Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie būsto paskolas

Tai aš ir klausiu patarimo, nes sutartys visur standartinės(tipinės). smile.gif
o marža tai išsiderėjau eidama iš vieno banko į kitą ir atgal. ax.gif blush2.gif
Atsakyti
Man tai nord/lb labiausiai patinka. Ten turime dvi paskolas. Viskas lankstu, galima tartis.
Atsakyti
Labai ačiū už skaičiuoklę, dabar galėsiu visus variantus namie susiskaičiuoti. 4u.gif thumbup.gif
Atsakyti
Prašom, kad tik mačytų...;-)
Atsakyti
QUOTE(Bzzz @ 2005 03 23, 11:26)
Prašom, kad tik mačytų...;-)

Tai koki banka pasirinkai? Su kokiom palukanom? blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vituly @ 2005 03 23, 13:16)
Tai koki banka pasirinkai? Su kokiom palukanom?  blush2.gif  4u.gif

dar svarstau tarp VB, Hasa ir Sampo į kitus kol kas nesikreipiau.
Va jeigu dar kas pasakytų kaip ten su sutartimis , ar visi pasirašė sutartis tipines ar ką nors ką nors keitė?
Nes paskaičius tipines sutartis kyla visokių klausimų, pavyzdžiui kaip delspinigiai kurie 0,08% už kiekvieną pavėluotą dieną, nors:

"LIETUVOS RESPUBLIKOS CIVILINIS KODEKSAS Š E Š T O J I  K N Y G A
PRIEVOLIŲ TEISĖ
6.210 straipsnis. Palūkanos
1. Skolininkas, praleidęs terminą įvykdyti piniginę prievolę, privalo mokėti už termino praleidimą penkių metinių procentų dydžio palūkanas nuo sumos, kurią sumokėti praleistas terminas, jeigu įstatymas ar sutartis nenustato kitokio palūkanų dydžio."

vadinasi pagal CK 6.210 strapsnio 1 dalį dienos palūkanos bus: 5%/360=0.014%, o tai viršija apie 5-6 kartus. Ir manau, kad vertėtų sumažinti iki 0,02%. Ir t.t. Pasidalinkite patirtimi kas ką keitėte sutartyse ir ar lengvai to pasiekėte!

Atsakyti
QUOTE(vituly @ 2005 03 23, 13:16)
Tai koki banka pasirinkai? Su kokiom palukanom?  blush2.gif  4u.gif

O palūkanos visuose kol kas LIBOR+marža(1,15%) drinks_cheers.gif
Atsakyti
Man kartais atrodo, kad tos euru mazesnes palukanos visus ,,nupirko".
Jums kartais neatrodo, kad pries pat euro ivedima, litas gali stipriai nuverteti, todel paemus paskola litais, galima smarkiai islosti. Cia mano pamastymas. Bet kodel tada palukanos tokios zymiai skirtingos litu ir euru. Vadinasi, duodamas litais paskola bankas labiau rizikuoja.
Pabandykite patvirtinti arba paneigti mano pamastymus. Idomu butu.
Atsakyti
QUOTE(dark @ 2005 04 02, 10:31)
Jums kartais neatrodo, kad pries pat euro ivedima, litas gali stipriai nuverteti, todel paemus paskola litais, galima smarkiai islosti. Cia mano pamastymas. Bet kodel tada palukanos tokios zymiai skirtingos litu ir euru. Vadinasi, duodamas litais paskola bankas labiau rizikuoja.

mes norim imti paskola, bet mama liepia palaukti kol bus ivestas euras, nes kai versis neaisku kaip bus. Mes galvojam kad taip nebutu kaip su rubliais g.gif , as manau tu teisi mirksiukas.gif
Atsakyti
Mes ėmėm eurais, kadangi mažesnės palūkanos. O dėl keitimo santykiu 1:1, tai nesąmonė kažkokia. Pas mus sutarty parašyta 94000 Lt, atitikmuo eurais ~27000. Ir paskolos sąskaitoj tie 27000 eurų kaskart sumokėjus mėnesio įmoką, mažėja. Juk kadangi visos operacijos Lietuvoje kolkas atliekamos litais, tai tuos eurus pagal tos dienos kursą paverčia į litus ir tiek.
Atsakyti
QUOTE(dark @ 2005 04 02, 10:31)

pažįstamas bankininkas irgi mum taip išdėstė savo pamąstymus, kad taip gali nutikt, bet to juk niekas negarantuos... g.gif
Atsakyti
Tai nejaugi niekam daugiau nebeaktuali tema?
Padiskutuokime dar.
Atsakyti