau savo gyvenimo žmogų

QUOTE(praradau_savo_zmogu @ 2012 09 30, 22:05)
tai va ar gali pykt ant vyro, jei jis elgiasi tipiškai, kaip jam gamta padiktavo? biggrin.gif

O aš bandysiu dabar remtis šiuo: (čia apie kaltes)

" Apgailestavimas dėl praeityje padarytų (ar nepadarytų) sprendimų gali sukelti daug skaudžių jausmų. Mes vėl galime atsidurti kryžkelėje: imti graužtis, kankintis dėl praeities klaidų, gyventi vakarykščia diena, sielvartauti, kaltinti, mintyse kurti scenarijus: o kas būtų, jeigu... Galima mėginti keisti nepakeičiamus dalykus ir toliau kurti savo nelaimingą gyvenimą. Tokį santykį su praeitimi Franklis vadino fatalistiniu.

Tačiau atsidūrę kryžkelėje galime pasukti ir kitu keliu. D. W. Winnicottas rašė, kad skirtumas tarp gerų ir blogų motinų yra ne klaidų darymas, o tai, ką jos daro su klaidomis. Taigi atviras klaidos pripažinimas yra geras elgesio modelis. Franklis praeities klaidas vertino kaip „gerą dirvą geresnei ateičiai kurti, mokantis iš šių klaidų“, nes „mokytis niekada nevėlu – ir niekada nėra per anksti, taigi visada pats laikas“.

Mūsų atrama galėtų tapti suvokimas – dabar turime galimybę pradėti gyventi taip, kad po kelerių metų į savo gyvenimą žvelgtume be apgailestavimo".

Man čia vistiek "paduoda" savęs kaltinimu...juolab, jog autore, Jus gi ne pati sprendimą priėmėt, o tai padarė už jus...

Ar žinote, kur mūsų visų istorijose yra pagrindinė mūsų klaida? Mes per vėlai supratome, jog vyras, su kuriuo bendrauta - nesubrendęs...nesiimu komentuoti koks tas jų nesubrendimas... psichinis, emocinis ar dar kažkoks, tačiau jie nėra VYRAI...
Kodėl taip kategoriškai tegiu??? Turiu sūnų...jam vasarį bus 20. Jis turi draugę, draugauja su ja jau 3,5 metų... Kol aš pykausi ir taikiausi su mano 50-mečiu.. jie. jaunimas nė kart nebuvo susipykę... taip nėra, jog jie neturi jokių problemų. Dar ir kaip turi... Merginos mama išleke iš darbo ir nieko geresnio čia vietoje nesusirado, tad keliasi i Miuncheną... jis nuo mūsų už 800 km... ir dukrą ji žinoma imasi kartu...Šis faktas žinomas jau kokius 6 men...įsivaizduojat koks čia abiems negatyvas??? Bet jie vis dar kartu, labai brandžiai nusprenė "dadraugauti" iki galo.. iki tol kol teks atsisveikinti... Santykių per atstumą - nebus... Mergaitei greit 18... bet motina tiesiog įsikibusi į ją ir manipuliuoja jausmais...meilės.. kaltės...dovanom. kuom tik gali, kad tik dukra nepersigalvotų...Iš šono stebint labai gerai visa tai matosi...

Mintis, jog dabar mes dviese sėdėsim ir mirinėsim dėl išardytų santykių mane vedė į neviltį... (beje... mano santykiai žlugo išdalies dėl tos jaunimo meilės, nes būtų tekę MAN sūnų vežtis su savim už 200 km ir juos išskirti)...
Šiandien mergina... (jumoras - matyt gavus iš mamos visas suplanuotas dovanas) ėmė sakyti, jog ne , ji nevažiuos kartu su mama... mama vėl griebiasi represijų.. sūnus šį savaitgalį praleido pas draugę, tai sakė jog 9 val ryto jie abu buvo pakelti ir privesrti darbuotis po namus... idant jos dukra suprastų, kas yra "gyvenimas".. gyvenimas vienai... tai mano sūnus be abejo jai padėjo ir apskritai... visą negatyvą gaunamą dėl sitaucijos ir iš jos mamos jis velka kartu su drauge ir už ją. Nors logiškai mąstant... prasmės tai nėra.. tie santykiai jau seniai pasmerkti žlugti... mano sūnui būtų žymiai maloniau sėdėti prie kompo ir žaisti žaidimus, bet jis nenuleidžia rankų... o jam tik 20...kai aš jį su mano 50-mečiu .. 4 vaikų tėvu palyginu.. tai tikrai imu tikėti tuom, ką man pasakė astrologai... jog jam pavažiavus psichika.. ir jog tiesus kelias i psichiatrinę.. nors natūroje to visiškai nesimatė...

Jei palyginti situacijas, tai mano sūnus galėjo iškart po to, kai tapo aišku, jog draugė išvažiuoja..atsisveikinti su ja ir susirasti kitą.. kuri neišvažiuoja... bet apie tai nė minties nebuvo...

Todėl ir sakau, jog su tais vyrais, kurie kaip urangutanai nuo vienos šakos ant kitos... su jais kažkas ne taip...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Teta Danute: 30 rugsėjo 2012 - 23:00
Sunku Jūsų sūnui ir jo draugei.. jauniem žmonėm būt vos ne prievarta taip išskirtiem.... labai liūdna, žiauru net verysad.gif gaila jie per jauni, kad būtų patys už save atsakingi ir savarankiškus sprendimus priimtų, nepriklausomai nuo tėvų įtakų.. iš tiesų tokioj situacijoj 18m panelė negali priešintis mamai ir pan.
Tačiau visgi aplinkybės kitokios - taip jiems sunku, taip vaikinas galėtų nieko nebelaukti, nebeiti per visa tai, o tiesiog kitą panelę susirasti, ypač tokiam amžiui, kai santykiai būna "lengvi", "neįpareigojantys", tai nėra sunku. Tačiau Jūsų sūnų ir jo jaunąją draugę iš esmės išskiria ne vidiniai tarpusavio sunkumai,bet išorinės aplinkybės.. matyt sūnus ir neina lengviausiu keliu, nes jo santykiai buvo iš esmės gražūs, neapnuodyti, ir nėra jam priežasčių kažkaip negarbingai "pagreitinti" reikalą, kuris vyksta dėl nedėkingų išorinių aplinkybių..

QUOTE(Teta Danute @ 2012 09 30, 23:43)
Man čia vistiek "paduoda" savęs kaltinimu...juolab, jog autore, Jus gi ne pati sprendimą priėmėt,  o tai padarė už jus...

Ar žinote, kur mūsų visų istorijose yra pagrindinė mūsų klaida? Mes per vėlai supratome, jog vyras, su kuriuo bendrauta - nesubrendęs...nesiimu komentuoti koks tas jų nesubrendimas... psichinis, emocinis ar dar kažkoks, tačiau jie nėra VYRAI...

Geras, aš galvojau jog per savo idealizmą tiesiog nežinojau, kaip vyrai elgiasi, kai jiem pasidaro nebegerai su jų moterimis.. bet jei ir Jūs teigiate apie nebrandumą.. aš irgi jį įžvelgiu (beje, tai tikrai nepriklauso nuo vyro amžiaus; yra mano draugų rate ir 23m. vaikinų, kurie kritinėse situacijose visiškai kitaip elgėsi).
Mane irgi labai glumina, kaip gali žmonės šokinėti nuo vieno prie kito be pertraukų.. juk turėtų būti sudėtinga taip iš karto kurti naują ryšį.. aišku, viskas lengviau, jei tu esi tas, kuris priimi sprendimą. bet tada keista, kodėl tie vyrai (jei jau taip blogai buvo, tiek negatyvo, tiek vargo su ta antra puse.. kodėl jie nemoka išeiti į niekur? kodėl tempia gumą.. taip elgiasi bailiai, nebrendylos, tryzniai.. mano draugas nebuvo toks gi lygtais.. bet elgesys - būtent toks). Bet mano buvęs visgi supranta pats ir pripažįsta, kad bjauriai pasielgė, manau ir šiokią tokią kaltę nešasi, nors iš esmės dabar jam viskas - dzin - kitas objektas yra, nėr kada ir išvadų darytis..

Gal tikrai tokie vyrai būtinai turi turėti kažką šalia, visada, jie negali nutraukti santykių, kol nebus ramūs, kad neliks vieni. Ieško jie kažko, su kuo pilnai pilnai galės "laisvi" būt ir nurims tik tada, kai TIKRAI pamils žmogų, dėl kurio viską norės įveikt..
Atsakyti
Rimtai... normalūs vyrai po intensyvių sekinančių santykių labai netgi mielai daro pertraukas...kai išsiskyriau su saviškiu aš dariau savotišką tyrimą online...man tiesiog buvo įdomu.. man apskritai įdomu svetimos meilės istorijos, galima rasti labai daug sąsajų ir gauti atsakymus...buvo vienas vyras, kuris pasakojo, jog buvo labai įsimylėjęs vieną moterį, kuri kaip vėliau paaiškėjo buvo Borderliner (asmenybės sutrikimas.. labai impulsyvus, nevaldo emocijų) .. bet va butent tokie žmonės labai sugeba "pririšti"... jis pats sakė... norėjau nuo jos bėgt, bet negalėjau...tai susiradau kitą, bet buvau sąžiningas - pasakiau jai iš karto, kokia mano problema, jog noriu paprasčiausiai "persijungti" perkelti iešmus kad pabėgt... ji sutiko...jai taip pat buvo panaši situacija... tai va.. vieną žmogų "išstumia" kitu..

o apskritai, tai bebendraudama supratau vieną - vyrai ieškatys meilės internete pirmoje eilėje ieško ne žmogaus gyvenimui, o butent žmogaus su kuriuo jau per pirma pasimatymą "kibirkščiuoja" t.y. aistros... o kibirkščiuoja dažniausiai vektorius... tai va.. jei nesukibirkščiavo - vadinasi ne ta... ne ta "tikroji"... čia suaugę žmonės šitaip... tiesiog jau kaip savotiška nauja sporto šaka...

Atsakyti
QUOTE(Teta Danute @ 2012 10 01, 01:08)
vieną žmogų "išstumia" kitu..

tai jei toks išstūmimas vyksta vardan to, kad lengviau būtų išsivaduot nuo "dar teberišančio" bet nebereikalingo žmogaus, tai nauji santykiai turi didelę tikimybę žlugti po kurio laiko (nes jie buvo tik priemonė "nusimesti" ankstesnį partnerį). aišku nebūtinai. būna gi, kad persimeta staigiai, o žiūrėk - tai ir buvo TAS žmogus. todėl gal neverta gilintis. tegul gyvenimas sprendžia šituos dalykus.
Bet gerbiu patikimus vyrus: tokius, kurie turės drąsos ir savivokos kaip įmanoma garbingiau užbaigti nebetenkinantį ryšį. gal tokių yra smile.gif
Atsakyti
o apskritai, tai bebendraudama supratau vieną - vyrai ieškatys meilės internete pirmoje eilėje ieško ne žmogaus gyvenimui, o butent žmogaus su kuriuo jau per pirma pasimatymą "kibirkščiuoja"  t.y. aistros... o kibirkščiuoja dažniausiai vektorius... tai va.. jei nesukibirkščiavo - vadinasi ne ta... ne ta "tikroji"... čia suaugę žmonės šitaip... tiesiog jau kaip savotiška nauja sporto šaka...

Bet vyrams yra kitaip, jie arba iš karto pajunta trauką (kibirkštį), arba niekada..Su retom retom išimtim g.gif

Įdomu būtų daugiau sužinoti, kas tas vektorius. Ar tai - neurotinė priklausomybė vienam nuo kito?
Atsakyti
kraustykitės į astrologijos skiltį su savo tais vektoriais, kiek gi galima doh.gif
Atsakyti
QUOTE(praradau_savo_zmogu @ 2012 09 30, 22:20)
ir vis tiek nors eina laikas vis dar būna kad apima ta destruktyvi būsena: kad būtent JIS, būtent MANĘS, NEBEMYLI. Ne kas nors kitas, bet JIS, tas žmogus, ir būtent manęs (gal čia vėl egoizmas?)

Ta destruktyvi busena - tai jusu didele baime "manes nemyli", ji gyvena jusu gyvenima uz jus, nes ji stipresne nei jus, ji jus valdo. Jus pati tokia baime uzsiauginote, dabar kaip marionete negalite nieko padaryti. Visa savo gyvenima matote per ja, viska vertinate is jos pozicijos, jusu pacios net nesimato. Tai ji neprileidzia kitu meile iki jusu, kaip siena stovi ir ka kiti zmones bedarytu, besakytu, manote, kad jus nemyli. Jusu gyvenimo zmogus mylejo jus, tik jus to nesupratote. Meile nera vien tik geris, jei jus paliko galbut net tai buvo meiles israiska, taip buna, kad galvoja- nevertas ir pan. todel visada sakyti, kad jei paliko, reiskia nemylejo, negalima. Nesuprasite kodel taip atsitiko kol savo baimes nepaleisite. Baime nera tiesa, tiesa galima pamatyti tik is meiles pozicijos, suprasti galima tik is meiles.

Papildyta:

o apskritai, tai bebendraudama supratau vieną - vyrai ieškatys meilės internete pirmoje eilėje ieško ne žmogaus gyvenimui, o butent žmogaus su kuriuo jau per pirma pasimatymą "kibirkščiuoja"  t.y. aistros... o kibirkščiuoja dažniausiai vektorius... tai va.. jei nesukibirkščiavo - vadinasi ne ta... ne ta "tikroji"... čia suaugę žmonės šitaip... tiesiog jau kaip savotiška nauja sporto šaka...

Nesvarbu ka zmones gyvenime iesko, ko troksta: pinigu, valdzios, aistros, sekso ar kt. - is tiesu iesko meiles. Gal patys to nesupranta, bet be meiles gyventi niekas negali. Dabar ypac jauciasi tas meiles trukumas, tikra krize smile.gif Moterys pacios myleti nemoka, nes nemyli pacios saves, nesupranta saves, bet kaltina visada vyrus. Nors meiles saltinis moters sirdyje, vyrai jo neturi, todel be moteru gyventi negali. Islaisvinkit jus pagaliau savo meile is baimes gniauztu, mylekite save, artima, tevus, vaikus, gamta, namus, darba... ir nereikes kaltinti kita, kad nemylejo, nesubrendes buvo, vektorius kazkokius, mistikos ieskoti nereikes, nes viskas gan paprasta- norite pritraukti i savo gyvenima meile, mylekite pati.
Atsakyti
QUOTE(gluosnis @ 2012 10 01, 15:18)
Ta destruktyvi busena - tai jusu didele baime "manes nemyli", ji gyvena jusu gyvenima uz jus, nes ji stipresne nei jus, ji jus valdo. Jus pati tokia baime uzsiauginote, dabar kaip marionete negalite nieko padaryti. Visa savo gyvenima matote per ja, viska vertinate is jos pozicijos, jusu pacios net nesimato. Tai ji neprileidzia kitu meile iki jusu, kaip siena stovi ir ka kiti zmones bedarytu, besakytu, manote, kad jus nemyli. Jusu gyvenimo zmogus mylejo jus, tik jus to nesupratote. Meile nera vien tik geris, jei jus paliko galbut net tai buvo meiles israiska, taip buna, kad galvoja- nevertas ir pan. todel visada sakyti, kad jei paliko, reiskia nemylejo, negalima. Nesuprasite kodel taip atsitiko kol savo baimes nepaleisite. Baime nera tiesa, tiesa galima pamatyti tik is meiles pozicijos, suprasti galima tik is meiles.

Papildyta:

Nesvarbu ka zmones gyvenime iesko, ko troksta: pinigu, valdzios, aistros, sekso ar kt. - is tiesu iesko meiles. Gal patys to nesupranta, bet be meiles gyventi niekas negali. Dabar ypac jauciasi tas meiles trukumas, tikra krize  smile.gif  Moterys pacios myleti nemoka, nes nemyli pacios saves, nesupranta saves, bet kaltina visada vyrus. Nors meiles saltinis moters sirdyje, vyrai jo neturi, todel be moteru gyventi negali. Islaisvinkit jus pagaliau savo meile is baimes gniauztu, mylekite save, artima, tevus, vaikus, gamta, namus, darba... ir nereikes kaltinti kita, kad nemylejo, nesubrendes buvo, vektorius kazkokius, mistikos ieskoti nereikes, nes viskas gan paprasta- norite pritraukti i savo gyvenima meile, mylekite pati.

4u.gif Taikliai
Atsakyti
[quote=gluosnis,2012 10 01, 15:18]
Jusu gyvenimo zmogus mylejo jus, tik jus to nesupratote. Meile nera vien tik geris, jei jus paliko galbut net tai buvo meiles israiska, taip buna, kad galvoja- nevertas ir pan. todel visada sakyti, kad jei paliko, reiskia nemylejo, negalima.
Papildyta:

tikrai taip nesakau. žinau, kad labai mylėjo. ir dabar tebemyli tik visai kita forma - tiesiog kaip žmogų. ir aš jį taip pat visada mylėsiu - kaip žmogų - kad ir kiek laiko praeis.

Atsakyti
QUOTE(gluosnis @ 2012 10 01, 16:18)
<...>
Nesvarbu ka zmones gyvenime iesko, ko troksta: pinigu, valdzios, aistros, sekso ar kt. - is tiesu iesko meiles. Gal patys to nesupranta, bet be meiles gyventi niekas negali. Dabar ypac jauciasi tas meiles trukumas, tikra krize  smile.gif  Moterys pacios myleti nemoka, nes nemyli pacios saves, nesupranta saves, bet kaltina visada vyrus. Nors meiles saltinis moters sirdyje, vyrai jo neturi, todel be moteru gyventi negali. Islaisvinkit jus pagaliau savo meile is baimes gniauztu, mylekite save, artima, tevus, vaikus, gamta, namus, darba... ir nereikes kaltinti kita, kad nemylejo, nesubrendes buvo, vektorius kazkokius, mistikos ieskoti nereikes, nes viskas gan paprasta- norite pritraukti i savo gyvenima meile, mylekite pati.

prisidedu ir aš thumbup.gif
drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif labai teisingai
Atsakyti
QUOTE(praradau_savo_zmogu @ 2012 10 01, 15:34)

tikrai taip nesakau. žinau, kad labai mylėjo. ir dabar tebemyli tik visai kita forma - tiesiog kaip žmogų. ir aš jį taip pat visada mylėsiu - kaip žmogų - kad ir kiek laiko praeis.

Jis mylejo, jus mylejote, zinojote kad myli ir viskas gavosi taip kaip gavosi. Jums nekeista?
Nes zinoti mazai, meile reikia jausti. O jutimui trukdo baime, nes ji kaip siena arba kaip blokas, kuris meiles nepraleidzia. O meile baimes sienu negriauna. Tiesiog jusu meile nepasiekdavo ji, o jo meile nepasiekdavo jusu. Tam kad meile judetu laisvai, kad pasiektu kita, reikia paleisti baimes, abejones ir savo kompleksus.
Atsakyti
QUOTE(gluosnis @ 2012 10 01, 18:45)
Tam kad meile judetu laisvai, kad pasiektu kita, reikia paleisti baimes, abejones ir savo kompleksus.

juos trukdo paleisti kaltė (dar vis nepavyksta sau atleisti), ir liūdesys, kad tas žmogus patyrė iš manęs tokius dalykus
Atsakyti