Įkraunama...
Įkraunama...

Praradau savo gyvenimo žmogų

QUOTE(Moonte @ 2012 09 08, 20:27)

Cia jusu meiles supratimas, puiku, jusu teise myleti kaip jums iseina ir jus galite. Palikite teise kitam zmogui spresti, kaip jam myleti-nemyleti. Jei ta meile ir beprotiska, liguista, tragiska, be atsako, skaudinanti, platoniska ir t.t. Sis jausmas vistiek bus meile. Kaip jus minejote meile kaip ir betkoks reiskinys turi dvi medalio puses. Meile galima pakyleti zmogu, padaryti laimingu, o galima ji tvirkinti, sugniuzdyti.

Jus idomiai interpretuojate visatos, t.y. harmonijos desni.
Tai dabar jus man parasykite kokiais kriterijais matuosime dvieju asmenu meiles jausmo stipruma. Aplamai kaip jis matuojamas? Kad galetume suvokti, kaip pasireiksia tas stipriai, nestipriai.

Meile negali buti beprotiska, liguista, tragiska, skaudinanti ir be atsako, nes tai ne meile. Meile tai normalumas, pusiausvyra, sielos ramybe. Meile judanti energija, kai tik sustoja- nebemeile. Sustabdo ja abejones, baimes, kompleksai. Todel jei as myliu, bet turiu nepilnavertiskumo kompleksa, mano meile adresato nepasiekia, juda uzdaram rate, kaip viena ranka duociau, kita ranka iskart pasiimciau atgal. O meile tai davimas. Tikra meile nieko blogo pritraukti negali, nes panasus traukia panasu.
Suprasti galima is zmogaus zodziu: labai myliu, didele meile, stiprus jausmas, beprotiska, fantastiska, nereali ir pan. - viskas kas labai ir per daug - nukrypimas nuo pusiausvyros, yra ne meile.
Kai moteris myli, ji gali buti ir atrodyti kaip monstras, bet jos vyras jos nepaliks ir visada bus salia, nesvarbu kaip kam is salies atrodo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gluosnis: 09 rugsėjo 2012 - 19:21
QUOTE(gluosnis @ 2012 09 09, 20:19)
Meile negali buti beprotiska, liguista, tragiska, skaudinanti ir be atsako, nes tai ne meile. Meile tai normalumas, pusiausvyra, sielos ramybe. Meile judanti energija, kai tik sustoja- nebemeile. Sustabdo ja abejones, baimes, kompleksai. Todel jei as myliu, bet turiu nepilnavertiskumo kompleksa, mano meile adresato nepasiekia, juda uzdaram rate, kaip viena ranka duociau, kita ranka iskart pasiimciau atgal. O meile tai davimas. Tikra meile nieko blogo pritraukti negali, nes panasus traukia panasu.
Suprasti galima is zmogaus zodziu: labai myliu, didele meile, stiprus jausmas, beprotiska, fantastiska, nereali ir pan. - viskas kas labai ir per daug - nukrypimas nuo pusiausvyros, yra ne meile.
Kai moteris myli, ji gali buti ir atrodyti kaip monstras, bet jos vyras jos nepaliks ir visada bus salia, nesvarbu kaip kam is salies atrodo.

Na, bet iš kur jūs tai ištraukėt? Juk meilė ne matematika, ne chemija, ne fizika. Meilė negali būti kaip kokia apibrėžta VIENA formulė ar sąvoka, kuri tinka ir galioja visiems. Tai individualus dalykas. Juk kiekvienas myli skirtingai ir negalima teigti, kad vienas jaučia "tikrą meilę", o kitas "netikrą". Tai yra tik jūsų nuomonė, o ne patvirtina hipotezė. Toks kategoriškumas yra niekuo neparemtas išskyrus tik subjektyvia nuomone.
Atsakyti
QUOTE(praradau_savo_zmogu @ 2012 09 07, 11:58)
Taip nemylėjau savęs, kad visiškai panirau į jo gyvenimą (daugybė gražių dalykų, kuriuos pati sau veikiau, dariau tik apie jį galvodama ir jam). Vietoj to, kad tiesiog džiaugčiausi, man pasidarė problema viskas, ką jis veikia be manęs. Tai ne koks pyktybinis kontroliavimas, tai buvo kažkoks įsivaizduojamas atskirties jausmas, kuris kilo iš nemokėjimo leisti  mylimam žmogui jaustis laisvai

štai kitą dieną jis dingo. Mes visada palaikėme ryšį, kelis kartus per dieną jis man skambindavo, ir štai vieną dieną nėra žinios, neatsako i skambučius.  Po paros jis grįžo sveikas gyvas. Labai pats buvo įtampoj, pasakė, kad jam susikaupė kelių mėnesių įtampos ir pats nežino, kodėl pabėgo: nuvažiavo į kitą miestą pasibastyti, ten susitiko su šiek tiek pažįstama mergina (su ja jau buvo anksčiau susirašęs) ir liko pas ją (intymaus tarp jų nieko nebuvo), sakė nepranešė, nes pats baisioj įtampoj buvo. Man tai jau buvo išdavystė, netikėjau, kad mum taip gali atsitikti, kelias dienas poto sekė mano aiškinimaisi, moteriškos psichozės skambinėjant ir verkiant į ragelį, nes norėjau, kad viskas grįžtų kaip buvę, o jau slydo iš rankų.

Žodžiu, užgraužiau vyrą, o jis gal skaudint nenorėdamas sako: ir mano tai problema.
Paskui po savaitės pasiūlė susitikti (man iškart viltis), tačiau pasakė, kad su tuo kitu žmogumi "viskas rimta", o susitikti nori šiaip, "kad mažiau nuoskaudų liktų".

Visada tvirtinau,kad negalima gyventi tik vyro gyvenimu,o tureti ir savo. Jus vyra tiesiog "uzdusinote" savo ta meile,nuo kurios jis tiesiog viena diena neiskentes pabego. Ir tie jusu kasdieniniai klausimai... blink.gif Mane ,moteri uzknistu,net ir jus pati pripazistate,kad "uzgrauzete". Net kai grizo,jus vis vien aiskinotes,klausinejote...apart jusu buciau palikusi ramybeje,kai noretu,butu pats pasipasakojes...
O susitikti vel,manau jis tai daro ne del jusu,o del saves. Juk pati minejote,kad turite abipusiu darbiniu reikalu.
Ir keista...argi jusu neiskaudino jo elgesys???
Reikia sugebeti paleisti zmogu,net ir labai mylint. Vyrai tokie sutverimai,laikysite,nores pabegti,paleisite,pats(jei nores),gris. Bet turi jam kirbeti klausimas,ar ta moteris ji priims. O jus,kaip ta atversta ir perskaityta knyga,nes jis zino,kad kada nores,tada gris,ir bus visada priimtas atgal(bent sprendziu is jusu postu). wink.gif
Atsakyti
QUOTE(gluosnis @ 2012 09 09, 20:19)
Meile negali buti beprotiska, liguista, tragiska, skaudinanti ir be atsako, nes tai ne meile.

Meile tai normalumas, pusiausvyra, sielos ramybe. Meile judanti energija, kai tik sustoja- nebemeile. Sustabdo ja abejones, baimes, kompleksai. Todel jei as myliu, bet turiu nepilnavertiskumo kompleksa, mano meile adresato nepasiekia, juda uzdaram rate, kaip viena ranka duociau, kita ranka iskart pasiimciau atgal. O meile tai davimas.

Tikra meile nieko blogo pritraukti negali, nes panasus traukia panasu.

Anot jusu platoniska meile neegzisuoja? (Vienpuse)
Tarkim, kai vienam is poros isblesta jausmai, vienas is jus, tas kuris dar myli, juk lieka iskaudintu, nes jis ne bejausmis kirviapentis, ar kokia pliauska, lidekai paliepus jam/jai panorejus meile su lyg sekunde nedingsta. Ar mirus mylimam zmogui, gyvojo meile, itariu, anot jusu meiles supratimo, turi isnykti kaip dumas. (Tragiska)

Dabar apsispreskite, ar meile sielos RAMYBE, ar privalo JUDETI, nes kai sustos bus ne be meile? Vienas kitam priestarauja.

OK, kuris is zmoniu visai neturi kompleksu? Ar rasime pasaulyje nors viena? As turiu, o jus? TAi vadinasi tie kurie turi kompleksus negali myleti. Tuomet liudna darosi...

Kas pasake, kad meile yra vien davimas? Va mano asmeninis kompleksas, as mieliau duodu, bet nemoku nuolankiai imti, nes nepatinka jaustis isiskolinusiai, dekingai, skolingai, turiu poreiki atlyginti. Nors pacia kartais zeidzia, kai mano geros valios, is sirdies darytas gestas yra atlyginamas. Neviskas gyvenime turi buti atlyginta, vien todel, kad nera svertu kaip ismatuoti, o atlyginus salyginai permazai, ne ta "valiuta" gali izeisti zmogu. Tarkim, zmogus darydamas tikisi sypsenos, o gauna sokolado plytele ir atvirksciai. Todel ne visada DAVIMAS atspindi esme.

Kaip tai negali, yra abies zmoniu, kurie myli, bet negali po vienu stogu gyventi. Kad ir mano gyvenimo istorija, as palikau savo alkoholika vyra myledama ji, o jis myledamas mane paleido, nedare savo ligos/priklausomybes ikaitu. Rodos du zmones myli vienas kita, bet gyventi po vienu stogu negali. Kita vertus, as neisivaizduoju gyvenimo su panasiu i save, ar jaucianciu kaip as zmogumi, itariu, vienas kita per savaite pribaigtume, nes ne visi atlaikytu tokio temperamento zmogu, kokia esu as, o jei du tokie pat...

Ir vel tas noras manipuliuoti pusiausvyros savoka. Jus norite pasakyti, kad jus esate pastoviai pusiausvyros busenoje, tai fiziskai neimanoma. Nes pusiausvyra yra siekiamybe, zmogus visa gyvenima balansuoja, ji veikia viena is pagrindiniu "gerio ir blogio" kovu, jau nekalbant apie kitas. Ir pagaliau, nera kriteriju, kad ivertinti kas per daug, kas per mazai, o kas yra normalu. Nes visi vertinimo kriterijai yra subjektyvus. Net rodos laiko, ilgio matai ir tie yra apytiksliai, pasiekto susitarimo rezultatas.

O paskutines minties visai nesupratau. Prie ko cia kaip atrodo zmogus... Kvazimoda buvo negrazuolis, bet Esmiralda jis mylejo, zinoma be atsako. Bet anot jusu jis nemylejo. Nes meile tik hepyendas, tokia raisa ant vienos kojos, neigianti skausma, nevilti. O tai jau harmonijos griovimas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 09 rugsėjo 2012 - 21:46
QUOTE(Ilgaplaukė @ 2012 09 09, 21:05)
Visada tvirtinau,kad negalima gyventi tik vyro gyvenimu,o tureti ir savo. Jus vyra tiesiog "uzdusinote" savo ta meile,nuo kurios jis tiesiog viena diena neiskentes pabego. Ir tie jusu kasdieniniai klausimai... blink.gif Mane ,moteri uzknistu,net ir jus pati pripazistate,kad "uzgrauzete". Net kai grizo,jus vis vien aiskinotes,klausinejote...apart jusu buciau palikusi ramybeje,kai noretu,butu pats pasipasakojes...
O susitikti vel,manau jis tai daro ne del jusu,o del saves. Juk pati minejote,kad turite abipusiu darbiniu reikalu.
Ir keista...argi jusu neiskaudino jo elgesys???
Reikia sugebeti paleisti zmogu,net ir labai mylint. Vyrai tokie sutverimai,laikysite,nores pabegti,paleisite,pats(jei nores),gris. Bet turi jam kirbeti klausimas,ar ta moteris ji priims. O jus,kaip ta atversta ir perskaityta knyga,nes jis zino,kad kada nores,tada gris,ir bus visada priimtas atgal(bent sprendziu is jusu postu). wink.gif

Jūs trumpai ir aiškiai pasakėte visą tiesą.
Mano esminė klaida buvo po krizės toliau dusinti jį, aš supanikavau, išsigandau, esu nepatyrusi tokiose situacijose, nemokėjau kontroliuoti emocijų, jaučiausi ir įskaudinta, ir kalta. Jei nebūtų šios emocinės krizės iš mano pusės, gal net kitaip viskas būtų pasisukęs. Tuo tarpu vyras išsigando tų melodramatiškų reakcijų, pamatė, kad čia viskas jau galutinai prarajon čiuožia, ir galutinai jame kažkas nutrūko.
Jei kada (tpfu tpfu tpfu) gyvenime vėl patekčiau į tokias kritines santykių situacijas, mokėčiau nebesupanikuoti, konstruktyviai ir kantriai, nesikimbant rankom kojom į žmogų, spręsti problemą arba tiesiog išlaukti. Bet šį kartą aš to nemokėjau.
Taip pat sutinku, kad susitikti jis siūlo dėl paties savęs, tikrai ne dėl manęs ar kad man geriau būtų, ar kad bijotų prarasti galimybę grįžti atgal.

Ir taip, nemoku PALEISTI. Skaitydama komentarus šioje temoje, supratau, kad šioje situacijoje tai tik yra normalus, sveikas sprendimas. Bet neįveikiu dar sumaišties savyje, nesukaupiu ryžto.

Ir taip, esu "perskaityta knyga" - nepalieku apie save jokio informacijos deficito, širdis kaip paklodė patiesta ir viskas parodyta, kas manyje darosi. Man kažkas yra, kad noriu lieti viską taip, kaip man iš tikrųjų yra, ir visada taip buvo.
Nemoku manipuliuoti, apsimesti, nuslėpti. Jaučiu, kad priimčiau jį atgal besąlygiškai, ir jis tą jaučia. Jokių nutylėjimų, dviprasmybių iš mano pusės.

Matyt man ryžto savyje jį paleisti įkvėptu tik vienas dalykas - ta pati beprasmė VILTIS: jis, jei norės, grįš, bet tik tuo atveju, jei tikrai jį PALEISIU. Tik šitas dalykas padėtų man išeiti iš agonijos - suvokimas, kad tik jį PALEIDUSI galiu tikėtis, kad jįs grįš. Ar ne taip? Bet vėl pradedu abejot - nujaučiu, kad jokiais čia grįžimais seniai nebekvepia, ir tada viduje įsivyrauja baimė, kad neteksiu šito žmogaus net kaip draugo savo akiratyje!! Maždaug tokioje neryžto aklavietėje esu.

Kad žmogus negali gyventi laukimu - jis grįš ar negrįš - čia jau kita tema.

O ar neįskaudino manęs jo elgesys? Taip, iš pradžių labai. Naktis, kai galvojau, kad jam kažkokia nelaimė įvyko, lyg atpirko mano kaltes, tai buvo sielvartingiausia naktis mano gyvenime.
Ir iki šiol manau, kad jis ne piktybiškai, bet tiesiog labai nebrandžiai, vaikiškai pasielgė, nepranešdamas, kad jis sveikas ir gyvas, juk turėjo suprast, kaip nežmoniškai persigąsiu. Ir mano, ir jo tėvai, draugai, aš - nejuokais išsigandome.
O jis išsigando savo nesąmoningo poelgio ir tada kaip kiškis dėjo į krūmus (nesugebėjo pranešt, kad jam viskas OK). Tai primena vaikystės nuotykius- paieškos su policija dingusio jauno bachūro, kuris paprasčiausiai į kitą miestą nurūko.
Bet dabar man visa tai niekai atrodo. Nebegaliu pykt ar skaudintis dėl to, pati juk ir privedžiau. Taip pat įžvelgiu ir savo idealizmą - dabar suprantu, kiek dar jis nebrandumo turi.
Atsakyti
Dabar papasakosiu, kaip įvyko susitikimas.
Pasakojime jausis mano pasimetimas ir neatsižvelgimas i daugelį protingų patarimų ir komentarų šioje temoje. Bet yra kaip yra.

Visų pirma, jis taip šiltai tik priėjęs apkabino, kad pirmą minutę pagalvojau, jog mes taikomės ! Pažįstu tokį jo apkabinimą - jis taip apkabindavo, po dienos ar dviejų dienų nesimatymo, kai būdavo lb pasiilgęs.. Bet koks čia susitaikymas. Deja.

Atsisėdom pamuzikuot kaip ir buvo sutarta. Aš jam pagrojau savo savo sudėtą kompoziciją apie išsiskiriančius žmonių kelius ir išgirdau, kad jis sriūbčioja blink.gif jis beklausydamas pravirko! Jėzau, man ėmė drebėt kojos rankos ir vėl pagalvojau, kad jam viskas taip stipru, taip veikia jį, kad nori likti drauge! Man būtų širdis iš džiaugsmo sprogus. Taip sukrėtė tas jo pravirkimas, kad nutilau. O jis pasakė, kad tai buvo fantastiška, kad jis mato, jog aš už jį daug talentingesnė.
Tada aš supratau, kad kažkas man atsitiko, kad negaliu pakelt viso šito "draugiškumo be meilės", atsistojau ir taip ir pasakiau, kad man per sunku yra visa tai.
Jis: "Tau blogai, kad susitikom?"
"Ne man gera, bet perdaug gera. Man per sunku, nes aš negaliu sau įsakyt nemylėt, mes nebegalim susitikt, nes aš myliu".
Jis: "sunku pagalvot, kad daugiau nesimatysim. Gal nereikėjo muzikuot, tik šiaip pabūt? Pagalvok ar tikrai per sunku. Gali vėl man parašyt, jei panorėsi susimatyt"
"Aš nebegaliu rodyti iniciatyvos"
Jis: "O jei aš tau parašyčiau?"
"O kodėl, kodėl tu nori matytis?"
Jis: "Vat nežinau, yra kažkas".

Aš niekur nenuėjau, likau vietoje stovėti ir ėmėm kalbėt lyg tarp kitko. Jis pripasakojo, kaip praleido pastarąjį laiką, minėjo kur ir su kuo buvo, nuoširdžiai domėjosi, kaip man einasi, kaip šitos dienos, ką veikiu ir pan.
O man galvoj ta beprotybė nesiliovė ("Dieve, nusipirkim vyno, kaip anksčiau, juokimės, paklausykim mašinoj muzikos ir būkim kartu, kartu, kartu, taip dabar gera, ir būkim kartu išmetę iš galvos visus visus brudus, viską, pamiršę visą mėšlą, viskas įmanoma!").

Tad pasakiau, kad dar galim cigarečių nusipirkt (per visą šitą duobę pradėjau rūkyt, jis irgi jau parūkantis kartais būna). Tad sėdom į mašiną, ten rūkėm ir dar kalbėjomės.
Aš pasakiau, kad lapkričio mėn galbūt jau ir išvyksiu (o esu tokiam paralyžiuj, kad ir toliau, kaip ir su juo būnant, negaliu net pažvelgt į savo gyvenimą ir ką su juo dabar daryt).
Jis pasakė, kad vasarą sumąstęs keliaut ten ir ten (prisiminiau, kad tai aš ir siūliau tas vietas aplankyt..Dieve, ir to jau nebebus, o kaip būtų gera drauge, drauge keliaut, gyvent!).
Taip pat papasakojo, kad jau įsigijo kuprinę SAU. Ir tave pastaba (žinau, kaip kvailai viskas skamba, kai ir taip viskas aišku) man kaip ženklas pasirodė, nes kelionėse jis naudodavo mano kuprinę ir jam mano kuprinės jau niekada nebeprireiks, nes mes nebebūsime kartu!).
Santykis tarp mūsų visą laiką buvo šiltas, be jokio pykčio, kaltinimų, kažkokių nuoskaudų ar kapstymosi kaip buvo. Tik aš nesusilaikiau nekalbėjusi, kaip man dabar yra ir kaip man apmaudu dėl tų šūdų, kurie iš manęs ėjo, kaip gaila, kad tai bus įrašyta šitoje istorijoje (čia gal vėl kažkoks nesąmoningas aukos vaidmuo, bet man nuoširdžiai apmaudu ir gaila dėl to ir negaliu tokiais atvejais savyje suturėt tų jausmų).
Tada pabaigoje aš jo paklausiau, ar jam pačiam nebjauru (keistą žodį pavartojau) susimatyt su žmogum, kuris tebemyli ir yra kupinas vilčių. Jis: "O kas čia bjauraus?".

Dar pasakiau, kad aš jo vietoje jausčiausi kaip žaidime žmonių jausmais, jei būtų mano gyvenime atsiradęs dar trečias asmuo, su kuriuo kažką būčiau bepradedanti, ir susitikinččiau su neabejingu -ex (mat kokia šventuolė būsiu..). P.S. prisiminiau keistą dalyką apie save: pamenu, kaip žiemą draugas žiūrėjo mano nuotraukas iš laikų, kai dar nebuvau su juo susipažinusi, jam labai įdomu buvo. Ir vienoj nuotraukoj buvau aš studijų laikais juokais besibučiuojanti su kursioku. Mane tada toks raudonis išmušė, kad mano brangus žmogus kažkokią nesąmonę užtiko, nešinau kodėl, bet taip nesmagu pasidarė, kad jis tą nuotrauką pamatė.

Tęsiu toliau:
Jis atsakė, kad dėl to kito žmogaus nieko tokio nėra ir jam neatrodo kažkas čia blogai. Jis pasakė, kad tuo žmogum jis nėra užtikrintas (oho, koks pasitikėjimas savimi), taip, kaip buvo užtikrintas manimi (Siaubas, kaip turėjau jame viską užmušt, kad nebeįmanoma grąžint to jo užtikrintumo manimi (ar jo paties užtikrintumo savimi?).

Visi šie atsakymai man vėl kažkokį nebrandumą ir mėtymąsi atskleidė (tai jam ten viskas rimta, tai jis nežino, kaip ten bus). Bet ar tai svarbu? Viena tikrai aišku - kartu būt jis negali.

Ir po visko aš atsisveikinau lyg suvisam, pasakiau, kad jis fantastiškas žmogus, o jis man pasakė, kad aš fantastiška.

Ir pati netikiu, kad mintyse galiu jį paleisti, nes vis viliuosi, kad kas nors pasikeis, o taip nebus!

Kažkas esminio jame nutrūko. Aš net ant lapo buvau susirašius jo frazes, kurios ilgą laiką signalizavo, kad per toli nuėjau, visas psl. išėjo, bet aš buvau tokia liguista (gyvenau savo iškreiptoj realybėj, ir matyt toliau gyvenu!), kad to nesupratau. Taip pat užsirašiau jo palaikymo, meilės man frazes ir veiksmus - Dieve, kaip jis mylėjo ir stengėsi, ir viskas į mane kaip į sieną.
Kažkuriuo metu šūdai iš manęs persvėrė gerąją pusę ir jis supasavo, negrįžtami pokyčiai įvyko, kaip kažkas sakė. Tai kaip man ATLEISTI SAU? Kaip išeiti iš deginančios kaltės rato?

Jame kažkas nutrūko, nes aš tiesiog peržengiau kažkokią ribą.

Man labai norėtųsi antro šanso, net jei po kurio laiko viskas iširtų dėl kitų priežasčių.
Norėčiau reabilituotis prieš save pačią ir prieš jį, kad nebeliktų kaltės jausmo.
Bet taip ir atsitinka bobom, kurios graužia ir graužia, o paskui po laiko pergyvena (va ir toliau užsiimu savigrauža, bet juk negaliu nepripažint savo klaidų!).

!!!!!!!!
Gyvenimas ne visada duoda antrą šansą. Ir jei aš ateity kursiu kažkokius santykius, tai šitą pamoką žinosiu: galima taip susišikt, ir kad ir kaip gailėsies, pergyvensi, nėra garantijų gauti antrą šansą.

O dėl jo padariau tokią išvadą:
JIS DAR LABAI NEBRANDUS. Jis vaikas.
Man atrodo, jam reikia LAISVĖS (buvo biški pridusintas mano meilės, dabar jam reik atsigriebt), nesvarbu net ar su kitu žmogum, ar be. Jam dabar LAISVĖ brangiausia.

Manau, kad jis pats savimi nėra užtikrintas.
Aš darau tokią išvadą, kad jis gyvenime dar nepasirengęs tokioms situacijoms.
Jam viskas pasirodė per rimta, per sunku.

Aš nežinau, kaip paaiškint, bet man tikrai atrodo, kad jis dar labai nebrandus tokioms situacijoms: visi tie jo atsakymai, kad nieko čia tokio dėl to trečio žmogaus, dėl mano vilčių (matyt tikrai tai jam nesąmoningai glosto savimeilę) ir pan.
Jis gal išsigando kažkokios atsakomybės, nebenori lipt į tą patį šūdą, bijo, kokiom dramom viskas pasibaigtų, jei vėl nepavyktų. Ir tiesiog nebejaučia man to, ką jautė anksčiau.

Ir aš pati esu toks pat vaikas, kaip pamatėte iš šio monologo. Tai tuo labiau atrodo: "ir bręskime kartu, drauge, ne po vieną, aukime, brandinkime viens kitą!". Šventas mano naivume..

Ir mes abu neturime ryžto: aš susitaikyti, kad čia jokių vilčių nebegali būti, o jis, nebebūti draugais (matyt irgi prisirišo per tą laiką, buvom artimi, ir jam sunku tą paskutinę giją nukirst).

O kas juokingiausia, kad aš nusiritau iki to, kad ėmiau internete skaityti strpsn apie tai, kaip susigrąžinti mylimą ex.
Ir psichologai sako, kad jei kažkas jus palikusiam ex dar yra likę (ar prisirišimas , ar sentimentai) ir yra galimybė matytis, tai įmanoma, kad per laiką vėl kažkas atgims, jei nedarysi spaudimo, būsi toks, kokį tave pirmą kartą pamilo, skleisi gerą aurą. Bet geriausia ką gali padaryti - tai PALEISTI žmogų.

O manyje tie prieštaravimai viltingi: " o gal ta galimybė mum matytis ką nors ateity užžiebtų; o gal kaip tik turiu tvirtai pasiryžt ir pasakyt NEGALIU daugiau matytis, nes niekada neatversiu naujo puslapio".

Nežinau, kaip elgtis, ir ką daryt. Kai pagalvoju, kad nebepamatysiu, baisu darosi. Kai pasimatau, va tokios sumaitys įvyksta ir vėl pradedu galvot "kas, kas jį stabdo, kodėl jis neduoda antro šanso, ką man padaryt, kad jis įvertintų mano pasiryžimą dėl mūsų ir t.t.. Ir vėl prasideda istorija nuo pradžių, pametus jos esmę, kuri jau tiek kartų čia buvo išsakyta.

Ir dar po šio susitikimo jam dvi žinutes nusiunčiau (apie tai, kad supratau, jog jam laisvės reikia, ir kad abu nebrendylos vaikai esam - jis neatsakė).
Atsakyti
Va kokių košių prisiskaitau, nors žmogus man pasakė "negaliu būt su tavim", o aš vis tiek neįstengiu to priimti kaip "viskas baigta" schmoll.gif
doh.gif doh.gif doh.gif

Ištraukos iš kvailų straipsnių serijos:

Norėdama įsitikinti, kad jūs teisingai suprantate išsiskyrimo priežastis, dar kartą prisiminkite, kokiose situacijose dažniausiai subjurdavo vyro nuotaika. Ko jam trūko bendraujant su jumis? Galbūt ko nors buvo per daug? Daugiau nei reikia?
Kai išsiaiškinote, kodėl vyras išėjo, pagalvokite, ar sugebėsite duoti jam tai, ko jis nori, jeigu atsirastų dar viena proga.
Pasikalbėkite su juo. Bet tik be skundų, kaltinimų ir pasiteisinimų.
Parodykite, kad visiškai pripažįstate jo laisvę ir į nieką nepretenduojate.
Tačiau derėkitės: aš žadu pasitaisyti, o tu grįžti į šeimą.
Keiskitės ne „tyčia“, laikinai, bet rimtai ir visam laikui. Nes supratote, kad vyras teisus. Nes pasikeitusi išmokote klausytis, suprasti ir gerbti kitų norus. Išmokote gerbti save.
Jokiu būdu mylimajam nerodykite, jog esate pasirengusi laukti amžinai. Antraip rizikuojate virsti nuolatiniu „atsarginiu variantu“. Be to, didžiausias meilės žaidimo žavesys yra tai, kad mylimąją visą laiką reikia užkariauti. Todėl aktyviai bendraukite su įvairiais žmonėmis, taip pat ir vyriškiais. Tegul jūsų buvęs vyras mato, kad sugebate gyventi savarankiškai, esate patraukli kitiems vyrams ir kad jis gali pavėluoti.
Susitaikyk (kol kas), kad šiuo metu jis gali pasiūlyti tik draugystę, ir būk jo drauge. Kartais tarp draugų gimsta pati karščiausia meilė. Juk mes, žmonės, nežinome, kokių staigmenų gali pateikti ateitis.

Svarbu suprasti, ar vyras trumpam išėjo pas kitą, ar tiesiog jus paliko. Priklausomai nuo priežasties, jums teks atleisti jam arba atleisti sau. Nes apmaudo jausmas yra toks pat pražūtingas, kaip ir kaltės jausmas, o skirtumas tik pačiose emocijose.

Nepamirškite, kad jei santykiai nutrūksta, niekados nebūna kuris nors vienas kaltas. Todėl nereikia kaltinti vien jį arba vien save. Tiesiog ramiai padarykite išvadas.

Nebūkite priklausoma nuo vyro. Jis turi matyti, kad galite ir be jo gyventi. O jausmai – visai kas kita.

Įrodykite, kad pasimokėte iš ankstesnių savo klaidų. Nesitikėkite, kad jums pavyks susigrąžinti buvusį partnerį, jei elgsitės kaip anksčiau. Jums nereikia paklusti visiems partnerio norams, bet būtina ieškoti kompromisų, jei jūsų elgesys skaudina mylimą žmogų. Taip pat nebijokite prisipažinti suklydęs, jei suprantate padaręs klaidą ir įrodykite partneriui, kad galite klaidų nebekartoti. Stenkitės, kad už jus kalbėtų ne žodžiai, o veiksmai.

Atsakyti
Ir man vis tiek kyla noras pranešt: tai susitinkam, organizuojam renginį.
Noriu jam skambint ir pasakyt, kad noriu keistis. I viskas taip dirbtina. Nes iš tikrųjų keisčiaus, jei paleisčiau jį, o aš tik kabinuosi į tą antrą šansą ir ką padaryt, kad jį gaučiau. Nemoku paleist to mylimo žmogaus, nors tu ką. doh.gif
Dar noris įrašyt ir nusiųst jam savo kūrybą. Nėra kito žmogaus, kuris ją taip suprastų ir ja džiaugtųsi, kaip jis. Baisu pagalvot, kad nebebus su kuo visu tuo dalintis. Mes tai papildydavom viens kitą kūryboje.. ir viso šito kartu su juo netenku.

Jis gyvena dabar pilnakraujį gyvenimą, o aš toliau gyvenu juo! Vis kapstau, kai jam viskas yra, o ne kaip sau palengvinti viską.
Toliau bėgu nuo savo gyvenimo. Tikrai prisiimu kažkokį aukos vaidmenį. Nedarau nieko, kad sau palengvinčiau naštą atleisdama sau ir paleisdama jį. doh.gif

Papildyta:
Ir būsiu labai dėkinga, jei kas vėl pakomentuos mane.

Nors viskas kaip ir pasakyta ir pakomentuota jau seniai.

Bet dar kartą reikia "prablaivinimo"

doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2012 09 07, 18:18)
Pritariu. Ir dar stebina tas pasamoninis saves reminimas - "Praradau savo gyvenimo žmogų"... Cia iseitu - viskas, gvyenimas baigesi, amen.

Taip ir norisi paklausti, a jau ryt po ryt mirsit, sergat kokia mirtina liga, pensininke esat?
Na kaip toliau gyventi, jei jus pati save laidojat?
Kam is saves daryti auka, kam virti nuosavose sultyse?

O jus jau taip garantuota, kad jau tas zmogus ir buvo VISO jusu GYVENIMO meile. O gal tai buvo tik treniruoklis, ismokti gyvenimiskas pamokas, pries tikrai dar busima MEILE, kuri jus laukia, bet kuria jus galite praziopsoti paskendusi savigailoje. Juk nepabandzius nesuzinosi. Ir kai praeis laikas, pagalvosit - Dieve mano, ka as tuomet dariau ir galvojau...

Neblogas filmas "Atsargiai! Durys užsidaro / Sliding Doors (1998). Verciantis susimastyti, gaila, kad mes, zmones, neturime galimybes pragyventi situacija po kelis variantus, atsirinkti sau geresni, tinkamesni varianta, todel didele prabanga laidoti savo gyvenima, apvogineti save, dar jo nenugyvenus.
Neveltui liaudies ismintis sako "Niekada nezinai kur pamesi, nezinai kur rasi".

Suprantu, jog jus turite isgedeti netekti, visam skirti tik tam tikra laiko tarpa, bet nelaidoti save, savo gyvenima.

Labai teisingi žodžiai. Tikrai per didelė prabanga eikvoti save ir savo brangų laiką raudant ir gedint, kuomet pasaulis ir toliau gyvena savo nustatyta tvarka. Kai pagalvoji- baisu kiek visko gali praleisti besigrauždama ir gedėdama.
Atsakyti
QUOTE(praradau_savo_zmogu @ 2012 09 08, 12:32)
Tikrai labai sunku tai pereiti: lyg kabėtum ant kablio nudirta oda. Jei viduje viskas tikra, jei ryšio būta stipraus, nesumeluoto, kitaip matyt ir negalėtų būti. Be laiko pagalbos neįmanoma iš tokio dalyko per dieną išlipti sausam, jei iškart žmogus gebėtų į viską spjaut, reiškia, ir nebūta nieko tikro.

Ačiū už gražius žodžius. Guodžia tai, kad daugelis žmonių savo gyvenime yra patyrę "sudaužytos širdies sindromą", bet niekas nuo to nemirė. Prisikėlė ir gyveno toliau užsigrūdinę (gal net labai laimingai).

Kai mane visa tai ištiko, visokių istorijų prisiskaičiau. Ir žinot, glumina tai, kad yra brandžių žmonių, kurie pirmosios meilės tutumą nešasi per visą gyvenimą, sukuria gyvenimą su kitu žmogumi, o viduje galvoja ("jei tik sutikčiau savo pirmąjį žmogų.. o gal jam nesusiklostė asmeninis gyvenimas.. jei tik būtų lemta vėl susieiti..kokia laimė būtų).
Tokie pasakojimai kartai (anksčiau laiko) išgązdina. Nenorėčiau, kad man taip nutiktų.. Juk tai neužgijusi žaizda.

Nesusilaikiau nepakomentavus..jei Jus tai paguos, man tiek pat kiek ir Jums ir atsiprašau, jei grubiai atsiliepiau iš pradžių, nebemoku matyt jau atjausti žmonių smile.gif Ir tuoj pasakysiu dėl ko, nes esu puikiai suvokiu ką Jūs šiuo metu išgyvenate, tai yra ir man atsitikę ne kartą.. ir ką, gyva sveika, laiminga. Tikrai- niekas nuo to nemiršta, pereisit per tai, išgyvensit ir tik nuo Jūsų priklauso, ar nuodysit savo tolimesnį gyvenimą prisiminimais apie tą Jūsų nevertą žmogų ar leisit sau gyventi visu 100 proc. Juokinga dabar prisiminus savo pirmą meilę, tai buvo beveik prieš 10 metų, kankinausi pati ir kankinau kitus beveik metus, jau buvau įsikalusi į galvą kad čia jis tas tikrasis ir va pabėgo pas kitą šunsnukis doh.gif susiradau aš jį FB, vedęs, turi dukrytę...ir tiesą sakant nuoširdžiai nusistebėjau, kad dėl to rausvaodžio riebaluotais plaukais paršelio sugebėjau pražliumbti beveik metus kožną dieną.(kažkada už jį gražesnio maniau nėra žemėje lotuliukas.gif ) Bus dar tų vyrų Jūsų gyvenime ne vienas ir ne du gal, tik išsiskyrimai bus ne tokie skaudūs, jau žinosit kaip reaguoti, žinosit, kad neverta liūdėti, nes dažniausiai skauda tik Jums, o ne Jam. Ir išmoksit nebeapgaudinėti savęs, nes tai turbūt pats baisiausias dalykas, kurį gali žmogus daryti sau, tai nemeilė ir saviapgaulė. Linkiu per visa tai pereiti su kuo mažesnėmis emocinėmis pasekmėmis, ir po metų pasiskaityti dabartinius savo pamąstymus, JO paprastų kaip trys kapeikos žodžių analizes ir išvedžiojimus ir nuoširdžiai pasijuokti jau esant stipresnei moteriai ir galbūt su nauja simpatija prie šono mirksiukas.gif Pabrėžiu- tik nuo Jūsų priklauso kiek ilgai laikysit uždarytą savo širdį kitiems smile.gif
Papildyta:
QUOTE(praradau_savo_zmogu @ 2012 09 10, 14:24)
<...>
Dar noris įrašyt ir nusiųst jam savo kūrybą. Nėra kito žmogaus, kuris ją taip suprastų ir ja džiaugtųsi, kaip jis. Baisu pagalvot, kad nebebus su kuo visu tuo dalintis. Mes tai papildydavom viens kitą kūryboje.. ir viso šito kartu su juo netenku.
<...>

Ar tikrai? biggrin.gif
Atsakyti
Oho koks dienoraštis smile.gif. Šiaip labai "sveika" yra garsiai išsakyti/parašyti savo jausmus, tada lengviau juo tarsi iš šono įvertint... Savo patirtis šiuo atveju daug vertingesnė nei 1000 patarimų, nes jau kaip suprantu pasimokei iš kai kurių savo klaidų. Manau, kad panele ne kvaila ir taip, kaip pati susidėliosi savo gyvenimą, taip ir bus teisinga. Vienintelis patarimas - nebedemonstuok jam savo jausmų, nes šiuo metu jis jų tikrai neįvertins. Užtad draugystę turbūt įvertintų smile.gif. Bet pirmiausia žiūrėk savęs ir nekelk sau papildomų kančių, sėkmės 4u.gif.
Atsakyti
QUOTE(gincaryce @ 2012 09 10, 15:15)
<..>Bet pirmiausia žiūrėk savęs ir nekelk sau papildomų kančių, sėkmės  4u.gif.

va va ką ir aš norėjau pasakyti drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti