o prasidejo man jau nuo 18m., kai pastebejo pakitimus slapime(baltyma), tyriaus visus metus, kol nusprende imt biopsija, tada as nesiryzau to kentet, laukiau dar metus, kol istino koja, kad net paeit nebegalejau, tuomet jau buvau priversta iskest visus tyrimus, ir biopsija inkstu. nustate - glomerulonefritas. geriau medroli, po puses metu nustojau, dziaugiaus kad inkstai veikia gerai! vis pasitikrindavau, kol jau 21metu vel prasidejo tas baltymas. bet mano gydytoja zuvo avarijoj

Deja! uzsieny uzkilo trombocitai iki 1,5mln., kai gali buti tik 200-350tukst!! Buvo didziulis smugis, nes tai ivyko per kelias savaites, staigiai ligonines, tyrimai, baisus leidziamieji vaistai, nuo kuriu pora dienu gripo pozymiai, silpnumas, pykinimas ir pan. Biopsija eme Vokietijoj, o paskui ir Danijoj. Nauja diagnoze - kraujo liga trombocitemija! ne vienas gydytojas nezinojo atvejo, kai zmogus turi 2 tokias retas ligas viename, sake as esu "lucky one!"...

ka gi, grizau i Lietuva po to semestro uzsieny, prasidejo maratonas po lietuviu gydytojus!! mano gydytoja nefrologe pastebejo, kad mano ANA yra 200, pradejo itarti, kad cia tyrimai dar nera baigti!.. Gulejau vln ligoninej, sulaukiau ir konsiliumo 3 gydytoju - nefrologo, hematologo ir reumatologo, kurie bande visus mano baisius pozymius suvest i viena liga. Taciau isejau su tom paciom dviem ligom plius prisidejo viena pagrindine - autoimunine!!! Taigi dar blogiau nei iki tol...
tuo metu mano optimizmas ir tikejimas buvo nulinis. atrodo, buvo viena inkstu liga, kuri dar buvo kontroliuojama, o cia is niekur atsirado dar dvi!!!!

visu tuo laikotarpiu mano seima mane lb palaike! sesuo gyvena uzsieny, bet visus kanalus isejo ir ten ir cia! galiausiai patekau pas gydytojus, kurie nusprende, kad nuo kraujo ligos gydytis vaistu isvis nereik, tegu tie trombocitai kylai, nieko jie nepadarys! tada pradejau gert medroli 12mg (nuo 2008 vasario men), pagerejo, kai pries men tyriaus krauja, trombocitai buvo nukrite, gydytoja galiausiai pasake, kad tikriausiai cia nuo tos imunines ligos tokia reakcija! kazkiek palengvejo, bet is kitos puses, pradejau mastyt, negi mano si autoimunine liga tokia pikta, kad net turint ANA tyrima tik 200 jau tokie dalykai dedasi!!?? negi greitai ir inkstai atsisakys, ir kitos organu sistemos??.. taigi kol kas gyvenu nezinioj...
db man tik 22, atrodo visa kita sekasi gerai, studijos patinka, db ir darba pagal specialybe gavau, ateities planu milijonas, salia artimas zmogus, kazkada ir leliuka noresis turet... bet kasdien vidine savijauta vercia vis nerimaut, vis kazka suskausta, kazkas nutinka - va ir snd lupa istino, puse dienos su dviguba vaiksciojau, vakare atslugo... kitakart sirdi stipriai suskausta, nugaroj vis skauda, nesuprantu ar tai inkstai ar sanariai, arba smilkiniuos kala, nakti nemiegu...
noreciau suzinot, ar ir Jum yra panasiu pozymiu, ar kazkokiu reakciju? nuo keliu metu sergat? tiesa, peteliskes ant veido kaip ir neturiu... del to keista buvo ir gydytojam. bet visa kita lb panasu i vilklige...
lb dziaugiuos kad yra toks forumas, kur galima pasidalinti savo skausmu.
ka gi, iki susirasymo!