mes emem eurais. tuo metu buvo geros palukanos.
man toks vaizdas, kad cia yra painiojama, kas yra libor'as (EUR) ir vilibor'as (LTL).
cia bishki info, nors ja turetument zinot, eji imat paskola.
VILIBOR (Vilnius Interbank Offered Rate) - vidutinės tarpbankinės palūkanų normos, kuriomis bankai pageidauja (pasiruošę) paskolinti lėšų litais kitiems bankams.
LIBOR stands for the London Interbank Offered Rate and is the rate of interest at which banks borrow funds from other banks, in marketable size, in the London interbank market.
nepamirshkit, kad jei imat paskola, tai jus mokat ne tik ta libor'a, bet ir banko marza... vat i jos dydi ir reiktu atkreipti demesi.
o be to, jei vyks konversija litu i eurus, labai gali but, kad kartosis EUR ivedimo ES istorija. manau, kad bus kaip Vokietijoje, kur DM ejo i EUR pagal kursa, o paskui staiga prekes pabrango ir patapo veik vienas prie vieno.
mano nuomone eurai yra geriau.
Kodel? Kaip islost? angi nagi papasakok, kaip tik varkomes tuos reikalus

na, jeigu litas euro atzvilgiu nuvertes, tai islos tie, kurie eme paskola litais.Juk bankas ne be reikalo nori apsidraust skelbbdamas mazesnes palukanas butent eurais. Kad visi tik ir imtu eurais... Nzn, kita vertus, jei tai butu taip paprasta, visi imtu litais, nors skelbiama, kad dabar apie 80 proc paskolu imama butent eurais
nea, nežiūrėjau, čia tv? Ilgalaikėj perspektyvoj tai gal kas ir nuvertėtų, bet aš , durna, tai taip tą reikalą suprantu- na, įves eurą po metų-kitų, fiksuotu santykiu, Šarkinas kažkaip pasakojo, kad galimas svyravimas ( nuo dab santykio iki 15proc.? , čia jei nekliedžiu, bet tvirtino, kad nieks nesvyruos, značit stojat' budet
), tai visas paskolikes litais mikliai perskaičiuos į euriukus, nes jei lito gyvo nebus, tai kaip kitaip?... Ir bankeliai lyg skelbiasi skaičiuosią už dyką, nieko nebranginsią

Dabar palūkanos EUR mažesnės, bet jei atlyginimą gauni litais, tai dėl konvertacijos mokesčio mokama suma žmogui gaunasi labai panaši. Man įdomu, kaip bus įvedus EUR. Tarkime pavyks 2007 m. EUR įvesti. Tada perverčia visas paskolas tuo kursu, kuris yra įvedimo dienai. Toliau visi gaunam EUR ir mokam bankui EUR. O kaip su palūkanom, ar peržiūrės bankas sutartis tiems, kurie turėjo litais. Ar ir toliau jie mokės didesnes? Ar kas nors ėmęs litais domėjosi banke šiuo klausimu?
QUOTE(mamagitana @ 2005 04 07, 08:48)
aifa, vėl tik teoriškai
: manau , peržiūrės, bet mažesnių patys nepasiūlys, o paprašius yra šansas. Be to, kitoj temoj paaiškino, kad ir šiaip peržiūrėjimas gali būt įtraukiamas į sutartį .

Ačiū

Žinosiu,kad imant litais reiktų pasirūpinti šio punkto įtraukimu į sutartį.
Siandien buvau banke, tai suzinojau, kad ivedus eura, paskolos marza liks ta pati, o kintancioji palukanu dalis automatiskai pasikeis is Liborus (litai) i Vilborus (eurai). Beje, paemus paskola eurais galima ja veliau pasikeisti i paskola litais, tam reikes perrasyti paskolos sutarti bei pakeisti kazkoki laksta, sumoje tai kainuotu apie 400 Lt. Beje, i ta pacia tema - hansabankas daba iki metu pabaigos siulo nuline marza, t.y. moki tik kintanciaja palukanu dali 2.1 - 2.7 proc.